Karincalari uzaklastirma yollari

aci_cikolata

...bir parça çikolata :)
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2007
194
33
643
İstanbul
Mutfaktaki karıncaları nasıl uzaklaştırabiliriz? Taze ve kurumuş defne yaprağı koyduk olmadı, şu ilaçlı yuvalardan aldık olmadı.Karıncayı öldürmek günah olduğu için zarar vermeden nasıl yok edebiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim...

lütfen birileri yardım etsin...limonda koyduk gördüğümüz her yere ama nafile, hala karınca var evimde...evinde karınca olan yok mu? siz ne yaptınız da gitti? yardım lütfennnnnnnn :uhm:

Slmlar.
Bundan birkaç ay önce protesto bölümünde KARINCALARI PROTESTO EDİYORUM başlığı altında bir topic açmıştım arkadaşım ve bu başlık altında açtığım konu üzerine katılımcı arkadaşlar bizlere nasıl uzaklaştırabileceğimiz konusunda bazı yöntemler paylaşmıştı fakat birkaç kişi tarafından bu protestom çok saçma ve tartışmaya açık bulduğu için dolayısıylada bayağı bir eleştiri aldığı için bu topiciğim yoruma kapatıldı.
Herkes herşeyi protesto ederken benim bu yaz günü herkeside en azından ilgilendiren ve canını sıkan bu konu hakkındaki protestom saçma bulundu,neyse belki orada bulabilirdin arkadaşlarımızın bazı kovalama yöntemlerini ama nerede hak nerede adalet,,demek istiyorum.Saygılar.....

Eczanelerde satılan toz ilaçlardan var, bir dönem bende de karınca olmuştu, önce geliş-gidiş güzergahlarını belirledik, nereden gelip nereden çıkıyorlar diye. Evdekileri topladık dışarı attık, sonra çıktıkları o noktalara beyaz toz ilaçtan döktük. Bir daha bir tane bile çıkmadı eve.

ben çok iyi bir çözüm söyleyim size ark.lar.hemde doğal.limonu ben denemiştim önceleri olmuştu (şimdi yazacağımla birlikte ama).daha iyisi tane karanfil (baharat),toz değil.karıncalar yaklaşamıyor.gerekirse duvar veya kenarlarda boşluk veya delikler varsa aralarada şıkıştırabilirsin.bütün yıl boyunca kalsın bişey olmaz.

raid'in böcekköpüğü de bayağı etkili,çünkü etkisi uzun dayanıyor.tüm eldeğmicek köşelere ,duvarkenarlarına sık.tamam.ortada gezenleri mecburen birkereye mahsus süpürgeye çekiyorum....

denemeye değer

kızlar gittigidiyorda bir haşere kovucu alet buldum. ses dalgalarıyla fare, akrep kene, karınca, hamamböceği ne varsa kovuyormuş evden. ev hayvanlarına insanlara bebeklere evdeki cihazlara zararı olmuyormuş. ama evde kemirgen varsa onu çıldırtıyormuş. bu konuda bilgisi olan var mı? hamamböceklerinden kurtulamıyorum ama alet 175 ytl. işe yararsa tiksinmektense o paraya değer ama yarar mı ki?

canım benımde evımı basmıstı karıncalar ben eczaneden bır ilaç aldım tablet onu koydum bırde yarım lımon ama vın halıflekse ki benım halıfelkedı onların altından cıkıyordu takıp et ona göre koy hangi yerde cogunluktaysa

şuanda başıma geldi.3 yıldır ewimde ne bir sinek ne bir böcek vardı.az önce tatilden ewe döndüm şoktayım ewimi karıncalar istila etmişş.ilk önce elektrik süpürge ile çektim.sonra bol domestoslu vileda yaptım.bu arada eşim karıncaların yollarını tespit etti:)oralara bol bol tane karanfil koydum inanılmaz işe yarıyor.kesin deneyin.önce yollarını deiştrdiler sonra yok oldular.bazılarının üzerine domestos sıktım yollarına da allah affetsin artık günah olduysa.ama napiim ewimde 5 aylık bebeğim var onu mu yesinler???siz karanfili deneyin.........

benimde, yazın ev terkedildi sanmışlar mutfak kapı eşiğine yuva yapmışlar, bi avuç kum çıkarmışlar :) evin hertarafındaydılar tuvalet banyo da bile öyle çoklardı ki. böcek ilacı biçok yerde işe yaradı. şimdi sadece tezgahın üzerinde varlar dolabın arkasında sanırım yuvaları. komşu teyzelerim karıncalarla uğraşmak iyi olmaz diyo ama neyapıyım hergün biraz biraz öldürmektense gelmelerini önlemek lazım karanfili deneyeyim birde. Bende mutfak olduğu için pek ilaç kullanamıyordum.

Yeni taşındığım evimdeki karıncalardan kurtulmak için doğal olan her yolu denedim. Yorumlarda da yazılanların hepsini ama hiç bir işe yaramadı. çamaşır suyu, sarımsak, tarçın, pudra, sirke, sabun, limon, tuz, kahve telvesi daha neler neler. Kırmızı biber sarımsak falan filan bir sürü karışım yaptım sıvı şekilde onu da sıktım her yere. evim buram buram sarımsak koktu. sadece bir gün engelledi karıncaları. sonra başka yerden çıktılar. Banyoda karıncanın ne işi olur ya. dolabıma kıyafetlerime kadar girdiler. işten eve gidesim gelmiyordu. Evden taşınmayı göze almıştım artık.

Son çare olarak kimyager bi arkadaşın yaptığı karışımı aldım. Allah'ım şükürler olsun. Nihayet kurtuldum. evimde her yerde vıcık vıcık karınca geziyordu. Doğal diye kendi yaptığım karışımlar da öldürüyordu. Bir de ölüsünü temizlemek midemi bulandırıyordu artık ( iş yerindeki arkadaşıma da aldım o karışımdan. Tanıdığım, aynı sıkıntıyı yaşayan herkese söylüyorum tavsiye ediyorum. Çok aileyi kurtardım bu karıncalardan :) Bu karışım karıncanın gelmesini engelliyor ve uzun süre de etkili. Sıvı, kokusuz renksiz, leke de yapmıyor. İstanbul Fatihten bir kutusu 10-15 TL idi benim aldığımda. İki kutu aldım bir kutusu kaldı onu da 3-4 ay sonra sıkacağım evin her yanına. İsteyen olursa bana bu mail adresinden ulaşabilirsiniz aslangocum@hotmail.com Elimden gelen yardımı yaparım. Yeter ki kurtulalım evimizdeki istenmeyen canlılardan. KEvimde yoktu ama karafatma , bit, pire, kara sinekte de etkiliymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…