Kardeşim için endişeleniyorum çok mu takıntılıyım

Evet bir arkadaşımın başına geldi. Hatta üstüne görme durumu yaşadığı için az daha geç kalıyordu ve hayatı kararıyordu. Bu olay aklıma geliyor hep. Bir şeyler yaşamak istese bile dikkat etmesini istiyorum tek sorunum bu.

Tamam bir sohbette anlatın bunu

Aman işte hayatı kayıyordu diye de vurgulayın

Ama her gün ağlanacak bir durum değil, kendiniz için o randevuya mutlaka gidin

Kendiniz yaparken iyidi ama? Ayirsam mi ne demek? Siz kardessiniz sahibi degil. Benimde kardeslerim var, yeri gelir uyarimi yaparim, yol gösteririm ama kardeslerime kücüklügünden bu yana en cok ögrettigim ne biliyormusunuz?: Herhangi bir derdin olsa ilk bana gel. Elimden geleni yaparim!" Onlar da hep dertleri ile bana gelir. Ablalik böyledir. Gizli esyalarini karistirarak degil
Haklısınız. Bu saatten sonra sadece destekçi olarak yanında olacağım. Yaptığım gerçekten çok yanlış farkındayım.

Ya insanı vajinusmus yaparsınız yani siz
Size psikiyatriste gitmeyi öneriyorum.
Kardeşimin seks hayatını düşünmek bana hastalıklı bir düşünce gibi geliyor

Sizin sorununuz hamile kalmasından öte biriyle seks yapması
18 yaşını geçen bireyler reşittir.
Ona keşke korun ve istemediğin hiç bir şeyi yapma minvalinde bir şeyi söyleseydiniz

size her şeyi anlatabilecek güveni verseydiniz
Umarım konu gerçektir

Bence siz kafayı bozmuşsunuz.
Bu düşünceler kesinlikle normal değil.
Benim de sizin gibi , yakın yaşlarda bir ablam var. İkimiz de otuzlarimizdayiz, evden ayri okuduk, birbirimize gittik geldik...bunca sene birbirimize asla böyle saçma cumleler kurmadik. Benim telefonumu karıştıracak ya da böyle saçma sapan konuşacak bir ablam olsa herhalde hayatımın her ayrıntısını gizlerdim. Boyle olmaya devam edersen kardeşin de her adımını senden gizleyecek.
Düşünmemeye çalış diyeceğim ama bu normal bir kafa yapısı değil, belli ki istemesen düşünüyorsun, anksiyete sahibisin .
Lisedeyken bir kere ablam 'okuldan kacacagim' dedi, önden bilgilendirdi beni. Deli gibi stres olmuştum ya şöyle olursa ya böyle olursa diye. Ama çok küçüktüm ve endiselenmek için haklı sebebim vardı . O tür bir endişenin sizin hayatinizin orta yerinde olduğunu düşününce..
Cidden korkunç
Kendinize iyilik için bence bir psikiyatre gidin, anksiyete bozukluğunuz ile ilgili bir ilaç kullanın (benim de bir çeşit fobim vardı yaşam kalitemi etkieleyn,birkaç ay ilaç kullandım ve geçti, on yildir da nuksetmedi) yani , belki de vücudunuzda bir maddenin eksikliğindendir bu anksiyiteleriniz. Doktora gdiip kurtulmak varken bu hislerle yaşanır mı??? Yazık değil mi size?
Ayrıca anksiyite devamlı yeni sekillerde ortaya çıkabilir. Bugün kardeşinizin cinsel organına takıldıniz, yarın babam annemi aldatıyor mu takilirsiniz, öteki gün sevgilim yalan mı söyledi takilirsiniz,sonrasında çocuğunuz olur her an ölecekmiş gibi endişe duyarsınız ... Anksiyite ile yitip giden bir omrunuz olur, çok acı.
Yerinizde olsam koşa koşa psikiyatr randevusu alirdm

Ayırsam mı derken ciddili merak ettim, ne yaparak ayıracaksınız. Türk dizisi kötüsü gibi entrika çevirmece filan mı? Ayrıca profesyonel yardım alın. Ayrıca kardeşiniz bile olsa başkasının seksine bu kadar kafa yoracağınıza korunmalı seks yapın siz de madem kafa sürekli orada

Bence böyle diye diye olmasa bile aklına sokarsınız. Esas korunmayı öğretmelisiniz kardeşinize. Yaşı 18 olmuş bu saatten sonra size ne istediğimi yaparım dese bir şey diyemezsiniz. Esas söylemeniz gereken istemediği bir şeyi sevgilisi istedi diye yapmaması. Kardeşinizin kendisine ve bedenine saygı duyması ve sevgilisinden de bu şekilde davranmasını istemesi. Bir cinsellik yaşamak isterse de bunu olabilecek en korunaklı ve sağlıklı yoldan yapması bence. Aksi takdirde ilerde çeşitli cinsel ve psikolojik sorunlar yaşayabileceği durumlar yaratabilirsiniz erkeklere güven olmaz söylemiyle. Hiç bir erkeğe güvenemeyebilir evlenip ilişkiye giremeyebilir vs.
Haklısınız. Ben onunla güzel bir konuşma yaptım zaten. Tekrar böyle bir şeye kalkışırsam baskı hissi olur. Bu hareketlerimden vazgeçeceğim.

