Kardeşim için ne yapmalıyım

ayyyyyse1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2017
36
-4
36
30
17 yaşında lise son sınıf öğrencisi bi kız kardeşim var. Kendi kendine depresif hallere girmeye başladı. Ailecek babam, annem ve ben gittik konuşalım diyoruz yok diyor. Babam bi sürü şey söyledi anlat bize ne oluyor diye. Sonra kimi istersen o kalsın odada diyor kimseyle konuşmayacağım diyor ağladı öylece. Sonra geçti gitti o gün. Üzerinden 2 gün geçti geçen uyuyakalmış telefonu açık. Telefonu da 7 kat korumadadır normalde hiçbir şekilde baktırmaz. Whatsapp kullanıyor ama ne fotoğraf, ne durum hiçbir şey yok.Neyse aldım ne göreyim? Kendini erkek gibi tanıtıp kızlarla konuşuyor. Bi soru sorma üzerine site vardı. Çocuğun birinin fotoğrafını koymuş ordan kızlara yazmış. Küfürlü konuşmalar yapmış erkek gibi üslubu var resmen. Whatsapp konuşmalarına baktım bayağı konuşuyor yani kızla. Durum atmış bi gün içkili masalarla (kızın yazdığından anladım) yazarken sarhoştum falan demiş bi de. Halbuki normalde böyle bir durum yok. Ailede kullanan yok kendisi de kullanmaz zaten de evde bunları yaparken üstelik. Ve şöyle bi şey birisi "yine mi engelledin tamam ama bu sefer tam çık hayatımdan" falan diye normal mesaj atmış. Yani bi sevgili yapıp ayrılmış resmen. Normalde de çok olgundur hatta benim gönül ilişkim olsa çok mantıklı yorumlar yapardı ve okuldan kendisine gelenlere karşı çok sert davranıp erken diyen bi kız.Ne yapacağımı şaştım aileme söyleyemiyorum. Telefonunu mu alsam dedim napsam lütfen bi akıl verin.Çok asi üstelik bize karşı bağırıp çağırıyor yani telefonu alsam iyice saçmalamasından korkuyorum ne düşünmeliyim bilmiyorum
Not: Şunu belirtmek istiyorum. Eşcinsellik eğilimi olduğunu zannetmiyorum çünkü bi sevgilisi vardı ve ona çok takıntılıydı. Daha çok arkadaşları tarafından dışlandığı için ve özgüveni çok eksik olduğu (kimse görmeyeceği halde bizimle fotoğraf bile çekilmiyor kendini beğenmeyip) için kızlardan intikam alıyor gibi hissediyorum :( çünkü bir keresinde okulda sevmediği bi kızı da listesinde gördüm

Son düzenleme:
Valla aklıma farklı şeyler geldi .
Çokta ufak değil 17 yaş.
Ya insanları trollemek istedi..
Yada eşcinsel olabilir kardeşiniz bu iki seçenek var ..

telefonu niye alacaksınız ki? kardeşiniz eşcinsel olabilir ve açılacak kadar güvenmiyor demek ki size.

Konu gerçekse uzman yardımına başvurun .. ergen tribi çoğu , yalnız desteğe ihtiyacı var ..düştüğü boşluktan tek başına kurtulamaz ..

Kesinlikle psikologa gitmelisiniz. üstüne gitmeyin. İyice saklamasın kendini. kızlara ilgi duyuyor olma ihtimali var.

Umarim düsundugumuz gibi degildir.kendince macera arayip arkadaslarini kandirdi yada eşcinsenl olabilir maalesef umarim oyle degildir.
Cok ta üstune gitmeyin ters teper musait bir zamanda karsiniza alip sakince konusmayi denemelisiniz.Olmasa bir psikloga goturun.
Kiz kardesinin en yakin arkadasi varsa bir sorun isterseniz davranislari disarda nasilmis belki bir seyler ògrenirsiniz.
Insallah kalici durum degilfir de ergenlik safalaridir.

İkna olmaz demeyin,olaya kendinizden örneklemeyle psikologa ihityacım var zor zamanlar geçiriyorum gidip görüşmek istiyorum deyin ve aklına sokun,sonra ikna edin ve lütfen uzman desteği alın.....

