selam elinorrr,
ben ölçmedim hiç, doktorum da ölçmedi, fakat 75 B çamaşır kullanıyordum ve genelde takviyeliydi. yani küçük göğüs olarak tanımlanıyor :) doktoruma kas üstünün sebebini sorduğumda şöyle dedi:"meme dokusu çok az olan ya da yok denecek kadar az olan hastalarda kas altı yapılması zaten zorunludur çünkü implant doğal durmaz, kenarları belli olur, fakat doku varsa zaten kas üstü de aynı doğallıkta oluyor ve üstelik kası kesmemiş oluyoruz." Ha bir de kas altının şöyle bir sakıncasından bahsetti ki herkeste olacak diye bir iddia yok, yıllar içinde meme dokusu ve deri illaki bir miktar sarkıyormuş fakat kas altındaki implant aynı oranda sarkmayıp sabit kalabiliyormuş. bu da kötü bir görüntüye yol açabliyormuş.
Neticede ben doktora bıraktım, illaki de kas altı olsun diye tutturmadım. Bugün altıncı gün, işe başladım, çok zorlu ani hareketler yapamıyorum, onun dışında ağrı sızım yok şimdi. gerdiğimde dikişler sızlıyor bir tek.
görüntüye gelince; ben büyük istemiyorum diye çok tembih ettim, o da 275 ve 300 cc kullandı (eşitlemek için). bu bile gözüme büyük göründü ilk görünce, bir kere şişler, taş gibiler dokununca kıpırdamıyor nerdeyse çünkü henüz deri de gerilmiş durumda. bir de çok fazla füze gibiler :)) o da zamanla oturacak korse kullanmaya başladım. Ve her gün biraz daha normalleşiyor, doğallaştıkça gözüme daha güzel görünmeye başladı. Bu arada dikişleri göğüsaltı hattının biraz daha gerisinde atmış, herkesin öyle mi acaba bilmiyorum, iyice gizlemek için öyle yapılıyor olabilir diye düşündüm, bakalım cumartesi kontrole gideceğim, bu soruların cevabını da alırım.
ama şunu söyleyeyim, kas altının bundan daha ağrılı ve zorlu olduğu söyleniyor, o kadar acıya gerek yok gibi geliyor bana.