Henüz yaşı 17 ve geçen gün böyle bir durumdan şüphelendim. Fotoğraf atmak gibi. Karşısındaki kötü nıyetliyse herhangi bir ayrılık durumunda bunu kullanabilir diye korktum ve karıştırdım. Çok yanlış biliyorum.
Bu davranışlar kardeşinizi sizden uzaklaştırır sadece ve birşey anlatmamaya başlar zamanla

Ne olur cevaplayın kardeşim 18 yaşına girecek 1 ay sonra. Seneye üniye başlayacak. Sevgilisi de öyle. 1 senedir beraberler. Aklımda sürekli kötü düşünceler var. İşte yok ileriye giderler mi, fotoğraf atar mı, hamile kalır mı her şeyi paranoyak gibi düşünüyorum. Bu arada bazen evine gidiyor ama evde annesini olduğunu söylüyor. Onu karşıma aldım ve sakın pişman olacağın bir şey yapma ablacım annesi yokken gitme kendini koru erkeklere güven olmaz kim olursa olsun dedim. Napacağımı bilmiyorum. Aileme anlatsam babam çok sinirli hayatını mahveder onun. Annem çok üzülür. Ama sanırım annem olduğunun farkında sesini çıkarıp bir şey sormuyor. Başına bir şey gelse tüm yük benim omzumda gibi hissediyorum. Onun yaşlarında benim de sevgilim vardı ama ben gerçekten kendimi korudum ve hala da onla beraberim ona güvensem mi ayırsam mı offf. Bu arada telefonunu karıştırdım cinsel içerikli hiçbir şey bulamadım. Ama çok korkuyorum bir hataya düşer hamile kalır vs. Her gün ağlıyoruö. Hatta her saniye. Artık işlerime odaklanamıyorum.
Herkesin o yaşlarda sevgilisi olmuştur..bu yaşına kadar verilecek öğütler zaten verilmiştir kendisine . Gereken herşey söylenmiş bu saatten sonra yapmanız gereken güvenmek ..ayrıca bu paranoyak davranışlarınızdan vazgeçin aklı başında bir abla gibi davranın ki kardesinizde sizden cekinmesin herşeyi sizinle paylaşabilsin ki boylece olabilecek yanlışların önüne rahatça gecebilesiniz

Bence siz kafayı bozmuşsunuz.
Bu düşünceler kesinlikle normal değil.
Benim de sizin gibi , yakın yaşlarda bir ablam var. İkimiz de otuzlarimizdayiz, evden ayri okuduk, birbirimize gittik geldik...bunca sene birbirimize asla böyle saçma cumleler kurmadik. Benim telefonumu karıştıracak ya da böyle saçma sapan konuşacak bir ablam olsa herhalde hayatımın her ayrıntısını gizlerdim. Boyle olmaya devam edersen kardeşin de her adımını senden gizleyecek.
Düşünmemeye çalış diyeceğim ama bu normal bir kafa yapısı değil, belli ki istemesen düşünüyorsun, anksiyete sahibisin .
Lisedeyken bir kere ablam 'okuldan kacacagim' dedi, önden bilgilendirdi beni. Deli gibi stres olmuştum ya şöyle olursa ya böyle olursa diye. Ama çok küçüktüm ve endiselenmek için haklı sebebim vardı . O tür bir endişenin sizin hayatinizin orta yerinde olduğunu düşününce..
Cidden korkunç
Kendinize iyilik için bence bir psikiyatre gidin, anksiyete bozukluğunuz ile ilgili bir ilaç kullanın (benim de bir çeşit fobim vardı yaşam kalitemi etkieleyn,birkaç ay ilaç kullandım ve geçti, on yildir da nuksetmedi) yani , belki de vücudunuzda bir maddenin eksikliğindendir bu anksiyiteleriniz. Doktora gdiip kurtulmak varken bu hislerle yaşanır mı??? Yazık değil mi size?
Ayrıca anksiyite devamlı yeni sekillerde ortaya çıkabilir. Bugün kardeşinizin cinsel organına takıldıniz, yarın babam annemi aldatıyor mu takilirsiniz, öteki gün sevgilim yalan mı söyledi takilirsiniz,sonrasında çocuğunuz olur her an ölecekmiş gibi endişe duyarsınız ... Anksiyite ile yitip giden bir omrunuz olur, çok acı.
Yerinizde olsam koşa koşa psikiyatr randevusu alirdm
Dediğiniz o kadar doğru ki. Bu olay hortlamadan önce bambaşka şeyleri kafama takıyor günlerce hatta aylarca düşünüyordum. Hayatımda hep ama hep düşünecek kendimi paralayacak bir şeyim oluyor. Arada belki birkaç hafta nefes alabiliyorum bir şey düşünmeden. Paikiyatri randevumu aldım. Mutlaka gideceğim. En fazla zararı kendime veriyoruö.

Sizin tabirinizle siz kendinizi koruduğunuzu ifade ediyorsunuz. Peki kardeşiniz neden kendini korumasın ?
Üstelik yanlış bulsam da telefonunu dahi karıştırmış cinsel herhangi bir şey bulamamışsınız. Neden şüpheniz var ?
Ayrıca yapacak olan kişiyi ayağına taş bağlasan yapar, yapmayacak kişi önüne koysam yapmaz der annem hep.
Bir de bir şeyi sürekli tekrarlar söylersek kötüyü çağırdığımıza inanırım hep.
Lütfen kardeşinize güvenin. Dogrusuyla yanlışı ile bu onun hayatı. Siz ancak öğüt verebilir doğru yolu gösterebilirsiniz. Ki yapmışsınız bunu. Gerisi ona kalmış.
Kendinizi yıpratmayın bence. İyi geceler dilerim.

Ayırsam mı derken ciddili merak ettim, ne yaparak ayıracaksınız. Türk dizisi kötüsü gibi entrika çevirmece filan mı? Ayrıca profesyonel yardım alın. Ayrıca kardeşiniz bile olsa başkasının seksine bu kadar kafa yoracağınıza korunmalı seks yapın siz de madem kafa sürekli orada
Tabiki hayır. O sağlıklı bir düşünce değil ama kafamın içinde dönüyor buna engel olamıyorum. Asla yapmam.

Sizin tabirinizle siz kendinizi koruduğunuzu ifade ediyorsunuz. Peki kardeşiniz neden kendini korumasın ?
Üstelik yanlış bulsam da telefonunu dahi karıştırmış cinsel herhangi bir şey bulamamışsınız. Neden şüpheniz var ?
Ayrıca yapacak olan kişiyi ayağına taş bağlasan yapar, yapmayacak kişi önüne koysam yapmaz der annem hep.
Bir de bir şeyi sürekli tekrarlar söylersek kötüyü çağırdığımıza inanırım hep.
Lütfen kardeşinize güvenin. Dogrusuyla yanlışı ile bu onun hayatı. Siz ancak öğüt verebilir doğru yolu gösterebilirsiniz. Ki yapmışsınız bunu. Gerisi ona kalmış.
Kendinizi yıpratmayın bence. İyi geceler dilerim.
Çok teşekkür ederim. Çok haklısınız. Bazı şeyleri yaşayıp görüp o şekilde olgunlaşacak sanırım. Ben sadece destekçi olacağım..

Herkesin o yaşlarda sevgilisi olmuştur..bu yaşına kadar verilecek öğütler zaten verilmiştir kendisine . Gereken herşey söylenmiş bu saatten sonra yapmanız gereken güvenmek ..ayrıca bu paranoyak davranışlarınızdan vazgeçin aklı başında bir abla gibi davranın ki kardesinizde sizden cekinmesin herşeyi sizinle paylaşabilsin ki boylece olabilecek yanlışların önüne rahatça gecebilesiniz
Haklısınız. Artık sadece destekçi olmaya karar verdim.

Valla profesyonel bir yardıma acilen ihtiyacınız var. Sevişmek bu kadar korkunç değil, hamile kalsın istemiyorsanız korunmayı öğütleyin. Ayırmak ne haddinize? Sizden nefret mi etsin istiyorsunuz?

Ablalık bu değil, kıza yazık.

Onun için endiselenmen korkman çok normal ablasin sonuçta ama çok abartmışsin ve takmışsın. Sen ona güzelce tatli dille gerekenleri soyle aklının bi köşesinde bulundurur illaki. Bide kardeşinin huyu suyuda önemli nasıl biri laf dinler mi oyle şeylerden korkar mı erkrk arkadaşını tanıyın o nasıl biri
Tanısam bile hoşuma gitmese sevmesem kardeşim sevmiş. Onu uyarırım yine en fazla. Elimden başka bir şey gelmiyor ne yazık ki.

Ee nolur ki yapsa?
Sokağa mı atacaksınız böyle bir şey olsa, sahip çıkarsınız
Anneniz sizden daha rahat
Karşınızdaki çocuk değil ki bir birey.
Kendi hayat tercihi buysa yapar
Dünyanın sonuymuş gibi takmışsınız kafaya
Kimse üzmesin kardeşimi, zarar vermesin bana yeter
Her zaman da yanında olurum bekar, evli fark etmez canım ciğerim o benim

Valla profesyonel bir yardıma acilen ihtiyacınız var. Sevişmek bu kadar korkunç değil, hamile kalsın istemiyorsanız korunmayı öğütleyin. Ayırmak ne haddinize? Sizden nefret mi etsin istiyorsunuz?

Ablalık bu değil, kıza yazık.
Bizim aile yapımıza çok ters ve hiçbir şeyden değil onun üzülmesinden korkuyorum sadece en sonunda. Toplum ve ailelerdeki baskı ortada. Tedavi olacağım, teşekkür ederim.

X