Ben de galiba büyük şehirlere gideceğim en sonsubeyı aradım personelınız boyle dıyor dogru mu dıye
pandemı dolayısıyla calısanları korumak ıcın boyleymıs yıne de zor durumda kalanlara yardım edıyorlarmıs gercekten aynen boyle dedı subeyı aradıgımda telefona cıkan
bunu aras da dedı surat kargo da dedı
hatta bu surecte lutfen sızde bıze destek olun asagı kapıya ınıp alıversenız ne fark edecek kı sızın ıcın sonucta oturdugunuz semte kadar getırılmıs paketınız dedı
allah razı olsun cok zahmet verdık sıze dedım
sankı babalarının hayrına getırıyorlar paketlerı bu ıs gercekten sıkıntı dedıgım gıbı enı sonu kendı lojıstıgımı saglayacagım :)
temassız teslımat dedıklerı su ,telefona sıfre gelıyor onu soyluyorsunuz gorevlıye kımlık gosterme uzattıgı kalemı tutup ımza falan verıılmıyorBen de galiba büyük şehirlere gideceğim en son
Toplar depolar geri dönerim yıllık ihtiyaçlarımı
Pandemide kesin kargo gelmiştir ama hiç hatırlamıyorum ben aşağı indiğimizi
Temassız teslimat mı be yapıyorlardı sanki
Temassız herhalde kargocuyla benim aramda direkt temas yok anlamında temassıztemassız teslımat dedıklerı su ,telefona sıfre gelıyor onu soyluyorsunuz gorevlıye kımlık gosterme uzattıgı kalemı tutup ımza falan verıılmıyor
ama sonucta o paketı hunharca cılgınlar gıbı şut cekerek araca yukleyıp mıncık mıncık yaparak tutuyorlar temassızlıgımı kalmıs resmen akraba oluyorlar paketlerle o paketı bızde eve alıyoruz her turlu temas var
hıc kımse ısını duzgun yapmıyor ya bu genel sorunumuz
PTT sadece bizim burda öyle zannediyordumBu sorunun bi çözümü olduğuna inanmıyorum aslında ama sanırım dertleşmezsem de çatlayacağım en son
Küçücük ufacık bir ilçede yaşıyorum
İlçenin küçüklüğünden olsa gerek herkes kendi kuralını koymuş onu uyguluyor
Medeniyet uğramamış henüz buraya
Ne zaman internetten bi şey alsam kargo işi işkenceye dönüyor benim için
Bugün artık sinirimden oturdum ağladım (belki de ön lohusayım bilmiyorum)
Son zamanlarda yaşadıklarımı anlatmak istiyorum
Kargo ismi veriliyor mu bilmiyorum ama vereyim de sonra inşallah beni dava filan ederler
Birbirimizle muhattap oluruz en sonunda
-Ptt kargo yaşadığım yerde resmen özerkliğini ilan etmiş
Daha önce kar yağdı ben mi getireceğim kargoyu mu demediler, teslim etmedikleri halde teslim etmiş gösterip teslimatı mı uzatmadılar
Neler yaptılar neler
Son kargomda da en az 1 hafta kargomu şubede beklettiler ve hiçbir kargo hareketi de olmadı internette
Ben herhalde taşıyan arabaya bi şey oldu dedim
Sonradan öğrendim ki şubede bekletiyorlarmış
Müşteri hizmetleri de bahane olarak bina numarası yazmadığım için bulamadılar dedi
İlçe küçük, evimizin olduğu bina tanınan bir bina, adres daha önce kargo getirdikleri adres
He tamam dedim geçtim mecbur gittim aldım
-Ups kargo buraya sadece bir gün geliyor diye kargo beklediğim süre boyunca evden çıkmadım mağdur olmasınlar diye
Onlar da sözde 2 gün gelmiş ben evde yokmuşum
İadeye düşünce öğrendim ben bunu
Sonra yine biz il merkezine gidip kendimiz aldık
- Yurtiçi kargo yine evde olduğum halde bugün zile basmış açmamışım aşağıdan
Zil çalışmıyorsa ne yapayım dedi adam
Ama herkese çalışan zil bi bugün kargocuya çalışmadı herhalde
Şikayet etsem bunun kanıtı da olmaz
Yine saf saf gidip kargoyu şubeden alacağım
Artık böyle yakamı bağrımı yırtmak istiyorum gerçekten
İnsanlar kolaylık olsun diye internetten sipariş verir
Bana da işkence oldu bu iş
Bu ürünleri zaten gidip alasım olsa mağazasından alırım ben
Sürekli şubeden alacaksam internetten almanın ne olayı kalıyor?
Yaşadığım minicik ilçede aksi gibi istediğim her ürün de yok
Pahalı ucuz demeyip alamıyorum da
Valla sinir bastı yine bugün beni
Ay hepsi ayrı kural koymuşKızımın kitapları için en son kargo ile işim oldu. 3 gün bekledim evde,kargo takipten dağıtımda gorünmesine rağmen gelmedi,en son ben aradım bekletin dağıtıma çıkmasın gelip alayım lazım bunlar bana diye,ona da olmaz dediler şubeden teslim yapmıyorlarmış pandemi sebebiyle.
