Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Allah sifa versin canim.kacinci haftadasiniz ki siz. Uzuldum cok. İnsan basina gelince daha ii anliyo karsisindakini.

Allah sifa versin canim.kacinci haftadasiniz ki siz. Uzuldum cok. İnsan basina gelince daha ii anliyo karsisindakini.
22. Haftamdayim 19 haftalikken anlasildi. 28 i tamamlarsam galiba almayi dusunuyor doktorum sartlar bu sekilde giderde nasip olursa... Ama cogalabilir de suyum umudum var insallah cogalir. Hicbirsey belli degil diye dusunuyorsun ama hersey nasip sonucta bir arkadasim hicbir sorunu yokken 9 aylikken son kontrolunde bebeginin kalbinin durdugunu ogrendi mesela. Belki insallah nasibimde vardir hayirliysa benim icin.
Sizde korkmayin. Az kalmis Allahin izniyle. Normalde 12 civari sinir 6. 6nim asagisini riskli kabul ediyorlar. Ama zaten sin zamanlarda su bunlardan da asagi dusuyor. Okadar okudum ki artik bu konulari yasayanlari paylasimlari. Insan basina gelince daha iyi anliyor gercekten. Bu arada armut ye dedi doktorum banada.deneyin sizde ve havuc suyu

nasılsınız bebeğiniz nasıl? insallah bizde sizin gibi sağlıkla kucagımıza alırız.

Bebeğim 65 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 2,5 kilo olarak çıktı. 20 gündür evde ve sağlıklı Allah'a şükür. Sizin bebeğiniz inşallah zamanında doğar ama erken doğsa bile çok fazla endişe etmeyin, yoğun bakımlar artık çok iyi. Ve Dediğiniz gibi nasip olacaksa hiçbir şey engel olmaz. (500 gr doğan bebeklerin 1,5 kg olduklarını gördüm.)
En önemlisi moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Bebekler gerçekten hissediyor. Hastanede hiç ağlamadım. Hamileliğimde o kadar risk yaşadıktan sonra ve o kadar kötü şey okuduktan sonra prematüre de olsa mücadeleci ve savaşçı bir bebeğim olduğu için mutluydum. Tabi ki çok zor minicik bedenleri o şartlarda görmek ama onlar mücadele ederken annelerinin daha güçlü durması gerekiyor. Bebeğinizin yaşadıkları, başına gelenler ve inşallah atlattıkları kolay olmasa da sizden güç aldığını unutmayın.
Ayrıca stres ve üzüntü süt üretimini de etkiler ve doğduktan sonra bebeğinizin en büyük ilacı ve sizin bebeğiniz için yapabileceğiniz tek şey süt vermek. O yüzden kötü düşünceleri uzaklaştırıyor ve savaşçı bebeklerimizle herseye hazırlıklı olarak iyi şeyler düşünüyoruz

Canim yazın bana umut oldu
Yüksek tansiyondan dolayı 32+5 de doktorum acil sezeryan kararı aldı 30. Haftada çıktı Tansiyonum doğuma giderken 18-11 di ve yarım gün daha geç kalinsa bebegimin de benim de hayatı tehlikemiz olabilirmiş 2 kilo doğdu oğlum suan 6 gündür kuvezde güçlü olmalıyım sabırlı olmalıyım biliyorum ama çok üzülüyorum minicik bedenini serumlarla görünce ama biliyorum ki bu gunler gecicek inşallah sizin gibi bizde evimize gelicez birbirimize sarilicaz doyasiya

Canim ins suyun artar ve bebegin miadini tamamlar oyle dunyaya gelir. Su havuc suyundan umutluyum sen dedevam et mutlaka. Benim dr um havuc suyu icenlerin suyunun arttigini gordum dedi. Ben de ihmal etmiyorum dr soylediginden beri. Rabbim tum anneleri saglikla yavrularina kavustursun..

Canım beğin Yoğun bakımdaki bebeklerin çoğuna göre büyük, abla sayılır inşallah başka bir sıkıntısı çıkmaz da kısa zamanda gönderirler yuvasına.
Merak etme canım çok çabuk geçecek bu günler. Sadece biraz sabırlı ve güçlü olmak lazım. Ama hazırlıklı ol sonrası da kolay sayılmaz. Doktorumuz prematüre bebeklerin uzun süre anne sevgisi ve kucağına muhtaç oluğundan hastaneden çıktıktan bir süre sonra sevgi arsızı olduklarını ve kucaktan inmek istemediklerini söylemişti. Şimdi bizimki 24 saat göğsümde uyuyabilir ilk başta güzel gelecek ve senin de hoşuna gidecek ama sonrasında uykusuz geceler başlayabilir hazırlıklı ol. Bebeğimiz çıktıktan sonra ilk kontrole götürdüğümüzde (artık nasıl görünüyorsam) doktor geri mi iade etmeye geldiniz diye espri yapmıştı.
ben yapamadım büyük ihtimalle sen de yapamayacaksın ama eve geldikten sonra sabredip çok fazla kucağına almamaya çalış. En azından göğsünde uyumaya alışmasın.
Herşey çok çabuk geçecek ve savaşmaya alışmış bebeğin bundan sonra seninle savaşıp galip gelmeye çalışacak
Yakında uykusuz gecelerinde beni hatırlarsın

Kanada da oturan benzer durumda olan bir arkadaşıma doktorlar Hindistan cevizi suyu önermişler ve iyi geldiğini söylemişti. İngilizce birçok forumda da okuyunca doktoruma söyledim ve o da zararı gelmez belki yararı bile olur iç dedi. Ben de bir ay boyunca günde iki kutu içtim. Her gün her tuvalete gittiğimde su geliyordu. Sabah ölçümlerinde suyum çok az çıkıyordu gün içerisinde Hindistan cevizi suyu ve üç litre su içiyordum ve akşama en az birkaç cm artmış oluyordu. Böyle böyle idare ettim bir ay sancılarım başlayana kadar. Bilemiyorum belki psikolojik belki gerçek ama ben o dönemde inanmıştım.

