- 12 Temmuz 2006
- 56.677
- 217.557
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi in vino veritas
Bizlerin bu konuda bir araya gelip ne karması,ne ayrisi demedigimiz sürece daha çok tartisiriz bu konuları
Veliler olarak kaliteli eğitim sistemi üzerine tartisin artık demeniz gerek
Hatta bu konuyu hiç konuşmadan direk can damarımız olan eğitimin içler acisi halini dayatmamiz lazım
Benim çocuğum devlet okulunda ister karma okusun,ister ayrı önce eğitimi sen hakkıyla ver sonra ayrisini gayrisini düşünürsün
Maalesef hep aynı kısır döngüdeyiz bu konuda
Karma lisede okudum,eğitim bilincimiz sıfır
Tek derdimiz kızlı erkekli okumak olsa keşke
Bizlerin yani en azından kendi adıma konuşayım benim derdim eğitim sisteminin yetersizliği.
Bu yetersizlik siyasi Düşünceye de dayandırılmasın, ben en az 25 yıl öncesini de göz önünde bulundurarak eleştiriyorum, kredili sistem sonrası ne yazık ki gerileme başladı eğitimde, nerdeyse her sene değişen sistem, deneme tahtasına dönen çocuklar çıkarttı ortaya.
Müfredat her yıl biraz daha kısıtlandı, sınavlar sürekli değişti, sbs, teog, öss, ygs, düz lise, fen lisesi, anadolu lisesi, süper lise, pilot lise.
Sorsak ne öğretmenler yetişebiliyor bu hızlı değişime, ne öğrenciler, ne de veliler.
Eğitimci-Öğrenci-Veli üçlüsünde herkes sistem mağduru.
Bende önce eğitim sistemi masaya yatırılmalı diyenlerdenim, önce bu soruna çözüm lazım, sonrası zaten olur, ki zaten İstanbul'da bile en azından bazı ilçelerde eski okullar yıkılıp deprem yönetmeliğine uygun yapılacak diye boşaltıldı, çocuklar ya civardaki okullara nakledildi ya prefabriklerde eğitim görüyorlar, okul sayısı yetersizken kız okulları, erkek okulları, karma okullar diye okulları ayıracak bina yok.