• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Karışık bir durum, nişan sorunu..

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

yoncam84

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2011
337
2
0
Aydın
Arkadaşlar bu konu hakkında çok konu okudum burada ama işin içinden çıkamadım hala, bana bir yardım ediverin. Ciddi düşündüğüm biri var hayatımda, evlilik çok yakın ailemden herkes biliyor, annemle çocuğuda tanıştırdım herşey güzel hoş, çocuğun ailesi 1 haftadır abisinin yanında 2 kardeşler bir abisi var evli şehir dışında onların yanına gittiler, annesi ordayken tel.de öğrendi birlikteliğimizi konuşun siz gelince başlayalım felan demiş. Her neyse ailesinden sorun çıkmaz çünkü beni fazlasıyla seviyor keza bende seviyorum ama onun kadar değil, onun sevgisi çok başka ben böyle bir sevgi görmedim :nazar: Buraya kadarda tamam, biz düğünü evimizi,eşyaları,balayını bile düşündük herşey tamam ikimiz arasında,ailemde olur gözüyle bakıyor ama bunun tanıştırılşması var ailecek,ilk önce şöyle düşündük onlar bir gelsin,sonra biz gidelim sonrada istemeye gelsinler,sonrada nişan. Ama şusıralar bu süreç bana çok uzun gibi geldi,bunu en kısaya indirgemek için nasıl bir çözüm bulunur sizce. Bugün kendimce şöyle düşündüm, istemeye geldiklerinde yüzük takalım( normaldede nişanı evde aile arasında düşünüyoruz) hal böyleyken isteme ile nişan aynı gün olunca bu takı olayı, ev, vs gibi ciddi konular ne zaman konuşulucak. Bunun aılşverişide var hangi ara olucak. Tecrübeli ve fikirleri olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Vede arkadaşlar kız tarafının oğlan evine gidip iadeyi ziyaret yapması şartmı, bu tanışma merasimi nasıl olucak?

Son düzenleme:
tatlı telaşlar canım bunlar şimdiden hayırlı ugurlu olsun Rabbim pişman etmesin:nazar:
canım öncelikle tanışmaya gelirler aradan bi kaç gün sonra siz gidersiniz o hafta içinde isteme olur
istemeden 3 gün sonra falan evde nişanın olsun bu 3 gün süre içinde nişanda giyecegin kıyafet yüzükler falan alınır
benimde aynen böyle olmuştu..istemeyle nişanı bi arada yapma karma karışık olur öyle önce isteme olsun 2-3 gün sonra tatlın olsun
şimdiden mutluluklar canımm:16:

Cevabın için çok teşekkür ederim canım, evet tatlı telaşlar ama işte insan ister istemez stres yapıyor, uykularım kaçıyor düşünmekten artık.. Yani illa ki bu gelgitler olsun diyorsun, isteme-nişan aynı anda evet biraz sıkışık olucak,bunu bende düşünmüştüm ama belki bir kolayı vardır diye sormak istedim yinede. Güzel dileklerin için tekrar çok teşekkür ederim canım. :54:

Cevabın için çok teşekkür ederim canım, evet tatlı telaşlar ama işte insan ister istemez stres yapıyor, uykularım kaçıyor düşünmekten artık.. Yani illa ki bu gelgitler olsun diyorsun, isteme-nişan aynı anda evet biraz sıkışık olucak,bunu bende düşünmüştüm ama belki bir kolayı vardır diye sormak istedim yinede. Güzel dileklerin için tekrar çok teşekkür ederim canım. :54:

hiç sıkıştırma canım herşey yerince olsun sonra pişman olursun 1 hafta geç olsun ne olacakki herşey istedigin gibi olur umarımm iyi akşamlar canım:16:

