Karma karışığım fikirlerinize ihtiyacım var

urkek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2010
80
0
46
İstanbul
Arkadaşlar merhaba bir derdim var benimde günlerdir düşünüyorum içinden çıkamadım.Böyle konuları etrafımla da pek paylaşımak istemiyorum ama farklı kişilerinde fikrini almak istiyorum.Sizlerin görüleride bence oldukça tarafsız oluyor.Nolur benimle düşüncelerinizi paylaşın abrtıyorum mu yoksa haklımıyım.
Ekimde 4 yıllık evli olacağım.Severek evlendim ve halen eşimi seviyorum.Zaman zaman bizimde tartışmalarımız oldu ama çok da büyütülecek şeyler değil di.Ama son zamanlarda sanki çok yaşlanmış hissediyorum kendimi ya da yorulmuş.Eşim titizdir ev sürekli temiz olsun ister ki ben de bu konuda hassasımdır ve gerekeni zaten yaparım ama örneğin hafta sonu bana kadın gelecekse ben bir hafta yıkar ütüler dolap içlerini düzenlerim yani evi değil ince işleri yaparak temizleğe hazırlanırım bana söylemediği laf kalmaz ev pis diye.Küçücük bir evim var çocuk yok akşamları 19 da eve geliriz sabah 7 de çıkarız düşünsenize bu ev ne kadar pis olabilir ki.Bende temizlik olduğunda kadın derki sen evim pis diyorsun abla ama bak yerleri sildiğim su bile kirlenmedi diye ki 1-1,5 ayda alırım kadını.Aslında eşim anlaşılması çok zor biridir ama çokda iyidir bana karşı hepi anlayışlı ve sevgi doluydu bugüne kadar ama artık öyle değil.Aslında yaklaşık 2 yıldır zor günler geçirdik.Beni sürekli bir kadının sorumluluğu olan işleri yapmamakla suçluyor.Evet saçımı süpürge eden biri değil ama kimse benim için evi pis yada kocası ütüsüz giyiniyor diyemez.Sürekli yaptığım her şeyi eleştiriyor yaptığım yemeği,temizliği,proğramı,giydiğimi yani gerekli gereksiz her şeyi.Aslında sülalede en aklı başında ve sosyal olan kendine güveni tam sürekli eğitimi için çabalayan ve aslında bu güçlü karakterimden dolayı da zor evleneceği düşünülen kişiydim ben.Ama şimdi eski benden eser kalmadı artık özgüvenimi kaybettim hiçbir şeye karar veremeyen sürekli mutsuz dolaşan biri oldum çıktım.
Para konusundada çok tartıştık zamanında eşimle çok para harcadığım için kızıyordu bana aslında bazı yönlerden haklı olduğunu gördüm ve çeki düzen verdim kendime ama yinede ona göre ayda 400-500 mly harcamam çok.Sürekli hesap soruyor yanlış anlaşılmasın oda harcamaz ve gerektiğinde oda hesabını koyar ortaya.Artık benimle ilgilenmez oldu beni mutlu edecek hiç bir şey yapmıyor ben proğramlar yapıyorum biraz değişiklik yaşayalım diye 2 yıldır tatile falanda gitmedik-o sürekli iş nedeniyle gidiyor ama -hafta sonları bir yerlere gidelim diye onu da kabul etmiyor.Denizi sevmiyor diye deniz tatili yapmak istemiyor ki ben çok severim.Para biriktiriyoruz ama bir ömürde para biriktirmekle geçmez ki arada insan kısa molalar vermeli diyorum ne gerek var diyor.Hani borcumuz falan olsa tamam diyeceğim ama...Offf ne bileyim anlatabildim mi derdimi çok mutsuzum aslında uzun lafın kısası eşim iyi bir insan ve onu seviyorum ama anlaşamıyoruz ben bu şekilde yaşamaktan mutsuzum ve gelecekten korkuyorum bu şekilde bir hayat sürmek de istemiyorum.Ne yapacağımı bilemiyorum.Çok uzun oldu kusura bakmayın ama daha yazmadığım bir sürü şey var.Bana akıl verin bu durumda yani sevdiğiniz biriyle evlisiniz ama mutsuzsunuz çünkü anlaşamıyorsunuz ve görünüşde fındık kabuğunu bile doldurmayan sebepler var.Siz olsanız ne yapardınız bu yüzden boşanılır mı?

