Hiç doğru bulmuyorum.
Biz zaten tabuları olan bir ülkeyiz. Baskıların bizi getirdiği nokta bu.
Yaşamımızdaki doğal süreçleri o kadar abartılı ve yanlış biçimde benimsetiyoruz ki, sonra sapkınlıklar çoğalıyor diye düşünüyorum.
Gözlemlerim bu yönde.
Eğitim alınan bir yer, öğretmenlerin gözetimi altında, oyun arkadaşı olabilecek çocuklardan nasıl bir yanlış tutum sergilemesi beklenebilir. Bu neyin önlemi?
Çocuk yetiştirirken bireyselliğini kabul edip, onlara arkadaş kavramını doğru öğretmek, zamanı geldiğinde sakınca duyulan (cinsellik gibi, kız-erkek ilişkileri gibi) konuları yine doğru anlatmak , olağan kabul ettirmek , her şeyin zamanı geldiğinde yaşanması gerektiğini öğretmen daha sağlıklı bireyler yetişmesini sağlar.
Kaldı ki; bir çocuktan diğer cocuğa gelebilecek zarar , dürtüleri,istekleri bastırılarak yetiştirilmiş bir yetişkinden emin olun daha azdır.
Biz kızlı erkekli otururduk. Üst üste yığılırdık, düşerdik. Sarılırdık, kavga ederdik. Aklımıza hiç farklı şeyler gelmezdi. Çünkü böyle endişeler hiç yoktu.
Bilmiyorum bir çocuğa neden kızlı erkekli okuyamıyoruz denildiğinde verilebilecek mantıklı cevap nedir?
Siz potansiyel tehlikesiniz çocuklar!
Ben karma bir lisede eğitim aldım , okulumuzun biraz ilerisinde kız meslek lisesi vardı, kızların geneli okul çıkışı bizim okula gelirdi. Nedenini anlamak çok basit.
İstisnalar vardır, istisnalar her zaman kaideyi bozmaz.