şehirler uzaksa gel git zor olabilir
ama aynı şehirde yaşayacaksanız
keyfini çıkart onlar gelsin siz gidin
iyice gözlemleyin aile yaşantılarını

biz farklı şehirlerde oldugumuzdan öyle tanısma vs bir sey olmadı
geldiler isteme söz aynı anda oldu
aslında dusunuyorum da söz olmamıs bile olmayabilir :) sözde yüzük takıp kurdele kesmece olmadı
benim parmagına incecik bir tamtur takmıslardı
2 hafta sonraki nisana kadar eşim yüzüksüz dolamıstı
simdi ki aklım olsa kabul etmezdim
o zamanlar tecrübesizmisim

nisandan da bir gün önce gelmislerdi bohca icin
o da apart topar yarım yamalak olmustu o yüzden

o yüzden aynı şehirdeyseniz hele
nişana kadar olan süreci keyfini çıkarta çıkarta yaşa
gerekirse nisanla dügün arasını kısa tutarsın
biz her seyi acele acele yaptık
sonra dügünü 1 sene sonra yaptılar
su an asla öyle yapmazdım

dügün 1 sene sonra oldu nerdeyse ama onun oncesi 3 ay sonucta dugunle ilgili islerle gecti geriye kalan zamanda bir sey yapmıslıgım yoktu

canım bizimkini aynen anlatıyorum sana. biz iki ayrı şehirdeydik arada 14 saat :/ öncelikle ben onun şehrinde okuduğum için ben ailesiyle tanıştım sora o geldi benim ailemle tanıştı. yol çok uzak olduğundan sadece tanışma abes olcaktı 3 gün bizim memlekette kaldılar. ilk gün geldiler sadece tanışma ikram oldu. 2. gün adanayı gezdirdik yemeğe çıkıldı bu arada nişan, alınacakları vs konuşuldu. 3. gün geldiler isteme söz takıldı tatlı yendi. biz okuduğumuz için ara uzun oldu ama bu yazda nişan yapıldı. siz bu süreyi kısaltıp 2 ay fln yapabilirsinz hem altın fln hazırlık masraflı olabilir. :23::23: hayırlı olsun bidee :nazar::nazar:

şehirler uzaksa gel git zor olabilir
ama aynı şehirde yaşayacaksanız
keyfini çıkart onlar gelsin siz gidin
iyice gözlemleyin aile yaşantılarını

biz farklı şehirlerde oldugumuzdan öyle tanısma vs bir sey olmadı
geldiler isteme söz aynı anda oldu
aslında dusunuyorum da söz olmamıs bile olmayabilir :) sözde yüzük takıp kurdele kesmece olmadı
benim parmagına incecik bir tamtur takmıslardı
2 hafta sonraki nisana kadar eşim yüzüksüz dolamıstı
simdi ki aklım olsa kabul etmezdim
o zamanlar tecrübesizmisim

nisandan da bir gün önce gelmislerdi bohca icin
o da apart topar yarım yamalak olmustu o yüzden

o yüzden aynı şehirdeyseniz hele
nişana kadar olan süreci keyfini çıkarta çıkarta yaşa
gerekirse nisanla dügün arasını kısa tutarsın
biz her seyi acele acele yaptık
sonra dügünü 1 sene sonra yaptılar
su an asla öyle yapmazdım

dügün 1 sene sonra oldu nerdeyse ama onun oncesi 3 ay sonucta dugunle ilgili islerle gecti geriye kalan zamanda bir sey yapmıslıgım yoktu

Herşey zamanında güzel diyorsun yani, anladım. Bir yerde evet tadını çıkarmak en güzeli,haklısında ama işte keyiften ziyade bu gelditlerde oluşucak olan stres,prosedürler vs şeyler aklıma takılıyor hep. Yoksa herşey olacağı zaman olacak elbet ama işte o stres heyecan,ailenin en büyüğüyüm yani bir kız bir oğlanız, vede ilk evlenecek olanı, annemde bu konularda terübesiz sayılır, kulaktan dolma nasıl olunur ki.. İşte hep bunun düşüncesi var, NASIL OLACAK?

