- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.777
- 39
- Konu Sahibi Hellohappiness
Merhaba. Kardeşimin 13 haziranda düğünü olacaktı. O zamana kadar ne olur belirsiz tabi ama 2 taraf da düğün yapamasalar da nikahı ertelemeyecekler. Kardeşim de nişanlısı da 33 yaşındalar ve kardeşim tüm masrafları kız isteme çikolatasına varana kadar anneme yaptırdı. Senelerdir çalışıyor ama hiç birikimi yok. Bütün parasını sevgilileriyle yedi. Kız da daha önceden hazırlamış olduğu yorgan, yastık, tabak çanak çeyizi dışında mobilya, beyaz eşya vs ev alışverişine hiç katkı yapmadı, hepsi annemin sırtında. Eşim ev hediyesi olsun beyaz eşyanın birini biz alalım diyor ama ben bu duruma çok kızdığım için istemiyorum. Benim düğünümde annem bir tek bana takacağı seti aldı onu bile yük olmasın diye ucuzunu seçtim. Eşime takılan saati ben aldım ve tüm masraflarımızı eşimle ikimiz karşıladık üstelik daha 26 yaşındaydım. Ben bu durumu geline yansıtmak istemiyorum, kardeşimle aramızda. Eşime de yansıtmamaya çalışıyorum. Şimdi düğün de takmak için takı alacağım ama bu sebeplerden pahalı bir şey almak istemiyorum. Düğünde ne takmalıyım sizce? Sizler kardeşlerinize ne taktınız? Bu arada nişanda 2.000 tllik bir takı takmıştım geline. Not: Annem de kardeşimin bu durumundan memnun değil. Kendi durumu da çok iyi değil, küçük bir birikimi vardı eriyip gidiyor böyle. Babam da yok.