Saygı değer yarışmacı arkadaşlarım, kaçamaklarımızla, umutsuzluklarımızla, hırslarımızla, hayallerimizle bir haftayı geride bıraktık. :) Biraz edebi bir giriş yapayım istedim hehe.
Katılan arkadaşlarımızdan şu saate kadar kilo bildirimi yapan herkes neredeyse kilo verdiler. Verdikleri kilo kimine göre azdı, kimisi regl dönemindeydi, kimisi de gerçekten mutlu oldu. Yarışmaya katılacağını söyleyip hiç liste vermeyen arkadaşlarımız da oldu, onları malesef listeden çıkarmak zorunda kaldım, çünkü amacımız birşeyler öğrenmekti ve ben çok şey öğrendim, sizin de aynı şeyi düşüneceğinize eminim.
Ben özet çizelgeyi kopyalamadan önce şunu söylemek istiyorum. Daha önce defalarca söylediğim halde tekrarlamaktan yorulmayacağım. Bu diyet başlangıçta vücut alışana kadar mucizeler yaratmayabilir. Hatta daha önce çeşitli diyet tipleri içerisinde ondan ona zıplayan arkadaşların alışması daha uzun bir süre alabilir. Arkadaşlar, hangi diyeti yaparsanız yapın illa bu diyeti yapın diye ısrar etmiyorum, ki başka diyetler önerdiğim kızlar da oldu. Hangi diyeti yaparsanız yapın, lütfen bir hafta yapıp başka bir diyete geçmeyin, diyet listelerine, yiyeceğiniz gıdaların miktarına, cinsine göre zevkinize, bünyenize ve başarabileceğinize olan inancınıza göre bir diyette karar kılıp uzun süre bırakmadığınız sürece başarılı olabilirsiniz ancak. Diğer şekilde geçici kilo kayıpları yaşarsınız evet doğru ama bu sırada vücudunuzun ve pankreasınızın dengesini bozarsınız. Pankreası normal çalışan bir insan karbonhidrat da alsa kilo almaz, ama biz yaptığımız hatalı ve geçici diyetlerle malesef pankreasımızı mahvettik. Bir de çok önemli bir ayrıntı, kesinlikle düşük kalorili diyetlerin yanına dahi yaklaşmayın, 900 kalorilik, 1200 kalorilik örneğin. Bu tür diyetlerde vücut direnci sürekli aşağı çekiliyor ve ilerde ömür boyu sadece salata yiyerek kilonuzu koruyabilme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Diyet yaptığımızda her türlü gıdaya ihtiyacımız var, biz yediğimiz gıdaları birbiriyle aynı zamanlı aldığımız için kilo alıyoruz. Karbonhidrat gurubunu abarttığımız için kilo alıyoruz. Yurtdışında yaşayan insanların (özellikle Avrupa'da) çoğunluğunun yemek kültüründe ekmeğin yeri hiç yok. Onun yerine patates, bir iki kaşık pilav, ekmek yiyeceklerse de bir dilimi dahi bulmuyor ve beyaz ekmek yemiyorlar. Ve kesinlikle porsiyonları küçük ve çok az yiyorlar. Her gün Digiturk'te yemek programlarına bakıyorum kültürlerini çözdüm biraz, 10 çeşit yemek var mesela masalarında hepsinden birer kaşıktan daha az alıyorlar. Bir de bize bakalım, mantılar, börekler, iskenderler, neredeyse tamamı protein ve karbonhidratın aynı anda alınmasıyla oluşan gıdalar Türk yemeklerine şöyle bir göz atın. Kebap olursa yanında muhakkak pide yenir örneğin. Ve hepsini çatlayana kadar yiyoruz. Hangi misafirlikte gördünüz bir kaşık pilav versin size ev sahibi. Göremezsiniz. Yani arkadaşlar öncelikle bizim beynimizi değiştirmemiz ve çevremizden ve ailemizden gördüklerimizle değil, yapmamız gerekenle kilo vermemiz gerekiyor. Özetle pankreasımız normale dönene kadar yavaş yavaş da olsa kilo verdirebilecek bir diyette karar kılalım ve normal kilomuza, ulaşmak istediğimiz değil ulaşmak zorunda olduğumuz kiloya ulaşana kadar da bu diyetle devam edip bütün kilolarımızı verelim diyorum naçizane arkadaşlar. Pankreas normale döndükten sonra da zaten her türlü yiyecekten dengeli yendiği taktirde asla kilo alınmıyor bir daha.
Gelelim, haftanın geçici sonucuna :) Ben sonuçları beğendim, her gün tartılanların haftada bir tartılanlara göre daha az kilo verdiklerini bizzat gözlerimle görmüş oldum. Lütfen verdiği kiloları küçümseyen arkadaşlar verdikleri kilo ağırlığında patates veya domates tarzı gıdaları ellerine alıp tek tek vücutlarından çıktığını düşünsünler bu ağırlıkların. Ve bu diyete daha yeni başladıklarını hesaba katsınlar ve diyetin çok fazla kilolu insanlarda daha çok kilo verdirdiğini unutmasınlar. Pazartesi yarışmaya katılacaklar aynı günün sabahı kilo bildirimi yaparlarsa sevinirim. Şimdiden kolay gelsin hepinizi çok seviyorum.
