• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim

Aslında meslek lisesine verdik ama işte dersler yüzünden pek olmadı. Çalışma hayatına girdirebilirsek belki olabilir

Sınırlama iyi fikir ama kendisi okuldan erken geliyor anne baba abisi çalışıyor bende işteyim öyle olunca pek kontrol altına alamıyoruz şimdi kendisi açık liseye gitmeyi istiyor okuldan bıktı galiba

benımde oğlum var lise 1 sınıfa giden 1 dönem notları iyi idi
2 dönem 1 sınavda tepe takla oldu hiç görmediğim puanları gördüm
hemen tv kumandalarını modemi pazar akşamı aldım cuma akşamı verdim yani bir hafta ne tv ne intr.(sadece telefonu varrdı o da mecbur okuldan çıktımı benı arıyor eve geldimi haber veriyor)
sınırlama ben çok iyi fikir şimdiki modeller bundan anlıyorlar kendilerine sınır koymasını bilmiyorlar
bunu yapmak istedikten sonra yapabilirler
oğlum 15,30 eve geliyor ve evde kimse yok ben çalışıyorum bende 17,30 gibi evde oluyorum

biz değil öğretmen dedi yoksa aklımızın ucuna dahi gelmedi
bıraksın allahaşkına nasıl kötüleyeceğini şaşırmış. adamın lafına bakıp da çocuğa zorla test falan yaptırıp da pskolojisini bozmayın. AYRICA KİM OKULU SEVER Kİİİ :d
ergenlik çağı dalgın olması gezmesi tozması çoook normal. ailesi olarak siz onu daha iyi tanırsınız. siz birşeyden şüphelenirseniz o zaman kafanız karışssın. günde 1 2 saat gören biri buna karar vermemeli

o zaman sürekli gözetim altında tutacaksınız
nebilem akşam uyuduğunda çantası bakın
evde çıktımı odasına bakın muhakka bir yerde bir kanıt olabilir şüpheleniyorsanız
bu aralar çanta götürmüyor ders fazla olmuyor diye ama yine de gözetim altına alacağız bakalım ama yani çocuğun anormal bir davranışı yok o yüzden sadece biraz dikkat edeceğiz

bıraksın allahaşkına nasıl kötüleyeceğini şaşırmış. adamın lafına bakıp da çocuğa zorla test falan yaptırıp da pskolojisini bozmayın. AYRICA KİM OKULU SEVER Kİİİ :d
ergenlik çağı dalgın olması gezmesi tozması çoook normal. ailesi olarak siz onu daha iyi tanırsınız. siz birşeyden şüphelenirseniz o zaman kafanız karışssın. günde 1 2 saat gören biri buna karar vermemeli
arası da iyiydi adamla ama ne oldu da böyle söyledi anlamadım yani yok öyle bir şey yapıp çocuğun psikolojisini bozmak daha kötü olur yapmayız yani

bu aralar çanta götürmüyor ders fazla olmuyor diye ama yine de gözetim altına alacağız bakalım ama yani çocuğun anormal bir davranışı yok o yüzden sadece biraz dikkat edeceğiz

sadece güvenin ve sizin ona güvendiğinizi bilsinn bak bu çok önemli

birde yalan söylemesine izin vermeyin bunu bilmemezsin fakat ben oğlumun bana yalan

söylediğini gözlerinden anlar 3-5 gün olmadan itiraf eder

çok fazla sıkmayın çok fazla rahat bırakmayın bunu dengesini mutlaka dikkat edin

ah evlat yetiştirmek iğne ile kuyu kazmak gibi birşeyy

sadece güvenin ve sizin ona güvendiğinizi bilsinn bak bu çok önemli

birde yalan söylemesine izin vermeyin bunu bilmemezsin fakat ben oğlumun bana yalan

söylediğini gözlerinden anlar 3-5 gün olmadan itiraf eder

çok fazla sıkmayın çok fazla rahat bırakmayın bunu dengesini mutlaka dikkat edin

ah evlat yetiştirmek iğne ile kuyu kazmak gibi birşeyy
bizimki de yalan söylemeyi pek beceremez bir de yeni hatırladım annemden yada babamdan para ister cebimden yada çantamdan al dedikleri halde elini sürmez pantolonu yada çantayı getirir içini karıştırmaz benim çantamı hariç :) onla da tartışırız ama yine de anlamıyor ama aldığını söyler

