• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasılmalarım arttı =(

Yusum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
4.003
3
116
Diğer
Yaklaşık 30 haftalık hamileyim.

Kasılmalarım oluyordu ama bu kadar çok değildi. Günde 5-6 defa oluyordu. BU yüzden çok da sorun etmiyordum.
Ama şu 1 haftadır iyice arttı,günde 20-25 defa oluyor. Hatta geceleri hem kasılma hem de o anda oluşan kasıklarımdaki ağrı nedeniyle uyanır oldum.

Bugün okulda ayakta durdukça ya da en basitinden adım attıkça acı çektim. Hatta bir ara evet birazdan doğuracağım galiba dedim =(

Gerçi bu ilk gebeliğim ve neyin ne olduğunu tam olarak da bilmiyorum. Kasılma diye bahsettiğim şey göbeğim bir anda taş gibi sertleşiyor 5-10 saniye sonra eski haline dönüyor.

Tecrübeli anneler sizce NST için hastaneye gideyim mi? Yoksa bu haftalarda olabilecek bir durum mu bu?

canim benim de o haftalarda kasilmalarim oluyordu.. DR normal demisti.... bol bol su tuketmemei soylemisti... nts falan ben daha hic baglanmadim... Simdi 38 haftalik hamileyimmm

canim benim de o haftalarda kasilmalarim oluyordu.. DR normal demisti.... bol bol su tuketmemei soylemisti... nts falan ben daha hic baglanmadim... Simdi 38 haftalik hamileyimmm
Daha öncekiler az olunca böyle telaş yapmamıştım ama bu hafta sayısı iyice artınca korkmaya başladım. Daha öncekilere benim doktor da normal demişti ama artık hiç rahat değilim.
Kasılacağımı bile anlıyorum artık.

nst mi nts mi adı ne onu da bilmiyorum ama galiba 32.haftadan sonra doğru bilgi veriyormuş bu da!

Yaklaşık 30 haftalık hamileyim.

Kasılmalarım oluyordu ama bu kadar çok değildi. Günde 5-6 defa oluyordu. BU yüzden çok da sorun etmiyordum.
Ama şu 1 haftadır iyice arttı,günde 20-25 defa oluyor. Hatta geceleri hem kasılma hem de o anda oluşan kasıklarımdaki ağrı nedeniyle uyanır oldum.

Bugün okulda ayakta durdukça ya da en basitinden adım attıkça acı çektim. Hatta bir ara evet birazdan doğuracağım galiba dedim =(

Gerçi bu ilk gebeliğim ve neyin ne olduğunu tam olarak da bilmiyorum. Kasılma diye bahsettiğim şey göbeğim bir anda taş gibi sertleşiyor 5-10 saniye sonra eski haline dönüyor.

Tecrübeli anneler sizce NST için hastaneye gideyim mi? Yoksa bu haftalarda olabilecek bir durum mu bu?

Ben 1 aydır ara ara kanamalarım nedeniye sürekli hastanede yatıp çıkan ve günde 2 kere nst'ye bağlanan biri olarak şöyle söyleyeyim o bahsettiğin sertleşmeler bende de oluyo.Hastanedeyken de çok oldu ama nst'de ne sancı ne kasılma bişey çıkmadı.Çok hafif kasılma çıktı o da her bağladıklarında değil doktor da ona bu haftalarda normal dedi.Bol su içmemi önerdi.Zaten 1 aydır magnesium diasporal kullanıyorum önlem olarak.Mutlaka doktoruna bilgi ver belki sana da magnesium verir.Ama bol suyu ihmal etme.Ben günde 3 lt içiyorum.Zamanında doğsun inşallah bebişlerimiz :emir_bebek:

doğuma yakın yalancı kasılmalar olur.
ama çok fazlaysa ve rahatsız ediyorsa dr a başvurun nst ye bağlanın içiniz rahat olur

Ben 1 aydır ara ara kanamalarım nedeniye sürekli hastanede yatıp çıkan ve günde 2 kere nst'ye bağlanan biri olarak şöyle söyleyeyim o bahsettiğin sertleşmeler bende de oluyo.Hastanedeyken de çok oldu ama nst'de ne sancı ne kasılma bişey çıkmadı.Çok hafif kasılma çıktı o da her bağladıklarında değil doktor da ona bu haftalarda normal dedi.Bol su içmemi önerdi.Zaten 1 aydır magnesium diasporal kullanıyorum önlem olarak.Mutlaka doktoruna bilgi ver belki sana da magnesium verir.Ama bol suyu ihmal etme.Ben günde 3 lt içiyorum.Zamanında doğsun inşallah bebişlerimiz :emir_bebek:
Geçmiş olsun glnk.
Su konusunda başlangıçta çok dikkat ederken bu aralar canım çok istediğinde içiyorum sadece =( Neyse artık daha çok içerim suyu.