boylesine
canım bizimkini aynen anlatıyorum sana. biz iki ayrı şehirdeydik arada 14 saat :/ öncelikle ben onun şehrinde okuduğum için ben ailesiyle tanıştım sora o geldi benim ailemle tanıştı. yol çok uzak olduğundan sadece tanışma abes olcaktı 3 gün bizim memlekette kaldılar. ilk gün geldiler sadece tanışma ikram oldu. 2. gün adanayı gezdirdik yemeğe çıkıldı bu arada nişan, alınacakları vs konuşuldu. 3. gün geldiler isteme söz takıldı tatlı yendi. biz okuduğumuz için ara uzun oldu ama bu yazda nişan yapıldı. siz bu süreyi kısaltıp 2 ay fln yapabilirsinz hem altın fln hazırlık masraflı olabilir. hayırlı olsun bidee

Ayrı şehirlerde olunca evet iş biraz daha acele oluyor ve bir anda olup bitiveriyor kurtuluyorsun stresten felan,biryerden bakınca en güzeli ama işte aynı şehirde olunca,sanki daha zormuş gibi geliyor bana,yada ben fazlada abartıyor olabilirim, insan işin içine girmeyince böyle kalakalıyor işte. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için, aynı güzel dilekleri bende senin için dilerim canım, mutluluklar şimdiden. :nazar:

Tatlım öncelikle hayırlı uğurlu olsun...
Aynı stresleri yaşayan biri olarak zor ve çok güzel duygular bunlar.Seni anlıyorum hemen olsun bitsin istiyorsun ama farklı iki kültür ve iki aile olacak bunların anlaşması çok önmeli. o yüzden mecburen gitti geldi olacak 2 haftanız bunlarla geçecek. zaten siz gittiğinizde büyük bir ihtimal anlaşırlarsa alışveriş için hafta içi çarşıya çıkılır bohça ve nişan kıyafetleri alınır haftasınada hem isteme hem nişan birlikte olur. Benim nişanım salonda olacağı için biz birlikte yapmadık ama sözüm nişan gibi oldu yemek falan yendi pasta kesildi. Belki de o hafta içi ailecek isteme olur hafta sonuda kalabalık gelinir alyanslar takılır toplamda 3 hafta sürecek canım strese girecek bişey yok bence boşver tadını çıkar. Aklına takılan birşey olursa yaz tatlım yardımcı olmaya çalışırım. :)

Tatlım öncelikle hayırlı uğurlu olsun...
Aynı stresleri yaşayan biri olarak zor ve çok güzel duygular bunlar.Seni anlıyorum hemen olsun bitsin istiyorsun ama farklı iki kültür ve iki aile olacak bunların anlaşması çok önmeli. o yüzden mecburen gitti geldi olacak 2 haftanız bunlarla geçecek. zaten siz gittiğinizde büyük bir ihtimal anlaşırlarsa alışveriş için hafta içi çarşıya çıkılır bohça ve nişan kıyafetleri alınır haftasınada hem isteme hem nişan birlikte olur. Benim nişanım salonda olacağı için biz birlikte yapmadık ama sözüm nişan gibi oldu yemek falan yendi pasta kesildi. Belki de o hafta içi ailecek isteme olur hafta sonuda kalabalık gelinir alyanslar takılır toplamda 3 hafta sürecek canım strese girecek bişey yok bence boşver tadını çıkar. Aklına takılan birşey olursa yaz tatlım yardımcı olmaya çalışırım. :)

Çok teşekkür ederim canım evet bu işlerin böyle olduğunu, bu denli zor yapıldığını bilmiyordum, başa gelince anlaşılıyormuş meğerse. Bende sanırım oluruna bırakıcam artık, kafaya taktıkca daha çok stres oluyorum anladım. Evet seninde dediğin gibi o hafta isteme olur hafta sonuda nişan takılır bencede,bana öyle geliyor bir aksilik çıkmazsa eğer tabi. İsteme-nişan aynı gün biraz karışık olucak gibi geldi bana da.. Çok teşekkür ederim, takıldıkça engin tecrübelerinizden faydalanmaya çalışıcam inşallah,çok sağolun :16:

Öncelikle tebrikler mutluluklar dilerim:)

