Karma Eğitim İnsan Fıtratına Aykırı

kiz lisesindeki kiz okulda hamile kaldi yani o kadar eminsin :) hanimefendi bizim meslek lisesine giden ogrencilerimiz ana baba ilgizinden mahrum ogrenciler. karma liseler cok daha basirili da benim mi haberim yok. sinav zamani bunlarin horman tavan yapiyor. bir de ayni sinifa koydugumuz da ilgi ikiye bolunuyor.

Hiç doğru bulmuyorum.

Biz zaten tabuları olan bir ülkeyiz. Baskıların bizi getirdiği nokta bu.

Yaşamımızdaki doğal süreçleri o kadar abartılı ve yanlış biçimde benimsetiyoruz ki, sonra sapkınlıklar çoğalıyor diye düşünüyorum.

Gözlemlerim bu yönde.

Eğitim alınan bir yer, öğretmenlerin gözetimi altında, oyun arkadaşı olabilecek çocuklardan nasıl bir yanlış tutum sergilemesi beklenebilir. Bu neyin önlemi?

Çocuk yetiştirirken bireyselliğini kabul edip, onlara arkadaş kavramını doğru öğretmek, zamanı geldiğinde sakınca duyulan (cinsellik gibi, kız-erkek ilişkileri gibi) konuları yine doğru anlatmak , olağan kabul ettirmek , her şeyin zamanı geldiğinde yaşanması gerektiğini öğretmen daha sağlıklı bireyler yetişmesini sağlar.

Kaldı ki; bir çocuktan diğer cocuğa gelebilecek zarar , dürtüleri,istekleri bastırılarak yetiştirilmiş bir yetişkinden emin olun daha azdır.

Biz kızlı erkekli otururduk. Üst üste yığılırdık, düşerdik. Sarılırdık, kavga ederdik. Aklımıza hiç farklı şeyler gelmezdi. Çünkü böyle endişeler hiç yoktu.

Bilmiyorum bir çocuğa neden kızlı erkekli okuyamıyoruz denildiğinde verilebilecek mantıklı cevap nedir?
Siz potansiyel tehlikesiniz çocuklar!

Ben karma bir lisede eğitim aldım , okulumuzun biraz ilerisinde kız meslek lisesi vardı, kızların geneli okul çıkışı bizim okula gelirdi. Nedenini anlamak çok basit.

İstisnalar vardır, istisnalar her zaman kaideyi bozmaz.

Kime yaranma çabasındasınız ki?
Bir yerlere atanması gereken yeğen falan mı var da şimdiden yukarıya ayar çekiyorsunuz?

Yahu bende diyorum ki o zaman kız meslek ve EML lislerinde başarının kat kat artması gerek. Öyle mi peki?? Yani bana sadece bunu söyle Kız Meslekler falan karma lislerinden daha başarılı. Bu doğru mu?

Başarı kıstasını biz bilmiyoruz siz çözdünüz yani. Kadın ve erkeği ayırmak. Bu kadar net.

Ben de diyorum ki onca mühendis, doktor, hukukçu hep karma olmayan eğitimden mi geldi??????

Çocuk ilgisini vermezse ya da öğretmen başarısızsa, çocuk başarısızısa bunun karma eğitim ile ilgisi ne?

Burada amaç kadın-erkek fıtratıymış, yani potansiyel sapık tüm öğrenciler, adamın başarıyla ilgilendiği yok, atayım ya tutarsa, sen de bu adama çanak tutmaya çalışıyorsun işte ama dünya ve Türkiyedeki örnekler karma olmayan eğitimin daha iyi performans sebebi olduğunu kanıtlamıyor.

