kardesimin ya yine kalbi durursa

Insallah özel egitime gitti mi, ilerleme kaydetti mi kardesiniz? Cok tesekkur ederim

evet sabancı spastık engellıler okuluna gıttı yıllarca

ama benım babam cok yerdi onu.ılaç ıcmemek ıcın dıretınce spastııııkk ! sakat dıye cok bagırdı...suan ona ınat cok ıyı.devlet memuru oldu engellıler kadrosundan...sız sakın bırakmayın kardesınızı.

sen ne güzel bir ablasın eminim kardeşin böyle bir ablası olduğu için çok mutludur..

ölüm kime önce kime sonra olduğu bilinmeyen bir şeydir, o yüzden bu korkunu at içinden.. bir de " benim ömrümden al ona ver" diye dua ediyorsun ya peki kardeşin sensiz kaldığında ne hissedeceğini biliyor musun !? onun hayatındaki en değerli varlık belki de sensin, belki annenden bile daha çok seviyor seni, seni kaybetmek belki şu dünyada başına gelebilecek en kötü şey, lütfen bunu düşün ve böyle dua etmekten vazgeç..

evet kardeşinin bazı engelleri var ama çok şükür ki bir çok da özgürlüğü var mesela yatağa bağımlı değil, kendi yiyip içebiliyor, yürüyebiliyor, tuvalete gidebiliyor , elini, ayağını, parmağını, gözünü kullanabiliyor, daha neler neler yapabiliyor..
yapabildiği her şey onun özgürlüğü.. yapabildiği bunca şey varken yapamadığı şeylere üzülme..

iyi ki böyle bir kardeşin var, onun senin hayatına kattığı değer, sana öğrettikleri inan bana paha biçilemez nitelikte.. engelli her insan engelsiz olanlara bir şey öğretir mesela en başta engelsiz zannettiğimiz engellileri öğretirler, paranın malın mülkün anlamsızlığını öğretirler, çıkarsız sevmeyi öğretirler, elindekiyle yetinmeyi öğretirler, kıymet bilmeyi öğretirler, sadece bir bakışın bile çok şey anlattığını öğretirler, duyguların düşüncelerden daha önemli olduğunu öğretirler, güvenmeyi öğretirler, gülmeyi öğretirler, iyi yaşamanın çok yaşamaktan önemli olduğunu öğretirler, şükretmeyi öğretirler, tahammülü öğretirler, başarmanın gerçek anlamını öğretirler, güçlü olmayı öğretirler ve en önemlisi de bize insan gibi "İNSAN" olmayı öğretirler

bunları öğrenmek için insanlar hayatlarının yarısını boşa geçiriyorlar, kitaplar okuyorlar, kurslara okullara gidiyorlar, kazıklar yiyorlar, düşüyorlar, kaybediyorlar, tecrübe ediniyorlar.. hatta bazıları da öğrenemeden yaşayıp gidiyorlar..
ne mutlu sana ki ; daha 19 yaşındasın ve bunların hepsini biliyorsun.. şimdi kardeşinin yanına git, ona kocaman sarıl ve teşekkür et "bana öğrettiklerin için sana çok teşekkür ederim" de..

ve artık ona ölümü hiç düşünmeden sadece hayatın en güzel sıfatlarıyla bak ; yaşamak olarak bak, sevgi olarak bak, mutluluk olarak bak, tertemizlik, kirlenmemişlik olarak bak, mucize olarak bak, ÖĞRETMEN olarak bak, ölmeyi değil doğmayı yakıştırıp bir BEBEK olarak bak..

ÇÜNKÜ sen ona nasıl bakarsan o da bu dünyaya öyle bakar !

şimdi yukarıdaki kırmızı olan cümlelerimi tekrar oku, hemen uygula ve hiç unutma !

sevgiler..

Bu ne güzel yazı, öyle güzel yazmışsınız ki hayranlıkla okudum. Dediğiniz her cümleyi uyguluycagim.. Evet bu yaşta çok tecrübe edindim ona minnettarım.. Size de yazdiginiz bu yazıdan dolayı minnettar oldum, ekranın resmini çektim; kaydettim söylediklerinizi. Çok çok teşekkür ederim

:KK5:canım benim, iyi ki bu konuyu açmışsın, farkındalığını arttırıp sana bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana.. seni de kardeşini de öpüyorum :KK19:

sevgiler..

