arkadaşlar hiç mi bu sorunu yaşayan yok aranızda kaç haftadır suyum az yarın bi ümitle tekrar gidicem söyledikleri pek bişey yok su iç dinlen hakkımızda hayırlısı bebegimi sag saglim kucagıma almayı nasip etsin Allahım
Yazinizi okudum sok oldum bnimkini 4 cm olctuler internettede arastirdim ideal olani 5 cm mis kafam karisik 14 cm yazmissin ozaman bni coktan doguma almzlari lazim yada serumla fln mudahale etmeleri lazim35+2 günlük hamileyken kontrole gittiğimde suyum 5.5 cm ölçüldü hemen hastaneye yatırıldım ertesi gün kontrol edildiğinde 6 cm çıktı kendi isteğimle eve döndüm
bol bol dinlendim sürekli soluma yattım günde en az 3 litre su içtim ve hastanede birinden duyduğuma göre armut çok su yapıyormuş dediler günde 2-3 tane armut yedim 4 gün sonra kontrole gittiğimde suyumun 14 cm'e çıktığını ve her şeyin olumlu olduğunu söylediler
bebek hareketlerini kontrol etmeniz de çok önemli olumlu düşünün moralinizi yüksek tutun
bu sorunu yaşayan herkese Allah bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin inşallah
şuan bebeğim 28. haftada doktorlar suyunun çok azaldığını söylediler akciğerleri gelişmiyo 30 yada 31. haftaya kadar ancak dayanır diyolar bildiğiniz iyi bir hastane varmıdır önereceğiniz temiz ve yeni doğan ünitesi olan yoğun bakım şartları çok önemliymiş istanbul avrupa yakasında oturuyorum dualarınızı ve hastahane önerilerinizi bekliyorum
arkadaşlar merhaba
sizi su azlığı konusunda uyarmak isterim. ben 23. haftamda detaylı ultrasona girdim ve amnion sıvısının az olduğu çıktı. doktorum hiç önemsemedi ve su iç geçer dedi. oysa okadar riskli bir durummuşki bunu ankaraya geldiğimde öğrendim. 27.haftamda suyum geldi tesadüfen ankarada idim. apar topar hastanaye yattım bu arada sürekli su akmaya devam ediyordu. Doktorlar bunla ilgili doktorumun beni uyarmamasına çok şaşırdılar. Doğum başlamadan bunu engelleyebilirdik ama artık doğum başladı dediler. zaten 28 haftada da doğum yaptım. Bebeğim çok şükür iyi şu anda 13 aylık gelişimi gayet normal geriden takip etmiyor ama doktorlar bile şaşırıyor gördükçe. Herkesin benim kadar şanslı olmadığını söylüyorlar. Gerçi ben duaların gücüne inanıyorum ama lütfen böyle bir durumunuz varsa çok dikkat edin. Ben ankaranın en eski doğum hastanesine zübeyde hanım'da yaptım doğumu. Başhekim riskli gebeliklerde uzman ve çok tecrübeli idi ve su içmenin bebeğin suyunu artırmayacağını söylüyordu. Tabiki su tüketimi hamilelikte önemli ancak dahada önemlisi dinlenme ve strresten uzak durma. Size tavsiyem özellikle son 3 ayınızda bir yere gitmeyin evde yatın bol bol çocuk anne karnında bir günde yaşadığı gelişmeyi dışarda 15 günde anca tamamlıyor. Küvez başında beklemek kadar zor bişey yok bence..
kızlar amniyon sıvısı azalanlar bu konuya da bakınız lütfen
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/gebelikte-bebeğinin-böbreklerinin-büyümesi-ve-amniyon-sıvısının-azalması-sonucu-bebeğ.473624/#post-21103121
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?