Yok canım çocuğa sakın böyle bir suçlama atmayın iyice soğur herşeyden.
Nasıl diyeyim nasıl çözüm üreteyim o kadar karmaşık ki..
Ne yazık ki başından beri çözülmesi gereken bir konu. Artık kimse bu çocuğa okuma alışkanlığı kazandıramaz. Ha kendi ister hırs yapar taaaaa başlar ortaokul konularından ama o kadar zor ki hayatta yapmaz.
Malesef anne baba düşecekti peşine, takip edecekti derslerini. Aman oğlum zeki oğlumla bitmiyor.
Arkadaşlarından tutun da dersteki tutumu, öğretmeni, evde ne izliyor, ne bakıyor bunları ince ince takip edecekti.
Bunları yapınca süper zeka olacak demiyorum ama denetimde olmalı hiç değilse sınıfı orta seviyede ile geçerdi.
Şimdi siz de isteseniz o da istese neredeyse tüm eğitim hayatı birikmiş bir çocuk olarak başa dönüp hepsini halletmek içinden çıkılmaz bir hal alacak. Bu da onu üzüntüye boğacak.
Bu yüzden hevesli değilse siz de pek hevesli olmayın.
Herkes üni okuyacak diye birşey yok meslek öğrenebilirler.
Kuzenim de bu şekilde ne yaptıysak liseden bile mezun olmadı.
Gaza geldi yapacam liseyi bitirip üniversite okuyacağım dedi. Ama yapamadı yapamaz, birikmişi çok çok fazla daha yazı yazamıyor düzgünce, gördüğünü akıcı okuyup anlayamıyor nasıl yapsın. O da aynı şekilde telefonda video, youtube, oyun herşeye hakim. Saygılı sevimli pırıl pırıl ama yok işte okuma hevesi. Arkadaşları da bunun gibi bu da onu %85 etkileyen bir fakör.
Hayırlısı olsun çok üstüne gitmeyin. Su akar yolunu bulur.

Yok canım çocuğa sakın böyle bir suçlama atmayın iyice soğur herşeyden.
Nasıl diyeyim nasıl çözüm üreteyim o kadar karmaşık ki..
Ne yazık ki başından beri çözülmesi gereken bir konu. Artık kimse bu çocuğa okuma alışkanlığı kazandıramaz. Ha kendi ister hırs yapar taaaaa başlar ortaokul konularından ama o kadar zor ki hayatta yapmaz.
Malesef anne baba düşecekti peşine, takip edecekti derslerini. Aman oğlum zeki oğlumla bitmiyor.
Arkadaşlarından tutun da dersteki tutumu, öğretmeni, evde ne izliyor, ne bakıyor bunları ince ince takip edecekti.
Bunları yapınca süper zeka olacak demiyorum ama denetimde olmalı hiç değilse sınıfı orta seviyede ile geçerdi.
Şimdi siz de isteseniz o da istese neredeyse tüm eğitim hayatı birikmiş bir çocuk olarak başa dönüp hepsini halletmek içinden çıkılmaz bir hal alacak. Bu da onu üzüntüye boğacak.
Bu yüzden hevesli değilse siz de pek hevesli olmayın.
Herkes üni okuyacak diye birşey yok meslek öğrenebilirler.
Kuzenim de bu şekilde ne yaptıysak liseden bile mezun olmadı.
Gaza geldi yapacam liseyi bitirip üniversite okuyacağım dedi. Ama yapamadı yapamaz, birikmişi çok çok fazla daha yazı yazamıyor düzgünce, gördüğünü akıcı okuyup anlayamıyor nasıl yapsın. O da aynı şekilde telefonda video, youtube, oyun herşeye hakim. Saygılı sevimli pırıl pırıl ama yok işte okuma hevesi. Arkadaşları da bunun gibi bu da onu %85 etkileyen bir fakör.
Hayırlısı olsun çok üstüne gitmeyin. Su akar yolunu bulur.
çok güzel özetlemişsiniz evet hani bizde hiç mi değilse bir mesleği olsun istedik belki kurslara falan giderse olur mu bilmiyorum özünde çok iyi duygusal yardımsever biridir bu aralar asker filimlerine merak saldı asker polis onlara merakı var ama işte çalışmıyor bir türlü sevdiremedik