18-25 HAZıRAN 2010 HAFTASI
1. ETAP YARIŞMA ÖZET ÇıZELGESı : (GEÇıCı)
GUıDE
boy 168
kilo 92.5
Aldığı Değerler:
Cuma: 70
Cumartesi: Kaçamak (liste yazmadı)
Pazar: 28
Pazartesi: 39
Salı: 33
Çarşamba: Kaçamak (liste yazmadı)
Perşembe: Liste yazmadı.
Toplam Değer: Geçersiz
Verdiği Kilo: ınşallah haftaya verecek.
BRCHNGCR
boyum 1.63 cm
Kilo: 85,96 kg
Aldığı Değerler:
Cuma: 35
Cumartesi: 23
Pazar: 39
Pazartesi: 26
Salı: 29
Çarşamba: 34,5
Perşembe: 29
Toplam Değer: 215,5
Verdiği Kilo: 1,76
Yeni Kilosu: 84,2
RUBı
BOY: 172 CM
KıLO: 98.6
Aldığı Değerler:
Cuma: 42
Cumartesi: 140
Pazar: 15
Pazartesi: 45
Salı: 34
Çarşamba: 37
Perşembe: 34
Toplam Değer: 347
Verdiği Kilo: 800 gr.
Yeni Kilosu: 97,8
BUTTERFLY86
boyum 1 ,71
başlama kilom 74.5
Aldığı Değerler:
Cuma: 20
Cumartesi: ınternet sorunluydu, giremedi
Pazar: ınternet sorunluydu, giremedi
Pazartesi: 21
Salı: 32
Çarşamba: 28
Perşembe: 30
Toplam Değer: 191 (giremediği iki güne ortalama 30’ar değer verdim)
Verdiği Kilo: 2,2
Yeni Kilosu: 72,3
SARıZ
boy: 1.65
kilo 67
Aldığı Değerler:
Cuma: 35
Cumartesi: 39
Pazar: 17
Pazartesi: 16
Salı: 27
Çarşamba:
Perşembe:
Toplam Değer:
Verdiği Kilo:
Yeni Kilosu:
SELıNTEPE
Boy:1.71
Kilo:70
Aldığı Değerler:
Cuma: 139
Cumartesi: 31
Pazar: 29
Pazartesi: 36
Salı: 45,5
Çarşamba: 52
Perşembe: 31
Toplam Değer: 363,5
Verdiği Kilo: 900 gr.
Yeni Kilosu: 69,1 (60’lı rakamı gördüm ya, daha ölmem  )
AYLıN90
boy:168cm
kilo: 88,4
Aldığı Değerler:
Cuma: 26
Cumartesi: 50
Pazar: 22
Pazartesi: 29
Salı: 23
Çarşamba: 40
Perşembe: 12,5
Toplam Değer: 202,5
Verdiği Kilo: 600 gr.
Yeni Kilosu: 87,8
DARKOLıVE
boy 1.67
kilo 72.900
Aldığı Değerler:
Cuma: 28
Cumartesi: 23
Pazar: 111
Pazartesi: 35
Salı: 29
Çarşamba: 32
Perşembe: 22
Toplam Değer: 280
Verdiği Kilo: 1,9
Yeni Kilosu: 71
GÜLSARI
boy 160
kilo 75.8
Aldığı Değerler:
Cuma: 45
Cumartesi: 51
Pazar: 94
Pazartesi: 46
Salı: 55
Çarşamba: 45
Toplam Değer: 366
Verdiği Kilo: 600 gr.
Yeni Kilosu: 75,2
AYSEBRU
boyum 1,65
şimdiki kilom 112,5
Aldığı Değerler:
Cuma: 24,5
Cumartesi: 28,2
Pazar: 64
Pazartesi: Kaçamak Liste vermedi (Evini su bastı)
Salı: Kaçamak Liste vermedi (Evini su bastı)
Çarşamba: 26
Perşembe: 13
Verdiği Kilo: 1,5
Yeni Kilosu: 111
YARIŞMA DIŞI LıSTEMDEKıLER
LıFETıME
BOY:173
KıLO:70
Aldığı Değerler:
Pazartesi’den itibaren kilo- boy bildirimi ve diyete başladı.
Cuma: -
Cumartesi: -
Pazar: -
Pazartesi: 49
Salı: 48,5
Çarşamba: 28
Perşembe: 26
Verdiği Kilo: 500 gr.
Yeni Kilosu: 69,5
AAYLıN
boy 167
kilo da 85
Pazartesi: 32
Salı: 46,5
Çarşamba: 18
Verdiği Kilo:
Yeni Kilosu:
GÜLHATUN
boy: 1.65
kilo: 93
Pazartesi: 61
Salı:
Çarşamba:
Perşembe:
Verdiği Kilo:
Yeni Kilosu: