Kız İsteme Kardeşimi istediler ama kaynana psikopat :D

Hasibeerem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
36
0
36
İstanbul
Öncelikle özür dilerim çok sık zamanım olmuyor internete girmeye girincede facebook ve buraya takılıp çıkıyorum.

Aile büyüklerimizden birisi araçılığı ile kardeşimin istenilmesi için haber gönderdiler, Zaten birbirlerini 3 senedir seviyorlar.
Ancak damat adaı kardeşimden 2 yaş küçük, Bizimkiler biraz mırıldandı ama kardeşim beni rahatsız eden birşey yok istiyorum dedi.
Hazırlıkları yaptık günü verdik.
Kaynana ve komşularından oluşan büyükleri ve ilçe belediye başkanı ile geldi istemeye ( babasını kaybetmiş )
Verdiler Allah'ın emrini sorunsuzca istediler ve oğlanda kızda birbirini sevdiği için bizimki kardeşime sordu kardeşim istediğini söyledi ve verdik. hayırlısı olsun, Şartlar konuşulmaya başlanınca kaynana bizimkilere söz bile vermedi babam konuşmaya başladı kadın çatttt diye kesti sözünü veee
Ben bu güne kadar oğlumun kısmetine 9 tane bilezik yaptım, benim çevrem geniş değil memurdum buraya görevim çıktı burada kaldım akrabam felan filan yok düğün yapsam yazık günah olur gelecek kimsem yok
Sözümüzü keselim, Nişanınızın bütün masraflarını kabul ediyorum eşinizi dostunuzu toplayın nişanınızda eğlenin, Sabah gelinliğini giyer konvoyla giderler nikaha oradanda evine dedi.
ve çıkartı temsili bir yüzük taktı, 2 gün önceden haber verin kızımızada alışveriş yapalım sözü öyle yapalım dedi. ( üstünü başını görelim anlamında dedi )
Çekti gittiler Bizimkiler hala şokda hiçbirşey isteyemedik kadın konuşturmadı bizi, höyt höyt babamın ağzını bile açtırmadı kadın :)

5 şubat pazar gününe gün verdik 4 şubatda annem ben ve kardeşim, kaynana ve damat adayı alışverişe gideçeğiz.
Buraya Allah izin verise resimleri koyaçağım,

Sorum ise acaba herşey yolundamı gidiyor ? Düğün istemelimiyiz ?

Son düzenleme:

bende dün sözlendım enterasan bır olay benım kayınvalıdemde bır konuda kendı adetı olsun istedi bende orada durun dedım kız evındeysenız bız ne dersek o olur dedık ve olduda.şimdiki kaynanalara bır garıp onun akrabası yoksa sizin vardır nişan yapmasın düğün masrafını karşılasın anlaşmadanda çıkmayın alışverişe kardeşinizde kolay bırı olmadığını göstersın bu benım fikrim ben öyle yaptım ve herşey böyle daha güzel oldu

bende düğün istedim.
nişanım olucak mart ayında kısmetse.
düğünüm ne zaman olur bilmiyorum ama benim sözlüm düğünleri sevmezmiş v.s v.s
ama ben istiyorum dedim. onların ailesi eğlenmeyi sevmezmiş. olsun dedim biz seviyoruz.
benimkine kalsa nişan düğün hiçbişey olmıcak. ama siz de söyleyin istediklerinizi.

Düğün istemek ablana kalmış bir şey canım. Ben şahsen nişan düğün çalgı çengi bohça ne varsa hepsini istedim içimde kalmasın hayatımda kaç kere evleneceğim ki dimi ama?

Heralde ben tuhaf bir gelin adayıyım çünkü ben düğün istemeyen kızlardanım :)
Sanırım bu biraz da kardeşine bağlı. O ne istiyor?
Eğer yaşadığım şehirde büyük birk nikah salonu olsaydı, bi gün öncesinden çok eglenceli bir kına gecesi yapıp, ertesi gün gelinliğimi giyip, nikah salonuna gidip sadece nikahım kıyılsın isterdim hep. Ama şartlar el vermediğinden ve sadece 10-15 kişilik bi nikah salonumuz, (hatta nikah odası bile diyebiliriz) olduğu için benim de istediğim olmuyor yani:)
Düğünüm olucak yaza kısmetse.
Kardeşine sorun onla konuşun bunu. Açıkçası ne yalan söyleyim bana düğün biraz gereksiz gelmiştir. :)
Sözünüzü yapın evde,nişana da gerek yok, onun yerine kına gecesi masrafını karşılasın madem erkek tarafı Biraz kalabalıkça güzel bi kına gecesi yapın eğlenin coşun kopun
Ertesi gün de nikah yeterlidir. Bence :) Dedim ya benim isteğiim hep bu yöndeydi.

delimisiniz yahu. bu nasıl emrivakidir. tabiki isteyecek kardeşiniz düğün. ne münasebet sizi konuşturmamışlar. şimdiden bunu yapan ilerde kardeşinize neler yapmaz neler

tabiki düğün yapılmalı eğer kardeşin istiyorsa, daha ilk günden ipleri vermeyin sonra kötü olur

bunun söz konusu olması bile yanlış.kızmı kaçırıyorlar.bari mevlütlü olsun eve gelirer alıp giderler en azından düğün diye adı konulur.ayrıca enişten neden susuyor.kardeşin nediyor

Ay bu kız isteme merasimlerinde çan,çan,çan yani çok konuşan kaynanalar iyi işaret değil

Dügün iki tarafida yipratan bir sey.durumunu bence kadin güzelce izah etmis.Önemli olan mutluluklari.Ben yaptim daha dogrusu annem yapti dügünü .Esimin tarafi yapmadi.Onun yerine anlastik yurtdisina götürdü.ama o dügün bile bana zehir oldu..uzun süre evliligime yansidi.inan cogu kisininde böyle..dügünümde suratimiz bes karis olduk..aglamamk icin kendimi zor tuttum..her neyse bak hala bile üzülüyorum ve basima kalkiliyor...dügün deyince mahvoluyorum..En kücük kardesim böyle yapiyor.nikah yapacaklar aile icinde kücük bir sey..Bence dünya degisiyor.Takilmayin böele seylere derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…