doğru diyorsunuz hani ilgisi bir türlü olmadı öyle olunca düşük not aldı ve mahalledeki liseye gitti orda çok büyük bir hata yapmışız

bizde anlamadık adamı yani böyle saçma sebeblerle nasıl anlaşılır ki okulda öyle olan evdede öyle olur normal davranışları. Hani mesala 49 oluyor ya geçme notu da elli çocuğun davranışlarına bakıp onu 50 yapabiliyor

anladım.

dediğim gibi çocuk sadece tembel. olabilir herkes çok çalışkan olacak diye bi kural yok zaten. maddelik bi durum olduğunu da sanmıyorum. alın karşınıza konuşun. ya da gönderin hafta sonu sanayiye vasıfsız eleman olarak çalışsın da görsün okumazsa ne olacağını :)

anladım.

dediğim gibi çocuk sadece tembel. olabilir herkes çok çalışkan olacak diye bi kural yok zaten. maddelik bi durum olduğunu da sanmıyorum. alın karşınıza konuşun. ya da gönderin hafta sonu sanayiye vasıfsız eleman olarak çalışsın da görsün okumazsa ne olacağını :)
bu yaz işe verelim de görsün bakalım zaten sınıfta kalırsa okuma hakkı bitiyor açıktan okuyabilirmiş ancak

çok güzel özetlemişsiniz evet hani bizde hiç mi değilse bir mesleği olsun istedik belki kurslara falan giderse olur mu bilmiyorum özünde çok iyi duygusal yardımsever biridir bu aralar asker filimlerine merak saldı asker polis onlara merakı var ama işte çalışmıyor bir türlü sevdiremedik

Şimdi ne olacak biliyor musunuz.
Bu ergenliği geçecek...
Lise yok, üniversite yok pat askere gidecek ilk şoku öyle yaşayacak. O kadar zaman askerlik yapacak.
Daha sonra geçim derdine düşecek, arkadaşları bir bir dağılacak veya onların aslında ne boş işler peşinde olduğunu anlayacak soğuyacak(yani dediğiniz gibi bir çocuksa tabi yoksa bunlara devam)
Sevdiği kız okumuş bir kızsa aileler istemeyecek
Okumamış bir kızsa evlilikleri çalkantılı olacak.
Akıllı bir çocuksa bir mesleğe sarılıp en baştan başlayacak.
Böyle hayatı tutunmakla geçecek.
Umarım yanılırım :/

Şimdi ne olacak biliyor musunuz.
Bu ergenliği geçecek...
Lise yok, üniversite yok pat askere gidecek ilk şoku öyle yaşayacak. O kadar zaman askerlik yapacak.
Daha sonra geçim derdine düşecek, arkadaşları bir bir dağılacak veya onların aslında ne boş işler peşinde olduğunu anlayacak soğuyacak(yani dediğiniz gibi bir çocuksa tabi yoksa bunlara devam)
Sevdiği kız okumuş bir kızsa aileler istemeyecek
Okumamış bir kızsa evlilikleri çalkantılı olacak.
Akıllı bir çocuksa bir mesleğe sarılıp en baştan başlayacak.
Böyle hayatı tutunmakla geçecek.
Umarım yanılırım :/
işte böyle olmaması hiç mi değilse bundan sonrası için ne yapabiliriz ki

