- Konu Sahibi in vino veritas
-
ee o zaman ikiside aynı. kısaaca sonuç değişmiyor. bunun kaçısı yokBuna da katılmıyorum ben. Bu algıda seçicilik gibi bir durum aslında.
Karma liseden mezunum. Bizim okul çıkışlarımız da bu durumdaydı tabi kız erkek karışık olduğu için dikkat çekmiyordu.
Ayrıca karma okullarda bazı öğretmenlerin karşıt cinsleri yan yana oturtma gibi yanlışları olabiliyor. Bunlar insan fıtratına aykırıdır.
bu ne demek şimdi...
neden yanlış olsun.
bütün lise hayatım boyunca fatih adlı sıra arkadaşımla oturdum. ne oldu şimdi. neyin fitratı. sadece arkadaki arkadaşıyla dönüp dönüp konuştuğu için matematik öğretmeninin attığı tebeşirllerden nasibimi aldım. ıskalıyordu hep adam:).
Evet olmadı, hemen sebebini söyleyeyim, kız liselerindeki Bölümler yetersiz, eğitim ki ygs-lys sınavlarında karşılarına çıkan matematik sıfır derecesinde veriliyor, çocuklar yalnızca 9. Sınıfta matematik görüyor, Okuduğu bölüm muhasebeyse, 10. sınıftan itibaren mesleki matematik görüyorlar ve ygs-lys tam bir kabusa dönüyor.Zannetmiyorum.
Kız Meslek Liseleri, Erkek Teknik Liseleri yıllardır var.
Sizin söylediğiniz gibi olsaydı Kız Meslek Liseleri dolar taşardı, Düz karma liselerde öğrenci oranı azalardı. Ama olmadı. Her türden liseler yıllardır eğitimlerine devam ediyorlar.
fatihle tek anlaşamadığım nokta duvar kenarını her sene başında kapma konusuydu.. ama hep o kapmış olurdu ..pehh.Bir kere de şu eğitimde cinsellik, kadın, erkek bilmem
Sana Fatihle nikah düşerdi, üzgünüm günaha girmişsin ve bunu temizlemenin yolu Fatihle evlenmekten geçerken teşebbüste bulunmamışsın.
Ben hep kızlarla oturdum, tertemizim, akım pakım, kocama erkek yanı oturmamış gitim
fatihle tek anlaşamadığım nokta duvar kenarını her sene başında kapma konusuydu.. ama hep o kapmış olurdu ..pehh.
ah fatih ahh. nikahlamadıda beni:))
bak çok bi kötü oldum. otobüstede,uçaktada yanımda otururdu erkek milleti. o adamlarda beni almadılar. yine pehhh:)Erkekler hep böyle, yanında oturur oturur sonra hiçbir şey olmamış gibi gider başkasını alır. Ama evlendiği kadında ilk aradığı okulda yanında erkek oturdu mu olur?
Şu soruya cevap vermek gerek. Eğitimde öncelik kalite arttırmak mı yoksa her bireyin eğitimini tamamlamasının sağlanması mı ?Eve hapsedilmesin elbette, ben kız-erkeklerin ayrı okumasına karşıyım demiyorum, herşeyi uçlarda yaşıyoruz diyorum, karma okulda okumak isteyen bir çocukta sırf arkadaşlarının bakış açıları yüzünden baskı hissedip kız ya da erkek okuluna gitmek zorunda kalabilir, bu sebeple önce toplum bilinçlenmeli diyorum.
Şu an geldiğimiz nokta ya benim gibisindir değerlerin vardır ya da değilsindir mezhebi geniş, değerleri olmayan birisimdir.
Ortası yok maalesef, ki nasıl insanlar x partisine oy verirsek ya değerlerimizi, inancımızı yaşamamıza engel olurlarsa diye korkuyorsa, y partisi balımızdayken karma eğitim kalkar, yaşam şekillerinize müdahale olursa korkusu yaşıyor, bu da gayet doğal.
Ki diyorum bizim eğitimde asıl birinci Önceliğimiz eğitim kalitesi, maalesef ülke genelinde başarı oranımız çok çok düşük, matematiği zayıf, okuması zayıf çocuklar yetişiyor.
Sistemin Kökten değişmesi, eğitimin hak edilen seviyeye ulaşması lazım, siz önce bunları yaparsınız daha sonra x bölgesinde karma, kız ve erkek okullarını açar çocuklara seçme hakkı tanırsınız o zaman tamam.
Elbette hepimiz düşüncelerimizi paylaşıyoruz, bu konuda rahatım ama okullar kız - erkek diye ayrıldığında kalite Gündeme bile gelmeyecek, üzüntüm bunaŞu soruya cevap vermek gerek. Eğitimde öncelik kalite arttırmak mı yoksa her bireyin eğitimini tamamlamasının sağlanması mı ?
Benim cevabım ikisi de aynı anda olmalı.
Bu olaya sonra ki iş diyemiyorum. Evet görünüşte gereksiz sonra ki bir iş sonra tartışalım gibi olsa da , eğitim kalitesi kadar önemli bir sorun.
Her bireyin okumaya hakkı var, bilinçsiz aileleri yüzünden eğitim hayatından koparılmaları evet bence önemli bir sorun en az eğitim kalitesi kadar.
Rahat olun karma eğitime karşı olduğunuzu düşünmüyorum , ki karşı da olabilirsiniz herkes düşüncesini paylaşıyor neticede :)
EEE karma eğitime göndermek istemeyen ne yapsın o zaman ? Karma eğitime göndermek istemeyen ne yapıyorsa sizde onu yapacaksınız ?
Sizin mahallenizde ki karma okula dokunan olmadı, yani yorumum öyle değildi. Evet ikisi de olsun dedim kim neye istiyorsa ona göndersin dedim .Öyle iki okuldan birini haremlik selamlık yapmakla olmaz o iş. Mahallemdeki okul karma değil diye oraya göndermek zorunda kalacağım öyle mi? Tıpkı herhangi bir liseye yerleşemeyen çocukların imam hatip liselerine yerleştirildiği gibi. Evet çok mantıklı gerçekten...
Sizin mahallenizde ki karma okula dokunan olmadı, yani yorumum öyle değildi. Evet ikisi de olsun dedim kim neye istiyorsa ona göndersin dedim .
İki okuldan biri öyle yapmakla olmaz bu iş derken çeşitlendirmek böyle olur başka çözümümü var.
İmam Hatip konusuna değinmedim ki neye mantıklı ironisini yaptınız ? Ne konuşuyoruz ne cevap veriyorsunuz ?
İmam Hatipler her iki okuldan birisi İmam Hatip olsun olmadı, her on okuldan dokuzu İmam Hatip oldu.Ben değindim imam hatip konusuna. Orda da amaç şsteyen imam hatip lisesin gitsin idi. Sonunda gördük ne olduğunu. İsteyen haremlik selamlık okula gitsin denildiğinde de ne olacağını kestirebiliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?