Eğitim sistemimiz şahane, çocuklarımız karma mı okusun yoksa kız-erkek diye ayrılsın mı kısmına geçtik

He dileyen elbette ayrı okutsun çocuğunu ama ana babaların önceliğinin eğitim kalitesi olması gerekir, çocuklarınız çarpım tablosunu bilmiyor, parmak hesabıyla toplama çıkarma yapıyor, ezbercilik almış başını gitmiş, ezberlediğini 3 ay sonra sor bir kelime hatırlamaz, İngilizce my name is Mune'nin ötesine geçemiyor ama biz karma eğitim fıtratımıza ters diyoruz

E güzel, eğitim için hiçbirşey istemeyelim, sadece Sınıflar ayrılsın yeter o zaman, yahu benim çocukluğumdan beridir erkek ve kız liseleri vardır, çocuklar ayrı okuyunca işler değişiyor mu sanıyorsunuz? Erkek liseliler kız lisesinin önüne gider, kızlarda erkek lisesi önüne, servislerde balon niyetine prezervatif şişirip camlardan sallayanlar vardı, kız liselerinde etekler popoya kadar kıvrılır, makyaj desen o Biçim, çocuk okula mı geliyor mankenlik ajansına mı belli değil, erkekler kızlarla, kızlarda erkeklerle hiç yanyana olmadığı için bir bakışı bile işve sanıp kafayı takar.

Öğretmenler toplantılarda durumu anlatmaya Çalışır velilere, Veli aaaa benim Çocuğum ergenlik çağında karışamazsınız siz der, malum artık öğretmenler çocuğa nasihat bile verse kabahat.

Eeee karma olmayınca ne olacak sanıyorsunuz? Bugün uyuşturucu ve orta okulda bile yaşanan cinselliğin temelinde karma eğitim mi var zannediliyor?
Yahu çoğu aile çocuğunun okuldaki kişiliğinden bi'haber, gidin birde okulda görün bebelerinizi.

Anladım o kısmı ama siz yanlış anladınız galiba
Her kesime uygun okullar olup her kesime hitap etsin denmiş. Karma okulları tamamen kaldıralım gibi bir anlam çıkmıyor.
Veli istediği okula göndersin denmiş. Çeşitlensin demek istemişler kısaca

Bu ülkede kim çocuğunu istediği okula gönderebiliyor? Adresiniz hangi okulun kapsadığı alandaysa mecburen ona gönderiyorsunuz. E benim adresimin olduğu okul karma eğitim vermiyorsa ne yapacağım?

Karma okullar zaman içinde kendiliğinden yok olur zira aynı binada yaşayan 5 arkadaş var diyelim, 4'ü kız-erkek okullarına yollasa, biri karma okula yollasa, zihniyeti, değerleri, herşeyi sorgulanır, direkt baskı olmasa da çocukların birbirine söyleyeceği sözler bile o 1 kişinin çocuğunu etkiler ve zaman içinde kimse karma okula yollamaya cesaret edemez.

Çünkü artık toplum uçlarda yaşıyor herşeyi, toplum bilinçlendirilmedikçe çoğunluk azınlığı ezer maalesef.

Bu ülkede kim çocuğunu istediği okula gönderebiliyor? Adresiniz hangi okulun kapsadığı alandaysa mecburen ona gönderiyorsunuz. E benim adresimin olduğu okul karma eğitim vermiyorsa ne yapacağım?
EEE karma eğitime göndermek istemeyen ne yapsın o zaman ? Karma eğitime göndermek istemeyen ne yapıyorsa sizde onu yapacaksınız ?

Lokomotif Banu işte bunun sonu özel okula dayanır yani paralı eğitime, oysa eğitim hakkı var her vatandaşın ve eğitim parasız olmalıdır. Özel okullara teşvik için velilere para bile ödeniyor devlet tarafından, bu doğru değil.
Hatta çocuklar arası eğitim eşitsizliği, her çocuk Eşit eğitim almalı.

Zannetmiyorum.
Kız Meslek Liseleri, Erkek Teknik Liseleri yıllardır var.
Sizin söylediğiniz gibi olsaydı Kız Meslek Liseleri dolar taşardı, Düz karma liselerde öğrenci oranı azalardı. Ama olmadı. Her türden liseler yıllardır eğitimlerine devam ediyorlar.

Peki sizce, aile karma okul istemiyor diye çocuğun okuldan alınıp eve hapsedilmesi daha mı iyi bir fikir.
Bende çeşitlensin fikrine sırf bu yüzden katılıyorum.