işte böyle olmaması hiç mi değilse bundan sonrası için ne yapabiliriz ki

Kardeşinizi arkadaş çevresinden uzaklaştırmalısınız.
Ailece daha çok vakit geçirmeli, etkinlik yapmalısınız.
İnternetine, telefonuna onu sinirlendirmeden kota koymalısınız.
Tabi onunla konuşup değişmek isteyip istemediğini konuşmalı bunun için bedel ödemesi, zaman harcaması gerektiğini söylemelisiniz.
O söylemeli telefonumu alın, internete girmeyim demeli.
Artık arkadaşlarımla vakit geçirmek boş geliyor kendim için birşeyler yapmalıyım demeli.
Bir hafta yapıpı sonra eskiye dönecekse bu olmaz.
Öncelikle o istemeli o hırs yapmalı.
Yoksa profesör gelse olmaz.
Ardından iyi öğretmenlerle özel olarak en baştan başlar. Burası en kolay kısmı.
Ama o isteyecek siz değil!

Kardeşinizi arkadaş çevresinden uzaklaştırmalısınız.
Ailece daha çok vakit geçirmeli, etkinlik yapmalısınız.
İnternetine, telefonuna onu sinirlendirmeden kota koymalısınız.
Tabi onunla konuşup değişmek isteyip istemediğini konuşmalı bunun için bedel ödemesi, zaman harcaması gerektiğini söylemelisiniz.
O söylemeli telefonumu alın, internete girmeyim demeli.
Artık arkadaşlarımla vakit geçirmek boş geliyor kendim için birşeyler yapmalıyım demeli.
Bir hafta yapıpı sonra eskiye dönecekse bu olmaz.
Öncelikle o istemeli o hırs yapmalı.
Yoksa profesör gelse olmaz.
Ardından iyi öğretmenlerle özel olarak en baştan başlar. Burası en kolay kısmı.
Ama o isteyecek siz değil!
anladım umarım herşey iyi olur kendisi de artık farkına varır

Merhaba arkadaşlar kardeşimin okul ile ilişkileri baştan beri pek iyi değildi. Anlıyor yapabiliyor da ama pek ilgisini çekmiyor. Geçen yıl lise bir de kaldı. Bu yılda not ortalaması iyi ama yine geçmesine yeterli değil. Bir türlü ilgisini çekmedi okumak son zamanlar mekanik bölümüne merak salmıştı oraya gitmeyi istiyordu hocayla da anlaşmış. Annem başka bir okulda çalışıyor yardımcı olmak maksadıyla müdürle konuşuyor. Herşey bu konuşmadan sonra hocalarının notunu biraz yükseltmesiyle başladı.
Müdür yardımcısı kardeşim adına çok çocuksu hareketleri var arkadaşlarıyla çok geziyor demeye başladı. Geçen dönem düzelme var diyen hoca bu dönem nedense böyle demeye başladı. Hani evdeki halleri gayet normal tamam telefonla biraz fazla oynuyor ama video film falan izliyor anormal bir durumu yok. Biraz sınıfta kalmaktan korkuyor ve üzülüyor benle konuşuyor yani üzüldüğü belli biz biraz çaba göstersin istedik yani. Bugün de annem aramış galiba acaba madde mi kullanıyor demiş. Hani şöyle takip ediyoruz fazla para harcama yada isteme durumu yok şuan oruc tutuyor para götürmüyor yanına evdeki durumu herkesle gayet iyi agrasif halleri yok ankara ya anneannesinin yanına gidecek annemle kendisi biraz fazla bakımlı yani oldum olası öyle her sabah saçına fön çekip öyle gider kılık kıyafetine dikkat eder. Tatil zamanlarında arkadaşlarıyla dolaşıp foto çektirir yani bize göre normal geliyor.
Sizce madde kullanan bir çocuk böyle mi olur. Kafamız çok karıştı annem deseniz üzüntüden şekeri yükseliyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.[/QUOTE

Back
X