Kardeşim biseksüel olduğnu düşünüyor, nasil yardim edebilirim lütfen 🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nida1234

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
297
-22
30
Arkadaşlar biz iki kardeşiz bir erkek kardeşim var 25 yaşında. Kendisi mühendis geçen sene mezun oldu. Gayet yakışıklı kişilik olarakta olgun öyle kötü alışkanlıkları fln yok sadece içine çok kapanık biri. Yeri geldiğinde sosyal.
Şöyleki çoçukluğmuz baya sıkıntılarla geçti. Çok kötu bir babamiz vardi bize annemize yillar boyu pskolojik şiddet uyguladı Hic bir zaman destek vermedi. Annemi bizi yillar Boyu korkutarak sıkıntılar çektirdi her yönden..
Çok şükür bir kac yil önce annemle boşandılar ve Hic birimizde görüşmüyoruz. Bir baba figürumuz olmadi heleki erkek kardesim için örnek hiç bişeyı olmadi o eksikligu hep hissettik..

Kardesim şuan yurtdisinda kalip homeoffice olarak orda çalışıyor gayetde iyi ama yillardir hep icine kapanik biriydi. Bugunde bana telefonda ilk defa biseksüel oldugnu düşündüğnü ve bunu bi 5-6 yildir öyle olduğnu düşündüğnü söyledi. Bu zamana kadar öyle erkeklerle yakinlasma tarzi bi durumu olmadigni o şekilde ileri gitmedigni ama bu düşüncelerden yillardir bunalimda oldugnu hissettigni söyledi. Birde cok utandigni iste benim ve annemin onu yargilicagmizi fln. Bu yuzdende ben evlendim benden uzak durdu görusmek istemedi fln fln herseyi anlatti.. anneme asla söyleyemeyiz suan. Kendiside baba sevgisinin eksik oldugnu düşündüğnü belkidr onun icin bu tarz düsüncelere girdigni söyledi ve bu durum hep belkide böyle olmicagni.
Kardesim benim kadar dine düşkün degil ve seytanin onunla uğraştığı apacık belli. Bugun ilk defa arada ilahiler dinledigni ve onu rahatlattığnı hep dua ettiğni vs. Bende onu namazlara baslamasina daha fazla biseyler yapmasi icin tesvik etmeye calistim. Cok sakin kaldim yargilamadim. Zsten hep agliyordu telefonda ilk defa öyle agladi ve ilk defa icini acti…

Arkadaslar kardesime nasil destek olabilirim bende hamileyim hamilelerin duasi tutarmi aceba rabbim bilir onu bu durumdan nasil kurtaririm. Zamani geldiginde onunda bi yuvasi çoluk çoçuğu olsun istiyorum suan erken elbette ama kafasi cok cok karisik. Aramizda sır kalicak ve anneme açıklayamam çok üzülür.

Kardeşime dine yönel fln dedigimde cok baski yaparsam bunalabilicegnide söyledi, nasil ona yardim edebilirim :KK43:( Allah korusun eşcinsel fln olmasindan korkuyorum…..
Birde sadece kuruntular oldugnu yuzde yüz söyle diye kesin bisey diyemicegni söyledi oyuzden bi nebze rahatladim ama ona yardim etmek istiyorum. Pskologa gitse yardim edebilirillermi yoksa daha fazlami kafasini karistirirlar? Kendiside söyledi piskolog fln ama simdi saddce bi rahat olmasini kendisine yuklenmemesi gerektigni söyledim…

Son düzenleme:
Adamın cinsel yönelimi duanızla namazınızla düzelmez. Ağlayacak bir şey de yok.
Eşcinsel de olabilir. Ne yapacaksınız? Red mi edeceksiniz? Aile olmak her zaman her koşulda yanında olmak sevmektir.
Saygı duyun hislerine ve her koşulda yanında olacağınızı söylemeniz yeterli. Adam bozukmuş da düzeltmek istermiş gibi hissettiriyorsunuz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar biz iki kardeşiz bir erkek kardeşim var 25 yaşında. Kendisi mühendis geçen sene mezun oldu. Gayet yakışıklı kişilik olarakta olgun öyle kötü alışkanlıkları fln yok sadece içine çok kapanık biri. Yeri geldiğinde sosyal.
Şöyleki çoçukluğmuz baya sıkıntılarla geçti. Çok kötu bir babamiz vardi bize annemize yillar boyu pskolojik şiddet uyguladı Hic bir zaman destek vermedi. Annemi bizi yillar Boyu korkutarak sıkıntılar çektirdi her yönden..
Çok şükür bir kac yil önce annemle boşandılar ve Hic birimizde görüşmüyoruz. Bir baba figürumuz olmadi heleki erkek kardesim için örnek hiç bişeyı olmadi o eksikligu hep hissettik..

