Tatlı Tarifi Karpuz Turta-Pınar Süt Sponsorluğunda

Çok güzel bir orijinal olmuş gerçekten canım, ellerine sağlık. Hemen denemek istedim. Canım çekti :kk77:

Yarışmada başarılar dilerim :KK36:

Ellerine sağlık çok güzel görünüyorbasarilar dilerim :KK200: neden bütün tariflerde çocuklar aklıma geliyor :emir_bebek:

Ellerine sağlık başarılar dilerim canım :)

Çok güzel bir orijinal olmuş gerçekten canım, ellerine sağlık. Hemen denemek istedim. Canım çekti :kk77:

Yarışmada başarılar dilerim :KK36:

Değişik bir tarif,çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :KK54:

Ellerine sağlık çok güzel görünüyorbasarilar dilerim :KK200: neden bütün tariflerde çocuklar aklıma geliyor :emir_bebek:

Çok orjinal olmuş gerçekten elinize sağlık :nazar:

teşekkür ederim kızlar :KK68:

Cok degisik cok ilginc bir tarif olmus cok begendim,bol sans dileyip opmeye geldim :KK200::KK15:

Çalışan biri olarak artık pek mutfağa giremiyorum ama girdiğim zaman da bari yarışmaya katılayım dedim. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

Öncelikle üzerine koyacağımız muhallebisini yapıyoruz.

Eki Görüntüle 2125879
Eki Görüntüle 2125097

Muhallebisinin Malzemeleri

2.5 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

krem şanti ve vanilya hariç malzemelerimizi ekleyip ocakta kıvam alana kadr pişiriyoruz. O ilk sıcağı geçip ılındığı zaman kremşanti ve vanilyasını ekleyip çırpıyoruz.

Eki Görüntüle 2125087

Eki Görüntüle 2125088

Kekin Malzemeleri

Eki Görüntüle 2125089

2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı+1 yk un
2 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı ıspanak püresi(ufak bir demet ıspanağı yıkayıp yapraklarını yarım su bardağı su ile blendardan iyice çekin)

2 yumurtamızı iyice çırpıyoruz

Eki Görüntüle 2125090

Ardından şekerini ekliyoruz.

Eki Görüntüle 2125091

şekeri de çırptıktan sonra sıvı malzemelerini ekleyip çırpıyoruz ve ardından kabartma tozu ile vanilyaları ekliyoruz.

Eki Görüntüle 2125092

Unumuzu da ekleyip çırpıyoruz.

Eki Görüntüle 2125093

Ardından son kez ıspanağını ekleyip iyice karışana kadar çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2125880

Eki Görüntüle 2125094

Eki Görüntüle 2125095

Yağlayıp unladığımız tart kalıbımıza döküyoruz.

Eki Görüntüle 2125096

Ardından 180 derecelik fırında pirişiyoruz. Pişmesi kısa sürüyor aman diyim dikkat edin.

üzeri için

Damla çikolata
Meyveli sos. (ben frambuazlısını tercih ettim çilekli de olur maksat bu renk olsun :)

meyveli sos arkasındaki tarife göre pişirilip soğumaya bırakılır.

Fırından çıkan kekimizin sıcaklığı gitmesi beklenir.

Eki Görüntüle 2125098

ılınan kekimizin her yanı 1 çay bardağı süt ile ıslatılır ve soğumaya bırakılır.

Soğuyan kekimizin üzerine muhallebisi yayılır

Eki Görüntüle 2125099

Ardından çilekli sos da kenarları boş kalacak şekilde yayılır. Üzerine damla çikolata serpilir.

Eki Görüntüle 2125100

Ve Afiyet olsun... :)

Eki Görüntüle 2125101 Eki Görüntüle 2125102 Eki Görüntüle 2125103

Püf Noktası ! Ispanak kokusu oluşmasın diye 2 paket vanilya ekledim. Muhallebisinin içine kremşanti ekleneceği için tarif de olan 1 yemek kaşığı margarini eklemedim...
Bu tatlıyı çok yaparım ama senden bu şeklini gördüm yarınki misafirime yapıyorum inş.. Ellerine sağlık ♤♡♤

Teşekkür ederim cnm seninde eline sağlık :)
Bugün misafirime Yaptım cnm.. çok güzel oldu teşekkür ederim.. benim için güzel bi sunum oldu
IMG-20180428-WA0009.webp
.. ıspanaklı pasta yapardım ama bu şekil güzel oldu :))

Back
X