• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karmakarışık Duygular :)

Revolucion

Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
2.549
115
323
selam hanım hanımcıklar.
bir süredir kafamı kurcalayan bir duyguyu sizlerle paylaşmak istedim. 3 ay sonra ikinci bebeğim geliyor kısmetse. büyük oğlum daha 2,5 yaşında. bebişimizse hiç umulmadık bir anda hiç bir hazırlık ve düşünce yokken kendini belli etti. önceleri kabullenemedik, bizim için imkansızdı ikinci bir çocuk ama kıyamadık vardır bir hikmet dedik. derken sorunlu geçen ilk üç aydan sonra durcakmı gidicekmi sorularını arkamızda bırakırken bu kezde saçma sapan kabuslarla bağlanamadım önceleri ona. hep bir bizimle kalmayacak duygusu hakimdi içimde sırf bu yüzden hiç bir hazırlıkta başlamadı. aylarca bir isim telaşına bile giremedik eşimle. derken iki hafta önceki rendevumuzda kasılmalar gözlemlendi başladık iğne olmaya hala umutsuzduk 4 hafta daha lazım yaşayabilmesi için haberini aldık doktorumuzdan.yine bel bağlayamadık. ama önceleri gidersede kısmet derken şimdi ya onu kaybedersek endişesini yaşamaya başladık. konuşup tepki alamadığımda hüzünle yüzüm asılmaya başladı. ne garip bir duyguymuş bu noldu nasıl oldu bilmiyorum ancak bir anda garip bir bağ ile canım der hale geldim.
şimdiyse binbir endişe var yüreğimde. bu kez her iki oğlum içimde. evet ikinci kez tadıcam anneliği ama sanki ilk bebeğimi bekler kadar acemi hissediyorum kendimi. aklımda soru işaretleri birbirini kovalayıp duruyor. belki iananmayacaksınız ama küçük bir bebeğe yeni bakmış olmama rağmen daha çok küçük olucak onu tutucam, nasıl besleyip, büyütücem endişesinden bir türlü kurtulamıyorum.birde büyük oğlum beni korkutuyor. malum daha oda çok küçük onunda ilgi dönemi ama diğeride bakıma muhtaç ya biriyle ilgilenirken diğerine yetişemezsem, ya birini kollamaya çalışırken diğerini boşlarsam ??? ya küçüğünüde büyüğü kadar sevmezsem ???
biliyorum aslında hepsi yersiz endişeler. biliyorum Allah hem gücünü hem sabrını hemde sevgisini verecek. biliyorum her ikisinide biribirinden ayıramayacağım. ama elimde değil yinede kafamı kurcalıyor işte. ve şimdi anlıyorum büyüklerimizin neden bir çocuk hiç çocuk dediğini. insan asıl anneliği ikincide tadıyormuş.asıl endişeler ikinciyle meydana çıkıyormuş.ve kadın aslında ikinci kez hamile kaldığında içindeki gücün farkına varıyormuş. :16:

canım bebeğini saglıkla kucağına alırsın inşallah.
birde biz ikizannelerini düşün istersen. birde üçüz anneleri var.
kendimizi paralıyoruz ikisine yetişebilmek için ve biri kucağımızda iken doyasıya sevip oynayamıyoruz alıp parka çıkamıyoruz. diğerini kim indirecek aşağıya,birini severken diğeri gözlerini dikip bana bakarken içim cız ediyor ve kendimi suçluyorum neden kucağıma ikisini sığdırıp saatlerce dolaşamıyorum diye. Annelik bu işte

Son düzenleme:
öncelıkle allah bagıslasın canım okurken kendımımden bır seyler buldum ılk oğlum 26 aylık ıkıncısı suan 2 aylık yanı tam 24 ay var aralarında bıraz zor olcak ama muhtesem bır duygu abısı cabuk kabulllencek gorceksın bızımkı gıbı kardesım kardesım dıye dolancak bıraz kıskancak bıraz gurulancak abıcım şarkıları soyleceksın cabuk kabullensın dıyebız suan haftada bır gun anne ogul gunu yapıyoruz oglumu alıyorum ufaklıgı annene bakıyor anne ogul gezmeye gidiyoruz doyasıya egleneıyoruz boylece ıcım bır parcada olsa rahatlıyor her hafata sonu babamız bızımle ılgılenıyor

canım bebeğini saglıkla kucağına alırsın inşallah.
birde biz ikizannelerini düşün istersen. birde üçüz anneleri var.
kendimizi paralıyoruz ikisine yetişebilmek için ve biri kucağımızda iken doyasıya sevip oynayamıyoruz alıp parka çıkamıyoruz. diğerini kim indirecek aşağıya,birini severken diğeri gözlerini dikip bana bakarken içim cız ediyor ve kendimi suçluyorum neden kucağıma ikisini sığdırıp saatlerce dolaşamıyorum diye. Annelik bu işte
Allah sizlere kat be kat sabır ve kuvvet versin zaten canım. gerçekten sizin işiniz daha zor. insan burulmaz mı ? şimdi çok daha iyi anlıyorumaslında evlat sevgisini.daha şimdiden bukadar düşündürüyorki beni sizler gerçekten nasıl dayanıyorsunuz bilemedim.
öncelıkle allah bagıslasın canım okurken kendımımden bır seyler buldum ılk oğlum 26 aylık ıkıncısı suan 2 aylık yanı tam 24 ay var aralarında bıraz zor olcak ama muhtesem bır duygu abısı cabuk kabulllencek gorceksın bızımkı gıbı kardesım kardesım dıye dolancak bıraz kıskancak bıraz gurulancak abıcım şarkıları soyleceksın cabuk kabullensın dıyebız suan haftada bır gun anne ogul gunu yapıyoruz oglumu alıyorum ufaklıgı annene bakıyor anne ogul gezmeye gidiyoruz doyasıya egleneıyoruz boylece ıcım bır parcada olsa rahatlıyor her hafata sonu babamız bızımle ılgılenıyor

kabullenme konusunda sorun yaşamıycaz büyük ihtimal durum öle gösteriyor gerçekten ama ben içime laf geçiremiyorum işte.iki gün önce bir sorun yaşayınca doktorum hazırlıklarını yavaş yavaş tamamla dedi. mecbur dağ gibi ütüye giriştim dedemiz aldı dışarı çıkardı ama o bile içime oturdu sanki biri için diğerini boşladım gibi hem ağladım hem yaptım işimi. sanırım hormonlarda baya hırpaladı beni. birde bizim pek babamızla vakit geçirme şansımızda yok eşimin işi gereği yerini mecbur dede ve anneanne doldurmaya çalışıyo ama diyorum ya içim yanıyor bazen. üzerime atlayıp oynamak boğuşmak isteyince.:14:

benimkilerin arasi 25 ay ama ben istedim 2. yi..arasi az olsun dedim kiskanclik daha az olur kabullenmesi kolay olur birbirlerine arkadas olurlar dedim..sonra buyuk kadar sevebilecekmiyim ya sevemezsem dedim.9 ay boyunca bunu dusundum..nasil bakarimd erdinden cok esit davranamzsam ya ilki kadar sevemezsem diyordum..daha dogar dogmaz yanima koydular yanagima degdi aglamaya basladim...inan o kadar seviyorsunkiiii asla ayirt edilmiyor ikisininde yeri bambaskaaa...iyiki varlar Rabbim eksikliklerinia cilarini gostermesin

Bebeğin savunmasız ve anneye muhtaç oluşu bebekle annenin arasındaki o duygusal bağı oluşturuyor.Ben bebeğimi koklamaya doyamıyorum.Diğer evladım ise biranda gözüme büyümüş geliyor.:37: (oysaki biri 5.5 biri 2.5 yaşında)

Bende bebeğimi çok sevdiğimi (öpüp-koklama olarak) düşünüyorum diğer evlatlarıma nazaran...En azından şimdilik böyle..O da küçük olduğundan daha tatlı gelmesinden :emir_bebek:

Her birinin yeri ayrı tabi..

Son düzenleme:
Canım benim göreceksin oğlunu sag sağlım kucağına alınca bu düşüncelerin kaybolacak
Sen cok güçlüsun her ikisinide idare edebilirsin,
2,5 yaş biraz annelerin Sabri için zor bir yaş evet ama
Sen sabırlı özverili birisin inanıyorumki üstesinden geleceksin
Bu arada oğluşuna isim bulmaya başla annesi,,
Birgün bana bekliyorum seni, senin icinde degisiklik olur oğlun icinde Ardam içinde:)

allah bağışlasın evlatlarının ikisinide benim çocuklarımın arasında 23 ay var.merak etme hamileliğinin çocuğunun keyfini çıkar.. hiç dert etme oğlun kardeşine alıştıkça bu duyguların kaybolacak.

Son düzenleme:
Back