Yazdığın ilaçlardan içiyorum ben de, ayrıca demir eksikliği vardı onun için de günde 2 tane ilaç içiyorum.
İnşallah zamanında ve sağlıklı doğar bebişlerimiz.

canım aynı durum bende de oluyordu 26. haftada başladı dr söylediğimde hemen rahim ağzı uzunluğunu ölçtü ve ntsye yolladı çok şükür sancı çıkmadı ama bunlar çok sık oluyorsa saatte 4 kez oluyorsa erken doğum belirtisiymiş o nedenle bana 20 gün rapor verdi ben öğretmenim ve 37. haftaya kadar çalışmayı planlarken 32. haftamda izne ayrılıcam önemli olabilir yani dr unu bilgilendir rahim ağzı uzunluğunuda ölçtür kasılmalar için ben ilaçta kullanıyorum o ilaç biraz rahattlattı beni eskiden benimde 30 kez falan olurdu şimdi 10 u pek geçmiyo çok şükür

canım aynı durum bende de oluyordu 26. haftada başladı dr söylediğimde hemen rahim ağzı uzunluğunu ölçtü ve ntsye yolladı çok şükür sancı çıkmadı ama bunlar çok sık oluyorsa saatte 4 kez oluyorsa erken doğum belirtisiymiş o nedenle bana 20 gün rapor verdi ben öğretmenim ve 37. haftaya kadar çalışmayı planlarken 32. haftamda izne ayrılıcam önemli olabilir yani dr unu bilgilendir rahim ağzı uzunluğunuda ölçtür kasılmalar için ben ilaçta kullanıyorum o ilaç biraz rahattlattı beni eskiden benimde 30 kez falan olurdu şimdi 10 u pek geçmiyo çok şükür
ben de öğretmenim bersuuu =)
37.haftaya kadar kesin çalışırım diyordum ama inşallah demek gerekiyormuş işte, bunu daha iyi anladım =)
Ben bu gece en iyisi acile gideyim de şu alete bir bağlanayım yoksa hiç içim rahat etmeyecek.

Panik olmanı istemem ama 26. haftada başlayan ve artan kasilmalarim nedeniyle 2 hafta hastanede yatıp erken dogum tedavisi gördüm.. Kasilmalarımı durdurabilmek için sürekli ilaç kullandım.. Kesinlikle doktora gitmeli ve sancılarını olcturmelisin.. Bebeğin daha çok küçük ve anne karnında büyümeye ihtiyacı var.. Bana doktorumun söylediği günde 10 kasilma normal daha fazlası tehlikeli demislerdi.. 31. Haftamda günde en az 25 kasilmam oluyordu, ne kadar zor olduğunu iyi biliyorum. Allah yardımcın olsun..

benm kasılmalarım da 24. haftada fln başlamıştı ama çok sık değildi tabi..
yanlz 27. hafta flndı sanırım bi kaçgün magnezyum içmemiştim dr.a gittiğimde erken doğumdn korktu hemen,magnezyumu bırakınca artıyo kasılmalarım:(
ama tehlikeli bi durum yokmuş allaha şükür..
kasılmalar yanlzca magnezyum ekskliğindn diil kalsiyum magnezyum ornını 2 den farklı olduğu durumlardada oluyomuş bildiğim kadarıyla.. yani kalsiyumla da ilgili bi durum bu.
ama bence çok ayakta fln kalmasın kasılması çok olan arkadaşlar.. dr o dönem bana istirahat vermişti.
geçmiş olsn arkadaşlar:71:

30cu hafta ve okuldasiniz? ÖGrencisiniz galiba...

Ya 30lu haftalar bunlar eskisinden daha bi farkli oluyor bünyemiz ben onun farkina vardim yoruldugum zaman kasildigim zaman nerde yer bulursam soluma yatip uzaniyordum rahatliyordum hem bebi$te rahatliyordu ba$liyordu tekmelemeye hehe :)

Eh sizde eskisi kadar fazla ayakta duramiyorsunuz demekki yani durmamaniz lazim yoruluyor olabilirsiniz farkina varmadan dikkat edin fazla yormayin. Bebegin hareketlerinde de varsa degi$iklik doktor kontrolunuzda bahsetmekte fayda var bence de.