Konu gerçek gibi gelmedi sanki nabız yoklama.
Yine de geç ergenliğe giriyor olabilir, psikoloğa götürün klasik cevap :)

Kız kardeşinize destek olun, belli ki şu anda cinsel kimliği ile çatışma içerisinde. Size güvenmiyor çünkü onu olduğu gibi kabul etmeyeceğinizi düşünüyor, ama her insan gibi o da aşkı, sevgiyi arıyor. Ceza verilecek bir durumu yok kızın. Destek olun, size açılmasını sağlayın. Zaten onu her hali ile sevmiyor musunuz? Bunu O'na hissettirin.

Kardeşiniz çok uyanık. Takılsın öyle. Kesin birkaç kıza kızıp, intikam almak istemiştir. Sonra eğlenceli gelmiştir. Kadınların zaaflarını, zayıf noktalarını tespit edip, kandırmak kesinlikle zeka işi.

Valla aklıma farklı şeyler geldi .
Çokta ufak değil 17 yaş.
Ya insanları trollemek istedi..
Yada eşcinsel olabilir kardeşiniz bu iki seçenek var ..
Evet yaşı da ufak değil. İkinci seçeneği pek sanmıyorum inanın çünkü bi sevgilisi oldu ve bilgim var bu konuda

telefonu niye alacaksınız ki? kardeşiniz eşcinsel olabilir ve açılacak kadar güvenmiyor demek ki size.
Yanlış şeyler yapmaması için. Ne de olsa karşısında da biri var ve onlara da yazık değil mi?
Konu gerçekse uzman yardımına başvurun .. ergen tribi çoğu , yalnız desteğe ihtiyacı var ..düştüğü boşluktan tek başına kurtulamaz ..
Kesinlikle psikoloğa gidelim diyeceğim. Çok haklısınız ama her şeyini yapıyoruz ve anlatsa biz onu anlayacak insanlarız anlam veremiyorum

Kesinlikle psikologa gitmelisiniz. üstüne gitmeyin. İyice saklamasın kendini. kızlara ilgi duyuyor olma ihtimali var.
Kesinlikle bugün konuşup gidelim diyeceğim. Şöyle ki ilgiden daha ziyade kendi özgüven eksikliğinden dolayı sanki güzel kızlara nefret duyuyor gibi

Umarim düsundugumuz gibi degildir.kendince macera arayip arkadaslarini kandirdi yada eşcinsenl olabilir maalesef umarim oyle degildir.
Cok ta üstune gitmeyin ters teper musait bir zamanda karsiniza alip sakince konusmayi denemelisiniz.Olmasa bir psikloga goturun.
Kiz kardesinin en yakin arkadasi varsa bir sorun isterseniz davranislari disarda nasilmis belki bir seyler ògrenirsiniz.
Insallah kalici durum degilfir de ergenlik safalaridir.
Şöyle ki sanki kızlardan intikam alıyor. Kendisini eksik gördüğü için ben böyle düşünmeye başladım. İşte arkadaşlarıyla da çok kopuk inanın onlar tarafından dışlanıyor ve bu yüzden intikamı başka kızlardan alıyor gibi. Bir şeyler yapmak istiyorum onun için ama ne izin veriyor ne anlatıyor

İkna olmaz demeyin,olaya kendinizden örneklemeyle psikologa ihityacım var zor zamanlar geçiriyorum gidip görüşmek istiyorum deyin ve aklına sokun,sonra ikna edin ve lütfen uzman desteği alın.....
Psikologa gitmeyi söyleyeceğim bugün kesinlikle böyle olmayacak
konuşmayı denedin mi ancak bu konuşmaların bir ekran görüntüsünü vs alsaydın
Konuşmayı denedim direkt geri püskürtüyor odadan falan çıkıyor. Kendi telefonumla fotoğraflarını çektim çoğu var
Konu gerçek gibi gelmedi sanki nabız yoklama.
Yine de geç ergenliğe giriyor olabilir, psikoloğa götürün klasik cevap :)
İnanın gerçek ne yapacağımı şaştım :( Götüreceğim inşallah bugün konuşup

Kız kardeşinize destek olun, belli ki şu anda cinsel kimliği ile çatışma içerisinde. Size güvenmiyor çünkü onu olduğu gibi kabul etmeyeceğinizi düşünüyor, ama her insan gibi o da aşkı, sevgiyi arıyor. Ceza verilecek bir durumu yok kızın. Destek olun, size açılmasını sağlayın. Zaten onu her hali ile sevmiyor musunuz? Bunu O'na hissettirin.
Olabilir ama sevgilisi falan oldu sanki daha çok kızlara karşı intikam duygusu var böyle kendisindeki özgüven eksikliğiyle. Sevmez miyim ve inanın sürekli söylüyoruz ailecek
Kardeşiniz çok uyanık. Takılsın öyle. Kesin birkaç kıza kızıp, intikam almak istemiştir. Sonra eğlenceli gelmiştir. Kadınların zaaflarını, zayıf noktalarını tespit edip, kandırmak kesinlikle zeka işi.
Tam hissettiğimi yazmışsınız kesinlikle bi intikam duygusu var içinde anladım bunu. Hayır karşı tarafa yazık kızlar da gerçek kişi gibi konuşuyorlar onunla insan kendisi yaşasa ne kadar kötü bi durum

