• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bisküvi - Kurabiye Tarifi Karlı dağ kurabiyem.(kızlarımın sponsorlugunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi aeben
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aeben

Her daim üye :))
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
44.079
77.968
1.123
Merhaba hanımlar ...:KK36:
7-8 senedir k.k.yi aktif şekilde kullanırım ama buralara tarif eklemek bu zamana kısmetmiş. :KK24:
Benim tariflerimde genelde göz kararı vardır 20 senelik ev hanimi ve tecrübe olunca tabi......:KK51:
Sizlere sunacağım kurabiyede aslında birkaç tarif ve kendi hayal gücümden birşeyler kattıgım ilk kez yaptıgım bir kurabiye , umarım seversiniz..... :KK36:

Resimleri ekledim ama hepsini ilk mesaj almadı :KK22: 2. mesajada sunumu ekliycem inşallah .. tabi nevoşum gelir bir çaresi bulur eklerse eyvallah ..:KK37:

IMG_2614.JPG

Hamur malzemelesi :
*125 gr. kadar tereyağ.
*1 su br. pudra şekeri
*1 adet yumurta,1 adette yumurta sarısı (harçtan kalan )
*2 ym . kş. kakao
*2su br. un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu ..

IMG_2627.JPG

İç harcı için :
*2 su br. hindistan cevizi
*1 yumurta akı
*3 ym kş. pudra şekeri
*yr. çay br. kadarda sut(sütte göz kararınız olsun harcınız dagılmıycak gibi olmalı ):KK66:

Üzeri için süsleme :
Bu tamamen size kalmış
*bitter çikolata.
*beyaz çikolata.
*krem şanti.
*damla çikolata..

Hamuru için yumurta, kakao tereyağ ve pudra şekerini bir kapta elimizle yogururuyoruz. sonrasında bu karışıma un, kabartma, tozu ve vanilyamızıda ekliyor ve yoguruyoruz. Hamurumuzu dinlenmeye alıp ,
başka bir kapta iç harcı için olan malzemelerimizi karıştırıyoruz,
resimde görüldügü üzere şekiller verip pişiriyoruz ...

IMG_2620.JPG

IMG_2623.JPG

IMG_2625.JPG

IMG_2628.JPG

IMG_2630.JPG

IMG_2633.JPG

IMG_2644.JPG

IMG_2649.JPG

Süsleme işide tamamen hayal gücünüze kalmiş........
AFİYET OLSUN ..

Buyrun hanımlar sizleri çaya bekliyorum , sevgi ve özenle hazırlamış kurabiyeler tek başına yenmez dimi ?:KK51:

index.php

index.php

index.php

index.php

index.php

Son düzenleme:
ellerine sağlık canım harika gözüküyor :nazar::nazar:
:kk77::kk77::kk77:

eline sağlık canım, çok nefis görünüyor

Ellerine sağlık.Bu karlı günlere yakışır bir tarif olmuş.Yarışmada başarılar.:KK68:

Merhaba bayanlar ...:KK36:
7-8 senedir k.k.yi aktif şekilde kullanırım ama buralara tarif eklemek bu zamana kısmetmiş :KK24:
Benim tariflerimde genelde göz kararı vardır 20 senelik ev hanimi ve tecrübe olunca tabi:KK51:
sizlere sunacağım kurabiyede aslında birkaç tarif ve kendi hayal gücümden ilk kez yaptıgım bir kurabiye , umarım seversiniz :KK36:

resimleri ekledim ama hepsini ilk mesaj almadı :KK22: 2. mesajada sunumu ekliycem inşallah .. tabi nevoşum gelir bir çaresi bulur eklerse eyvallah :KK37:

Eki Görüntüle 1364830

Hamur malzemelesi :
*125 gr. kadar tereyağ.
*1 su br. pudra şekeri
*1 adet yumurta,1 adette yumurta sarısı (harçtan kalan )
*2 ym . kş. kakao
*2su br. un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu ..

Eki Görüntüle 1364831

İç harcı için :
*2 su br. hindistan cevizi
*1 yumurta akı
*3 ym kş. pudra şekeri
*yr. çay br. kadarda sut(sütte göz kararınız olsun harcınız dagılmıycak gibi olmalı ):KK66:

Üzeri için süsleme :
Bu tamamen size kalmış
*bitter çukulata
*beyaz çukulata .
*krem şanti
*damla çukulata....

Hamuru için yumurta, kakaotereyağ ve pudra şekerini bir kapta elimizle yogruruyoruz. sonrasında bu karışıma un kabartma tozu ve vanilyamızıda ekliyor ve yoguruyoruz.hamurumuzu dinlenmeye alıp ,
başka bir kapta iç harcı için olan malzemelerimizi karıştırıyoruz
resimde görüldügü üzere şekiller verip pişiriyoruz ...

Eki Görüntüle 1364832

Eki Görüntüle 1364833

Eki Görüntüle 1364834

Eki Görüntüle 1364835

Eki Görüntüle 1364836

Eki Görüntüle 1364838

Eki Görüntüle 1364839

Eki Görüntüle 1364840

Süsleme işide tamamen hayal gücünüze kalmiş........
AFİYET OLSUN ..

Buyrun hanımlar çaya bekliyorum sizleri , sevgi ve özenle hazırlamış kurabiyeler tek yenmez dimi?:KK51:

index.php

index.php

index.php

index.php

index.php
Inanin sunumunda gerçekten çok guzel emeğinize sağlık kurabiye leri çok güzel furuyor pastane Almus gibi mutlaka deniyxem valla iyiki varsınız

Inanin sunumunda gerçekten çok guzel emeğinize sağlık kurabiye leri çok güzel furuyor pastane Almus gibi mutlaka deniyxem valla iyiki varsınız
Begenmenize cok sevindim, çok tesekkur ederim :)

Aebenim ben kurabiye yarışması sandım Yaaa :KK53: Süper görünüyor,ellerine sağlıkkk..

Back