kardesimin ya yine kalbi durursa

Canim ben senin iyiligin icin dedim onu. Kardesine yansit veya yansitma. Sen kendi kendini eritip bitirirsin bu sekilde. Kendini curutmeye de gerek yok. Hayat devam ediyor. Uzuntunun bile bir dozu var.
Kardesimin egitim gordugu okula ben gotururdum servisle, diğer engelli anneleri şasirirdi yavrum sen neden kendini parcaliyosun sende cocuksun daha derlerdi. Elimde değil ama cok cok fazla üzülüyorum

çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin öncelikle, yaşadığınız travmalardan dolayı destek almalısınız anlatımınızdan anksiyete bozukluğuna benzettim, anne babanızda eminim çooook üzülüyor ama güçlü olmaları gerekiyor hatta sorunlu çocukların anne babalarına Allah ım dahada güç veriyor
Amin, anksiyete bozuklugu nedir? Anlatimim güçlüdür Turkce öğretmenliği okuyorum. Nedir o acaba ciddi bisey mi? Cok tesekkur ederim

Egitime gitti fakat bi faydasi olmadi.. tedavisi bulanamadi henüz.
bunun için bir kitap var ve bapırsak hastalığı olduğunu diyet gerektiğini sonuç alınabildiğini söylüyor, birde oksijen tedavisi, ayrıca beyinde zehirli madde varmı (kurşun gibi) test yapılmalı diye biliyorum, eminim araştırdınız, çaba gösterdiniz sakın yanlış anlamayın sadece bildiklerimi söylemek istedim, bu tür durumlardan çok etkileniyorum da ben çok üzüldüm:KK43:

bunun için bir kitap var ve bapırsak hastalığı olduğunu diyet gerektiğini sonuç alınabildiğini söylüyor, birde oksijen tedavisi, ayrıca beyinde zehirli madde varmı (kurşun gibi) test yapılmalı diye biliyorum, eminim araştırdınız, çaba gösterdiniz sakın yanlış anlamayın sadece bildiklerimi söylemek istedim, bu tür durumlardan çok etkileniyorum da ben çok üzüldüm:KK43:
Tabiki, Türkiyeyi gezdik tedavisi varmi diye. Hocalara bile gittik caresizlikten. Tedavisi erken teşhisle daha sosyallestirebiliyolar ama çözümü yok

Amin, anksiyete bozuklugu nedir? Anlatimim güçlüdür Turkce öğretmenliği okuyorum. Nedir o acaba ciddi bisey mi? Cok tesekkur ederim
rica ederim canım, aşırı kaygılanmak, sürekli ya bişey olursa hissi, ya kendine ya sevdiklerine olabilecek olan ölüm korkusu (yani geneli bu daha çok anlatılabilir) psikolojik bir rahatsızlık hayatdan tat aldırmaz ,keyif bırakmaz hep o korkularla dolanırsınız ortalıkta, içinizde bir alev topu olur korkularınız uzun süre geçmez, travma, zayıf bünye, ani olaylar la ortaya çıkabiliyor, bi araştırın net de de var kendinizi bulacaksınız gibi geldi bana, bence ihmal etmeyin kardeşinize daha iyi destek olabilmek için güçlü olmanız gerekiyor

rica ederim canım, aşırı kaygılanmak, sürekli ya bişey olursa hissi, ya kendine ya sevdiklerine olabilecek olan ölüm korkusu (yani geneli bu daha çok anlatılabilir) psikolojik bir rahatsızlık hayatdan tat aldırmaz ,keyif bırakmaz hep o korkularla dolanırsınız ortalıkta, içinizde bir alev topu olur korkularınız uzun süre geçmez, travma, zayıf bünye, ani olaylar la ortaya çıkabiliyor, bi araştırın net de de var kendinizi bulacaksınız gibi geldi bana, bence ihmal etmeyin kardeşinize daha iyi destek olabilmek için güçlü olmanız gerekiyor
Evet okuycam hemen, icime yansitiyorum ceveedekiler pek bilmez gizli gizli aglarim.. Arastiricam psikolog ihtiyacim varmi sizce