Üstüne gitmeyin elinden telefonu falan almayın. Bunları gordugunuzude sakın belli etmeyin. Eğer escinselse zaten bu değişmez öyle devam eder ama eger yanlış kimlik seçimi yaptıysa çünkü daha yaşı küçük yani belki öyle hissettiğini sanıyor belki escinseligi arastrdi hoşuna gitti escinsel vloggerlar bile var onlarida izlemiş özenmiş olabilir. Zamanla kendi vazgeçer zaten. Siz herzaman ki gibi davranın ama ilginizide eksik etmeyin tabi hep yanında olduğunuzu hissetsin

Bende 15-16 yaşlarında bi siteye üyeydim..
Orda arkadaşlıklar kurmuştum msn vardı o zamanlar ..
Tabi kız erkek karışıktı arkadaslarım.
Zamanla foto istemeler başlamıştı daha yakından tanımak için birbirimizi o zamanlar şişmandım özgüven sıfır..

Kuzenimin sevgilisinin fotosunu atmıştım herkese bayıldılar bana fln.
Kız cok güzeldi tabi işte ben bu ilgi karşısında nasıl mutluysam kuzenimin fotolarını da sevgilim diye atmıştım onlara baya bugün sundan kavga ettik böyle süpriz yaptı aylarca deli gibi hayali bir şeyi yaşıyordum :KK53:

Velhasıl sonra kendime geldim , deli miyim ben diye :olamaz:

Ve herşeyi itiraf edip bütün hesapları mı kapayıp Yok olmuştum ortamdan :skandal:

Kardeşiniz de böyle bi durum yaşıyor olabilir..
Ergen psikolojisi işte..
Ama sizin ki erkek olmuş, onu bilemedim :KK64:

İki nokta var
1. Eşcinsel olabileceği ihtimali
2. Kız arkadaşlarından hırs çıkarıyor olma ihtimali
Ağlamasından ama paylaşmamasından ilk durum gibi geldi bana.
Size güvenmesini sağlayın
Ne olursa olsun onu sevmeye devam edeceğinizi bilsin.
Psikoloğa gitmeye yanaşacağını sanmıyorum

Üstüne gitmeyin elinden telefonu falan almayın. Bunları gordugunuzude sakın belli etmeyin. Eğer escinselse zaten bu değişmez öyle devam eder ama eger yanlış kimlik seçimi yaptıysa çünkü daha yaşı küçük yani belki öyle hissettiğini sanıyor belki escinseligi arastrdi hoşuna gitti escinsel vloggerlar bile var onlarida izlemiş özenmiş olabilir. Zamanla kendi vazgeçer zaten. Siz herzaman ki gibi davranın ama ilginizide eksik etmeyin tabi hep yanında olduğunuzu hissetsin
Öyle mi dersiniz hiçbir şey yapmayıp görmezden gel diyorsunuz aslında ben de öyle düşünüyorum çünkü vazgeçeceğini zannetmiyorum. Eşcinsellik olduğunu pek sanmam çünkü bi sevgilisi vardı hatta ona takıntılıydı. Sanki daha çok kızlardan intikam alma düşüncesi var arkadaşları tarafından dışlandığı için. Doğru diyorsunuz çok fazla video izliyor ve bu tarz şeylere denk gelip izlediğine de eminim. İnşallah öyle olur. İnanın ne kadar kırsa bağırsa bile hep konuşuyorum hep ilgili olmaya çalışıyorum
Bende 15-16 yaşlarında bi siteye üyeydim..
Orda arkadaşlıklar kurmuştum msn vardı o zamanlar ..
Tabi kız erkek karışıktı arkadaslarım.
Zamanla foto istemeler başlamıştı daha yakından tanımak için birbirimizi o zamanlar şişmandım özgüven sıfır..