Bugün hastaneye acile gittim. Kadın doğum doktoru yokmuş ebe vardı o da nstye bağladı ama sadece 5dk sürdü =( Birşey yok dediler. Bu kadar kısa sürede anlamaları mümkün değildi zaten, normalde 20-30dk bağlı kalmam gerekiyordu. Neyse bebeğimin kalp atışını duydum ya o bile mutlu olmama yetti =))

Yarın kendi doktoruma gideceğim inşallah birşey çıkmaz.

canım benimde 28.haftamda kasılmalarım başladı.ev taşıdık o sırlar.bende baya merdiven indim çıktım ev yerleştirdim yardımcımda vardı ama kendimi çok hırpaladım.o sırada bide okula devam ettim.sonra bayram zamanıydı dr ada gidemedik ama çok korkuyordum.mümkün olduğunda yatıp dinleniyodum.hsonu dr a gittğimde rahim ağzı unuluğun ölçtü,idrar tahliili yaptı ve magnezyum verdi.geçmezse rapor yazalım dedi.magnezyum rahatlatmıştı ama okula başlayınca tekrar magnezyumda işe yaramadı.tüm gün ayakta ders anlatıp eve gelince hem kasılma hem sancı çekiyrodum.sonra arkadaşlarımda korkuttu beni erken doğum olursa doğum öncesi çalışayım derken zarara gieresin diye.ben tekrar dr gittim.izne ayrıldım.37 ye kadar çalışacaktım güya.nasip olmadı.o sıra dr um nstye de soktu ve yarım saatte bir kere sancı çıktı ama çok önemli bir seviyede değil.şimdi evdeyim.rahatım.yardımcım var 2yaşındaki kızımın bakıcısı hala geliyor.ve kasılmalarım azaldı.adet sancısı gibi sancım da nerdeyse hiç olmuyor çok şükür.bebişimizin sağlığı herşeyden önemli.çok kasılma oluyorsa fazla zorlama kendini.ben o sıralar premetir bebekleri okudum ve çok korktum.Allah onların yardımcısı olsun.bebeğinizden ayrı kalmak çok zor olmalı.herşeyi iyi düşünün.Allah sağlık sıhhat versin hepimize

canım benimde 28.haftamda kasılmalarım başladı.ev taşıdık o sırlar.bende baya merdiven indim çıktım ev yerleştirdim yardımcımda vardı ama kendimi çok hırpaladım.o sırada bide okula devam ettim.sonra bayram zamanıydı dr ada gidemedik ama çok korkuyordum.mümkün olduğunda yatıp dinleniyodum.hsonu dr a gittğimde rahim ağzı unuluğun ölçtü,idrar tahliili yaptı ve magnezyum verdi.geçmezse rapor yazalım dedi.magnezyum rahatlatmıştı ama okula başlayınca tekrar magnezyumda işe yaramadı.tüm gün ayakta ders anlatıp eve gelince hem kasılma hem sancı çekiyrodum.sonra arkadaşlarımda korkuttu beni erken doğum olursa doğum öncesi çalışayım derken zarara gieresin diye.ben tekrar dr gittim.izne ayrıldım.37 ye kadar çalışacaktım güya.nasip olmadı.o sıra dr um nstye de soktu ve yarım saatte bir kere sancı çıktı ama çok önemli bir seviyede değil.şimdi evdeyim.rahatım.yardımcım var 2yaşındaki kızımın bakıcısı hala geliyor.ve kasılmalarım azaldı.adet sancısı gibi sancım da nerdeyse hiç olmuyor çok şükür.bebişimizin sağlığı herşeyden önemli.çok kasılma oluyorsa fazla zorlama kendini.ben o sıralar premetir bebekleri okudum ve çok korktum.Allah onların yardımcısı olsun.bebeğinizden ayrı kalmak çok zor olmalı.herşeyi iyi düşünün.Allah sağlık sıhhat versin hepimize
ece geçmiş olsun öncelikle.
Haklısın galiba yorgunluk ve stres tetikliyor kasılmaları. Artık okulda ayakta bile duramıyorum. Göbeğimi alttan tutarak ayakta durabiliyorum sadece.
doktoru aradık ama ulaşamadık :22: Kadın doğum doktorunun telefonunu kapatması kadar saçma birşey olamaz. Bir iyi doktor bulamadım ya ona sinir oluyorum. BUgün eşim tekrar arayacak ulaşabilirsek kontrole gideceğim.

herkeze hayırlı sabahlar ben 2 senelik ewliyim şuandada 36 haftalık hamileyim hamileliğim çok zor geçti ağrım çok oldu halada oluyor dışarı çıkamıyorum kasıklarım ağrıyor kasılmalarım çok oluyor sanki bebeğim karnımı yırtıcakmış gibi hissediyorum masallah çok hareketli bir bebek malum doğumda yaklaşıyor korku sardı benim içimi hiç bir bilgim yok sağolsun etrafımdakiler çok rahatlayor içimi yok senin doğumun zor geçer yok sen dayanamazsın bunun gibi bir sürü şeyler geceleri kabusum oldular uyuyamıyorum ne olur bana akıl verin :(

Back
X