- 16 Kasım 2012
- 6.357
- 981
- 398
- 37
- Konu Sahibi in vino veritas
-
kiz lisesindeki kiz okulda hamile kaldi yani o kadar eminsin :) hanimefendi bizim meslek lisesine giden ogrencilerimiz ana baba ilgizinden mahrum ogrenciler. karma liseler cok daha basirili da benim mi haberim yok. sinav zamani bunlarin horman tavan yapiyor. bir de ayni sinifa koydugumuz da ilgi ikiye bolunuyor.Örnek verdiğin okullar zaten en başarılı öğrencileri alıyor. Yani karma olsun, karışık olsun ilgisi ne??? Adamlar zaten çekirdekten mükemmel eğitim almış, başarılı öğrenciler.
Git bir de herhangi bir Endüstri Meslek Lisesi, torna tesviye bölümüne bak bakalım başarı uğramış mı?
Her öğretmen senin gibi düşünüyor mu sanıyorsun? Ayrıca öğretmenlerin vereceği karar mı bu? Veliler ve öğrenciler önemsiz yani... Sana tanıdığım 10 öğretmeni getirsem, başarının ya da başarısızlığın karma eğitimle ilgisi olmadığını söyler.
Kız Meslek liselerinde hamile kalan kız öğrenci olaylarına ve yerlerdeki başarıya değinmiyorum bile.
kiz lisesindeki kiz okulda hamile kaldi yani o kadar eminsin :) hanimefendi bizim meslek lisesine giden ogrencilerimiz ana baba ilgizinden mahrum ogrenciler. karma liseler cok daha basirili da benim mi haberim yok. sinav zamani bunlarin horman tavan yapiyor. bir de ayni sinifa koydugumuz da ilgi ikiye bolunuyor.
Anladım o kısmı ama siz yanlış anladınız galibaNe alakası mı var? Adam karma olmayan eğitimle okuyanların, karma eğitimle okuyanlara kıyasla daha başarılı olduğunu savunmuş. Biz de öyle olsa şeriat ile karma olmayan eğitimde okuyan islam ülkelerinin her türlü alanda Avrupalıdan kat kat daha iyi olacağını belirtmek istedim. Daha başarılılarmış ya. Ya da İmam Hatiplilerin doktor, mühendis falan olma olasılığının kat kat fazla olması gerekir.
Yani adam saçmalamış ben de ne alaka için Mars örneği verdim bacım, anladın umarım.
Ayrıca Avrupada da katolik okulları falan var ve karma olmayan eğitimle okutuluyor. Doğrudur. Tıpkı bizim imam Hatip okulları gibi. Yani İmam Hatipler var, karma istemeyen oraya yollasın, neden düz okullara karışılıyor?
Buradaki mevzu kız ve erkek yanyana oturtma değil, karma eğitimi toptan kaldırmak. Siz o kısmı anladınız dimi?
Anladım o kısmı ama siz yanlış anladınız galiba
Her kesime uygun okullar olup her kesime hitap etsin denmiş. Karma okulları tamamen kaldıralım gibi bir anlam çıkmıyor.
Veli istediği okula göndersin denmiş. Çeşitlensin demek istemişler kısaca
Anladım o kısmı ama siz yanlış anladınız galiba
Her kesime uygun okullar olup her kesime hitap etsin denmiş. Karma okulları tamamen kaldıralım gibi bir anlam çıkmıyor.
Veli istediği okula göndersin denmiş. Çeşitlensin demek istemişler kısaca
EEE karma eğitime göndermek istemeyen ne yapsın o zaman ? Karma eğitime göndermek istemeyen ne yapıyorsa sizde onu yapacaksınız ?Bu ülkede kim çocuğunu istediği okula gönderebiliyor? Adresiniz hangi okulun kapsadığı alandaysa mecburen ona gönderiyorsunuz. E benim adresimin olduğu okul karma eğitim vermiyorsa ne yapacağım?
