• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karışık Durum

Cok zor bir durum canim. Ama yerinde olsam kesinlikle duzenimi bozmam , sabretmek gerekiyor hem bazen siz bazen esiniz birbirinizi gorursunuz. Sanirim ben boylr yapardim.

kp evinde oturmazsınız siz de oranın kirasıyla daha bakımlı bir evde oturursunuz
eşiniz annenizin kirasını da ödeyecekse, onlar da gelmeyi kabul ediyorsa sorun olmaz. önce kendi annenizle bir konuşun bence.

Öncelikle geçmiş olsun. Eşin kaç yıllık memur? Sebep göstermeksizin 6ay+6ay şeklinde ikiye bölerek ya da tek seferde ücretsiz izin alma hakkı var 5 yılını dolduran memurun. Refakat izni de 1. derece yakını hasta ise geçerli, alabilir. İnsan kaynakları/personel şube ile görüşsün eşiniz. Siz de bulunduğunuz ilde kalın. Olumsuz konuşmak istemem ama kemiğe metastaz yaptıysa tedavi süreci çok uzun olmayacak, beklenen son çok uzak değil. Siz bulunduğunuz ilde çalışmaya devam edin. Arada siz gidersiniz, eşiniz gelir idare edersiniz.

Öncelikle geçmiş olsun. Eşin kaç yıllık memur? Sebep göstermeksizin 6ay+6ay şeklinde ikiye bölerek ya da tek seferde ücretsiz izin alma hakkı var 5 yılını dolduran memurun. Refakat izni de 1. derece yakını hasta ise geçerli, alabilir. İnsan kaynakları/personel şube ile görüşsün eşiniz. Siz de bulunduğunuz ilde kalın. Olumsuz konuşmak istemem ama kemiğe metastaz yaptıysa tedavi süreci çok uzun olmayacak, beklenen son çok uzak değil. Siz bulunduğunuz ilde çalışmaya devam edin. Arada siz gidersiniz, eşiniz gelir idare edersiniz.
Tesekkur ederım
Tam 5 yıllık memur
Doktor sure konusunda bırsey dememıs ama acaba ne kadar daha dayanır acaba :( ne kadar yaslı olursa olsun ınsan konduramıyor sevdıklerıne olumu :(
Ucretsız ızın bızı zorlar cunku borcumuz var esım mühendis

Kesınlıkle ben ne kendı ne annemlerın duzenını bozmayayım
Annesıde yalnız kalmak ıstemıyorsa gelsın yanımıza napayım degıl mi

Günaydın kızlar,
Fıkırlerınız degerlı benım için, dırekt konuya geçiyorum.

Kp kanser idi, almanyada tedavi görmüştü. Değerleri toparlamıştı. Kemiğe sıçradığı için ancak bu kadar tedavı yapabılıyoruz dedi doktor. Turkıyeye geldı. 1 ay gıbı bır surede degerlerı yıne yukselmeye başladı. Ankarada oturuyorlar. 77 yasında.

Gorumcemın ıkızlerı var ve calısıyor. Esım babası ve tedavı sureci ıle ılgılenmek ıstıyor. Kesınlıkle hak verıyorum. Dolayısıyla ankaraya tayın ısteyecegım dıyor....
Bnm cocuklarım bakıcıya bırakılmayacak kadar kucukler, annem bnmle beraber ankaraya gelse gecınemezler. (Kucuk bır sehırde oturuyrz dıyebılırım) Esımın babasının verdıgı evı var. 1350 tl kıracı var ıcınde. Yanı sunu demek ıstıyrm. O cıvarda kıralar oyle. Bız o eve gececegız. Annem tasınsa babamın emeklı maası sadece o kadar. Anneme konuyu acamıyorum. Uzulur cok hastalanır, bılıyorum.

Esım sızınkılerın kırasını verırız gıbı bırsey soyledı. Annemler onu nasıl kabul edecek bılmıyorum :KK43:

Dıger bır hususta ankaradakı ev senelerdır kıracıda oldugu ıcın bakımsız. Yaptırdak 40-50 bin TL tutar. Ben yaptırmadan oturmak istemem cunku ıcınde esya varken cok zor tadılat.

E evımızın, arabamızın kredısı, buyuk oglumun kresı varken bu borca esım asla gırmek ıstemez. Onu nasıl ıkna ederım bılmıyrm, bırde hastalık basımızdayken tayın yenı duzne kurma tasınma gıbı seylerı dusunmek cok sacma oluyor, ugrasılacak konı degıl.

Ne yapacaz bılmıyrm.

Eşimin bir önerisi şöyle, ben tayin isteyeyim sen bir sene sonra gel. O zaman oğlum 1.5 yaşında olacak aslında yıne baya kucuk oluyor. Kredılerımız oldugu ıcın ucretsız ızın alamam.

Eşime memurlarda refakatcı ıznı oluyor onu kullan önce dedım. Sonra duruma gore hareket ederız dedım. Refakatçi ıznı kemoterapi tedavısı goren hasta babası olan bırı ıcın sıkıntısız cıkar mı? Bu konuda bılgınız var mı?

Dısarıdan nasılgorunuyor? Ne dersıniz? Farklı bakış açılarına ıhtıyacım var. Kp uzuntuden zaten mahvolduk. Bunları dusunmek ıstemıyrm aslında moralımız cok bozuk :KK43:
Kayinpederin bakima muhtaç mi yuruyebiliyor mu? Eğer heyeti ikna edebilirseniz ağır engellidir bakıma muhtaçtır ibaresi olan bir kağıt alırsanız evde yatsa dahi eşinize refakatçi izni çıkar. Mümkünse taşınmayın kp yanınıza gelsin. Olmaz diyorsanız da birlikte gidin. Ailenizi bölmeyin.

Aslında oda mantıklı bırlıkte yasamak ama cnm onda da şöyle bır sıkıntı oluyor
Babamlar burada da kırada oturuyor
Bosa kıra odenecek 750 tl, onun yerıne ankaraya tasınmaları daha mantıklı olur
Babam burada calısıyor ama ankarada zor ıs bulur sankı, yasından dolayı burada da zor bulmuştu
Bu arada babam ben ünıdeyken ıflas ettı
Tek varlıgı emeklı maası
Calısması lazım oluyor gecınebılmek ıcın
Dubleks kiralasanız üstte annenler altta siz otursanız kiracıyı hiç çıkarmadan o kiranın üstüne az katıp yapabilirsiniz

Tesekkur ederım
Tam 5 yıllık memur
Doktor sure konusunda bırsey dememıs ama acaba ne kadar daha dayanır acaba :KK43: ne kadar yaslı olursa olsun ınsan konduramıyor sevdıklerıne olumu :KK43:
Ucretsız ızın bızı zorlar cunku borcumuz var esım mühendis

Kesınlıkle ben ne kendı ne annemlerın duzenını bozmayayım
Annesıde yalnız kalmak ıstemıyorsa gelsın yanımıza napayım degıl mi
Ben olsam kocamı hastayken bırakmam. Onun da bırakacağını sanmam. Refakat izni daha uygun durumunuz için. Mutlaka müdürlük ile görüşsün pazartesi. Tayin alma belki sağlık durumuna bağlı olabilir, babası iyileşene kadar geçici arayabilirler. Onu da bir öğrenin derim.

Yaşlılar belli bir zamandan sonra şehir değiştirmek istemiyor aileniz kabul eder mi önce bunu ailenizle konuşun.

Ankara ile oturduğunuz yer arası ne kadar uzaklıkta
Eşiniz tayin istese siz çocuklarla kalsanız ya da tedavisini bulunduğunuz ildeki hastane ile yürütseniz

Back