Karatay Diyeti ile Sağlıklı Günler

Sağlıklı yaşamak istiyor musunuz ;))

• Evet

OY: 28 100,0%
  • Hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    28
Yaklaşık iki haftadır diyetteyim, 76'dan 73'e indim :KK52: Menülerimi yazmaya başlıyorum :nazar:

Sabah

- kalkınca damla sakızlı türk kahvesi

- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı lor peyniri
- 8 zeytin
- 2 kupa çok açık bergamotlu siyah çay

$image.jpg

eklemeyi unuttuğum diğer kitap :KK34:

Günlüğün hayırlı olsun :)
Kitapların çok güzel. ♡ Ben sadece Karatay'ın ilk kitabını okudum ama gerçekten çok şey öğrendim o kitapla. Ahmet Aydın'ın kitabını okumadım ne yazık ki, ama bizzat kendisinin editörlüğünü yaptığı beslenmebulteni.com sitesini takip ediyorum. Muhteşem araştırmalar, makaleler yer alıyor. Bu sitede her yeni bir şeyler okuduğumda mutlu oluyorum. Oh be, sağlık varmış diyorum. :)

Diğer kitapların da çok güzel görünüyor. Geleneksel yiyeceklerle ilgili olan kitap tariflerden mi oluşuyor, yoksa sebze ve meyvelerin ve çeşitli otların yararları hakkında mı? Içinden özellikle uyguladığın ve sevdiğin şeyler oldu mu?

Görüşmek üzere...

Son düzenleme:
tatlım hayırlı olsun :KK16:

ben de 1 haftadır yapıyorum regl şişkinliğiyle beraber 3 kilo gitti bile :nazar:
menülerimi burda paylaşırım öpüyorum :KK16:

Günlüğün hayırlı olsun :)
Kitapların çok güzel. ♡ Ben sadece Karatay'ın ilk kitabını okudum ama gerçekten çok şey öğrendim o kitapla. Ahmet Aydın'ın kitabını okumadım ne yazık ki, ama bizzat kendisinin editörlüğünü yaptığı beslenmebulteni.com sitesini takip ediyorum. Muhteşem araştırmalar, makaleler yer alıyor. Bu sitede her yeni bir şeyler okuduğumda mutlu oluyorum. Oh be, sağlık varmış diyorum. :)

Diğer kitapların da çok güzel görünüyor. Geleneksel yiyeceklerle ilgili olan kitap tariflerden mi oluşuyor, yoksa sebze ve meyvelerin ve çeşitli otların yararları hakkında mı? Içinden özellikle uyguladığın ve sevdiğin şeyler oldu mu?

Görüşmek üzere...

Çok teşekkür ederim, bu kitaplar gerçekten de harika, insana yaşama enerjisi yüklüyor :KK9: Beslenmebültenini bilmiyordum, ben de bir bakayım araştırayım.

Geleneksel yiyecekler kitabı çok eski zamanlardan günümüze kadar yeme alışkanlıkları nasıl değişti, dünyadaki en sağlıklı halklardan kabilelerden yaşam biçimlerini yeme alışkanlıklarını anlatıyor. Son derece bilgilendirici. En uzun yaşayan topluluklar ne yapıyor da bu kadar sağlıklılar, sağlıksız toplumlarla karşılaştırmalı biçimde anlatıyor.

Bu kitapların her birini ayrı ayrı beğeniyorum. Ve içlerinden hemen hemen hepsini uygulamaya çalışıyorum. Fırsat buldukça tekrar tekrar okuyorum. Erken kalkmanın önemini, yeme alışkanlıklarını, yediklerinin seni nasıl etkilediğini, zihnen ve bedenen, hepsini anlatıyorlar. Keşke çok küçükken bunları uygulamaya başlasaydım diyorum. 27'imden sonra artık vücudumu ve hayatımı ne kadar düzeltebilirsem kardır.

benim de bu hafta şişkinlik regl haftam oldu. haftaya ben de sağlam kilo vereceğime eminim.
menülerini paylaşırsan çok sevinirim, harika olur :KK71:

dün ki menümü yazayım ozaman

Sabah: klasik karatay kahvaltısı
Öğle: alinazik yapmışlar 2 çatal aldım sevmedim, çorba da aynı şekilde, salata ve mantar sote yiyebildim , ayran
Akşam: yayla çorbası, patlıcan dolma, yoğurt