Kuzenimin sevgilisinin fotosunu atmıştım herkese bayıldılar bana fln.
Kız cok güzeldi tabi işte ben bu ilgi karşısında nasıl mutluysam kuzenimin fotolarını da sevgilim diye atmıştım onlara baya bugün sundan kavga ettik böyle süpriz yaptı aylarca deli gibi hayali bir şeyi yaşıyordum :KK53:

Velhasıl sonra kendime geldim , deli miyim ben diye :olamaz:

Ve herşeyi itiraf edip bütün hesapları mı kapayıp Yok olmuştum ortamdan :skandal:

Kardeşiniz de böyle bi durum yaşıyor olabilir..
Ergen psikolojisi işte..
Ama sizin ki erkek olmuş, onu bilemedim :KK64:
Yaa aslında çok doğru diyorsunuz böyle özgüven eksikliği hayatın belli dönemlerinde artıyor özellikle ergenlikte :) Sizden bunları duymak sevindirdi inşallah kardeşimde de durum bu olur. Erkek olmasını kızlardan intikam almasına bağlıyorum çünkü okulda üstüne gidiliyor ve dışlanıyor gibi :(

İki nokta var
1. Eşcinsel olabileceği ihtimali
2. Kız arkadaşlarından hırs çıkarıyor olma ihtimali
Ağlamasından ama paylaşmamasından ilk durum gibi geldi bana.
Size güvenmesini sağlayın
Ne olursa olsun onu sevmeye devam edeceğinizi bilsin.
Psikoloğa gitmeye yanaşacağını sanmıyorum
Daha çok hırs çıkarır gibi bi hali var çünkü okulda dışlanıyor. Bazen anlatıyor kızların sevgililerinden bakan oluyormuş kızlar da gelip ona kötü davranıyormuş böyle şeyler anlatmıştı.
İnanın bana güvenmesi için neler yapmıyorum ailem de öyle. Bi ablam da var birimize olsun anlat bak biz de yaşadık, kime anlatacaksın bizden başka biz yardımcı oluruz vs her şeyi söylüyoruz hayır deyip bağırıp çağırııyor. Susun falan diyor. Ben de çok emin değilim gidip gitmeyeceğinden ama başka da elimden bir şey gelmeyecek galiba :(

Öyle mi dersiniz hiçbir şey yapmayıp görmezden gel diyorsunuz aslında ben de öyle düşünüyorum çünkü vazgeçeceğini zannetmiyorum. Eşcinsellik olduğunu pek sanmam çünkü bi sevgilisi vardı hatta ona takıntılıydı. Sanki daha çok kızlardan intikam alma düşüncesi var arkadaşları tarafından dışlandığı için. Doğru diyorsunuz çok fazla video izliyor ve bu tarz şeylere denk gelip izlediğine de eminim. İnşallah öyle olur. İnanın ne kadar kırsa bağırsa bile hep konuşuyorum hep ilgili olmaya çalışıyorum

Yaa aslında çok doğru diyorsunuz böyle özgüven eksikliği hayatın belli dönemlerinde artıyor özellikle ergenlikte :) Sizden bunları duymak sevindirdi inşallah kardeşimde de durum bu olur. Erkek olmasını kızlardan intikam almasına bağlıyorum çünkü okulda üstüne gidiliyor ve dışlanıyor gibi :KK43:

Daha çok hırs çıkarır gibi bi hali var çünkü okulda dışlanıyor. Bazen anlatıyor kızların sevgililerinden bakan oluyormuş kızlar da gelip ona kötü davranıyormuş böyle şeyler anlatmıştı.
İnanın bana güvenmesi için neler yapmıyorum ailem de öyle. Bi ablam da var birimize olsun anlat bak biz de yaşadık, kime anlatacaksın bizden başka biz yardımcı oluruz vs her şeyi söylüyoruz hayır deyip bağırıp çağırııyor. Susun falan diyor. Ben de çok emin değilim gidip gitmeyeceğinden ama başka da elimden bir şey gelmeyecek galiba :KK43:

Kötü bir dönemden geçiyor. İnşallah kabul eder pskologla görüşmeyi.
Okulda rehber öğretmeni var mı görüştünüz mü hiç.

Kötü bir dönemden geçiyor. İnşallah kabul eder pskologla görüşmeyi.
Okulda rehber öğretmeni var mı görüştünüz mü hiç.
Kesimlikle kötü bir dönem içinde farkındayım arkadaşları tarafından kabul görmediği için. İnşallah ama nasıl ikna edeceğim hiç bilmiyorum. Okuldaki rehber öğretmeni yardımcı olacak biri değil inanın sadece ders programı yapmak üzere kurulu biri

Back