- 10 Kasım 2014
- 8.930
- 15.747
- 44
Bu açıklama içimi rahatlattı teşekkür ederim.Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer anlattı:
'Virüsler çok hızla yayılırlar. Corona da (Korona) bir virüs. Ama çok önemli bir nokta var. Bu virüsler yani Corona (Korona) virüsü dış ortamda çok fazla canlı kalamazlar. Corona ( Korona) virüsünün canlı kalabilmeleri için mutlaka canlı bir hücrenin içinde yaşaması gerekir. Bir kan hücresinin, bir solunum içerisinde yaşaması gerekir ki ancak o zaman canlı kalabilirler. Dış ortamda asla canlı kalamazlar. Çin'den gelen paketler, Çin'den gelen kargolar, kargoları taşıyan kişilerle virüs bulaşma şansı asla yoktur. Böyle bir şey mümkün değildir. Çünkü o ürünler ve kutular uzun süre dış ortamda kalıyorlar ve virüslerin yaşaması mümkün değil'
İnşaALLAH bulaşmaz.Bize de kargo geldi; bebek bezi, ıslak mendil filan almıştık. Kutuları kapının önüne bıraktırıyorum, eve sokmadan açıp, içindekileri alıyorum, kutuları eşim direkt çöpe götürdü. Sonra da ellerimizi iyicene yıkadık. Kutudan çıkanların ambalajlarını sirkeli suyla üstten bir siliverdim. Bunlara rağmen virüs bir yolunu bulup bulaşacaksa da artık bükemediğimiz eli öpeceğiz sanırım.
Ben hergun kargo aliyorum cok sukur bir sıkıntı olmadi. Kargo posetini acip attiktan sonra ellerimi yikarim. Normalde de yikardim. Bence sıkıntı yapmayin.Arkadaşlar,
Kafamı karıştıran bir soru soracağım. Geçtiğimiz günlerde doğum günümdü. Arkadaşım bir ay öncesinden benim için bir kutu hazırlayacağını söylemişti. Çok özenir. İnce fikirlidir. Bugün ptt'den mesaj geldi. Kargo yola çıkmış.
Sorum şu ki ; malum virüs konusu var. Hep dikkat ediyorum. Ama kargoyu alınca bir şey olur mu? Evde 2,5 yaş bebeğim var.
Eşim al, açma, iki gün sonra aç diyor.
Ne yapayım? Alınca nasıl önlem almalıyım?
İnşaALLAH(c.c) konum saçma olmamıştır.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkür ederimBen hergun kargo aliyorum cok sukur bir sıkıntı olmadi. Kargo posetini acip attiktan sonra ellerimi yikarim. Normalde de yikardim. Bence sıkıntı yapmayin.
Teşekkür ederimBana bugün işyerinde iki kargo geldi. Her seferinde eldiven takıp açtım. Kutunun içinden çıkanları da kolonya veya dezenfektan ile sildim.
Ardından ellerimi yıkayıp tekrar dezenfekte ettim. Yeterli bence..
Ben her aldığım eşyayı nasıl steril edebilirsem, yapıyorum normal zamanda. Panikten değilde içim rahat etsin diye danışma gereği duydum.O kargo poşetine giren ürün sanki çok mu steril poşetine kutusuna takılıyorsun. Marketten aldığın pakete dokunmuyor musunuz ? Yada evinizin dışında her hangi bir yere eliniz hiç mi değmiyor. Normal poşetini alırsın açarsın içindeki neyse yıkanır yada dezenfekte ile silinir. Sonra ellerinizi sabunla yıkarsıniz oldu bitti. Bunun virüsle alakası bile yok dışardan gelen eşyalara zaten her zaman bu şekilde yaklaşılmalıdır. Sonuçta kaç kişinin eli değiyor. Buna bu kadar kafa patlatmaya gerek yok. Endişe ve tedbir almak paniğe dönüşmesin.
Teşekkür ederimCorona virüs en fazla 2 saat yaşıyor canlı olmayan yerlerde. Koliyi alın 2 gün dokunmayın garanti olsun.
Virüs sıcakta ölüyor diye bşy yok sıcak yani eşittir güneş O da eşittir D vitamini bağışıklık sistemini güçlendiriyor o yüzden öyle diyolar yaz gelince havalar ısınınca biticek vs diye yani bağışıklık sistemiyle D vitaminiyle ilgili bi durum tamamenSicakda virus ölüyo diye duydum canim ya o yüzden bnde arastrip boyle bisey yaptim neladar dogru bilmiyorum