• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi? Cocuk mu?

Hayalkfls35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2017
150
45
28
Kızlar merhaba
2 yıllık evliyim. Eşimin ataması Anadolu nun küçük iline cıkınca (kendi memleketi) buraya geldik.İstanbul da dogdum ve büyüdüm. Alışma evresini falan geçtim asıl sıkıntım...2 yıldır iş bulamamam. Artık cevremdekiler ya cocuk dogur ya çalış diye şaka yollu takılmaya başladı. Şaka da oldugunu bilsem koymaya başladı artık. Hiçbir şey yapmamak üretmemek cok can sıkıcı ve kafam da hep iş kadını olmak vardı. 5 yıl üni boşa gitmesindi... Sizce ne yapmalı yaş ilerlemeden cocuk yapıp büyütmeli mi yoksa 1 yıl daha mı bekleyeyim. Cocuk olursa hepten eve baglanırım bunun da farkındayım ama insanlara torun hasreti cektiriyor ızdırap veriyor gibi de hissediyorum.. Belirsizlik önünü görememe. Gelecek kaygısı ne kötüymüş.

Yaşın kaç Canım iki yoldur nasıl iş denk gelmedi ki çocuğun olunca da çalışabilirsin istiyorsan çocuk yap işin nezaman olacağı belli degil

28 yaşındayım. Cocuk olunca bakacak babanne anneanne yakında yok malesef. Çalışsam da büyük bölümü bakıcı ya gidecek. Belki de hepsi malum başlangıç asgari ücretler..

Kpssyle atanabileceginiz bir bolum ise sinava calismayi dusunmez misiniz? Kosgebin girisimcilik kurslari da var eger kendi isinizi kurma planiniz varsa faydalanabilirsiniz. Dikise hevesiniz varsa halk egitimlerde dikis ve tasarim kurslari var oralarda kendinizi geliştirip is kurabilirsiniz. Kisacasi elinizdeki imkanlari en iyi siz bilirsiniz

Kpssyle atanabileceginiz bir bolum ise sinava calismayi dusunmez misiniz? Kosgebin girisimcilik kurslari da var eger kendi isinizi kurma planiniz varsa faydalanabilirsiniz. Dikise hevesiniz varsa halk egitimlerde dikis ve tasarim kurslari var oralarda kendinizi geliştirip is kurabilirsiniz. Kisacasi elinizdeki imkanlari en iyi siz bilirsiniz
Gecen yıl kpss ile gecti. Umdugumdan düşük geldi hoş yüksek de alsam alımlar da yok da.

Bence çocuk yapabilirsin eğer iş için ertelersen işe girip hemen hamile kalamazsın yine beklemen gerekecek
Sen çocuk yapıp büyütürken kriz ortamı yatışır iş bulma şansın artar

Çocuk istiyor musunuz bence o konuya odaklanın siz. Zira endişeli gibisiniz. Yaşınız da küçük değilmiş ama istiyorsanız beklemeyin.

İşi şu anda bulabilen yok, insanlar işten atılıyorlar. Maalesef durum bu.

Benim de önceliğim o da. Olmayınca da
Çocuğunuza iyi bir gelecek sunmak için kariyer eşinize bağımlı kalmamak için kariyer, illa kariyer yani.
Birileri anneanne babanne olmak istiyor diye kendi hayaliniz ertelemeyin ilerde çocuğu bırakıp çalışmak isteseniz biz yaşlandık diyorlar.
İki çocuk annesi olarak keşke önceliğim kariyerim olsaydı diyorum.
Bazen çocuklarıma iyi bir annemiyim diye sorguluyorum çünkü şu aşamada onlara çok iyi bir gelecek sunamıyorum buda beni hayli üzüyor

Daha önce tecrübeniz var mı? Mesleki olarak yeterli hissediyor musunuz kendinizi? Eğer tecrübe yoksa ve yetersizlik hissi varsa çocuğun Doğumu bakımı derken en az üç yıl ötelenir iş hayatına başlama. Öyle olunca da yaş 31-32 olur. Tecrübesiz ve bu yaştaki biri için mesleğinde ilerlemek için zor ... İyi kötü bir yıl çalışın sonra çocuk yapın.
Evet çocuk da önemli ancak bir iki yıl ertelenebilir.

Ne mezunu olduğunuza bağlı aslında.
Kimsenin kalbi kırılmasın diye örnek vermeyeyim ama, bazı bölümleri insan okusa ne olur okumasa ne olur; okumuş olmak için okunan bölümse kendinizi sıkmayın.
Diğer bölümlerden biri ise, dünyanın bin bir türlü hali var. Önce kendinizi sağlama alın, sonra çocuk.

Çocuk istiyor musunuz bence o konuya odaklanın siz. Zira endişeli gibisiniz. Yaşınız da küçük değilmiş ama istiyorsanız beklemeyin.

İşi şu anda bulabilen yok, insanlar işten atılıyorlar. Maalesef durum bu.
tek başına büyütmek, hayalleri kırık anne olmak altından kalkarmıyım bilmiyorum güçlü hayatın içinde olan anne modeli olmak isterim ona. Endişem bu ara her konu üzerinde arttı zaten. Gelecege cok kafa yormamalı akışa bırakmalı sanırım

Back