Mrb cnm bnmde suyum baya azalmış Hindistan cevizi suyu demişsin nerde satılıyor Hindistan cevizi suyu nerden bulabilirim

Ay canim benim allah razi olsun senden ne kadar güzel moral oldun bana
Bu arada minik savaşçı oğlum kilo almaya başladı emzirmeye gidiyorum hergün inşallah çabuk atlaticaz ay yazını okurken hiç bikarmiyim doyasıya koklarim onu yeterki koynumda olsun dedim ama tecrubenide göz önünde bulundurucam canim çok Sagol bebisini op benim yerime

Mrb cnm bnmde suyum baya azalmış Hindistan cevizi suyu demişsin nerde satılıyor Hindistan cevizi suyu nerden bulabilirim

canım aynı haftalarda benimde başıma geldi 34. haftadan sonra sıklaşan kontrolllerimde bayağa bir azalma gösterdi , doktorum beni normal doğuma ikna etmeye çalışrken zorunlu olarak 38 hafta 3 günlüğe kadar geldim ve sezeryanla doğumum gerçekleşti bu tip vakkalar son haftalarda da olabiliyormuş , ama benim tansiyonum da hep yükseklerde seyretti ve bebeğimde bir hafta gerilik de vardı çok şükürler olsun allahıma 2900 doğdu ve maşallah şuan 6 aylık oldu rabbim sizlerede hayırlı doğumlar nasip etsin senin şuan ki duygularını anlayabiliyorum Allah yardımcın olsun

Cnm cok sevindim inş bnm bebişte görür 38 leri su aN 2200 gr civarı bugun gittim doktora nst çekti suyun da 15 gün kadar daha idare eder dedi bakarsın artarsa 38-39 ları görürsün dedi moralim yerine geldi baya cok şükür

Sık sık kontrollere giderseniz su oranını çok rahat takip ediyorlar kaç gün kalmış bakıyorlar inşallah sizinde o haftalara gelecektir.kafanıza takmayın bebeğinizin hareketlerini takip edin karnınızdaki allahın izniyle bişey olmaz hayırlı doğumlar

Teşekkür ederim ama bnm aklıma baska bişey takıldı bu su neden azalır bebekte bi sıkıntı mi var ondan mi neden yani ki bnm tansiyonum da hep normal hersey normal bi tek Sıvı az anlayamıyorum hersey normalken Sıvı neden azalır

Valla canım bunun bi çok sebebi var aslında ben biraz araştırma yaptığımda Bi suru şey önüme çıktı bunlardan hangisi sebep oldu bilmiyoruz bence kafanı bulandırma sen bol su içmeye çalış bebeğinin hareketlerini dinle dinlen dua en güzel telkin yolu olsa gerek sevgiler

Su an bebeğiniz sağlıklı dımı herhangi bi sıkıntısı yok Ins bnm bebeğimde sağlıklı dogar

Çok şükür iyi yani ben sizin kadar kafaya takmamışım şimdi duşunuyorumda hatta biran önce doğurmak istiyordum zaten otuz beşinci haftadan sonra bir risk kalmaz kilosu iki buçuğu geçerse diye biliyorum bence siz de bu kadar sorun etmeyin güzel güzel odasını yapın kıyafetlerini hazırlayın bebeğinizin

Su azalmasinin nedenini tam olarak anlayamiyorlar arkadaslar. Benim butun tahlillerim tetkiklerim yapildi sundan olmustur diye bir sonuca varilmadi yinede.

Canim senin suyun kac cm civarinda . benimde az bayagi 72 olctuler bugun..

Canim senin suyun kac cm. 15 gun idare eder demis ya dr merak ettim. Benimde az 72 cmlerde.

Geçmiş olsun canım. İnşallah artar. Ben Hindistan cevizi suyunu İstanbul'da evime yakın, biraz lüks olan bir kaç şarküteriden bulmuştum. Ama macrocenter marketlerde de satılıyormuş. %100pure olanlardan almaya dikkat et. Inşallah şifa olur.
Ama bunun yanı sıra günde minimum 4 lt de su içmiştim. Bazı doktorlar önemli değil diyorlar ama benim doktorum Sıvı alımını en yüksek seviyede tutmamı istemişti. Kendisi çok tecrübeli ve Zeynep kamilde başhekimlik yapmış bir doktordur. Hindistan cevizi suyunu da Havuç suyunu da iç dedi. Ben Havuç suyunu hastanede olduğum için sıkıp içemedim. %100 Havuç suyu bulamadığım için de eşim dört beş kez sıkıp getirdi o kadar. Inşallah tecrübelerim faydalı olur da sen de sağlıklı ve miadında bebeğini kucağına alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…