Kardeşim boşanıyor.. Kendimi sorumlu hissediyorum?

Ablann avukatı gibisin cezaevi bilmem ne olayı olunca bosansyd sağlıksız biriyle evli kalmak nie 3 yıl o vakit tutarsız şeyler yazysnz
Hah işte o dediğiniz 3 yıl. Aman sahipsiz aman aile olsunlar aman dayansınlar diye diye geçti. Tutarsızlık bu doğru. Şans verdik. İkisine de. Karıştık sanılıyor böyle anlatılınca. Meraklı mıyuz sanki evşenmişler baksınlar başlarının çaresine. Ama kız daiima ortada kalıyordu. Hatalıyız doğru fazla iyiyiz

Annesinin babasından dayak yediğini ya da sözlü şiddete maruz kaldığını göreceğine boşanmış aile çocuğu olmak daha iyi bence yeğeniniz için. Bir kere şiddet eğilimi gösteren ki sizin enişteniz defalarca yapmış bunu, bu olaylardan sonra daha da delirecektir muhtemelen. Hiç kendinizi sorumlu hissetmeyin, aksine ablanızı kurtarabilmiş olduğunuz için şanslı görün kendinizi. Neler neler okuyoruz, delirmiş eşleri yüzünden kaç kadın yitip gitti gencecik yaşlarında

Hangimiz eşimzdn illaki bi hakaret duymdk veya duymycgz tabi kavga tartışma ortmnda bizde ediyrzdr bende hemen aileme gideyim bosancm dieyym olck seymi allah aşkına evlilik biraz da fedakarlık ister sıkı bir bağ ister
Ne munasebet?
Goruslerinize katilmiyorum,ama tavsiyem hakaret etmeyin. Hakaret de duyuyorsaniz o evliligi devam ettirip de kendinizi kucultmeyin. Tabi sahsi fikrim. Siz evli kalmayi tercih ederseniz de saygimiz sonsuz

O kadar komik ki bir de az önce mahkemede ben asla şiddet uygulamadım eşim çocuğumuza uyguluyor demiş. Nasıl bir psikopat ya..

Hakaret var siddet var gorevlerini yapmama var. Sizinle bir alakasi yok.

Siz de inanın bir aile kuramzssnz çünkü bu kadar büyük konusmlr yapysnzki evlilik fedakarlık ister hadisler bile bize anlatyr biriniz ateş iken diğeriniz su olun yoksa bakın hiç kimse evli kalmazdi herkesin bu kk da da herkes dahil yer yüzünde de herkesin illaki evliliğinde sorunları olmstr olur olmalı ama çözümde olur ben nicesini gördüm biz 5 yıldan sonra tam aile olduk yok 4 yıldan veya 3 yıldan her güzel. Şeyn bir zahmeti illa ki vardır

O kadar komik ki bir de az önce mahkemede ben asla şiddet uygulamadım eşim çocuğumuza uyguluyor demiş. Nasıl bir psikopat ya..
Böyle psikopatlardan o kadar çok var ki... hiç darp raporu almadı mı ablanız , ya da kavgalarına şahitlik edebilecek komşuları Yok mu acaba?? Siz aileden olduğunuz için yanlı olacağınızı düşünebilecek bir hakime denk gelme ihtimaliniz varsa diye soruyorum.

Fedakarlığı tek taraflı yapıyoruz. Bilmem bunun farkında mısınız? Su olan biziz. Su oldukça ateş arttı. Biz de boşansın istemezdik. Kim ister ya? Düzelir diye diye ablam eridi gözümüzün önünde.

İyi de sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan bir kocadan basihsediliyor. O ateşken su olup dayak yedikten sonra yola devam mı etmeli sizce... tartışma her evlilikte olur. 7 sene sevgilikten sonra 4,5 yıldır evliyiz ama eşim değil bana tokat atmak sesini bile yükseltmemiştir. Hiç mi tartışmadık 11 sene de belki yüzlerce kez... işte böyle bir adama karşı o ateşken su olunur. Ama şiddet başka bir şey

İşin komiği komşular genç kızlardı ve aşırı iyilerdi eniştemle. Kızlarla pek bi anlaşırdı. Ama tanık getirsin yani biraz insan olan varsa ablamın çocuğuna nasıl baktığını bilir. Bi de sürekli ev değiştirdiler. Öyşe çok konşu yok.Ablam darp raporu almadı. Al dedim almadı. Eve geri dönmüştü boğaz sıkma olayından sonra. Affetmişti yani. O sebeple almadı

Ben duymadım mesela eşimden hiç hakaret.En hararetli tartışmalarımızda bile bilmem ağzından en ufak bir hakaret çıktığını.Öfkeli de olsak biliriz aradaki saygıyı yıkmamamız gerektiğini.Hiç normal göreceğim bir şey değil bu.Herkes yapıyorsa o yapmasın,onu örnek göstersinler.Niye kötüyü örnek alıp normalleştireyim ki bu durumu.Kendine ve karşısındakine saygısı olan kimse yapmamalı böyle bir şey.

O kadar güzel şeyler yazanlar varki ama sen ısrarla onlara cevap vermeyip polemiklere cevap veriyorsun.Bence konuya odaklan ki konun kapanmasın. Yanlış yaptığınız bişey yok, sizlik bir durum zaten yok.Sen olmadığın zaman evindede şiddet görüyormuş.Şiddet sadece fiziksel olmaz....

Boşuna üzmeyin kendinizi. Bu memlekette her koşulda susması gereken kadın olarak görüldüğü için bu kadar rahat davranabiliyor erkekler. Sonra eski kocası ya da boşanmak üzere olduğu kocası karısını öldürdü veya ayrıldığı sevgilisini öldürdü haberleri çıkınca bazıları eeee kadın da ne suç işledi de adam öldürdü diyebiliyor insanlar, hatta bu cümleleri daha çok kendi hemcinslerimiz kuruyorlar. Siz kardeşinizin her daim arkasında olmuş dayanamadığı yerde de çekip almışsınız. Çok da iyi yapmışsınız

Hiiiç üzülmeyin ablaniza sahip çıkmışsınız. Hala seviyor olabilir ablanız insan bazen kendisi yaşarken anlayamıyor sonradan aklı başına geliyor.
Hata filan yapmamışsınız ne güzel kardessiniz

Aynen. +1

Çok doğru diyorsun. Ablamın bizim neler çektiğimizi biliyorum da böyle hep bi savunasım geliyor. Kızıyorum ister istemez. Ama haklısın. Çok sağol

ya bu bayan cok hakli ..

ya bu bayan cok hakli ..
Kızının parmağını çeviren damadını ittirdiği için kaynanalık yapmış olan anne mi haksız.... kimseyi kınamayın bence. Kınadığınız yerden kınanırsınız. Anne o yahu tabi ki kızını koruyacak. Damadı canım cicim derken mi kötü davranmış kadın. Yapmayın yani biraz empati kurun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…