Ben de kadin direk hayir, veremem filan mi dedi, alindi demistim... Kadin olabilecek en yumusak sekilde vermemis. O sevmiyor, ama evin diger ferdi seviyor. Yani bunda alinacak ne var ki? peki deyip gecersin. Kirmiziyla isaretledigim yeri soylerken senin yuzun kizarmaliydi asil, kusura bakma. Yuzsuzluk yapmissin tek kelimeyle. Insanlar iki laf da mi edemeyecek birsey istemesinler onlardan diye yahu. Gercekten de, insanlar birsey vermedi diye laf sokmak kimsenin haddine degil. Eger umursamadiysa, seni rencide etmemek icindir. Yoksa lafi yapistirmayi o da bilir. "Duymamis olayim" filan demek istedi galiba. Laf filan yememis kadin, sen kendi kendini kucuk dusurmussun.
Cimrilik konusuna gelince... Bu kadar orneklerle aciklamissin madem. Benim babam asiri derecede cimridir. Anlatsam yok artik dersiniz. Ne yapayim? Babami atayim mi? Ben nasil onu huyuyla kabul ettiysem, esin de ailesini kabul etmistir, etmeli de zaten. Dolayisiyla sen de kabul etmelisin, baska yolu yok. 40 yillik insanlarin huyunu degistiremezsin, hatta sana zarari yoksa elestirme bile. Size patavatsiz birsey diyorlarsa he der gecersiniz. Kafaya takmayla, sorun etmeyle insanlar senin istedigin kaliba girmeyecekler. Bu kadar rahatsizsan, bastan bu aileye girmeyecektin. Onlarin cimriligi onlari baglar, baskasinin dert etmesi ne munasebet anlamadim.
Benim kayınvalidemlerin durumu gayet iyidir , benim 6 tane kasem vardı bir gün kayınvalidemdeyken konsolunun en ücra köşesinde aynısından 6 tane de onda vardı aaa anne benim bunlar çok hoşuma gidiyor bana ver de 12 olsun takım olsun dedim . Ve o bana ben onları kullanıyorum dedi , halbuki hiç görmemiştim kullandığını. Ve o gün sırf bana inat çorbaları koymaya onu çıkardı herkes 4 er kase çorba içti çünkü küçücük çerez kâseleri. Çok zoruma gitti çünkü ben ondan hiç bir şeyi saklamazdım. Aradan bir kaç hafta geçti kayınvalidem bana geldiğinde o bahsettiğimiz kâseleri mutfak dolaplarımdan indirmiş ve sormaya bile gerek duymadan bende 6 tanesi varya bunları ben götüreyim takım olsun dedi. Bende anne sen büyüksün büyük gibi davran böyle oyunlara ne gerek var senin bana vereceğin yerde benden mi götürüyorsun dedim. Mesele kase meselesi asla değil yapmış olduğu yüzsüzlük ve beni saf yerine koymuş olması . Sizin de benim olayım gibi öncesi vardır muhakkak yoksa insan çanak çömleğe takılmaz onun için anladım sizi. Insan da birikiyor birikiyor böyle bir çay kaşığı mesele oluyor sonra .
Benim kayınvalidemlerin durumu gayet iyidir , benim 6 tane kasem vardı bir gün kayınvalidemdeyken konsolunun en ücra köşesinde aynısından 6 tane de onda vardı aaa anne benim bunlar çok hoşuma gidiyor bana ver de 12 olsun takım olsun dedim . Ve o bana ben onları kullanıyorum dedi , halbuki hiç görmemiştim kullandığını. Ve o gün sırf bana inat çorbaları koymaya onu çıkardı herkes 4 er kase çorba içti çünkü küçücük çerez kâseleri. Çok zoruma gitti çünkü ben ondan hiç bir şeyi saklamazdım. Aradan bir kaç hafta geçti kayınvalidem bana geldiğinde o bahsettiğimiz kâseleri mutfak dolaplarımdan indirmiş ve sormaya bile gerek duymadan bende 6 tanesi varya bunları ben götüreyim takım olsun dedi. Bende anne sen büyüksün büyük gibi davran böyle oyunlara ne gerek var senin bana vereceğin yerde benden mi götürüyorsun dedim. Mesele kase meselesi asla değil yapmış olduğu yüzsüzlük ve beni saf yerine koymuş olması . Sizin de benim olayım gibi öncesi vardır muhakkak yoksa insan çanak çömleğe takılmaz onun için anladım sizi. Insan da birikiyor birikiyor böyle bir çay kaşığı mesele oluyor sonra .