Kkk'dan biraz baymış durumdayım sabah erkenden de işe geldiğim için omlet yapmaya fırsatım olmuyo bugun yumurta yemedim, alternatif olarak nes.fit falan yemeği düşünüyorum ama onu da canan hoca önermiyor ne yapmalıyım bilemedim :KK50:

dün ki menümü yazayım ozaman

Sabah: klasik karatay kahvaltısı
Öğle: alinazik yapmışlar 2 çatal aldım sevmedim, çorba da aynı şekilde, salata ve mantar sote yiyebildim , ayran
Akşam: yayla çorbası, patlıcan dolma, yoğurt

Kkk'dan biraz baymış durumdayım sabah erkenden de işe geldiğim için omlet yapmaya fırsatım olmuyo bugun yumurta yemedim, alternatif olarak nes.fit falan yemeği düşünüyorum ama onu da canan hoca önermiyor ne yapmalıyım bilemedim :KK50:

domates salatalık yumurta zeytin peynir pastırma dışında

yeşil elmayı rendele içine yumurta, yulaf, hurma incir badem gibi sevdiğin çerezlerden istediklerini rendele makineden geçir ya da havanda döv, elinle bunların kepsini yoğur. top top tepsiye diz 45 dk 170 derece fırında. böyle o kadar şahane oluyor ki. içinde hiç bir zararlı yok. bunu akşamdan yap. en az 4 günlük kahvaltına çeşit oluyor. sabahları zevkle kalkıyorum buyapılınca evde. hemen çayımı yapıp iki tane bunlardan şahane gidiyor.

bir arkadaşımız da karatay konusunda paylaşmıştı ekleyeyim buraya

Kimmik kullanıcısından alıntı
Hmm anladım şimdi. Ben de bunun daha değişiğini yapmıştım. Seninkini de denemek isterim, çok güzel geliyor kulağa. Benim yaptığım da şöyle:

Ceviz, fındık, kaju rondoda iri olarak çekiliyor. Ardından hurma ve günkurusu kayısılar da doğranıyor. Sonra bunların üstüne yumurta beyazı ilave edilerek karıştırılıyor. Kaşık kaşık tepsiye dizilip fırına veriliyor.

Bu da gerçekten çok leziz oluyor ve sağlıklı bir kurabiye oluyor :)

kahvaltıya karataya uygun kurabiye hazır, az önce fırından çıkardım.

$image.jpg

içindekiler

1 yeşil elma
2 yumurta
3 çay bardağı yulaf kepeği
1 kabartma tozu
3 hurma
3 kuru erik
fındık
ceviz
tarçın
1 yemek kaşığı şekersiz fındık ezmesi

dikkat, en fazla 2 adet yenecek :KK34:

.

Son düzenleme:
Günlüğün hayırlı olsun aşko 😘😘

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eki Görüntüle 1182504

içindekiler

1 yeşil elma
2 yumurta
1 kabartma tozu
3 hurma
3 kuru erik
fındık
ceviz
tarçın

.

Uuuu çok güzel görünüyor. ♡ Afiyet olsun.

Bunu denemek istiyorum ama acaba yulaf yerine başka ne koyabilirim? Yulaf hiç almıyoruz biz, tadını bile bilmiyorum desem yeridir. Alırsam sanırım bu kurabiye için alacağım. :) Ama eğer başka bir seçenek varsa yulaf yerine o çok daha iyi olurdu benim için. Ne dersin, sence ne koyabilirim?

Bir de bu sadece sabah yenmeli kesinlikle. Mesela akşam bence uygun olmaz çünkü bayağı meyve var içinde. Sabah meyve yerine bu kurabiye çok güzel gider. Mmmmm... :)

Kimmik kullanıcısından alıntı

Eki Görüntüle 1182504

içindekiler

1 yeşil elma
2 yumurta
1 kabartma tozu
3 hurma
3 kuru erik
fındık
ceviz
tarçın

.

yulaf kepeğinin karataya uygun olduğuna emin misin? bi de yukarda yumurta beyazı demiş sen ne kullandın, içinde çok fazla şekerli meyve var ben emin olamadım :44:

X