Karınca misafirlerim

Gonlugzel

26/05/2019<3 <3
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
571
663
23
30
Hanımlar mrb evimde o kadar cok karınca var ki wcde bile var odalara cok takılmıyorum ama mutfak tezgahinda orduları var resmen bulasık yıkarken cogu malesef oluyor sekere ona buna doluyorlar sizce ne yapabilirim gitmeleri icin soda salatalk kabgu limon fln denedim tuz fln ama gitmediler lutfn bilen varsa solesin ölmelerine kıyamıyorum

Hanımlar mrb evimde o kadar cok karınca var ki wcde bile var odalara cok takılmıyorum ama mutfak tezgahinda orduları var resmen bulasık yıkarken cogu malesef oluyor sekere ona buna doluyorlar sizce ne yapabilirim gitmeleri icin soda salatalk kabgu limon fln denedim tuz fln ama gitmediler lutfn bilen varsa solesin ölmelerine kıyamıyorum
Bende de oldu.Mutfakta yerde ve tezgahta.Direkt çamaşır suyuyla sildim yok oldular.

• Beğen
Reactions: Cac
Marketlerde böcek spreyleri varya onun karınca için olanı da var. Ama tezgahta Vs kullanırsanız çok iyi temizlemeniz lazım

Bn devamlı camasr syu kullanırım gitmiyolar ya 7sulale bnlar bitmiyorlarda masada fln seker olsun bri gelip bakıyor gdip haber ediyor 7 sulale geliyolar vallahi bıktım
:KK45: Bende işe yaradı.Ama çok rahatsız edici bi durum.Kurtulursunuz inşallah kısa zamanda.

Ama hepsi gidermi iste tezgahtakiler olurse yenileri gene geliyr yuvalarna sıksam
Yani aslında insanın vicdanı el vermiyor ama mutfak da hijyen olması gereken bir yer. Nereden geliyorlarsa oralara sıkın. Mesela pencere kenarı ise ordan başlayıp yol yaptığı yere kadar. Birde dışarıda yiyecek bırakmayın. Bize bir vakit karınca dadanmıştı. Dolabın üstünde sarılı petek balı varmış. O kadar sarılı olmasına rağmen kokusuna gelmiş
Sizde kaynağı bulup oralara ilaç sıkın derim. Dolap altları filanda dahil. Ama böcek ilacı olduğu için yemek yaparken dikkatli olmak lazım.

Ama hepsi gidermi iste tezgahtakiler olurse yenileri gene geliyr yuvalarna sıksam
Yani aslında insanın vicdanı el vermiyor ama mutfak da hijyen olması gereken bir yer. Nereden geliyorlarsa oralara sıkın. Mesela pencere kenarı ise ordan başlayıp yol yaptığı yere kadar. Birde dışarıda yiyecek bırakmayın. Bize bir vakit karınca dadanmıştı. Dolabın üstünde sarılı petek balı varmış. O kadar sarılı olmasına rağmen kokusuna gelmiş
Sizde kaynağı bulup oralara ilaç sıkın derim. Dolap altları filanda dahil. Ama böcek ilacı olduğu için yemek yaparken dikkatli olmak lazım.

Dogru diyorsun denemek lazım esim hic hic kıyamıyor o yuzden ilac fln deneyemedm ama smdi oda bıktı

En sevdiğim konu açılmış yine :)
Ben.mutlu mesut yaşıyorum artık bazen kavga da ediyorum kendileriyle :)

Artık besliyorum kavanoz kapağına bal şeker filan koyuyorum oraya gidiyorlar.
Ama bazen ozluyorlar galiba koltuğa gelip ısırmaya filan çalışıyorlar öyle yaşayıp gidiyoruz .

Not: 3. Kattayim henüz çocuğum yok ve pis değilim ama yine de var.

En sevdiğim konu açılmış yine :)
Ben.mutlu mesut yaşıyorum artık bazen kavga da ediyorum kendileriyle :)

Artık besliyorum kavanoz kapağına bal şeker filan koyuyorum oraya gidiyorlar.
Ama bazen ozluyorlar galiba koltuğa gelip ısırmaya filan çalışıyorlar öyle yaşayıp gidiyoruz .