4.günün akşamında bir zahmet getirdiler.
Sırf kargo şirketleri ile uğraşmamak için çok oldu internet alişverişini bırakalı. Gerçekten sabır zorluyorlar bazen.
onlara gore sorun paketlerde sıparıs verdıgımız an urunlerın ayaklanıp kendılerının gelmelerı lazımAy hepsi ayrı kural koymuş
Size şubeden teslimat yok deniyor diğer arkadaşa eve getirmiyoruz diyorlar
Ne ala memleket valla
Müşteri hizmetlerini aramayın Ptt'nin.Geçen ptt müşteri hizmetlerini aradın
Adam lafı yuvarlayıp beni postaladı resmen
Her şeye onu bilemiyorum dedi
Ptt kargonun o kısmı bilr sıkıntıymış
Telefonun fişini filan çekiyor o çılgınlar
Asla aranmıyor burdaki şubeleri
Ama kesin çok geçerli bi bahaneleri vardır
Şimdi yurtiçini şikayet ettim sözde ilgilendiler
İnşallah gekir bu sefer
Spor olsun istemiş adam sana
Valla telefonda yalan konuştum ben de
9 aylık hamileyim gelemiyorum dedim
Ya diyecektim bu nedir böyle ne emmeye ne gömmeye geliyorsunuz.Ay hepsi ayrı kural koymuş
Size şubeden teslimat yok deniyor diğer arkadaşa eve getirmiyoruz diyorlar
Ne ala memleket valla
Bence haklılaronlara gore sorun paketlerde sıparıs verdıgımız an urunlerın ayaklanıp kendılerının gelmelerı lazım
Şu an aydınlandım gerçektenMüşteri hizmetlerini aramayın Ptt'nin.
Link
Linke tıklayarak e-devlet girişi yapıp şikayet formu doldurun. Yanlış adrese teslim edilen kargom hemen bulunup bana getirildi. Artık daha özenliler.
Bizim şube de asla aranmıyorYa diyecektim bu nedir böyle ne emmeye ne gömmeye geliyorsunuz.
Hayır birde şubenin numarasıni buldum aradım,surekli acan yok yada mesgul,genel müdürlüğü aradım,takip numarasını tuşlayınca kargonuz dagitima çikacaktir vb bir mesaj dinletip kapatıyorlar suratıma. En son bir şekilde 444 lü numarasina ulaştım. Telefonu açan yok şubeye ulaşamıyorum diyorum,evet burdan görüşme sağlanıyor artık,ulaşamazsinız diyor. Ben gidip alayım diyorum,ona da olmaz diyorlar. Dedim çocuk okula gidiyor kitaplarına el koydunuz getirmiyorsunuz yani lazim bu bana acil. Acil diye bildiririz vs dediler. Yıldım kapattım telefonu. Sonraki günün akşamı teşrif ettiler. Hayır geri gönderirler diye korktum,süreç basa saracak yeniden diye. Ama yardımci olmuyorlar.
Ama ptt deyince aklıma geldi,trafik cezalarını asla es geçmiyorlar valla. Patır patır yapıştırıyorlar. Hiç aksamadı,evde bulamayip muhtara bıraktılar bir kaç kezde,illaki alabildim. Kargo olunca boşveriyorlar demek.Bizim şube de asla aranmıyor
Numarayı çevirince otomatik kapanıyor telefon
Öyle yüce bi numara
Sen onu arayamıyorsun o seni seçiyor
BBni de yuvarlayıp postaladı müşteri hizmetleri
İnsanı yıldırıyorlar gerçekten
O devletten geliyor ya belki tebliğ etmek zorundalardırAma ptt deyince aklıma geldi,trafik cezalarını asla es geçmiyorlar valla. Patır patır yapıştırıyorlar. Hiç aksamadı,evde bulamayip muhtara bıraktılar bir kaç kezde,illaki alabildim. Kargo olunca boşveriyorlar demek.
Ama ptt deyince aklıma geldi,trafik cezalarını asla es geçmiyorlar valla. Patır patır yapıştırıyorlar. Hiç aksamadı,evde bulamayip muhtara bıraktılar bir kaç kezde,illaki alabildim. Kargo olunca boşveriyorlar demek.