Zannetmiyorum.Karma okullar zaman içinde kendiliğinden yok olur zira aynı binada yaşayan 5 arkadaş var diyelim, 4'ü kız-erkek okullarına yollasa, biri karma okula yollasa, zihniyeti, değerleri, herşeyi sorgulanır, direkt baskı olmasa da çocukların birbirine söyleyeceği sözler bile o 1 kişinin çocuğunu etkiler ve zaman içinde kimse karma okula yollamaya cesaret edemez.
Çünkü artık toplum uçlarda yaşıyor herşeyi, toplum bilinçlendirilmedikçe çoğunluk azınlığı ezer maalesef.
Peki sizce, aile karma okul istemiyor diye çocuğun okuldan alınıp eve hapsedilmesi daha mı iyi bir fikir.Lokomotif Banu işte bunun sonu özel okula dayanır yani paralı eğitime, oysa eğitim hakkı var her vatandaşın ve eğitim parasız olmalıdır. Özel okullara teşvik için velilere para bile ödeniyor devlet tarafından, bu doğru değil.
Hatta çocuklar arası eğitim eşitsizliği, her çocuk Eşit eğitim almalı.
Aynen katılıyorum.Hiç doğru bulmuyorum.
Biz zaten tabuları olan bir ülkeyiz. Baskıların bizi getirdiği nokta bu.
Yaşamımızdaki doğal süreçleri o kadar abartılı ve yanlış biçimde benimsetiyoruz ki, sonra sapkınlıklar çoğalıyor diye düşünüyorum.
Gözlemlerim bu yönde.
Eğitim alınan bir yer, öğretmenlerin gözetimi altında, oyun arkadaşı olabilecek çocuklardan nasıl bir yanlış tutum sergilemesi beklenebilir. Bu neyin önlemi?
Çocuk yetiştirirken bireyselliğini kabul edip, onlara arkadaş kavramını doğru öğretmek, zamanı geldiğinde sakınca duyulan (cinsellik gibi, kız-erkek ilişkileri gibi) konuları yine doğru anlatmak , olağan kabul ettirmek , her şeyin zamanı geldiğinde yaşanması gerektiğini öğretmen daha sağlıklı bireyler yetişmesini sağlar.
Kaldı ki; bir çocuktan diğer cocuğa gelebilecek zarar , dürtüleri,istekleri bastırılarak yetiştirilmiş bir yetişkinden emin olun daha azdır.
Biz kızlı erkekli otururduk. Üst üste yığılırdık, düşerdik. Sarılırdık, kavga ederdik. Aklımıza hiç farklı şeyler gelmezdi. Çünkü böyle endişeler hiç yoktu.
Bilmiyorum bir çocuğa neden kızlı erkekli okuyamıyoruz denildiğinde verilebilecek mantıklı cevap nedir?
Siz potansiyel tehlikesiniz çocuklar!
Ben karma bir lisede eğitim aldım , okulumuzun biraz ilerisinde kız meslek lisesi vardı, kızların geneli okul çıkışı bizim okula gelirdi. Nedenini anlamak çok basit.
İstisnalar vardır, istisnalar her zaman kaideyi bozmaz.
Buna da katılmıyorum ben. Bu algıda seçicilik gibi bir durum aslında.kızlarla erkekleri asla uzaklaştıramazsınız amaç buysa.
gidin kız liselerine. çıkışlara bakın. önleri delikanlılarla kaynar.
Eve hapsedilmesin elbette, ben kız-erkeklerin ayrı okumasına karşıyım demiyorum, herşeyi uçlarda yaşıyoruz diyorum, karma okulda okumak isteyen bir çocukta sırf arkadaşlarının bakış açıları yüzünden baskı hissedip kız ya da erkek okuluna gitmek zorunda kalabilir, bu sebeple önce toplum bilinçlenmeli diyorum.Peki sizce, aile karma okul istemiyor diye çocuğun okuldan alınıp eve hapsedilmesi daha mı iyi bir fikir.
Bende çeşitlensin fikrine sırf bu yüzden katılıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?