Not: 3. Kattayim henüz çocuğum yok ve pis değilim ama yine de var.
Pislikle alakası yok bnm bulasıklıgın altına giriyorlar orda bulasıarn suzulen suyundan baska birsey yok ki esimde besliyordu tezgah bu her yemk bulask vs silineck mecbur ozamnda onlar rahat vermyr

Pislikle alakası yok bnm bulasıklıgın altına giriyorlar orda bulasıarn suzulen suyundan baska birsey yok ki esimde besliyordu tezgah bu her yemk bulask vs silineck mecbur ozamnda onlar rahat vermyr

Canım bazen gülüyorum ama bazen de çok sinirleniyorum misafir gelecek koltukta bizimkiler yani var koltukta anlamdim ki .

Tezgah desen zaten çamaşır suyuyla siliyorum ona rağmen geliyorlar.
Balkona koyuyorum şeker filan oraya gidiyorlar ama yine de içeriyi yoklayacaklar illa ki .

Geçen bi konu açılmıştı bir üye size Süleyman a şikayet edeceğim deyin demişti :)
Onu da denedim ama ciddiye almadılar beni :)

Eşimde kıyamıyor ama ben kızıyorum artık bi gün alacağım elime ilacı diye korkuyorum.

.....

ş (39).webp

Bizim eve de dadandiydilar. Gectikleri yollara bebek pudrasi doktum. Pudra olan yerden geçemiyorlar. Takip ettim ciktiklari yerlere de doktum. Bir hafta yerler pusrali durdu. Halilari kaldirdim ve sonrasinda bir daha gelmediler.

Tarçın dökerek kurtuldum tam olmasa da yüzde 90. Geçtikleri heryere döktüm. Onlar yeni yol buldu ben döktüm, çizgi şeklinde geçtikleri her yere. Evde çocuk yok 1 hafta durdu, sildim, yine çıktılar. bidaha döktüm on gün sonra sildim ,artik mutfakta yoklar. Dolap altlarinin bi kısmında hala tarçın dökülmüş şekilde silmedim. Ama başka bir odaya geçmisler çok yoğun değiller. Oradan engelleyince birdaha mutfaktan çıkıyorlar o yüzden karışmıyorum, takılsınlar

Fısfısa sirke koy sık
Hep temiz bırak yemek bulamasınlar
Birde bim de bion tebeşir var onu çıktıkları yere sürüyorum
Dolapların içine domates in saplarından kahve koyuyorum ve karbonat serpiyorum
Birde babam söylemişti bu sene yapmadım bir tavuk kemiğini akşamdan bırak kümelensinler onu uzağa at dedi yapmıştım
Omların haberleşme sistemi var hepsi kümeleşip gidiyor
Zaten sabah biz uyurken gözcü yemek var mı diye dolaşıyor yoksa gidiyor var sa hepsini çağırıyor

Karınca tebeşiri tek çözüm, anında çözüm..

Canım bazen gülüyorum ama bazen de çok sinirleniyorum misafir gelecek koltukta bizimkiler yani var koltukta anlamdim ki .

Tezgah desen zaten çamaşır suyuyla siliyorum ona rağmen geliyorlar.
Balkona koyuyorum şeker filan oraya gidiyorlar ama yine de içeriyi yoklayacaklar illa ki .

Geçen bi konu açılmıştı bir üye size Süleyman a şikayet edeceğim deyin demişti :)
Onu da denedim ama ciddiye almadılar beni :)

Eşimde kıyamıyor ama ben kızıyorum artık bi gün alacağım elime ilacı diye korkuyorum.
Ben de okuyunca dedim gittim benimkilere Süleyman kim ki demeye getirdi yoluna devam etti bende sen beni nasıl dinlemezsin diye sirkeyi boca ettim ;)

Bu çözümlerin hiç biri ise yaramıyor. Yarasa bile geçici çünkü yeni yavrular parçadan çıkınca başa sarıyor. Karıncaların yuvalarina götürüp parçalarına ilk yem olarak bıraktıkları yemler var. Zehirli. Vicdani bir çözüm mu, elbette hayır.tek olsam asla yapamam. Ama sanırım çocuğumu ısınmalarındansa bu yolu tercih ederdim. Hijyene gelince, inanın günde on sefer çamaşır suyuyla silmiyorsanız eğer mutfak zaten hiç bir zaman hijyenik bir yer değil ve hatta araştırmalara göre tezgah ve lavobo klozet kapağından bile çok bakteri üretiyor.

Back
X