Kardeşe takı

Hellohappiness

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
1.618
2.777
39
Merhaba. Kardeşimin 13 haziranda düğünü olacaktı. O zamana kadar ne olur belirsiz tabi ama 2 taraf da düğün yapamasalar da nikahı ertelemeyecekler. Kardeşim de nişanlısı da 33 yaşındalar ve kardeşim tüm masrafları kız isteme çikolatasına varana kadar anneme yaptırdı. Senelerdir çalışıyor ama hiç birikimi yok. Bütün parasını sevgilileriyle yedi. Kız da daha önceden hazırlamış olduğu yorgan, yastık, tabak çanak çeyizi dışında mobilya, beyaz eşya vs ev alışverişine hiç katkı yapmadı, hepsi annemin sırtında. Eşim ev hediyesi olsun beyaz eşyanın birini biz alalım diyor ama ben bu duruma çok kızdığım için istemiyorum. Benim düğünümde annem bir tek bana takacağı seti aldı onu bile yük olmasın diye ucuzunu seçtim. Eşime takılan saati ben aldım ve tüm masraflarımızı eşimle ikimiz karşıladık üstelik daha 26 yaşındaydım. Ben bu durumu geline yansıtmak istemiyorum, kardeşimle aramızda. Eşime de yansıtmamaya çalışıyorum. Şimdi düğün de takmak için takı alacağım ama bu sebeplerden pahalı bir şey almak istemiyorum. Düğünde ne takmalıyım sizce? Sizler kardeşlerinize ne taktınız? Bu arada nişanda 2.000 tllik bir takı takmıştım geline. Not: Annem de kardeşimin bu durumundan memnun değil. Kendi durumu da çok iyi değil, küçük bir birikimi vardı eriyip gidiyor böyle. Babam da yok.

Ne taki yapmak istiyorsaniz onu yapin. Bu islerin bir kurali olmaz bence herkes ayni gelir grubunda degil. Benim kardesim yok ama kuzenlerim var,biz kendi aramizda besibiyerde aliriz,hic parasi olmayan ogrenci olan varsa aramizda tam altin alir takar. Ama dedigim gibi bu biziz. Siz ne yapmayi gonlunuzden geciriyorsaniz onu yapin sonucta hediye isinde zorunluluk olmaz

Anneniz de memnun değilse çikolataya kadar yapmasın herşeyi niye yapıyor?
Kardeşiniz herşeyi annenize yıkmaya utanmıyorsa anneniz hayır demeyi bilecek.

Takı meselesi de herkesin maddi durumuna göre değişir. Bilezik taktım ben abimin düğününde, evleneli 3-4 ay oluyor.

Canın ne istiyorsa onu tak annenin dediğine bakma sen.
Abimlerim oğlanları evlendirdiler bende 10grlık bilezik istediler ben takmadım tam altın taktim.ablam oğlanı evlendirdir ona bilezik taktım çünküüüü ablamın benim üstümde çok hakkı var. Laf ettiler mi ettiler çokta tın geldi geçti...

Anneniz de memnun değilse çikolataya kadar yapmasın herşeyi niye yapıyor?
Kardeşiniz herşeyi annenize yıkmaya utanmıyorsa anneniz hayır demeyi bilecek.

Takı meselesi de herkesin maddi durumuna göre değişir. Bilezik taktım ben abimin düğününde, evleneli 3-4 ay oluyor.
Kardeşimin annemi ve beni para kaynağı olarak görmesi onun lise yıllarına dayanıyor. Ben bi yerden sonra resti çektim tabi ama annem dayanamıyor duygu sömürüsü ve ısrarlarına. Şimdi bi de evlenecek. Ele güne rezil olmayalım diyor.

Merhaba. Kardeşimin 13 haziranda düğünü olacaktı. O zamana kadar ne olur belirsiz tabi ama 2 taraf da düğün yapamasalar da nikahı ertelemeyecekler. Kardeşim de nişanlısı da 33 yaşındalar ve kardeşim tüm masrafları kız isteme çikolatasına varana kadar anneme yaptırdı. Senelerdir çalışıyor ama hiç birikimi yok. Bütün parasını sevgilileriyle yedi. Kız da daha önceden hazırlamış olduğu yorgan, yastık, tabak çanak çeyizi dışında mobilya, beyaz eşya vs ev alışverişine hiç katkı yapmadı, hepsi annemin sırtında. Eşim ev hediyesi olsun beyaz eşyanın birini biz alalım diyor ama ben bu duruma çok kızdığım için istemiyorum. Benim düğünümde annem bir tek bana takacağı seti aldı onu bile yük olmasın diye ucuzunu seçtim. Eşime takılan saati ben aldım ve tüm masraflarımızı eşimle ikimiz karşıladık üstelik daha 26 yaşındaydım. Ben bu durumu geline yansıtmak istemiyorum, kardeşimle aramızda. Eşime de yansıtmamaya çalışıyorum. Şimdi düğün de takmak için takı alacağım ama bu sebeplerden pahalı bir şey almak istemiyorum. Düğünde ne takmalıyım sizce? Sizler kardeşlerinize ne taktınız? Bu arada nişanda 2.000 tllik bir takı takmıştım geline. Not: Annem de kardeşimin bu durumundan memnun değil. Kendi durumu da çok iyi değil, küçük bir birikimi vardı eriyip gidiyor böyle. Babam da yok.