Biz şöyle yapmıştık canım nişanlım ve annesi ve babasıyla tanışmaya geldiler normal bir oturma gibi oldu çay sohbet falan sonra nişanlımın annesi bizi ağırlamak istedi ama annem kabul etmedi arada söz nişan hiçbirşey yok biz ne sıfatla size gelicez dedi (ki bu bana da mantıklı geldi) böyle olunca da tekrar onlar geldiler bu sefer isteme oldu o esnada tek taş takıldı sonra bir - iki hafta falan geçmişti sanırım bu sefer biz gittik nişan konuşuldu en sonra da nişan yapıldı...belki sana bir fikir olur diye yazdım canım kolay gelsin şimdiden :))))

Öncelikle tebrikler mutluluklar dilerim:)

Biz şöyle yapmıştık canım nişanlım ve annesi ve babasıyla tanışmaya geldiler normal bir oturma gibi oldu çay sohbet falan sonra nişanlımın annesi bizi ağırlamak istedi ama annem kabul etmedi arada söz nişan hiçbirşey yok biz ne sıfatla size gelicez dedi (ki bu bana da mantıklı geldi) böyle olunca da tekrar onlar geldiler bu sefer isteme oldu o esnada tek taş takıldı sonra bir - iki hafta falan geçmişti sanırım bu sefer biz gittik nişan konuşuldu en sonra da nişan yapıldı...belki sana bir fikir olur diye yazdım canım kolay gelsin şimdiden :))))

Teşekkür ederim canım sana da mutluluklar dilerim :) Annem özelikle yaşadığı evi, tarzlarını tavırlarını evlerindeki hallerini göreyim diye illede iadeyi ziyaret yapmak istiyor aslında. Ama sonra iş uzayacak gibide geliyor bana bilemiyorum ama gidip bir en azından evlerinde ne asılıdır,temzilermi pislermi,dağınıklarmı ne biliyim o evi bende görmek istiyorum açıkcası içten içe, ben hiç gidip görmediğim için sürpriz kutu gibi. Sarı çizmeli mehmet ağa hesabı bilemiyorum ki. Tamam biz seviyoruz bribirimizi ama bu git geller çok gergin geçicek biliyorum, bir aksilik çıkmasından korkuyorum açıkcası.

Anladım canım güzel şeyler bunlar hiç sıkma kendini bir bakıyorsun geçmiş gitmiş sonra özleniyor o anlar :)))

tatlı telaşlar canım bunlar şimdiden hayırlı ugurlu olsun Rabbim pişman etmesin:nazar:
canım öncelikle tanışmaya gelirler aradan bi kaç gün sonra siz gidersiniz o hafta içinde isteme olur
istemeden 3 gün sonra falan evde nişanın olsun bu 3 gün süre içinde nişanda giyecegin kıyafet yüzükler falan alınır
benimde aynen böyle olmuştu..istemeyle nişanı bi arada yapma karma karışık olur öyle önce isteme olsun 2-3 gün sonra tatlın olsun
şimdiden mutluluklar canımm:16:

Bende aynı kanaatteyim isteme ve nişan bir arada olursa o kadar karrışık oluyor ki kahveleri mi vericen yüzük mü takıcan zaten o anda ordan biri tepsiyi götür diyor öteki başka bişi diyor kafan iyice allak bullak hiç bişi anlamıyorsun sonrada şu şöyle olsaydı o burda neden böle dedi diye takıyorsun arkadaşımın öle olduğu için sölüyorum. Benim ilk olarak oğlan tarafı geldi sonra biz gittik snra nişanlım tatile gitti snra ilk istemeye geldiler bizimkiler düşünelim dediler sonra amcası hacıya gitti daha sonra tekrar istemeye geldiler ben tekrar bi söz yapmak istemedim sadece tepsiyi verdim daha sonra nişan yapıldı yani benimki daha uzun ona bakarsan ki sen ne kadar çabuk istesende araya tuhaf işler giriyo mecbur erteliyorsun..

Back