Karma borcu nasıl ödenir?

nohutkuss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2025
70
14
3
29
Karma borcum var. Eski ilişkimde birbirimizin çok hakkına girdik. Yanımızda ailelerimizi de perişan ettik. 8 sene geçti ikimizde bi halt yapamadık. Tabi süreç içerisinde birbirimize etmediğimiz hakaret kavga kalmadı (ayrı olsak bile ara ara ben ona sataştım, o bana) aslında sevdik birbirimizi ama sonra bana yaşattıklarını affedemedim o da aksine beni suçladı yaşadıklarımızdan. Diyemem ki ikimizden biri suçsuz. Ikimizinde hataları var o benim çok ahımı aldı çok üzdü ağlattı, hayatımı mahvetti. O kendi hayatını yaşayınca tabi Ben de intikam ateşiyle hep canını yakmaya çalıştım derken.. bugün 8 sene geçmiş iki yaralı insanız. O benden nefret ediyor. sanırım ona daha kolay geldi nefret etmek vicdan yükünü hafifletmek için. Dedim gel artık bitsin bu karma borçu hakkım helal sana, bana senin iki yakan bi araya gelmesin dedi sanki ben ona bişey yapmışım gibi.. narsist adam. Para pul içinde yüzüyor, benim maaşımı aşşalıyor öyle bir it düşünün…. Benim kazandığım parayı bir gecede iddiaya basıyormuş. Narsistliğine örnek vermek istedim. İşte böyle. Ama ben artık mutlu olmak istiyorum. Yolunda gitmiyor hiç bişey. Karma borçu nasıl ödenir?

Bana 20’li yaşlarımı borçlu,
Bana 14 şubatlar borçlu,
beni yarım bıraktı
Beni kimsesiz bıraktı
Bana bir hayat borçlu

Karşıdaki insan tamamen mağdur durumda olsaydı ahı tutabilirdi de siz karşılıklı olarak birbirinizi mağdur etmişsiniz. O yüzden hiçbir şeyin yolunda gitmemesinin nedenini bu duruma yormayın.
Aslında mağdur edilen benim. Sonraki süreçte tabi mağduriyetimin hıncımı çıkarmak için sataşıp durdum ama içim soğumadı

İşte birlikte yaşadığımız acılar vs vs birbirimizin ahını aldık
Bana 20’li yaşlarımı borçlu,
Bana 14 şubatlar borçlu,
beni yarım bıraktı
Beni kimsesiz bıraktı
Bana bir hayat borçlu

Bu vicdani düşüncenizse karşının ahı tutmaz ama karşının ahının tuttuğuna inancınız tamsa helalleşmeniz gerekir Kul hakkı üstünüzden kalkması için

Hayatın işleyişi her zaman böyle karmayla ilerlemiyor. Öyle olsaydı kötülük yapan herkes aynı kötülüğü görür iyilik yapan herkes de aynı iyiliği yaşardı. Elbette bazen denk gelişler olabilir ama hep böyle olacak diye bir şey yok. Öyle olsaydı tüm kötülerin mutsuz tüm iyilerin mutlu olması gerekirdi. Sizce öyle mi?
Siz bu kişiyi düşündükçe, şu anki yaşadıklarınıza sebep olarak o kişiyi gördükçe sizin deyiminizde karma borcunuz hiç odenmeyip devam edecek.

Karma sebep sonuç yasasıdır. İlahi adaletle aynı anlama gelir. Muazzam işleyen bir sistemdir. Yere çöp atmanın bile bir karması vardır.

Ve karma borcu sadece ve sadece eylemle ödenir. Yani sizin borç sandığınız olay, sizin karma temizliğiniz bile olabilir. Bu, birkaç olasılıktan sadece biri. (ben kimseye bir şey yapmadım demeyin işte bu kısmı burada açıklayamıyorum).

Ayrıca görevi biten kişi hayatınızdan çıkar. Siz onu bunu suçlayarak hiçbir yere varamayacağınız gibi, bu olaydan ders almadığınız takdirde emin olun daha sert bir olayla karşılaşmanız da mümkündür. Siz bu konuda neyi yanlış yaptınız mesela? Nelere izin vermemeniz gerektiği halde siz izin verdiniz? Vs. Vs. Kendinizi sorgulayın başkasını suçlamadan önce.

Sistemde iyi kötü yoktur sadece plan vardır. Yazmak istediklerim bu kadar değil ama maalesef bazı bilinçler yüzünden daha fazla yazmak istemiyorum.

Yetim doyurup , giydir. karma mi bilmem ama negatif enerjin de hayatını bu hale getirmiş olabilir.

Size kimse birşey borçlu değil karmik bağı kendiniz koparmiyorsunuz takintilisiniz yeniden e gücünüz yok . Öfke size yeniden yeni baslangiclardan tatlı geliyor katmayı bozan sizsiniz böylede gider sizin hayatınız şimdi bana uzun uzun uğradiginiz haksizliklari yazmayın niye aynı yerde bu kafayla kaldınız oturun bunu halledin önce

Sizin bence duygusal anlamda psikolojiniz sağlıklı değil. (Bir önceki konuya istinaden böyle bir vibe verdiniz bana..) Bir boş kalıp nefes alın, bi uzaktan bakın kendinize, hayatınıza.

Karmaya inanmazsanız, borcu da olmaz.
Herkesin yaptığı yanına kalıyor, ben hiç borç ödeyen görmedim

Bu nasıl bir edebiyat parçalamak böyle karma borcuna gelirsek de ilk kez böyle bir borç duydum

Siz nasıl 29 yaşındasınız yahu. İyi gelmişsiniz valla bu yaşa. Bir önceki konunuzda fb niz ile durumunu karma borcuna bagliyorsun heralde:) aman gerçi adam içime bosaldi o yüzden beni önemsiyor galiba diyen insansınız niye yorum yapıyorsam

Neredeyse 30 yaşında koca kadınsın. Biraz kendine mi gelsen? Tüm bunlar sen izin verdiğin için oldu çünkü. Bu adam kafana silah dayamadı. Ona hiçbir şey olmaz hayatı düzene girer. Yüm negatif enerjinle onu besleyip kötülüğü kendine çektiğin için yine sen çekersin. Asla mutlu olamazsın

Bu aşırı dram arabesk seyler 90larda 2000lerde yeniyetme gençler arasında popülerdi. Sizse aradan geçen 20 küsür senede, koskoca 30 yaşına gelmiş bir kadın olarak kendinize hiçbir şey katamayıp burada kendinize güldürüyorsunuz. Hayatınızda doğru kararlar alın, yaptığınız hataların sorumluluklarını alın, durup durup sizi istemeyen insanlara helallesme ya da intikam için tebelles olup kendinizi rezil etmeyin. Siz düzgün insan olursanız karşınıza düzgün ilişki isteyen düzgün insanlar çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…