Son düzenleme:
boşanma,biraz yaptırım uygulasan,baskı yapsan,sert davransan,kararlı olsan,düzeliceğine inanıyorum

Slm
bak cnm esin hemenhemen benim esimin aynisi sakin yuvani yikma derim böyle esler zor bulunur bende basda bogulur gibi oluyordum sonra cevremdeki erkeklere bakdim hanimlari saclarini süpürge edior hala yetmiyo hanimlarna laf atiyolar toplum icinde bozuyolar uzak degil bnim ablam mükkemel bir ann ve es ama enistem bunu görmüyor ben ablmin yaptilarnin 3tbirini yapsam esim beni basi ütünde tasi yani demek istedigim anlatdigin kadariyla cok anlayisli ve seni sevenbir esin var ama illa mutsuzum diyorsan yap 2 fincan kahve al esini karsina tatli dille dök icindeklerini ben öle yapiyorum ve bu zamana kadar hep faydasini gördüm hem esine sana onu neyin rahatsiz tdigini anlatir ve esim doktorasi var diyosun onunda eminim stressi vardir ben suan meslek yapiyorum ve sinav zamani bende esimi ve Kizimi cok ihml etdim yanli anlayis bekliydur oda senden

Asında biraz göz dağı vermek istedim geçen haftalarda gidip bir kaç gün annemde kalayım sende rahatca çalış böyle dürekli kavga ediyoruz falan dedim bir sürü laf söyledi resmen haklıykn haksız duruma düşdüm ayrıca ben bugün boşanalım desem sen öyle istiyorsan tamam der ona göre ben böyle düşündüysem onun yapacak başka bir şeyi olamaz.

Evet ben zaten hep onu düşünüyorum etrafda ne erkekler var onların yanında melek kalır benimki zaten oda onu söylüyor hep benim gibisini bulmuşsun millet neler yapıyor diye ama her şey bumu ki...beraber mutlu olacağımız şeyler yapmak bir birimizi mutlu etmek gerekmiyor mu böyle mutsuz olurmu ki...

ev temizligi ütü vs bunlar cogu evliliklerde zaman zaman sorun olmustur muhakkak bana göre bunlar asilamayacak sorunlar degil fakat esiniz bana cok hirsli bir insan gibi geldi
seni ihmal etmeleri kirici sözler söylemeleri 500 tl nin hesabini yapmasi ki asiri bir harcama kesinlikle degil seninki bunlar esinin asiri hirsindan kaynakli sürekli daha yüksege cikma cabasi var
aslina bakarsan ilerisini düsünmesi iyi bir sey ama bunu cok fazla abartmamali zaman zaman hayatin tadini cikarmak lazim insan dünyaya bir kez geliyor bu hayat bu genclik bir daha elinize gececekmi
bence esini karsina alip konusmalisin onu cok sevdigini ama bu davranislarindan ne kadar rahatsiz oldugunu anlatmalisin

böyle bi eşin var şükretmelisin öncelikle sana her konuda yardımcı
söylediklerini görmezden gel büyütülcek şeyler aşılmıcak şeyler değil illaki bi orta yolu vardır
çözülmicek sorunlar değil yani

boşanacak bir durum görmüyorum ben ortada...evli değilim ama sözlüyüm yakında evlenicem 29 yaşımdayım...kendimce bişeyler söylemek istedim bu yüzden ,hani sen evli değilsin muhabbeti olmasın diye açıklıyorum