Anneniz halinden memnun olmasa yapmaz. Yani kardesiniz tehditle silah zoruyla yaptirmiyorsa tabii.

Annenizin katkilarini boşverin. Siz abla olarak butcenize gore takin. Diger turlu onlar yine can ciger kuzu sarmasi olur. Siz is bozan fesatlik cikaran gorumce yaftasi yer kalakalirsiniz.

İmkanınız neye yetiyorsa onu yapın.. Ben kardeşime yarım altın taktım eşim de 100 dolar taktı elimizden geleni taktik yani..

Abinin sorumsuzluğu olmasa bi bileşik veya esdegerinde altın takılır hakkı budur durumun varsa fakat bu kadar sorumsuz bir insana yapmak, zor gelebilir.

Normalde sizi ilgilendirmez derdim ama anne yalnız ve baba yoksa, kardeşi gözüm hiç tutmadı. Bu size verdiği son zarar olsun inşallah.

Normalde sizi ilgilendirmez derdim ama anne yalnız ve baba yoksa, kardeşi gözüm hiç tutmadı. Bu size verdiği son zarar olsun inşallah.
Ben annem çocuklarıma 100 tl harcadıysa hesabına 200 tl gönderiyorum ki zor durumda kalmasın parasız kalmasın diye. Ama böyle olunca kardeşime veriyormuşum gibi hissediyorum. İnsan kardeşine para vermez mi? İmkanı varsa ve kardeşinin de ihtiyacı varsa tabi verir. Ama dediğim gibi tam 20 senedir kardeşim hep alıyor hep alıyor. Paraların da nereye gittiği belli değil.

Anneler erkek evlada genelde kıyamıyorlar(!) heralde. Ya da bazı ailelerde böyle. Siz evlenirken takılan belli. Bütçenizi bilmiyorum ama nişanda zaten güzel bi takı takmışsınız. Düğünde de kendinizi hiç zorlamadan ne istiyorsanız onu takın. Kıymeti bilinmeyecek nasılsa.

bence ıcınızden ne gelıyorsa onu yapın aslında bızım kardeslerımıze ne taktıgımızın pek onemı yok herkesın kendı arasında ılıskısı farklı
ama ne olursa olsun kendınızı ve ımkanlarınızı zorlamayın bence ıcınızden gelen hıssettıgınız neyse dogru olan odur

Ben annem çocuklarıma 100 tl harcadıysa hesabına 200 tl gönderiyorum ki zor durumda kalmasın parasız kalmasın diye. Ama böyle olunca kardeşime veriyormuşum gibi hissediyorum. İnsan kardeşine para vermez mi? İmkanı varsa ve kardeşinin de ihtiyacı varsa tabi verir. Ama dediğim gibi tam 20 senedir kardeşim hep alıyor hep alıyor. Paraların da nereye gittiği belli değil.
Çok tatlısınız. Kesinlikle haklisiniz. Benim genel gorusum kendine güvenmeyen aileden bekleyen evlenmesin yönündedir.

Gücünüz ne yetiyorsa onu takın ya da yapın.Annenize karışmayın genelde bu tür durumlarda suçlu siz olursunuz.Bir gün kafasına dank eder belki annenizin.Annenize de yardım yapıyorsunuz sanırım.Onu da azaltın:/

Anneniz size söylense de yaptıklarını yapmaktan memnundur. Zaten bugüne kadar sevgilileriyle para yemesine bişey dememesi de güzel bir örnek duruma. Annenin sana amiyane tabirle ağlamalarını sallama , içinden ne geliyorsa onu yap.

Hey masallah ,nisanda 2000 tl lik taki cok olmus ,taki yerine beyaz esyalardan birini alin ,dugunde olmayacakmis ,bari annenizin yuku azalir,
Anneniz yapmiyorum yavas yavas nörcla evlenin diyebilirdi

X