Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cn
Canim senin suyun kac cm. 15 gun idare eder demis ya dr merak ettim. Benimde az 72 cmlerde.
cnm bnm pazartesi ölçüldüğünde 4-5 cm arası çıktı ama dopplerde cok cok az bnm suyum ama dün gittiğimde doktor fena değil 10-15 gün idare eder dedi herhalde biraz Artış var bu sefer Cm sini söylemedi sadece fena değil 34 ü çıkarırız dedi hatta bakarsın artar 38 leri görürsün dedi inşşş

Havuç suyunu sıkıp sıkıp içiyorum ama Hindistan cevizi suyu bulmak biraz zor bnde istanbuldayım bnm oturduğum yerde Macromarket görmedim hiç inşşş bulabilirim arayacagım

İns canim ya 37 yi tamamlarsan rahat ol. Ben de dun kontroldeydim havuc suyu iciyorum on gundur ne artmis ne eksilmis. Celeston igne vuruldum iki kez 12 saat arayla erken dogum riskine karsi onlem olsun diye. Allah muhafaza erken bi dogum soz konusu olursa bebegin ciger gelisikmini hizlandirmak icinmis.
Bu arada bebegin suyu az oldugu icinmi bilmiyorum bebek hareketederken karnim aciyo. sikisip kaldigi icin mi agri hissediyorum acaba. Sen de de oyle bi durum var mi

B
banada vuruldu Ciğer geliştirici ama ismi baska bişeydi hatırlamıyorum dün baska doktora gittim7-8 cm ölçtüm dedi ama bn pek güvenmedim Allah 37 leri gösterse inş zaten prematürelikten çıkmış oluyor doğunca kucaklarımızda olur bnm bebek en son 2180gr dedi doktor bnm artık tek amacım onun kilo alması olduğu için kilo aldıran ne varsa onu yiyorum hiç tuzlu salcalı Yağlı hamur işi şekerli birşeyi ağzıma sürmüyorum günde 5 lt su içiyorum ama bu sefer ben kilo verdim pazartesiden beri 3 kilo gitmiş napcam bilmiyorum

Valla canim bnde biran once bebek kilo alsin diye ugrasiyorum ama on gunde sadece 200 gr almis. Ne yapicam bilmiyorum boyle giderse 2 bucugu zor gorcez. Hep et sut yumurta yiyiyorum elimden gelen baska bisi yok..madem erken dogum riski yuksek bari kilosu kurtarsa cabucak toparlanir dogunca

Bnm
bnm kafam su an Allak bullak olmuş durumda dün bi doktora gitmiştim 7-8 cm ölçtü bugun alsence diye bi test var doktorum al Demişti amniyon sıvısını gelip gelmedini ölçüyor o hafif renk değiştirince gittim doktorda bi aksiydi zaten doğru düzgün bakmadı suyu5,5 ölçtü yatış istedi sonra biz baska bi doktora daha görünüp sonra yatış olsun dedik baska doktor suyunda cok bi problem yok 10 cm civarı dedi su sızdırsa biterdi dedi bi sıkıntı yok deyip eve yolladı napcamı sasırdıö

Allah Allah yari yariya nasil farkli olcmusler oyle. Arada az bi fark olsa anlicam. 55 ilan dogruysab riskli. Bi dr a daha mi gorunsen ki.. Bu arada beebegin hareketleri nasi,l

Allah Allah yari yariya nasil farkli olcmusler oyle. Arada az bi fark olsa anlicam. 55 ilan dogruysab riskli. Bi dr a daha mi gorunsen ki.. Bu arada beebegin hareketleri nasi,l
Bebeğin hareketleri iyi kaç gündür nst çekiliyor hep iyi en son gittiğim doktor bütün cepleri ölçmek gerekiyor dedi iki cebi bile ölçünce 5 etti dedi ya biz pazartesiden beri üç doktor gezdik hepsi farklı diyor zaten baştan beri takip ettiğim doktorun bi bizi dövmediği kaldı baska doktor da baska birsey diyor hangisine inanacağimizi şaşırdık deyince siz ne demek istiyorsunuz o zmn oraya gidin falan demeler doğru düzgün ölçmedi bile bi DK bakmadı kilosunu sordum söylemedi bi tripler zaten memnun değildim bıraktım artık onu ikinci doktorda suyu az deyince iyice kontrol etti herseyini ve ilk bana gelmiş olsaydınız ben hiç bi sorun yok der yollardım dedi valla su an napacağimi şasırdım

Doguma az kala dr degistirmen kotu olmus canim. Keske daha once degistirseydin. Dr un anlayisli ve tahammu
U olmasi bence cok onemli. En iyisi en basta iyi bir dr bulup onunla doguma kadar devam etmek galiba.