Evet okuycam hemen, icime yansitiyorum ceveedekiler pek bilmez gizli gizli aglarim.. Arastiricam psikolog ihtiyacim varmi sizce
yanlış anlamayın ama bence var, çünkü evliliğinizde , anne olduğunuzda dahada sorun büyüyebiliyor, psikologtan çok psikiyatrist ilgileniyor bu durumla , çünkü beyin stres hormonu salgılamaya başlıyor ve antidepresan kullanmadan geçmiyor, umarım sizi etkileyecek boyuta gelmez, korkutmak için yazmadım yanlış anlamayın

merhaba canım öncelikle otizm bu kadar ağır bir hastalık değil diye biliyorum sadece çok bilinçli ilgi istiyor ama bu yaştan sonra malesef daha az öğrenme olur. yinede bunun örnekleri olduğuna emin olabilirsin netten araştırmanı öneririm. ikincisi ahraz diye birşey kesinlikle kabul edilemez herkes konusur ve anlar ahraz dedıklerinde isaret dili ile konusur. sen bı kaç kelıme ogrenerek ıse basla sonra ona da ögret. o herseye kapalı bi insan degıl mutlaka ıletışıme gecebılırsın bence konusamayacaksa bu çok guzel bı yontem. mesela kendını gostererek abla işareti yap ama bır kez yapınca ögrenmeyecek sabırla dene. sonra annen baban için. sonra bir yiyecek için mesela elma bu sekılde onu konustur. ınsallah guzel sonucları olur.

merhaba canım öncelikle otizm bu kadar ağır bir hastalık değil diye biliyorum sadece çok bilinçli ilgi istiyor ama bu yaştan sonra malesef daha az öğrenme olur. yinede bunun örnekleri olduğuna emin olabilirsin netten araştırmanı öneririm. ikincisi ahraz diye birşey kesinlikle kabul edilemez herkes konusur ve anlar ahraz dedıklerinde isaret dili ile konusur. sen bı kaç kelıme ogrenerek ıse basla sonra ona da ögret. o herseye kapalı bi insan degıl mutlaka ıletışıme gecebılırsın bence konusamayacaksa bu çok guzel bı yontem. mesela kendını gostererek abla işareti yap ama bır kez yapınca ögrenmeyecek sabırla dene. sonra annen baban için. sonra bir yiyecek için mesela elma bu sekılde onu konustur. ınsallah guzel sonucları olur.
Cok teşekkür ederim, ahraz değil kendisi. Duyuyor da. Aciktiginda mutfaga gider buzdolabini acar anlariz, kendi kendine ekmek de alir yer. Iletisimimiz cok kopuk değil, wc ihtiyacını kendisi giderir. Yürür koşar, fiziksel hicbir sorunu da yok.. Ama beyninde özür % 90mış

Cok teşekkür ederim, ahraz değil kendisi. Duyuyor da. Aciktiginda mutfaga gider buzdolabini acar anlariz, kendi kendine ekmek de alir yer. Iletisimimiz cok kopuk değil, wc ihtiyacını kendisi giderir. Yürür koşar, fiziksel hicbir sorunu da yok.. Ama beyninde özür % 90mış
özür raporunda ağır engelli mi yazıyor? anlattıklarına göre hafif engelli ve ona birçok şeyi öğretebilirsin. onu bebeğin gibidüşün

özür raporunda ağır engelli mi yazıyor? anlattıklarına göre hafif engelli ve ona birçok şeyi öğretebilirsin. onu bebeğin gibidüşün
Evet, engeli agir oldugu icin devlet maas bile bagladi. Bizde onun icin harcama yapiyoruz yüzmeye ata binmeye yazdirdik. Çogu şeyi öğrettik annemle kaşık tutmayi, öpmeyi, merhaba diye tokalasmayi, kapi caldiginda acmayi.. Gittiği okullar birsey ogretemedi. Albert Einstein da ayni hastaliktanmis

