Kardesim , eşim ve araba

Eşimin takıldığı nokta biz başka bir şehirdeyiz oradan gelip aarabayı alması geri getirmesi yakacağına araba kiralamak daha mantıklı geliyor ...

Eğer genel olarak bunları diyerek konuştu ise sohbettir bu. Ben de olsam aynı şeyleri ben de derdim yani; kalk gel bizden araba al; götür geri getir bununla uğraşıncaya kadar araba kiralayıversin. Hem bize sıkıntı olmaz hem de onda emanet psikolojisi olmaz...

Ekonomiklik açısından eşime hak veriyorum ama sonuçta benzini abim koyacak arabaya hoş içinde çeyrek depo vardı onu hesapladı herhalde arabanın yıpranma payını da hesaplıyordur ona sinir oldu

Esasen yıpranma payı falan değil de başkasının arabası işi bazı kişilerde takıntıdır. Sonuçta herhangi bir kaza belada siz de sorumlusunuz.

Ailem bana araba alayım diye para verecekti; istemiyorum diye araba bizim üstümüze olsun sen bin dediler. Ben de başkasının bineceği arabanın sorumluluğunu almayın dedim onlara da...

Bir de mesela babam arabaya yanına birini almayı bile sevmez; hani komşu beni de şuraya bırakın vs derse gibi. Kaza olsa ondan da sorumluyum der. Eşinizi de babam gibi biri yetiştirdi ise sıkıntı etmiş olabilir.

Esiniz neden istemiyor? Kardesiniz arabayi hor mu kullaniyor, daha önce bir durum mu oldu?

Öylesine malini vermemek icin istemiyorsa hic takmayin, birde arabayi siz evlenmedne önce almissiniz. Ona kalmadi. Kulaginizi tikayin. Üstelik haberde vermissiniz arabayi veriyorum diye. Daha ne? Aman, ne malina düskün millet ya. Ayip.

Ortak kullanıyoruz baska araba yok arabayı ben evlenmeden önce almıştım
aracı vermeden soylemenız yeterlı ...

benımde arabam var , aılemın hedıyesı bana, esımde zaten sırket arabası var. ben arabamı kendım kullanıyorum ama arac tek olsaydı, once bıze lazım mı degıl mı onu sorgular degılse de esıme aracı vermeden soyler ve verırdım .

kendı kazancınızla aldıgınız yada aıleden kalan bır malda esınızın cokta soz hakkı olmamalı bence .. :KK66:

Sık sık olup sizi zor durumda bırakmıyorsa neden vermeyesiniz ki? Kardeş sonuçta.

Merhaba hanimlar benim derdim başlıkta da belirttigim gibi. Abim benden arabayı istedi işleri varmış bende hayır diyemefim verdim. Eşimde arıza çıkarıyor var ya bu arada kalmak ne kötüymüş. Eşim sana birşey demiyorum diyor ama demediğini de bırakmıyor. Yok efendim bu iş için araba mı alınır otobüs ile gitse olmuyor mu vs vs. Ben de 40 yılın bir başı adamın bir isteği oldu onu da red mi edeyim diyorum. Of of içim daraldı

bence de eşin haklı.kardeşin bunun alışkanlık haline getirmesin.net olun vermeyin

nevarki yani verseniz ne olur sanki yabancımı kardeşiniz. eşiniz kendi kardeşi istede red mi edecek

Araba verme çok tehlikeli bir iş, hukuki açıdan kaza anında özellikle can kaybında sorumluluğu büyük.

Ama verdiyseniz artık olan oldu, eşiniz her konuyu actıgında ortamdan uzaklasın, konuyu değiştirin , duymazdan gelin.
Boşa konustugunu anlayınca susar

Evlenmeden önce edindiğiniz bir mala bu kadar müdahil olmasi çok yanlış. Miras ev falan kalsa üstüne alırdı herhalde...

benim arabama yada herhangi bi esyama karisacak esim dumanini attiririm benim malimsa istedigime veririm.bi kez sertbi dille soyle bidaha konusunu bile actirma kaldiki ortak bile olabilirdi.ama abin alisirsa surekli isteyebilir bunada bicozum bul ne bileyim annen kendi fikriymis gibi uyarsin

bence esınızın yaptıgı terbıyesızlık...yahu ısteyen sızın kardesınız canınız kanınız....ne kadara ayıp verme demesı.....
ustelıkde ılk kez ıstemışş
ben olsam sert tepkı verırdım...ustelık araba sızınmış...yanı esınıze ne desem.....verme dıyenlerıde anlamıyorum.....malınız canınızdan kıymetlı mı????? kardes can demek degıl mı????

Esasen yıpranma payı falan değil de başkasının arabası işi bazı kişilerde takıntıdır. Sonuçta herhangi bir kaza belada siz de sorumlusunuz.

Ailem bana araba alayım diye para verecekti; istemiyorum diye araba bizim üstümüze olsun sen bin dediler. Ben de başkasının bineceği arabanın sorumluluğunu almayın dedim onlara da...

Bir de mesela babam arabaya yanına birini almayı bile sevmez; hani komşu beni de şuraya bırakın vs derse gibi. Kaza olsa ondan da sorumluyum der. Eşinizi de babam gibi biri yetiştirdi ise sıkıntı etmiş olabilir.
Evet eşim böyle şeyleri çok düşünür kaza olur sorumluluk alıyorsun der.
Babanız gibi sanırım

Esiniz neden istemiyor? Kardesiniz arabayi hor mu kullaniyor, daha önce bir durum mu oldu?

Öylesine malini vermemek icin istemiyorsa hic takmayin, birde arabayi siz evlenmedne önce almissiniz. Ona kalmadi. Kulaginizi tikayin. Üstelik haberde vermissiniz arabayi veriyorum diye. Daha ne? Aman, ne malina düskün millet ya. Ayip.
Evet eşim biraz malına düşkündür. Paylaşmayı sevmez.
Daha önce bir durum olmadı ilk kez istedi 1 mayıstan önce istemişti onda verememiştim başka planımız vsr diye şimdi de birşey demedim vermeyi uygun gördüm

Birşey olacaksa zaten sizde de olur.(tamirat vs.)
Kardeşe de yok çekilmez ki.
Eşiniz kendi kardeşi istese vermeyecek mi sanki.
Sanırım verirdi
nevarki yani verseniz ne olur sanki yabancımı kardeşiniz. eşiniz kendi kardeşi istede red mi edecek
Kendi kardeşlerinin arabaları var
bizde ev ile ilgili işlerimiz olacak
Bizimde elimizin altında başka araç yok küçük bebeğimiz var acil bir durum olursa yada hafta sonu bir yere çıkamayız 2 hafta kalacak bir kaza olsa allah korusun gibi nedenler

X