Evet tanı konduģundan beri gidiyor, 13 yıldır. Konuşanlar var biliyorum, Albert Einstein da konuşuyormuş. Kuzeniniz hafif olanidir kardeşim % 90. Eğitimin bekledigimiz gibi faydasi olmadi, hatta kardesim okula gitmekten bunaliyo. Ata binmeyi cok seviyo
Otizm dernekleri var oralarla görüşün mutlaka çok güzel etkinlikler toplantılar yapiyolar Allah yardimciniz olsun insallah

evet sabancı spastık engellıler okuluna gıttı yıllarca

ama benım babam cok yerdi onu.ılaç ıcmemek ıcın dıretınce spastııııkk ! sakat dıye cok bagırdı...suan ona ınat cok ıyı.devlet memuru oldu engellıler kadrosundan...sız sakın bırakmayın kardesınızı.
Ayyy o nasil laf spastık sakat da nedir. Benim kalbim kirildi bu söze,kardesiniz napsin.. Helal olsun kardesinize. Insallah benim melegim de biyerlere gelir

Ayyy o nasil laf spastık sakat da nedir. Benim kalbim kirildi bu söze,kardesiniz napsin.. Helal olsun kardesinize. Insallah benim melegim de biyerlere gelir

ahhhh ahhh enteresan bır babam var.

allah basımızdan eksık etmesın ama yaptıgı ıyılıklerı dılıyle zıyan eden bırı

suan onun maasıyla gecınıyorlar bılıyor musun?? ben olsam vermezdım 1 kuruş.ama oyle temız ıste

ınsallah senın kardesın de coookk guzel yerlere gelır

ınan bana ozel cocuk dedıgımız bu kısıler coook ama cokkk sanslı ve kısmetlı oluyorlar.ınan bak...

tohum otızmı hıc arastırdın mı??

ordan da fıkır al.her konuda..

Merhaba öncelikle Rabbim şifa versin inşAllah O ol derse olmayacak şey yoktur.
Kardeş gerçekten bambaşka benimde 5 tane kardeşim var Allah hepsine uzun ömürler versin hepsi için de bir dakika düşünmeden canımı veririm.Sizin kardeşiniz de böyle bi ablası olduğu için çok şanslı bence.
Onların varlıkları bile yetiyo mutlu olmaya Rabbim onların yokluğuyla sınamasın bizi siz de çok güçlü durarak ona güç katacaksınız inşAllah.

ahhhh ahhh enteresan bır babam var.

allah basımızdan eksık etmesın ama yaptıgı ıyılıklerı dılıyle zıyan eden bırı

suan onun maasıyla gecınıyorlar bılıyor musun?? ben olsam vermezdım 1 kuruş.ama oyle temız ıste

ınsallah senın kardesın de coookk guzel yerlere gelır

ınan bana ozel cocuk dedıgımız bu kısıler coook ama cokkk sanslı ve kısmetlı oluyorlar.ınan bak...

tohum otızmı hıc arastırdın mı??

ordan da fıkır al.her konuda..
Tohum otizmi hiç duymadım hayatım araştiricam söylediğin iyi oldu. Onlar öyle temiz ki, hicbir kötülüğü bilmezler.. Onlar mı engelli biz mi acaba diye düşündüğüm çok oluyor. Günahsızlar, tek bir yalan kötü söz çıkmadı ağızlarından.. Kardesiniz adına çok çok çok sevindim, canım benim ne güzel emeğiyle eve ekmek getiriyo, cok sevdim böyle olmasini :)))

Merhaba öncelikle Rabbim şifa versin inşAllah O ol derse olmayacak şey yoktur.
Kardeş gerçekten bambaşka benimde 5 tane kardeşim var Allah hepsine uzun ömürler versin hepsi için de bir dakika düşünmeden canımı veririm.Sizin kardeşiniz de böyle bi ablası olduğu için çok şanslı bence.
Onların varlıkları bile yetiyo mutlu olmaya Rabbim onların yokluğuyla sınamasın bizi siz de çok güçlü durarak ona güç katacaksınız inşAllah.
Merhaba, kardeş anneden babadan da öteymiş.. Herkesten herseyten öte. Ben de onun gibi kardeşim oldugu icin sansliyim, hiç isyan etmedim ama yine de acım dünki gibi tazee....

Çok üzüldüm canım ya sen elinden geleni yapıyorsun zaten onun için de hayat çok zor Allah verdi Allah alır neticede insanlar trafik kazası geçirip sapa sağlam ölüyorlar bunları düşün kendini sıkma çünkü sen kendini sıkıp üzdükçe o düzelmiyor Allah şifasını versin inşallah.

kardeslerin senin gibi bi ablaya sahip olduklari icin cok ama cok sanslilar canim..sen onlara bu denli destek oldugun surece iki dunyada da sirtin yere gelmez insallah.

Çok üzüldüm canım ya sen elinden geleni yapıyorsun zaten onun için de hayat çok zor Allah verdi Allah alır neticede insanlar trafik kazası geçirip sapa sağlam ölüyorlar bunları düşün kendini sıkma çünkü sen kendini sıkıp üzdükçe o düzelmiyor Allah şifasını versin inşallah.
Amin cok tesekkur ederim, üzülsem de sevinsem de aynı..

X