Evet, engeli agir oldugu icin devlet maas bile bagladi. Bizde onun icin harcama yapiyoruz yüzmeye ata binmeye yazdirdik. Çogu şeyi öğrettik annemle kaşık tutmayi, öpmeyi, merhaba diye tokalasmayi, kapi caldiginda acmayi.. Gittiği okullar birsey ogretemedi. Albert Einstein da ayni hastaliktanmis
benm demek ıstedıgım agır engel daha farklı o maasla ılgılı bırsey ıste bazı engellıler oz bakımını karsılayamaz bu duruma agır engellı denır raporda yer alır. senın kardesındekı rapor zıhınsel aktıvıtesını yerıne getıremedgı ıçın agır engellıdır. otizm demek algısı çok açık olan demek sen bır seyı algılarsın o karıncanın yurumesıne kadar her setyı bır anda algılar ve bu yuzden cvap veremez karmakarısık bır dunya olur sonra ılgılen onunla emınım çözeceksınız. bu hastalıkla top modellık yapan ınsanlar var arastr mutlaka

benm demek ıstedıgım agır engel daha farklı o maasla ılgılı bırsey ıste bazı engellıler oz bakımını karsılayamaz bu duruma agır engellı denır raporda yer alır. senın kardesındekı rapor zıhınsel aktıvıtesını yerıne getıremedgı ıçın agır engellıdır. otizm demek algısı çok açık olan demek sen bır seyı algılarsın o karıncanın yurumesıne kadar her setyı bır anda algılar ve bu yuzden cvap veremez karmakarısık bır dunya olur sonra ılgılen onunla emınım çözeceksınız. bu hastalıkla top modellık yapan ınsanlar var arastr mutlaka
Top modellik yapan cocugu biliyorum, masallah hepsinin de yüzü o kadar güzel ki, kalplerinin temizliği yuzlerine vurmuş.. hep ilgileniyorum onunla, asla ona üzüntümü agladigimi yansitmiyorum

Iyi geceler..
Ben 19 yaşındayım, erkek kardeşim 16.. Evin ilk çocuğuyum.. Sadede geliyim o 3 yasindayken otizm tanısı kondu benim kardesime.. ben de 6 yasindaydim.. Yıkıldım üzüntümden. 6 yasindaki cocuk yıkılır mi? Yıkıldım... Üzüntüden saçlarim dökülmüştü ve sedef hastası oldum o yaşta. Ne olduğunu tam bilmiyodum ama tek bildiğim 'asla konusamiycak' olmasiydi... Yine de hep bi ümit bekledim belki bi gün abla der diye. Ismimle hitap etse de olurdu... anne dese de olurdu. Ne dedigi hic önemli değil ama yeterki konuşsaydi.. Ve hiç konuşmadı.. Ben okula başladım, sanki zulumdu. Okula kardesler birlikte gittigi zaman ben ölürdüm.. onlari görmek istemezdim, dışarda akranlarinin top oynayip onun camdan bakması beni bitirirdi hâlâ da öyle.. Sonra epilepsi tanısı kondu, kalbi durdu hastahenede yattı. Onunla birlikte ben de öldüm dirildim.. Yazamadığım onca şey varki.. Kardeş herşeyden öteymiş.. 6 yasından beri hep ağlıyorum.. Şimdi arada sirada nöbetleri geliyo; geçenki biraz ağırdı dudaklari mosmor oldu evde sadece ikimiz vardik nasil ciglik attiysam komsular kosmus gelmis. Gerisini hatırlamıyorum..Ismini cıglik atarak uyanmisim.. Bir de kiz kardesim var ama o küçük daha.. Sariliyorum öpüyorum doyamiyorum sanki.. Gözlerimin icine bakıyo, ama abla demiyo ya ben yine ölüyorum. Üniversiteye sehir disina gidemedim onsuz yapamam diye. Annen baban nerde diyceksiniz, onlar da uzuluyo ama benim kadar degil.. Kuzenimde kaldim dün 1 gece, dayanamadim döndüm eve. 1 gün dayanamadim onsuzluğa. Ama eninde sonunda ayrilcaz ölüm var.. Hep aklima geliyo ya ölürse ben naparim diye. Hep düşünüyorum öldugunu hayal edip yine agliyorum.. Allahim benim ömrümdən al ona ver diye dua ediyorum.. Ya ölürse ya yine kalbi durursa.. Soruyolar okul arkadaşlarım kardesin kac yasinda ne okuyo diye, cevap veremiyorum ne denir ki zaten......

