Aslında oda mantıklı bırlıkte yasamak ama cnm onda da şöyle bır sıkıntı oluyorAnkara iyidir buyrun gelin :) İnşallah buraya gelişiniz ailenizin geleceğine ve kayınpederin sağlığına uğur getirir.
Ben sizin yerinizde olsam aile birliğini bozmaz kocamın peşinden gelirdim. Kirada olan eve geçer oturur, param olunca yaptırırdım. Annenizi nasıl getireceksiniz onu bilemedim. Birlikte yaşama fikrine sıcak bakar mısınız bi süreliğine?
Ankarada yasamayı ıstıyrm aslında ama cocuklar okul cagına gelsın ıstıyrdmAnkara iyidir buyrun gelin :) İnşallah buraya gelişiniz ailenizin geleceğine ve kayınpederin sağlığına uğur getirir.
Ben sizin yerinizde olsam aile birliğini bozmaz kocamın peşinden gelirdim. Kirada olan eve geçer oturur, param olunca yaptırırdım. Annenizi nasıl getireceksiniz onu bilemedim. Birlikte yaşama fikrine sıcak bakar mısınız bi süreliğine?
Sagol cnmÇok zor bir durum.
Farklı şehirlerde olunca da böyle üzücü durumlar oluyor malesef.
Zaten eşiniz bir sene sonra gel demiş.
Bence siz taşınmayın ya bebekle çok zor. Birde kendi ailenizi taşımanız olmaz. Hem onların yaşadığı yeri değiştirmek çok zor artık istemezler hem de çok masraflı olur bir sürü borcunuz varmış kira falan ödeyemezsin. 1-2 ay koymaz ama sonra yük olacak. Bebek masraflı olacak hep zaten.
Eşimden ayrılmam diyorsanız gidin tabi sizde ama ev de çok bakımsız diyorsunuz . Ne gibi bakımsız?
Rutubetli falan mı yani bebeğinizin ve sizin sağlınız açısından mı bakımsız. Dayanılmayacak gibiyse kiraya çıkarsınız annenize arada ayda 1-2 bilet alırsınız gelir size yardıma diye düşündüm.
Bu süreci en az masrafla atlatmaya çalışın derim.
İnşallah kayın pederiniz sağlığına kavuşur en kısa zamanda.
Dr ımkanı yok cnmDuzeniniİ bozmayın bence, refakatçi iznini deneyin ya da doktor hastane imkanı varsa kayınpederinin yanınıza getirebilirsiniz
3 ay+3 ay veriliyordu ama sürekli bir şeyler değişiyor,son yönetmeliğe bakmak lazimDr ımkanı yok cnm
Refakatçi ıznı hakkında bılgın var mı
Vermezlerse napcaz onu dusunuyrm
Sadece kanunu okudum olur gıbı geldı ama
Benim eski evim de o civardaydı. 1100 lira kira ödüyorduk. Aşağı yukarı 1000-1400 tl oralarda kiralar. Buralardaki evler aslında öyle yeni, yapılı veya lüks değil ama metrekare yüksek genelde. O yüzden kiralar böyle, muhit olarak da iyidir. Giriş kat daireleri daha ucuza bulabilirsin. Aidatlar falan özellikle kışın absürd rakamlara ulaşıyor. 400-500 lira eğer merkezi sistemse. Onu da hesap etmek lazım.Ankarada yasamayı ıstıyrm aslında ama cocuklar okul cagına gelsın ıstıyrdm
Ankarayı ıyı bılıyorsundur o zaman cnm sen
Ben pek bılmıyrm, ev turan gunes bulvarının orada
Oralarda babamlara ev tutsak kıralar nasıldır fıkrın var mı?
Maasım 6000 tlSizin maaşınız çok mu yüksek
Yani annenizi taşıyıp onların kirasını vermek yerine ücretsiz izin alsanız
Bir de bu tayinler bu kadar kolay mı
Tamam babası rahatsız ama onun da oranları var her an boş kadro vs var mı
Eşin gidecek sonra da sen eş durumundan gideceksin vs vs
Bana açıkcası çok makul gelmedi duygusal yaklaşınca olur gibi ama bence asla annenlerin düzenini bozmayın
Onların yaşını bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra şehir değiştirmek üstüne maddi sıkıntı damata bağımlı olmak vs onlara da iyi gelmez kaldı ki babanız iflas vs etmiş yani Adam yıpranır psikolojik olarak
Sonrasında Ankara güzel olur derseniz gidin ama annenizi asla yerinden yurdundan çevresinden etmeyin
Cok tesekkur ederımBenim eski evim de o civardaydı. 1100 lira kira ödüyorduk. Aşağı yukarı 1000-1400 tl oralarda kiralar. Buralardaki evler aslında öyle yeni, yapılı veya lüks değil ama metrekare yüksek genelde. O yüzden kiralar böyle, muhit olarak da iyidir. Giriş kat daireleri daha ucuza bulabilirsin. Aidatlar falan özellikle kışın absürd rakamlara ulaşıyor. 400-500 lira eğer merkezi sistemse. Onu da hesap etmek lazım.