Kardesim şuan yurtdisinda kalip homeoffice olarak orda çalışıyor gayetde iyi ama yillardir hep icine kapanik biriydi. Bugunde bana telefonda ilk defa biseksüel oldugnu düşündüğnü ve bunu bi 5-6 yildir öyle olduğnu düşündüğnü söyledi. Bu zamana kadar öyle erkeklerle yakinlasma tarzi bi durumu olmadigni o şekilde ileri gitmedigni ama bu düşüncelerden yillardir bunalimda oldugnu hissettigni söyledi. Birde cok utandigni iste benim ve annemin onu yargilicagmizi fln. Bu yuzdende ben evlendim benden uzak durdu görusmek istemedi fln fln herseyi anlatti.. anneme asla söyleyemeyiz suan. Kendiside baba sevgisinin eksik oldugnu düşündüğnü belkidr onun icin bu tarz düsüncelere girdigni söyledi ve bu durum hep belkide böyle olmicagni.
Kardesim benim kadar dine düşkün degil ve seytanin onunla uğraştığı apacık belli. Bugun ilk defa arada ilahiler dinledigni ve onu rahatlattığnı hep dua ettiğni vs. Bende onu namazlara baslamasina daha fazla biseyler yapmasi icin tesvik etmeye calistim. Cok sakin kaldim yargilamadim. Zsten hep agliyordu telefonda ilk defa öyle agladi ve ilk defa icini acti…

Arkadaslar kardesime nasil destek olabilirim bende hamileyim hamilelerin duasi tutarmi aceba rabbim bilir onu bu durumdan nasil kurtaririm. Zamani geldiginde onunda bi yuvasi çoluk çoçuğu olsun istiyorum suan erken elbette ama kafasi cok cok karisik. Aramizda sır kalicak ve anneme açıklayamam çok üzülür.

Kardeşime dine yönel fln dedigimde cok baski yaparsam bunalabilicegnide söyledi, nasil ona yardim edebilirim :KK43:( Allah korusun eşcinsel fln olmasindan korkuyorum…..

Neden kardeşinin yatak odasında özel alanında neler yaptığı seni ilgilendiriyor? Sağlığı yerinde, başarılı, işi gücü olan birisi kardeşin. Onun adına sevinmek ona sahip çıkmak varken onun cinsel hayatını niye dert edersin. Eşcinsellik hastalık değil şeytan doldurması değil.

Yardım için ona saygı duysan yeter.

Adamın cinsel yönelimi duanızla namazınızla düzelmez. Ağlayacak bir şey de yok.
Eşcinsel de olabilir. Ne yapacaksınız? Red mi edeceksiniz? Aile olmak her zaman her koşulda yanında olmak sevmektir.
Saygı duyun hislerine ve her koşulda yanında olacağınızı söylemeniz yeterli. Adam bozukmuş da düzeltmek istediğinizi hissettiriyorsunuz.
Bende biliyorum ama inanin cok uzuldum ve kabul etmesi cok zor bi durum Allah kimseye vermesin. Kizlari vs hoslandigni söyledi saddce kendi cinsinden iyi kisiliklerden fln Sanki etkilenebiliyotmus gibi dusuncelere kapildigni söyledi… saygi duyuyorum ve cok destekci olmaya calistim calisiyorum.. ona o tuhafmis gibi hissettirmemeye calistim yaninda oldugmu sakin olmasini herseyin cevbini bugun bilmemesi gerektigni söyledim rahatladi. Yillardir bunun icin bunalimdaymis meger🥺

Siz kendi doğrularınızı uygun dille anlatın. Önemli olanın onun hayatta ve sağ olması olduğunu vurgulayın.

Bende biliyorum ama inanin cok uzuldum ve kabul etmesi cok zor bi durum Allah kimseye vermesin. Kizlari vs hoslandigni söyledi saddce kendi cinsinden iyi kisiliklerden fln Sanki etkilenebiliyotmus gibi dusuncelere kapildigni söyledi… saygi duyuyorum ve cok destekci olmaya calistim calisiyorum.. ona o tuhafmis gibi hissettirmemeye calistim yaninda oldugmu sakin olmasini herseyin cevbini bugun bilmemesi gerektigni söyledim rahatladi. Yillardir bunun icin bunalimdaymis meger🥺
Tamam yetişkin belli ki aklı başında biri. Kendi yolunu bulacaktır. Siz şeytan vesvese verdi namaz dua diye iyice itmeyin. Bırakın kendi içinde çözsün kendini.

Adam gay ve senden çekindiği için eş cinselim diyor ki bu duruma kafa olarak alış diye .gizli iş cevirmiyor dürüst bir şekilde söylüyor neden şeytan uğraşsın.yaratilisi o .kötü değil hain degil,katil degil sizleri kaybetmektan korkan gayet hassas bir kardeş ,evlat, insan...

