Geçmiş olsun acil şifalar dilerim annenize.25.10.2019
SANIRIM BU SIRA KARATAY YAPAMAYACAĞIM YİNE ÇÜNKÜ ANNEMİN SAĞLIK SORUNLARIYLA İLGİLENİYORUM NE BULDUM YİYORUM.AMA MİDEMİN KÜÇÜLDÜĞÜ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM ZATEN NE YERSEMDE AZ YİYEBİLİYORUM . NORMAL HAYATA DÖNDÜĞÜMDE KARATAYA DEVAM EDECEĞİM VE BURADAN YAZMAYADA DEVAM EDECEĞİM . EN AZINDAN HAFTA İÇİ KARATAY USULÜ BESLENECEĞİM.
içinede birkaç damla sirkeSabahları bir bardak ılık suyla güne başlamak çok işe yarıyor
Ilk mesajları okudunuz muMrb bende Karatay diyeti yapmak istiyorum ama ayrıntılı bilmiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz
Gece çok acıkınca yemesem bir sorun olur mu? Aç yatıyorum birkaç gündür. Bence sorun yok ama karatayda aç kalmamak gerekiyordu sankiKARATAYIN EN BASİT ANA KURALLARI..
1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..Leptinin çalışıp depodaki yağları yakabilmesi için
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenilmiyecek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık ,kaju olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart (yumurta yemediğinizde 1 yerli muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...
15-tüm diyet ürünleri yasak
16-sade madensuyu mide rahatsızlığı yoksa içilebilir..
Karatay Diyeti ile ilgili kitapları okumanızı tavsiye ederim…
olayı az biraz yanlış anlamışsınızGece çok acıkınca yemesem bir sorun olur mu? Aç yatıyorum birkaç gündür. Bence sorun yok ama karatayda aç kalmamak gerekiyordu sanki
Yanlış anlamak değil de çok acıkmak da leptinin çalışmasını engeller gibi bir bilgi kalmış aklımda. Ona istinaden sormuştum. Her zaman olmuyor ama geçen gün çılgınca karnım acikti gece 10 gibiolayı az biraz yanlış anlamışsınız
evet karatayda aç kalmak tabiki yok, öğünlerde doyana kadar yiyorsunuz ancak saat20-21 sizin hayat şartlarınız neyse artık o saatlerden sonra ağzınıza yemek koymuyorsunuz amaaa çok acıkırsanız ve uzun bi süre varsa yatmanıza kefir soda kahve falan içebilirsiniz.. maksat zaten leptinin çalışmasını engellememek
akşam yemeğinde az mı yiyorsunuz? belki ondan kaynaklıdır..ya da sıvı tüketimi az mı?Yanlış anlamak değil de çok acıkmak da leptinin çalışmasını engeller gibi bir bilgi kalmış aklımda. Ona istinaden sormuştum. Her zaman olmuyor ama geçen gün çılgınca karnım acikti gece 10 gibi
Az yiyor olabilirim ya da karbonhidrat fazla tüketiyorum. Akşam yemeklerine dikkat edeceğimakşam yemeğinde az mı yiyorsunuz? belki ondan kaynaklıdır..ya da sıvı tüketimi az mı?
protein ağırlıklı yerseniz acıkma hissi olmuyor..Az yiyor olabilirim ya da karbonhidrat fazla tüketiyorum. Akşam yemeklerine dikkat edeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?