anlattığınıza bakılırsa eşinizde sizde uyumlu insanlarsınız aslında....size yardımcı olan bi eşiniz var ne kadar güzel işte...dediğiniz gibi fındık kabuğunu doldurmyacak şeylerden tartışıyorsunuz...her evlilikte olabilir böyle sorunlar,ya da bazı dönemler....heleki başka şeylerin streside araya girince normaldir bunlar...stresi birbirinizden çıkarmamak önemli olan.....bence ki eşinizide sevdiğinizi söylüyorsunuz,bu stresli döneminde eşinize anlayışlı olun...sert yapmak falan ortamı dahada gerer....belliki eşiniz doktora yüzünden geriliyor farkında olmadan size yansıtıyor....alıp karşınıza onu anladığınızı söyleyin....zor ve stresli günler geçiriryosun ama bende bazı şeylere kırılıyorum birbirimize daha anlayışlı hoşgörülü olalım diyin....ben sana sonuna kadar destek olurum ama sende beni kırmamaya özen göster diyin....böyle zor günlerde birbirimize destek olmak için varız diyin...

bence atlatıcaksınız bunu,sakın boşanma gibi bişi düşünmeyin tabi başka büyük olumsuzluklar yoksa...

Bak güzelim sen gel dinle bizi yap iki kahve al esini karsina arkadasin dedigi gibi onu cok sevdigini söle korkularini söyle onu kaybetmek istemedigini ama onun bu hareketlerle seni kendinen sogutdugunu ve üstüne basa basa onu cok sevdigini söyle sen benim gibisin cok rahat batmis cnmzemuszemus esimde kötülicek bisi bulamayinca sacma sapan seylere takiyorum Allah sizi ayirmasin hep mutlu olun bunlar cok noral seyler birbirinizi üzmeye deymez

sizi ihmal etmesiyle ilgilide konuşun ama tatlı dille...onuda doktorası nedeniyle yapıyor diye düşünüyorum....farkında olmadan....

ama siz güzellikle bunu anlatırsanız farkına varmasını sağlarsınız...ha siz güzellikle anlatırken o tartışmaya döndürüyorsa o zaman iş değişir...

Sağolun arkadaşlar fikirleriniz için bunlar için boşanmak bana da saçma geliyor ve çok üzüleceğimi biliyorum ama mutsuzluğu huzursuzluğu ortadan kaldırmak için karşı tarafın bir şey yapmaması beni çok kırıyor ve kafamda bir sürü soru işereti doğuruyor şimdi şehir dışında iş için çarşamba gelecek doktorasını 3 gün önce verdi çok şükür bir yanım gelince hoş bir ortam yarat diyor bir yanımda onun bu yaşananları telafi etmek için ne yapacağını bekle gör diyor.Çünkü ben ona doktoradan sonra sana 10 gün veriyorum dedim düzelmen için ...

şu an kalbi kırık olan sizsiniz o yüzden bence bişi yapmayın yani hoş bi ortam falan...10 gün veriyorum dediyseniz bekleyin o zaman bakalım ondan bi adım gelecekmi...

bence uzatmaya hiççç gerek yok
çarşamba günü o düşündüğün hoş ortamı yarat bence
sen yap belki herşey çok farklı olur dene en azından sonradan yapmadım demezsin
inş. oda üstündedki stresi atmıştır artık herşey düzelir yoluna girer

Sizi dinliycem arkadaşlar yapıcam iki kahve güzelce konuşucam bir kez daha bakalım neler olacak.Ben aileme hiç bir şey yansıtmam anlatmam normalde ama dün annem sıkıştırdı beni biraz çok kötüsün son zamanlarda yüzün gülmüyorum falan diye bende stresliyiz ondandır falan dedim geçiştirdim ama anladı tabii bugün kaç kere aradı durdu ben de iyice gerildim tabi.ışin kötüsü sinirlerim o kadar bozuk ki sürekli ağlama modundayım ve çok sinirliyim umarım sakinliğimi koruyabilirim.Aöa dediğiniz yaıcam sanırım