Doguma az kala dr degistirmen kotu olmus canim. Keske daha once degistirseydin. Dr un anlayisli ve tahammu
U olmasi bence cok onemli. En iyisi en basta iyi bir dr bulup onunla doguma kadar devam etmek galiba.
Hep değiştirmek istiyordum ama eve yakın ve ucuz diye devam ediyorduk ama aMA bn basından beri sevemedim zaten şimdiki gittiğimiz hastane baya iyi ama bu da baya Pahalı muayene 85 tl bi de testler Cumartesi gittiğimizde bi günde 175 tl para ödedik doğum fiyatı da 2500 tl den Başlıyor aslında buradaki doktoru çok sevdim bugun kontrole gittik çok olumlu konuştu sonuna kadar bile gidebilirsin dedi bu hastanede doğum çok istiyorum ama eşim sıcak bakmıyor

Senin durum nasıl gidiyor musun kontrollere sık sık senin bebişin hareketleri nasıl

Oyy cok pahaliymis gercekten biz kutahyadayiz- muayene 53 lira dogumda en fazla 1000 falandir. Bize makul geldi buradaki fiyatlar daha once bizde istanbuldaydik burasaya gelince rahat ettik acikcasi. Ucuz bi sehir.

Senin durum nasıl gidiyor musun kontrollere sık sık senin bebişin hareketleri nasıl
Hareketleri cok iyiydi celestone igneden once. İgneyi vurulunca iki gun hic hareket etmedi. Cok sukur dunden beri hareket ediyo. Cok korktum bisi olcak diye. Cuma gunude kontrolumuz var. Artik her hafta kontrole cagirdi dr ve nst ye sokuyo her hafta suyu takip ediyo.

İ
ikimizde ayni durumdayız haftalarımızda ayni haberleşelim son durumu bildirelim birbirimize bnm bebişte dün az hareket galiba stresten ve ben uyuyamıyordum hiç ama bugun biraz rahatladım hareketleri iyileşti baya

İ

ikimizde ayni durumdayız haftalarımızda ayni haberleşelim son durumu bildirelim birbirimize bnm bebişte dün az hareket galiba stresten ve ben uyuyamıyordum hiç ama bugun biraz rahatladım hareketleri iyileşti baya
Evet canim ya guzel olur haberleselim. Stres bebegi etkiliyo gercekten bende de oyle oluyo. İns saglikla sihhatle kavusuruz bebislerimize. Suyumuz 38 e goturur ins..

Merhaba bende sizinle ayni durumdayım ve kendi yaşadıklarımı paylaşmak istedim :) şuan 34+0 dayım ve 28+6 dan beri suyum geliyo. 29+1 de akciğerleri için iğne yapıldı. 5 haftadır haftada 2 kere doktor kontrolüne gidiyorum. Her defasında nst ye bağlanıyorum ve suyuna bakıyor doktorum. Haftada bir de crp ve tam kan sayımı tahlili yaptırıyorum. Enfeksiyona bakıyor doktorum. Sürekli yatıyorum bol su içmeye çalışıyorum. Su içmenin direk bebek suyuna bi etkisi yok demişti doktorum ama enfeksiyon artmaması ve idrar yollarını temizlemek için daha çok bol su öneriyorlarmiş.
Ve bebeğinizin eğer igneden sonra kilo alimi gelişimi yavaşladıysa bu normalmiş ve iğneden kaynaklanıyormuş. Doktor iğne olduktan bi kaç hafta sonra yeniden toparlamaya baslar demişti.

Biraz uzun oldu herhalde :) Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:
Cok gecmis olsun ins saglikla kucaginiza alirsiniz az kalmis sizin. Suyunuz ne kadar cıkıyor ultrasonda sınırın altindamiydi? Suyun az olmasi iyi degil tabiki ama gonlumuzu ferah tutalim insallah az suylada cocuk gelisip buyuyebiliyor

Tesekkurler :) genelde 10 cm civarıydı. 3 hafta önce filan 6cm e düştü. Ama yine 10-11 cmlere çıktı. Şuan için korkulcak bisey olmadığını doktorumda söylüyor, sadece zaman geçsin diye bekliyoruz artik. Bebegin gelişimi de bi iki haftalık durgunluktan sonra yine düzeldi, iyi gidiyor. Kucağımiza aldığımız günleri de görürüz inşallah :)

Cok gecmis olsun ins saglikla kucaginiza alirsiniz az kalmis sizin. Suyunuz ne kadar cıkıyor ultrasonda sınırın altindamiydi? Suyun az olmasi iyi degil tabiki ama gonlumuzu ferah tutalim insallah az suylada cocuk gelisip buyuyebiliyor

Arkadaşlar bende sizinle aynı durumdayim.24 haftalık suan.18 haftalikken suyun sınırda olduğu söylendi hala şu sınırda yaptırmadigimiz test tahlil kalmadı.bebekle alakali sorun olup olmadığına da bakildi.suyun az olması durumunda ilk bakılan bebeğin böbrekleri çalışıp çalışmadığı.alaha şükür bebeğimde sorun yok.amniyosentez de yaptırdım o da temiz çıktı. En sonunda trombofili paneli yapıldı. Bende genetik kan pıhtılaşma durumu varmış bugünden itibaren kan sulandırıcı iğne başladık doğuma kadar kullanacam.bu iğneyle su atabilirmis ins artar da bebeğim zamanını doldurup doğar sağlıkla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…