- 16 Mayıs 2008
- 44.079
- 77.968
- 1.123
Merhaba hanımlar ...
7-8 senedir k.k.yi aktif şekilde kullanırım ama buralara tarif eklemek bu zamana kısmetmiş.
Benim tariflerimde genelde göz kararı vardır 20 senelik ev hanimi ve tecrübe olunca tabi......
Sizlere sunacağım kurabiyede aslında birkaç tarif ve kendi hayal gücümden birşeyler kattıgım ilk kez yaptıgım bir kurabiye , umarım seversiniz.....
Resimleri ekledim ama hepsini ilk mesaj almadı 2. mesajada sunumu ekliycem inşallah .. tabi nevoşum gelir bir çaresi bulur eklerse eyvallah ..
Hamur malzemelesi :
*125 gr. kadar tereyağ.
*1 su br. pudra şekeri
*1 adet yumurta,1 adette yumurta sarısı (harçtan kalan )
*2 ym . kş. kakao
*2su br. un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu ..
İç harcı için :
*2 su br. hindistan cevizi
*1 yumurta akı
*3 ym kş. pudra şekeri
*yr. çay br. kadarda sut(sütte göz kararınız olsun harcınız dagılmıycak gibi olmalı )
Üzeri için süsleme :
Bu tamamen size kalmış
*bitter çikolata.
*beyaz çikolata.
*krem şanti.
*damla çikolata..
Hamuru için yumurta, kakao tereyağ ve pudra şekerini bir kapta elimizle yogururuyoruz. sonrasında bu karışıma un, kabartma, tozu ve vanilyamızıda ekliyor ve yoguruyoruz. Hamurumuzu dinlenmeye alıp ,
başka bir kapta iç harcı için olan malzemelerimizi karıştırıyoruz,
resimde görüldügü üzere şekiller verip pişiriyoruz ...
Süsleme işide tamamen hayal gücünüze kalmiş........
AFİYET OLSUN ..
Buyrun hanımlar sizleri çaya bekliyorum , sevgi ve özenle hazırlamış kurabiyeler tek başına yenmez dimi ?
7-8 senedir k.k.yi aktif şekilde kullanırım ama buralara tarif eklemek bu zamana kısmetmiş.
Benim tariflerimde genelde göz kararı vardır 20 senelik ev hanimi ve tecrübe olunca tabi......
Sizlere sunacağım kurabiyede aslında birkaç tarif ve kendi hayal gücümden birşeyler kattıgım ilk kez yaptıgım bir kurabiye , umarım seversiniz.....
Resimleri ekledim ama hepsini ilk mesaj almadı 2. mesajada sunumu ekliycem inşallah .. tabi nevoşum gelir bir çaresi bulur eklerse eyvallah ..
Hamur malzemelesi :
*125 gr. kadar tereyağ.
*1 su br. pudra şekeri
*1 adet yumurta,1 adette yumurta sarısı (harçtan kalan )
*2 ym . kş. kakao
*2su br. un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu ..
İç harcı için :
*2 su br. hindistan cevizi
*1 yumurta akı
*3 ym kş. pudra şekeri
*yr. çay br. kadarda sut(sütte göz kararınız olsun harcınız dagılmıycak gibi olmalı )
Üzeri için süsleme :
Bu tamamen size kalmış
*bitter çikolata.
*beyaz çikolata.
*krem şanti.
*damla çikolata..
Hamuru için yumurta, kakao tereyağ ve pudra şekerini bir kapta elimizle yogururuyoruz. sonrasında bu karışıma un, kabartma, tozu ve vanilyamızıda ekliyor ve yoguruyoruz. Hamurumuzu dinlenmeye alıp ,
başka bir kapta iç harcı için olan malzemelerimizi karıştırıyoruz,
resimde görüldügü üzere şekiller verip pişiriyoruz ...
Süsleme işide tamamen hayal gücünüze kalmiş........
AFİYET OLSUN ..
Buyrun hanımlar sizleri çaya bekliyorum , sevgi ve özenle hazırlamış kurabiyeler tek başına yenmez dimi ?
Son düzenleme: