Yine size örnek Arkadaşlarınız yürümüş gitmiş belki sizi de yanına alırlar bi yol gösterirler benim cevremde işsiz işsiz kafilesiyiz resmen. Çalışan annelerde şikayetçi Gerçi çocuguma yetiyormuyum vakit ayırıyormuyum lar..
İşte asıl meseleyi atlamışım, ne güzel söylediniz yürüyüp gitmiş diye.
Yürüyüp giden sizi tanımıyor ki.
Siz evde çocuk bakan, ev kadınısınız!
O kadar emekle okumanız boşa.
Bırakın arkadaşı, bir süre sonra eşiniz bile bu muameleyi yapıyor, en üzücü kısım bu.
Asla aşağılama değil, dünyanın en zor mesleği ev hanımlığı ve gerçekten en zor yaşam biçimi annelik ama, karşılığında maddi gelir yok ise kayda değer görülmüyor ki.
Siz çamaşır yıkayan, çocuk bakan, ev temizleyem bir tipe dönüşüyor ve yavaş yavaş kim olduğunuzu unutuyorsunuz.
E yaş da ilerleyince bu yaştan sonra ne çalışması, sana kim iş verir, ne güzel işte otur evindeler havada uçuşuyor ama başka çalışan kadın değerli oluyor bir anda her ortamda.
Yahu ben maddi manevi ve fiziken oldukça iyi şanslı konumda bir kadınım ama sırf bu algı sebebiyle bunalıma gireceğim inanın.
O sebeple, bir kadın mesleği olsun olmasın çalışacak.
İlla bir beceresi vardır, evine gerekirse nikah şeker yapıp para sokacak ki bu düzen değişsin.
Ben bütün gün evdeyim ama çalışsam çocuklarımla daha kaliteli zaman geçirebilirim, tek diyeceğim bu annelik konusunda.