• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş kıskançlığı

Emzir canım. Hiç bir şeyi gizli yapma. O bunu bilsin. Doğal olan şeyleri anormal olarak göstermeyelim cocuklarimiza.
Kendi de gelip emek isteyebilir. Benimki istemişti. Ben de çok karşı cikmadim öptü göğsümü emek istemedi biliyordum öyle olacağını. Şunu söyledim senin sütün var ama onun yok o yüzden ona burdan süt veriyorum o senin sütünü icemez dedim .inek sütünden bahsediyorum.
Öyle öyle alıştı.
Şimdi büyük 3 yaşında küçük 1 bucuga yaklaştı. Küçük isiriyor bazen . Büyük. Anne Bebek memeyi acitti diyor. :)
Öyle böyle alisiyorlar
Ya cok tatlılar💕 İnsallah hemen alışır benimkiler 🤲

Söz ile tabi ki müdahale ediyorsunuz ama ‘kavga etmeyin, anlaşın’ vs diye.
Benimkiler birbirlerine bir şey yapınca ‘ayrılın, tamam’ diye bağırır, el atarım duruma.
Diğer itişmelerinde beklerim problemlerini kendilerini çözmesi için.
Ama küçük büyüğe vurduysa, o an ayırmam.
Büyüğün de ona vurma anını bekler, adalet sağlanınca ayırırım.
Tabi benimkiler 14 ay arayla, güç dengesizliği yok arada.
Fazla aralıklı çocuklarda güç dengesizliğinden bunu yapmak akıllıca olmaz.
Evet haklisiniz. Sizinkilerin cinsiyetleri ne acaba ?

Bu insanın fıtratında olan bir şey. Sadece adaletli davrandığınızı hissettirin. Yeni bebeğe neden ilgilendiğinizi ifade edin, birlikte ilgilenin. Aradaki yaş farkı da önemli. Eğer bir iki yaş ise küçük kıskanıp büyüğün yaptıklarını hızlı öğrenebilir. Bazen kötü görünen şeyler iyi bile olabilir

.... Buraya bakın anneler çok güzel açıklamışlar bu kıskançlık olayını

Son düzenleyen: Moderatör:
Back