Eve hapsedilmesin elbette, ben kız-erkeklerin ayrı okumasına karşıyım demiyorum, herşeyi uçlarda yaşıyoruz diyorum, karma okulda okumak isteyen bir çocukta sırf arkadaşlarının bakış açıları yüzünden baskı hissedip kız ya da erkek okuluna gitmek zorunda kalabilir, bu sebeple önce toplum bilinçlenmeli diyorum.
Şu an geldiğimiz nokta ya benim gibisindir değerlerin vardır ya da değilsindir mezhebi geniş, değerleri olmayan birisimdir.
Ortası yok maalesef, ki nasıl insanlar x partisine oy verirsek ya değerlerimizi, inancımızı yaşamamıza engel olurlarsa diye korkuyorsa, y partisi balımızdayken karma eğitim kalkar, yaşam şekillerinize müdahale olursa korkusu yaşıyor, bu da gayet doğal.
Ki diyorum bizim eğitimde asıl birinci Önceliğimiz eğitim kalitesi, maalesef ülke genelinde başarı oranımız çok çok düşük, matematiği zayıf, okuması zayıf çocuklar yetişiyor.
Sistemin Kökten değişmesi, eğitimin hak edilen seviyeye ulaşması lazım, siz önce bunları yaparsınız daha sonra x bölgesinde karma, kız ve erkek okullarını açar çocuklara seçme hakkı tanırsınız o zaman tamam.