canım tüm mesajları okuyamadım
çok üzüldüm yaşadıklarına, Allah şifa versin kardeşine
ama şunu söylemek istedim
kardeşini çok ama çok ama çok seviyor olsan da

Allahim benim ömrümdən al ona ver diye dua ediyorum
bu dua çok yanlış bir dua. bazen görüyorum anneler de çocukları için böyle dua ediyor ama yanlış.
sen, kardeşin için sağlık, sıhhat, ömür, mutluluk, herşeyi iste Allah'tan
kendin için de iste
ama benden al ona ver deme, Allah'ın pek sevdiği bir dua değil bu, hayırlı olanı iste, Allah hayırlı olanı versin canım.

Top modellik yapan cocugu biliyorum, masallah hepsinin de yüzü o kadar güzel ki, kalplerinin temizliği yuzlerine vurmuş.. hep ilgileniyorum onunla, asla ona üzüntümü agladigimi yansitmiyorum
bence sen harıka bı ablasın dedıgım dılı ogret ona o zaman hep abla der sende bana nerden akıl ettınde ogrendı dersın :KK16:

canım tüm mesajları okuyamadım
çok üzüldüm yaşadıklarına, Allah şifa versin kardeşine
ama şunu söylemek istedim
kardeşini çok ama çok ama çok seviyor olsan da

Allahim benim ömrümdən al ona ver diye dua ediyorum
bu dua çok yanlış bir dua. bazen görüyorum anneler de çocukları için böyle dua ediyor ama yanlış.
sen, kardeşin için sağlık, sıhhat, ömür, mutluluk, herşeyi iste Allah'tan
kendin için de iste
ama benden al ona ver deme, Allah'ın pek sevdiği bir dua değil bu, hayırlı olanı iste, Allah hayırlı olanı versin canım.
Amin cok tesekkur ederim

http://duzcehaber.blogcu.com/iste-13-yasindaki-yagmur-adam/3718424

bu haberde bahsedilen çocuk şimdi 19 yaşında.. Haberde 3 çocuk diye yanlış yazmışlar, aslında 2 kardeşler. Mehmet ALi de çok uzun süre konuşmadı. SOnra Otizmle ilgili özel bir okula gitti. Özel derken devlete ait ama özel eğitim veren bir okula.. Sonra bu yetenekleri çıkmaya başladı ortaya haberde bahsedilen...

Şimdi söyleyeceklerim seni üzebilir, çünkü ölüm çaresiz kalınan tek şey. Asla engellenemeyen ve kime ne zaman geleceği belli olmayan...
Mehmet Ali'nin annesi de çok korkardı ona bir şey olacak diye. Küçük ve sağlıklı olan oğlunu da yatılı okula vermişlerdi.. 2011 - 1 Ocak sabahı annesi ekmek almak için mahalle bakkalına gidiyor. Ekmeği alıp çıkıyor. Bakkalın önüne yanaşan traktörün arkasından dolanmaya çalışırken adam traktörü çalıştırıyor geri geri :KK43:(( Sonra bir bağırma sesi duyup panikliyor ve traktörü bu sefer ileri çalıştırıyor... Yine bir şeyin üstünden geçiyor.. İki kere geçiyor kadının üstünden...

Bu otistik çocuk Mehmet Ali o günden bu güne annesiz devam ediyor bu halde hayatına... Otizmle ve annesizlikle savaşıyor... Cenazede herkese sessiz olun annem uyuyor dedi. Bir daha da annem nerede diye sormadı... Ama biliyorum içinde farklı bir dünyada onu yaşatıyor.
O kötü kazada ölen kadın annemin kuzeniydi... Sevgili Özlem ablam... Kendi fakir, yüreği zengin bir kadındı. Sevgi doluydu. Bir kere o çocuğa sesini yükseltmedi...

Bunu neden anlattım... Korkuları çıkar hayatından... Kimin başına ne geleceği asla belli değil. Yaşadığın her an kardeşlerinle tadını çıkar. Onlar için yapabileceklerini yap. Yapamadıkların için kendini suçlama... Sımsıkı sarıl onlara, sımsıkı...

X