kardeşimle olan ilişkim

aslimerhaba

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2024
42
7
1
merhabalar arkadaşlar. ben size akıl danışmak istedim. ben bikaç ay önce evlendim, biraz olaylı oldu kendi ailemle çok çatıştım. özellikle annemle sürekli tartıştık, kendisi karşı aileyle anlamsız bir şekilde anlaşmak istemedi resmen, sürekli sorun çıkardı. isteme söz düğün sürekli tartıştık her şeyi savaşarak aldım diyebilirim. benim iyiliğimi düşündüğünü söyledi ama ben öyle algılamadım hiç, öyle gelmedi bana. istediği şeyleri bağırarak söyledi hep, sakince söylese belki kimse sorun etmeyecekti ama haklıyken haksız duruma düştü. neyse düğün sonrası bi baktık annem hastaymış meğerse. hastalığından dolayı bu kadar çok geriliyormuş. hastalığı ilerlemeye başladı, çok şükür kanser vs değil ama çare arıyoruz hala doktorları geziyorlar. kardeşim ilgileniyor daha çok bu süreçte. inanın bunları ağlayarak yazıyorum. annemle aramızı düzelttik çok şükür daha iyiyiz, eskisi gibi sohbet ediyoruz. ama annem dedi ki kardeşim annemin hastalığından beni sorumlu tutuyormuş, ben streslendirdiğim için hasta olmuş öyle diyormuş. ben de anneme söyledim benim ne ilgim var daha önceden varmış belli ki, hem ben de çok sorunlar yaşadım hala atlatmaya çalışıyorum dedim anneme. annem anlıyor ama kardeşin böyle diyor diyor. kardeşim altı aydır beni hiç aramıyor, ben mesaj atarsam yazıyor. sevgilisine hediye aldım ilettim bi kere teşekkür dahi etmedi aramadı. annemle konuyu konuştuk, ilk evlendiğinde onu bi süre aramadın o yüzdendiyor. hem de evlilik sürecindeki annemle olan tartışmalarımızda sindiremediği şeyler varmış. ben ne yapmalıyım, aramız önceden çok iyiydi, yüz yüze görüştüğümüzde de iyi ama böylr düşünmesi beni mahfediyor. ne önerirsiniz teşekkür ederim

Bence en kritik nokta burası. Neler söylediğinizi siz düşünün. Ben de birisi anneme bir şey söylediğinde kolay kolay unutamam.
Kolay sanılıyor ama öyle değil. Benim kardeşim nişanlısından ayrıldığı zaman sinir krizi geçirmiş babamın yanında. Adamda o şoktan kalma bazı davranışlar türedi. Sizin yüzünüzden hasta olmuştur demiyorum ama annenize söyledikleriniz yüzünden size tavır alması normal diyorum. Çünkü ben de düşündükçe kardeşimle konuşasım gelmiyor.

annemin kişiliğine dair şeyler söylemedim. sadece sürekli evden gitmek istediğimi, bıktığımı söyledim. Ve karşı tarafa dair bazı ithamlarında eşimin ailesini savundum, kötü niyetli olmadıklarını anlatmaya çalıştım. yani ben alsında hep saygılı oldum asla kötü bi laf da etmedim, sadece susmadım sürekli konuştum hakkımı aradım, yoksa bu evlilik olmayacaktı saçma sapan nedenlerle ertelenecekti mesela. annemin tiroidle ilgili bi rahatsızlığı çıktı, bir de tansiyon.

bana yapılanlardan dolayı benim de konuşasım gelmedi ama annemdir babamdır kardeşimdir dedim sustum eskiye dönmeye çalıştım dönüyoruz. ama ben böyle yaparken hastalıktan dolayı beni suçlamalarına şok oldum. annemin bunu bana söylemesi de ilginç ama ona değinmiyorum bile.

Haklıyken haksız duruma düştü demişsin. Bazı insanlar tepkilerini büyük verir ne diyelim umarım annenin ithamları doğru çıkmaz

Anneniz bunu size söylüyorsa o da içten içe sizi suçluyordur

Annen kendini senle kötü etmemek için kardeşini öne sürmüş, annen kardeşinle aynı fikirde olmasaydı sana bunu söyleyip can sıkmazdı, bu arada annen belki de bazı şeyleri görmüş çabalamış bilemiyorum kim haklı inşallah ilerde pişman olmazsın anneni dinlemediğin için genelde pişman olunuyor, her neyse kardeşinde konuşmuyorsa kendi bilir cok üstüne düşüp şımartma, annende kurnaz baya bence, bu arada sürekli bağırıp çağıran insanlarda troidle ilgili rahatsızlık cıkması cok normal, benim annem adet düzensizliğini bile bana bağlıyor benim yüzümdenmiş üzülmeyin o zaman her şeye anneler bile bazen çekilmiyorlar gerçekten

çıkmadı emin olun, ne kadar mutlu olduğumu hepsi biliyor. bunu bilip mutlu olup yolumuza devam etmeye çalışmak yerine bu konuları açmalarına inanamıyorum.
Evleneli bir kac ay olmuş tabi şu an mutlu olursun birkaç yıl geçsin ateşli aşk sönsün gözün açılsın sonra annem haklı cıkmadı dersin

Annenizle olan sorunlarınız ikinizi ilgilendirir bence. Kardeşinizin bu yüzden tavır alması gereksiz olmuş. Ara bulmaya çalışacakken ortalığı bulandırmanın hiçbir manası yok

çıkmadı emin olun, ne kadar mutlu olduğumu hepsi biliyor. bunu bilip mutlu olup yolumuza devam etmeye çalışmak yerine bu konuları açmalarına inanamıyorum.
Belki haklısınızdır ama ailecek aynı şeyleri yaşadığımız için galiba tek taraflı bakıyorum. Aynı sizin gibi kardeşim de bizi bağırarak bastırarak bir şeyleri yaptı ama evlenmeden nihayet ayıktı. Mesela ne için istemiyordu, hangi anne baba cocugunun mutsuzlugunu ister ki?

Şu an kardeşiniz tüm süreçle ilgileniyor. Kolay değildir asla. Kardeşinize destek olun.

O dönemlerde annenize ağır sözler söylediniz mi o önemli olan. Yoksa kendi kendine stres yaptıysa vicdan yaptırmalarına izin vermeyin

annem kurnaz zaten bana söylemesinden belli ama napabilirim ki, onunla mı konuşayım konuyu bilmiyorum. sen de mi hastalığının benim yüzümden olduğunu düşünüyorsun diye mesaj atasım geliyor artık başka napabilirim bilmiyorum. benim de o kadar çok kırgınlığım var ki. kardeşimin aslında "evet hastalıktan dolayı ablama haksızlık edilmiş" diyip benim yanımda olması gerekirken böyle düşünmesi inanılmaz

söylemedim sadece bana sürekli gereksiz yere her şeye karşı çıkıldı, ben de hakkımı savundum susmadım. kişisel hakaret vs yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…