Yok canım çocuğa sakın böyle bir suçlama atmayın iyice soğur herşeyden.
Nasıl diyeyim nasıl çözüm üreteyim o kadar karmaşık ki..
Ne yazık ki başından beri çözülmesi gereken bir konu. Artık kimse bu çocuğa okuma alışkanlığı kazandıramaz. Ha kendi ister hırs yapar taaaaa başlar ortaokul konularından ama o kadar zor ki hayatta yapmaz.
Malesef anne baba düşecekti peşine, takip edecekti derslerini. Aman oğlum zeki oğlumla bitmiyor.
Arkadaşlarından tutun da dersteki tutumu, öğretmeni, evde ne izliyor, ne bakıyor bunları ince ince takip edecekti.
Bunları yapınca süper zeka olacak demiyorum ama denetimde olmalı hiç değilse sınıfı orta seviyede ile geçerdi.
Şimdi siz de isteseniz o da istese neredeyse tüm eğitim hayatı birikmiş bir çocuk olarak başa dönüp hepsini halletmek içinden çıkılmaz bir hal alacak. Bu da onu üzüntüye boğacak.
Bu yüzden hevesli değilse siz de pek hevesli olmayın.
Herkes üni okuyacak diye birşey yok meslek öğrenebilirler.
Kuzenim de bu şekilde ne yaptıysak liseden bile mezun olmadı.
Gaza geldi yapacam liseyi bitirip üniversite okuyacağım dedi. Ama yapamadı yapamaz, birikmişi çok çok fazla daha yazı yazamıyor düzgünce, gördüğünü akıcı okuyup anlayamıyor nasıl yapsın. O da aynı şekilde telefonda video, youtube, oyun herşeye hakim. Saygılı sevimli pırıl pırıl ama yok işte okuma hevesi. Arkadaşları da bunun gibi bu da onu %85 etkileyen bir fakör.
Hayırlısı olsun çok üstüne gitmeyin. Su akar yolunu bulur.