hicbir zaman bir erkkde heleki bu erkek senin sevgilin degilde esinse bisi bekleme lmaz: cok huzursuz olusun erkekler bizle gibi degil cünki bencesen birseyler yap esini bekle oda cok zaman gecirmis doktorasi yüzünden ilk gün sen birseyler hazirla sonra bakarsin bir dgisiklik varmi diye ona göre davranirsin bak benim cok sevdigim bir ablamin bana verdigi bir akil vardi asla esine sunu yapmiyosun bunu yapmiyosun diye isyan etme kaybedersin erdi politika yap derdi üzül hatda elinden geliyorsa göz yasi dök ( biz kadinlar iyi yapariz :smiley-cool:) neden böyle ben bunlari haketmiyormuyum bu kadardami degerim yok gibi sözler kulan :)

haklısın arkadaşım erkekler bizim kadar düşünceli değil ama benide bu deli ediyor ya her şeyi çok iyi bilirler ama böyle şeylere geldimi düşünemedim....Aslında işlerine gelmiyor biz kadınlarda didin dur.Bir de üstüne sürekli beni yönetmeye çalışıyorsun diye laflar işit aslında benim eşim daha tecrübeli olması lazım bu konularda çünkü ikinci evliliği ama yok ......kayınvalidemi severim kadıncağız zaten yaşlı tek derdi oğlunun mutluluğu el üstünde tutarım görümcem desem bazen sinir eder beni ama :)ona hiç yansıtmam ve aslında o da iyidir.Eşimin eski evliliğinde görümcem kardeşinin evine bile gitmemiş koparmışlar bağları bir nevi.Kayınvalidem onlarla yaşıyormuş kadını en son psikiyatri servisine yatırmışlar 1 ay düşünün artık kadın neler çekmiş.Böyle bir evlilikden sonra benim gibi bir gelin onlar için ama her şeyden önce eşim için melek olmalı bencilmi davranıyorum diyorum empati yapmaya çalışıyorum ama yok onu haklı görebilecek bir şey bulamıyorum tamam ben bunları içimden geldiği için yapıyorum ama insan biraz kıymet bilir daha da doğrusu hissettirir ...nerdeeee:)

ei

Siz aynı bana benziyorsunuz yahu. =) Eşiniz de tanıdığım erkek tiplerinden. Ben sağlıklı bir çözüm getiremem belki ama kendi rahatlığınızdan ve mutluluğunuzdan çok fazla ödün vermemeye özen göstermek şartıyla kocanızın isteklerini ön planda tutun. Babamın öz annemle olan evliliği de buna benzer sebepler (ve elbette çook daha kötüleri) yüzünden sonlandı. Şimdi bakıyorum aslında üvey annem de aynı. Aradaki fark karakterleri. Annem de üzülürdü bu tip olaylara ve babamla sağlıklı iletişim de kuramazdı. Ama üvey annem aşırı neşeli bir insan. Bir şekilde babamı güldürmeyi çok iyi başarır. Bir de babamın bir sorunu olursa hemen yardımcı olur, çözemese de destek olur, hep ilgilenir onunla. Babamın egosuna yardımı çoktur anlayacağınız. Ve bütün kusurlarını böylece örtebiliyor. Bence siz de onun gibi yapmayı deneyin derim. Evinize olan sorumluluğunuzu, eşinize olan sorumluluğunuzdan daha geride tutmayı başarırsanız çok mutlu olursunuz. Elbette burda sorun sizde değil eşinizde. Oturup onunla sohbet etmenizin, yaptığınız ev işlerinden daha önemli olduğunu anlarsa huzuru bulursunuz.

gecer gecer üzme sen o tatli canini bak ailesiylede sorunum yok diyorsun ooooooooo daha ne anlicak senin kiymetini inaniyorum ben sen iyi niyetle yaklasiyosun annsine kardesine esine ve bunlarin mükafatini göreceksin ve kubbín yazdklarini bi düsün derim ben fena bir fikir degil hepinize allah rahatlik vrsin

Hepinize twşwkkürler arkadaşlar biraz içimi rahatlattınız kubb erkeklerin egosuna göre hareket etmek lazım tebrik ederim doğru bir yöntem aslından ü.annenin uyguladığı bunu dikkate alacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…