Çok haklı isyanBu sorunun bi çözümü olduğuna inanmıyorum aslında ama sanırım dertleşmezsem de çatlayacağım en son
Küçücük ufacık bir ilçede yaşıyorum
İlçenin küçüklüğünden olsa gerek herkes kendi kuralını koymuş onu uyguluyor
Medeniyet uğramamış henüz buraya
Ne zaman internetten bi şey alsam kargo işi işkenceye dönüyor benim için
Bugün artık sinirimden oturdum ağladım (belki de ön lohusayım bilmiyorum)
Son zamanlarda yaşadıklarımı anlatmak istiyorum
Kargo ismi veriliyor mu bilmiyorum ama vereyim de sonra inşallah beni dava filan ederler
Birbirimizle muhattap oluruz en sonunda
-Ptt kargo yaşadığım yerde resmen özerkliğini ilan etmiş
Daha önce kar yağdı ben mi getireceğim kargoyu mu demediler, teslim etmedikleri halde teslim etmiş gösterip teslimatı mı uzatmadılar
Neler yaptılar neler
Son kargomda da en az 1 hafta kargomu şubede beklettiler ve hiçbir kargo hareketi de olmadı internette
Ben herhalde taşıyan arabaya bi şey oldu dedim
Sonradan öğrendim ki şubede bekletiyorlarmış
Müşteri hizmetleri de bahane olarak bina numarası yazmadığım için bulamadılar dedi
İlçe küçük, evimizin olduğu bina tanınan bir bina, adres daha önce kargo getirdikleri adres
He tamam dedim geçtim mecbur gittim aldım
-Ups kargo buraya sadece bir gün geliyor diye kargo beklediğim süre boyunca evden çıkmadım mağdur olmasınlar diye
Onlar da sözde 2 gün gelmiş ben evde yokmuşum
İadeye düşünce öğrendim ben bunu
Sonra yine biz il merkezine gidip kendimiz aldık
- Yurtiçi kargo yine evde olduğum halde bugün zile basmış açmamışım aşağıdan
Zil çalışmıyorsa ne yapayım dedi adam
Ama herkese çalışan zil bi bugün kargocuya çalışmadı herhalde
Şikayet etsem bunun kanıtı da olmaz
Yine saf saf gidip kargoyu şubeden alacağım
Artık böyle yakamı bağrımı yırtmak istiyorum gerçekten
İnsanlar kolaylık olsun diye internetten sipariş verir
Bana da işkence oldu bu iş
Bu ürünleri zaten gidip alasım olsa mağazasından alırım ben
Sürekli şubeden alacaksam internetten almanın ne olayı kalıyor?
Yaşadığım minicik ilçede aksi gibi istediğim her ürün de yok
Pahalı ucuz demeyip alamıyorum da
Valla sinir bastı yine bugün beni
Güzelce açıklasalar kimse sinir küpüne dönmez zaten, ki bizi arayıp kargonuz araçta ama bugünkü teslimata yetişmeyecek diye belirttiklerinde önemli değil yarın getirirsiniz veya neredesiniz söyleyin biz gelip alalım diyoruz ammaaa lakayt tavırlar sergileyip döver gibi davrandıklarında gel kardeş bir de sağ sol yumrukla dal demiyoruz, yıllar evvel kargomu kaybeden şube beni çileden çıkarmıştı, şubeyi arıyorum sanki kargoyu kaybeden benim sulu lakayt ciddiyetsiz bir tavırla kayboldu yeaa bulamıyoruz ne yapalım tavırları delirtmişti, ki teslim edecekleri nokta da bilindik bir fabrika, adres bulamadık diye bir şey söz konusu dahi olamaz, kargo küçük değil kilolarca ağırlığında koca koca paketler arabanın içinde kaybolamazlar, merkezi aradım karşımdaki kız da firma sahibi değil ki çalışan biri yalnızca, ona ne söylesem ayıp olacak bana en yetkililerden birini bağlayın dedim, şubenin kayboldu bulamıyoruz yeaa dediği kargo 1 saat içinde bulundu ertesi sabah fabrikaya teslim edilmişti, merkezdeki yetkiliyi tekrar arayıp teşekkür etmiştim.Evet bundan sonra dilekçe yazacağım demek gerekiyormuş
Bu sayede bunu öğrenmiş oldum
Tüm açıklamalara katılıyorum
Ama yaşadığım yerdeki kargolar katılmıyor buna hiç
O an canları nasıl istiyorsa öyle yapıyorlar
Bu hafta arıyor gelecek hafta aramıyor
Belki bi sonrakinde yine arayacaklar
Bi sabir hizmet kültürü yok ne yazık ki
Her seferinde farklı çeşit oluyor
Inan yetiştiremedim dese ben gelip alayım derim
Ama böyle aptal yerine koyup da zil çalışmadı, kapı açılmadı mubabbetleri olunca çok canım sıkılıyor
Konu neyse onu deseler canıma minnet
Bi se kalkmış adam telefonda hepinizi arayamam ben diyor
Her alışverişte göremiyorum ben ama nerden gönderecekleriniÇok haklı isyan
Alacağım birşey ptt kargo ile ücretsiz dese bile vazgeçiyordum eğerki başka kargoyla çalışmiyorlarsa
Okadar pişmanlık yani
Yarın sanırım benim de içimden canavar çıkacakYani bazen insanı öyle bir hale getiriyorlar ki