Siz kendi doğrularınızı uygun dille anlatın. Önemli olanın onun hayatta ve sağ olması olduğunu vurgulayın.
Tesekur ederim öyle yapmaya calisiyorum fazla baski yapmadan ama dinimizce bunun yerini zaten biliyoruz oda biliyor ve istemiyor. Aklinin şaşırmaması için ne yapabilirim kafasi cok cok karisik ve emin degil Hic biseyden

Birde sadece kuruntular oldugnu yuzde yüz söyle diye kesin bisey diyemicegni söyledi oyuzden bi nebze rahatladim ama ona yardim etmek istiyorum. Pskologa gitse yardim edebilirillermi yoksa daha fazlami kafasini karistirirlar? Kendiside söyledi piskolog fln ama simdi saddce bi rahat olmasini kendisine yuklenmemesi gerektigni söyledim…
Ben yardımlık durum olduğunu düşünmüyorum kendi tercihi sonuçta yaşadıklarıyla alakalı olduğunu da sanmıyorum aynı şeyi siz de yaşadınız lezbiyen oldunuz mu yooo ? İçten geliyor

Tamam yetişkin belli ki aklı başında biri. Kendi yolunu bulacaktır. Siz şeytan vesvese verdi namaz dua diye iyice itmeyin. Bırakın kendi içinde çözsün kendini.
Onun icin Hic baski vs yapmamaya calistim ama Cok korkup uzuluyorum kendi adimca biseyler yapmak istiyorum. Vesvese oldugu apacik belli dedigim gibi önceden dine fln yönelmiyordu simdi biraz daha önem verdigni söyledi

Kardeşinizin her koşulda yanında olarak, hissettiklerinin olağan olduğunu, üzülmesini veya endişe etmesini gerektirecek ayıp veya yasak bir şey olmadığını, ona karşı sevginizin ve ilginizin değişmediğini, onu olduğu gibi kabul ettiğinizi ve onunda kendisini kabul etmesi gerektiğini ve her koşulda onunla gurur duyduğunuzu söyleyerek destek olabilirsiniz.

Kardeşinizin cinsel yönelimini değiştiremezsiniz. Kurtarılacak bir durumda da değil. Bu tarz bir tavır sergileyerek kendisini yalnız hissetmesine sebep olmayın.

Onun icin Hic baski vs yapmamaya calistim ama Cok korkup uzuluyorum kendi adimca biseyler yapmak istiyorum. Vesvese oldugu apacik belli dedigim gibi önceden dine fln yönelmiyordu simdi biraz daha önem verdigni söyledi
Hanfendi vesvese ile gay olunmuyor doğuştan gelir bu ve ne yaparsanız yapın atamazsınız içinizden bence dini yönden bakmayı bırakın zor gelse de size kabullenmeye çalışın yoksa gizli Yapacak

Hastalik olarak görmuyorum sadece kafasi karisik ve onu o durumdan kurtarmak istiyorum…
Bazen direkt söyleyemiyorlar. Yada kendilerine de itiraf edemiyorlar. Bir süreç bu. Belki zamanla sadece erkeklerden hoşlandığını da fark edebilir.
Yakın bir arkadaşım vardı üniversitede, hatta çok yakışıklıydı. Hep biseksüel olduğunu söylerdi. Kadın erkek pek çok ilişkisini de duyduk. Seneler sonra aslında eşcinsel olduğunu fark etti mesela. Çünkü çok dindar bir ailesi vardı ve o bastırılmışlık hissinden kendine bile itiraf edemiyordu. 30larında buldu kendini.
Gerekirse psikolojik destek alır zaten. Sizin dılardan yapacağınız hiç şey etki etmez. Bir şeyleri değiştirmez

Kafası karışık değil.sürekli dine yönlendirip sanki yanlış bir şey yaptığını hissettirdiğiniz için açılamıyo.
Bence tamamen gay.
Kendisi söyledi yüzde yüz gay hissetmedigni kizlarida begenip hoslandigni ve bu erkek durumununda ona yanlis geldigni icten ice kendisiyle savasiyor ve dogru gelmedigni.
Sorum ona nasil yardim edebilmem …

Kendisi söyledi yüzde yüz gay hissetmedigni kizlarida begenip hoslandigni ve bu erkek durumununda ona yanlis geldigni icten ice kendisiyle savasiyor ve dogru gelmedigni.
Benim en yakın arkadaşım da böyle diyordu hatta bir sürü kız sevgilisi oldu cinsellik bile yaşadı en sonunda tamamen gay olduğunu fark etti çünkü ilk başta bize söylemeye çekiniyormuş
Ki onun gorustugu erkekler de sizin kardeşiniz gibiydi sonra hepsi de birlikte oluyorlardı yani yardım edemezsiniz çünkü bu onun doğasında var doğuştan beri var sadece toplumsal baskı yüzünden fark etmedi

Siz bu kadar muhafazakarken, dindeki yerinden bahsederken adam nasıl diyebilir?
Size yavaş yavaş açılmaya çalışmış anlamamışsınız.
Bence sevinin en azından yurt dışında çalışıyor. Burada olsa güvenlik nedeniyle ben de endişe ederdim. Ama güvende istediği hayatı yaşayabilecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X