- 30 Ocak 2013
- 29.415
- 43.901
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
Çalışan biri olarak artık pek mutfağa giremiyorum ama girdiğim zaman da bari yarışmaya katılayım dedim. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.
Öncelikle üzerine koyacağımız muhallebisini yapıyoruz.
Muhallebisinin Malzemeleri
Öncelikle üzerine koyacağımız muhallebisini yapıyoruz.
Muhallebisinin Malzemeleri
2.5 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
krem şanti ve vanilya hariç malzemelerimizi ekleyip ocakta kıvam alana kadr pişiriyoruz. O ilk sıcağı geçip ılındığı zaman kremşanti ve vanilyasını ekleyip çırpıyoruz.
yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
krem şanti ve vanilya hariç malzemelerimizi ekleyip ocakta kıvam alana kadr pişiriyoruz. O ilk sıcağı geçip ılındığı zaman kremşanti ve vanilyasını ekleyip çırpıyoruz.
Kekin Malzemeleri
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı+1 yk un
2 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı ıspanak püresi(ufak bir demet ıspanağı yıkayıp yapraklarını yarım su bardağı su ile blendardan iyice çekin)
2 yumurtamızı iyice çırpıyoruz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı+1 yk un
2 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı ıspanak püresi(ufak bir demet ıspanağı yıkayıp yapraklarını yarım su bardağı su ile blendardan iyice çekin)
2 yumurtamızı iyice çırpıyoruz
Ardından şekerini ekliyoruz.
şekeri de çırptıktan sonra sıvı malzemelerini ekleyip çırpıyoruz ve ardından kabartma tozu ile vanilyaları ekliyoruz.
Unumuzu da ekleyip çırpıyoruz.
Ardından son kez ıspanağını ekleyip iyice karışana kadar çırpıyoruz.
Yağlayıp unladığımız tart kalıbımıza döküyoruz.
Ardından 180 derecelik fırında pirişiyoruz. Pişmesi kısa sürüyor aman diyim dikkat edin.
üzeri için
Damla çikolata
Meyveli sos. (ben frambuazlısını tercih ettim çilekli de olur maksat bu renk olsun :)
meyveli sos arkasındaki tarife göre pişirilip soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan kekimizin sıcaklığı gitmesi beklenir.
üzeri için
Damla çikolata
Meyveli sos. (ben frambuazlısını tercih ettim çilekli de olur maksat bu renk olsun :)
meyveli sos arkasındaki tarife göre pişirilip soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan kekimizin sıcaklığı gitmesi beklenir.
ılınan kekimizin her yanı 1 çay bardağı süt ile ıslatılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan kekimizin üzerine muhallebisi yayılır
Soğuyan kekimizin üzerine muhallebisi yayılır
Ardından çilekli sos da kenarları boş kalacak şekilde yayılır. Üzerine damla çikolata serpilir.
Ve Afiyet olsun... :)
Püf Noktası ! Ispanak kokusu oluşmasın diye 2 paket vanilya ekledim. Muhallebisinin içine kremşanti ekleneceği için tarif de olan 1 yemek kaşığı margarini eklemedim...
Son düzenleyen: Moderatör: