Kardesim , eşim ve araba

Herkez benim malıma ne karışır demiş ama aynı durumda olan koca olsaydı kayın yada görümce isteseydi yer gök inlerdi burada..
Bu arada bu araba verme mevzuları benimde hiç hoşuma gittmez .hele elzem bir durum değilseşehir dışından gelip alıp gidecek vs bende sinir olurdum sanırım kardeşimde olsa... Ama eşim hiç sorun etmez şu an isteyen herkeze verebilir anahtarını..Yapı meselesi..

Araba verme çok tehlikeli bir iş, hukuki açıdan kaza anında özellikle can kaybında sorumluluğu büyük.

Ama verdiyseniz artık olan oldu, eşiniz her konuyu actıgında ortamdan uzaklasın, konuyu değiştirin , duymazdan gelin.
Boşa konustugunu anlayınca susar
En güzeli ortamdan uzaklaşmak 2 hafta da olsa

Evlenmeden önce edindiğiniz bir mala bu kadar müdahil olmasi çok yanlış. Miras ev falan kalsa üstüne alırdı herhalde...
Şu an halihazırda kullanılan bu vardı. Ha
Evlenmeden önce edindiğiniz bir mala bu kadar müdahil olmasi çok yanlış. Miras ev falan kalsa üstüne alırdı herhalde...
Haha çok hoşsunuz o kadarda yapmaz diye düşünüyorum

benim arabama yada herhangi bi esyama karisacak esim dumanini attiririm benim malimsa istedigime veririm.bi kez sertbi dille soyle bidaha konusunu bile actirma kaldiki ortak bile olabilirdi.ama abin alisirsa surekli isteyebilir bunada bicozum bul ne bileyim annen kendi fikriymis gibi uyarsin
Ben hiç sert olamıyorum

bence esınızın yaptıgı terbıyesızlık...yahu ısteyen sızın kardesınız canınız kanınız....ne kadara ayıp verme demesı.....
ustelıkde ılk kez ıstemışş
ben olsam sert tepkı verırdım...ustelık araba sızınmış...yanı esınıze ne desem.....verme dıyenlerıde anlamıyorum.....malınız canınızdan kıymetlı mı????? kardes can demek degıl mı????
Onların ailesinde kardeşe can gibi bakılmıyor. İlişkileri biraz resmi bizim aileye nazaran

Sanırım verirdi

Kendi kardeşlerinin arabaları var
bizde ev ile ilgili işlerimiz olacak
Bizimde elimizin altında başka araç yok küçük bebeğimiz var acil bir durum olursa yada hafta sonu bir yere çıkamayız 2 hafta kalacak bir kaza olsa allah korusun gibi nedenler
ooooooooooooo 2 hafta mı :KK57::KK57:
çok uzunca bir süre yaa ne cesaret verdiniz
inşallah kazasız belasız kullansın da...
benim de malım kıymetlidir... bende eşim versin istemem açıkçası
ama eşimin bekarlıktan kalma malıysa çok da karışamam
bu arada kardeşiniz de bayağı rahatmış 2 hafta araba istiyor :)

Herkez benim malıma ne karışır demiş ama aynı durumda olan koca olsaydı kayın yada görümce isteseydi yer gök inlerdi burada..
Bu arada bu araba verme mevzuları benimde hiç hoşuma gittmez .hele elzem bir durum değilseşehir dışından gelip alıp gidecek vs bende sinir olurdum sanırım kardeşimde olsa... Ama eşim hiç sorun etmez şu an isteyen herkeze verebilir anahtarını..Yapı meselesi..
Evet herkesin yapısı farklı abime göre elzem eşime göre gereksiz otobüsle de gidilebilir

ooooooooooooo 2 hafta mı :KK57::KK57:
çok uzunca bir süre yaa ne cesaret verdiniz
inşallah kazasız belasız kullansın da...
benim de malım kıymetlidir... bende eşim versin istemem açıkçası
ama eşimin bekarlıktan kalma malıysa çok da karışamam
bu arada kardeşiniz de bayağı rahatmış 2 hafta araba istiyor :)
Arada kaldım bende kardeşime Hayır diyemedim. Bize de lazım olacak tabi ki. Daha önce istediğince vermemiştim. Bu defa da hayır dersem bana küser konuşmaz diye düşündüm

Ben eşinizin düşüncesiz olduğunu düşünmüyorum, eşim arabamızı kardeşine verseydi ben de rahatsız olurdum. Bu iş için araba mı alınır dediğine göre o kadar da önemli bir iş değil anladğım kadarıyla.

ben herkes gibi düşünmüyorum. evinizde 1 araç var. kardeşiniz bir gün için arabayı istememiş. 2 hafta büyük bir süre. 2 haftada acil işiniz olsa ne yapacaksınız.

aileye kısa sürelerde araba emanet edilebilir, yabancıya hiç verilmez.

emanet edilmeyecek üç şey "at, avrat, silah" demiş atalarımız. o günün atı şimdinin arabası.

Bence de kardeş dusuncesiz. Ben kardeşimin arabasını sehir icinde bile isteyemem belki bi plani vardir ailece benim icin erteler, esi cocugu hastalanir belli mi olur kaza yapsam radara yakalansam esiyle arasi bozulur diye cekinirim. Ölüm kalim olmadikca tenezzul etmem. Tabi kardesin bu dusuncesizligi esine soylenme hakki vermez. Bi kere söyler tamam. Olan olmus. Ama bence sizde eşinize bunun dusuncesizce olmadigini savunmayin kendinizi onun yerine koyun.

X