sen öyle söylediğinde kaseler elinde donakalmıştır
Aşırı merak ettim ne tepki verdi?:26:
Yani bir cevap vermedi verdiyse de duymadım , söylerken utanmadım desem yalan olur onun için onun tarafına hiç bakmadım
Yani durumlari kotu tamam ama ben fakir ama gonlu zengin nice insanlar tanidim, hem de bereketleri hic eksilmez. Bunlar bildigin pintiler, 1 tl bile vermezler kimseye. Esimle tam yeni evlenmistik, daha 1-2 haftalik evliyiz, ramazan ayiydi, kapiya davulcu geldi 5 tl verdim, esim bana bir kizdi ki neye ugradigimi sasirdim, oysa benim annem hep en az 5-10 tl verir davulcuya. Sonra esim beni annesine sikayet etti, o da kizdi davulcuya 5 tl mi verilir diye, ben 50 kurus ya da 1 tl den fazla vermem dedi, hem artik herkesin telefonlari uyandiriyor ne o oyle dan dan dan davul caliyorlar bir ay boyunca dedi. Yani davul ramazani ramazan yapan unsurlardan biridir, boyle mi denir davulcuya, istersen hic verme. Cok sasirdim ya, kimlerin arasina dustum dedim.
Esim babasina para yolluyor bizim borclarimizi odemesi icin, banka 6 ayda mi ne 20 tl hesap isletim ucreti kesiyormus, babasi telde oglum o 20 tl yi de yolla dedi, yuh dedim neye ugradigimi sasirdim.
Biz evlendik, dugun gecesinin sabahinda babasi aradi, yataktayiz, esim hayirdir insallah diyerek teli acti, oglum o dugun salonunun parasini ode dedi. El opmeye evlerine gittik, kv benden dugunde takilan altinlardan bir tane satmami istedi, cunku kuyumcu 1-2 tl daha pahali satiyormus, ben alis fiyatina satacakmisim. Neler neler yaa...
Yoruma yorum yapmış gibi olacağım ama okuyunca yazmadan geçemedim. Bence eşle, anne arasındaki çizgiyi aşıyoruz bazen. Mesela ben evli değilim şuan şimdi bakıyorum bir kız olarak babama aşığım her derdimde yanımda, okutmuş büyütmüş. Yarın öbür gün eşim sırf -hayır! dediği için nankörlük edemezdim. Ayrıca bana kalırsa eş tabii ki önemli ama anne baba yeri doldurulamayan kişiler oyüzden sen mi önemlisin, annesi mi diye durumu şıklandırmak tuhaf geliyo bana. Kaldı ki aman aman bi'durum yok ortada.
Konunuza gelince size hak veriyor olsam da yardıma devam ederdim sanırım kendi bütçemi zorlamadan. Sonuçta onlarda size güvenip o evi almamışlardır herhalde elinizin bol olduğu zamanlar evlat olarak desteğinizi yaparsınız.
Ancak sanırım olay çay kaşığından çok öte. İnsan dardayken yardımını esirgemeyen birinin yüzüne pat diye hayır diyemez. Bakın cidden vermek zorunda değil ama gönül alma diye bi'durum vardır. Bu kadın hep böyleyse oğluna tabii ki tuhaf gelmez. Siz kötü olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?