Ayrıca karma okullarda bazı öğretmenlerin karşıt cinsleri yan yana oturtma gibi yanlışları olabiliyor. Bunlar insan fıtratına aykırıdır.

bu ne demek şimdi...
neden yanlış olsun.
bütün lise hayatım boyunca fatih adlı sıra arkadaşımla oturdum. ne oldu şimdi. neyin fitratı. sadece arkadaki arkadaşıyla dönüp dönüp konuştuğu için matematik öğretmeninin attığı tebeşirllerden nasibimi aldım. ıskalıyordu hep adam:).

Aynen katılıyorum.
Hatta karma eğitim dışında bir eğitim alternatifi olmasına da karşıyım. Oğullarınızı kızlardan uzak yetiştirin ki, kadının insan olduğunu unutsunlar, bir dost, bir iş arkadaşı, bir müşteri gibi değil de bir eşya gibi muamele etsinler. Gündelik davranışlardan olmadık anlamlar çıkarsınlar, taciz- tecavüz etmekte bir beis görmesinler. Kadının düşünsel kapasitesini küçümsesinler, duygusal ve fiziksel şiddet uygulasınlar.
Çocuklar toplumun ortak varlığıdır. Çocuğun eğitim-öğretimine aile tek başına karar vermemeli. Çocuğu karşı cinsiyetten uzak yetiştirmenin bir tür istismar olduğunu düşünüyorum.

kızlarla erkekleri asla uzaklaştıramazsınız amaç buysa.
gidin kız liselerine. çıkışlara bakın. önleri delikanlılarla kaynar.

bir şeyi ne kadar tabulaştırırsanız bir şeyi ne kadar o şeyden uzak tutmaya çalışırsanız ,o kişide daha merak ve istek uyandıracaktır. etkiye tepki. yasaklar her zaman tepki yaratır. olmayacak şeyi inadına ve merak için yapar kişi

kızlarla erkekleri asla uzaklaştıramazsınız amaç buysa.
gidin kız liselerine. çıkışlara bakın. önleri delikanlılarla kaynar.
Buna da katılmıyorum ben. Bu algıda seçicilik gibi bir durum aslında.
Karma liseden mezunum. Bizim okul çıkışlarımız da bu durumdaydı tabi kız erkek karışık olduğu için dikkat çekmiyordu.

Peki sizce, aile karma okul istemiyor diye çocuğun okuldan alınıp eve hapsedilmesi daha mı iyi bir fikir.
Bende çeşitlensin fikrine sırf bu yüzden katılıyorum.
Eve hapsedilmesin elbette, ben kız-erkeklerin ayrı okumasına karşıyım demiyorum, herşeyi uçlarda yaşıyoruz diyorum, karma okulda okumak isteyen bir çocukta sırf arkadaşlarının bakış açıları yüzünden baskı hissedip kız ya da erkek okuluna gitmek zorunda kalabilir, bu sebeple önce toplum bilinçlenmeli diyorum.
Şu an geldiğimiz nokta ya benim gibisindir değerlerin vardır ya da değilsindir mezhebi geniş, değerleri olmayan birisimdir.
Ortası yok maalesef, ki nasıl insanlar x partisine oy verirsek ya değerlerimizi, inancımızı yaşamamıza engel olurlarsa diye korkuyorsa, y partisi balımızdayken karma eğitim kalkar, yaşam şekillerinize müdahale olursa korkusu yaşıyor, bu da gayet doğal.
Ki diyorum bizim eğitimde asıl birinci Önceliğimiz eğitim kalitesi, maalesef ülke genelinde başarı oranımız çok çok düşük, matematiği zayıf, okuması zayıf çocuklar yetişiyor.
Sistemin Kökten değişmesi, eğitimin hak edilen seviyeye ulaşması lazım, siz önce bunları yaparsınız daha sonra x bölgesinde karma, kız ve erkek okullarını açar çocuklara seçme hakkı tanırsınız o zaman tamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…