Maasım 6000 tl
Kesınlıkle soyledıklerının hepsı cok dogru o yuzden kafam cok karıştı
Tayın ısıde ankara oldugu ıcın aslında cok olay olmayacak ha dıyınce olmaz onlarda ayrı sıkıntılar
Evet, eşim annesını de yalnız bırakmak ıstemıyor. Başında benim olmam lazım dıyor. Bu noktada benım dusuncem de en azından cocuklar okul cagına gelene kadar bı ay bızımle kalır bı ay evınde kalır oyle ıdare edılır seklınde. (Gorumcemle altlı ustlu oturuyorlar, gorumcemın elı ayagı, gorumcem ısten gelıp cocukları falan yemegı herseyı hazır oluyor)Maaşın iyi ücretsiz alamamanı anladım şimdi
Yani 3-4 desen al izni otur diyecektim de
Tayinler sıkıntılı bir de kreşe giden çocuğun düzeni vs
Bence eşin biraz refakat izni vs ile uğraşsın o zaman da sizden uzak kalacak ama mesafeyi bilmiyorum git gel yapıp eşin yorulur ama çocukların sen annen baban düzenini korur
Bir de Ankara fikri kesin mi yani şimdi böyle yazınca çirkin oluyor da kusura bakma Allah gecinden versin kp e bir şeyolunca Kv yalnız kalabilecek mi yoksa eşin bir adım sonrası için de mi gidelim diyor
Zira öyle ise tayin için şimdiden harekete geçmesi sağlık sebeplerini dayanak göstermesi de mantıklı olur zira yarın ne ile karşılaşacağını bilemiyoruz
Evet, eşim annesını de yalnız bırakmak ıstemıyor. Başında benim olmam lazım dıyor. Bu noktada benım dusuncem de en azından cocuklar okul cagına gelene kadar bı ay bızımle kalır bı ay evınde kalır oyle ıdare edılır seklınde. (Gorumcemle altlı ustlu oturuyorlar, gorumcemın elı ayagı, gorumcem ısten gelıp cocukları falan yemegı herseyı hazır oluyor)
Sanırım dedıgın gıbı ılk etapta refakatçi ıznı olayını netlestırmemız lazım. Insallah alabılır 3 ay ılk etap uygun gorulurse 3 ay ıkıncı etap seklınde toplam 6 ay alınabılıyor. Tayın ıstesek zaten hemen cıkmayacak. Bu 6 ay ıcerisinde ne olur bılınmez.
Zamanla sekıl alması daha uygun olacak sankı
Esım birden panıkle tayın ısteyecem dıye atıldı ortaya. Oda haklı uzuntuden tek dusundugu babasının yanında olmak
Sakin davranıp doğru hareket etmelıyız.
Evet cnm aynen oyleÜzüntülü ama öakuk olmalı
Görümceniz yakınmış ve annesinin de ona göre düzeni var
Muhtemelen o da 70 üstüdür ama yine de düzenini bozmamak önemli
tayin hem kolay değil hem de büyük bir hamle önce izinle destek olmazsa düşünülür bir sonraki adım
Bir de baba ne düşünür yani benim yüzümden taşınıp geldiler fikri de hoş olmayabilir zira hastalar hassas olur
Yani babanız ben X şehrinde çalışıyordum burada iş de bulamadım dese laf arasında, sohbet olsun diye kp alınır vs vs
Ben şahsen eşim kal diyorsa kalırdım. Düzenimi değiştirmezdim. Biraz özlem olacak bebişle yalnız olacan ama annen yardım eder elinden geldiğince.Sagol cnm
Dusundukce en mantıklısı bu olacak sankı
Ev bakımsız derken ben gormedım ama oturulmayacak gıbı degıldır. Sadece yıllar oncesının mutfak banyosu tuvaletı, eskı kapılar, eskımıs yıpranmıs parkeler, eskı pencereler. 20 yıl olmustur belkıde yapılalı
Allah razı olsunÖncelikle geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar versin. Bende babamı kanserden kaybettim. Anladığım kadarı ile eşiniz tek erkek evlat, bizde de benzer bir durum olmuştu. Abim tek erkek evlattı oda devlet memuru. Babamın tek erkek evladı benim başka bakcak kimse yok diye ücretli izin olarak gelmişti buraya. Bu şekilde baya bi izinli kaldı. Şimdi hatırlamıyorum ama yaklaşık 2 sene kadar ondan sonrada tayin aldırdı İzmire.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?