• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Öncelikle aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum :71:

Dünü çok beter hasta ve annemin evinde yatakta geçirdim. Zaten grip üşütme arası bir durumdaydım ama önceki gece başlayan ishal krizi beni mahvetti. :27: Bütün gece tuvalete taşındım ve sonrasında hiç halim kalmamıştı eşim beni anneme götürdü sağolsun annem bakınca iyileştim bir günde :1: Bu arada tabi mide bulantısı ve kramplardan menü diye bir şey kalmaıd. Kısaca yediklerimi yazıyorum:

Sabah
1 bardak çay
1 fincan türk kahvesi
bol su
haşlanmış 3 dilim küçük patates
1 kase yayla çorbası
sonra ishal geçmeyince bir arkadaştan öğrendiğim tarif ve kesinlikle çok etkili tavsiye ederim. 1/2 muz ve 1 elma rendesi karışıtılıp yeniyor. Püre halinde olması önemli elma mideyi dezenfekte ederken muz ishali önlüyormuş. Öğleden sonra yediğim bu karışımla bugün bu saate kadar tuvalete gitmedim :37: Acaba şimdi de kabız mı oldum ki

Neyse sonra taa akşama 1 kase daha yayla çorbası içtim, elmalı muzlu karışımdan yedim ve 2 kaşık pilav annemin zoruyla yedim.

Bol bol su içtim.

Bugün sabah

3 yumurtadan loxi omleti (eşimle yarı yarıya paylaştık)
7-8 yeşil zeytin

Başka bir şey midem almadı şimdi bol su içiyorum.

Sevgiler hepinize:16:

Günaydın kızlar....bir haftadır forumunuzu takip ediyorum. Ben de aranıza katılmak istiyorum. Anladığım buradaki paylaşımlar motivasyon için çok önemli. Benim de önümde 20 kg'luk uzun bir maraton var...hepinizin yardımına ihtiyacım var....

Ben listeye dün başladım. Kitaplarımın siparişini verdim ama henüz gelmedi (gördüğünüz gibi onu da internetten verdim, gidip almaya zamanım olmadı - 8 aylık bir bebeğim var). Yediklerimi yazıyorum yorumlarsanız sevinirim...

1.gün:
Sabah: 2 yumurta - 7 zeytin - 1 çay brd ceviz - 1 brd yeşil çay - 1 avuçiçi kadar beyaz peynir - 4 ıslatılmış kuru kayısı
kahvaltıdan sonra omega 3 950mg 2 tane içtim .(canan hoca 4 tane demiş ama yavaş yavaş dörde çıkaracağım)
öğlen: haşlanmış dana kuşbaşı - pirinçsiz zeytinyağlı pırasa - yoğurt (içine keten tohumu ve üzüm çekirdeği koydum)
ara: yarım brd ceviz ve yeşil çay
akşam: ızgara balık ve salata

1.gün:
Sabah: tereyağında 2 yumurta - 9 zeytin - 1 çay brd ceviz - 1 brd yeşil çay - 1 avuçiçi kadar beyaz peynir -2 ıslatılmış kuru kayısı - limonlu maydanoz
kahvaltıdan sonra omega 3 950mg 3 tane içtim .(dün 2 tane sorun yaratmadı, bugün 3'e çıkardım)

benim de doğum kilolarımdan kurtulmam gerek....aslında kilolu da hamile halmıştım....şu an 77,5 kiloyum , 10 yıl önceki 60lı kilolarıma dönmem gerek. belki çok motive olursam 50'li kiloları bile hayal edebilirim ne dersiniz??

aramıza hoş geldin ben de doğum kilolarımdan kurtulmaya çalışıyorum kuzum 1 yaşında artık başlamalıyım dedim.65 kg ile hamile kalmıştım bakalım umarım istediğimiz kiloya ulaşırız en kısa zamanda spor yapabilecekmisin onu merak ettim ben 1 haftadır diyetteyim ama çocukla spor olmuyor pek:((bir de kış geldi evde bişeyler yapmak lazım.

Günaydın,

Kahvaltı:
Omlet (2 adet yumurta, domates sosu, maydanoz, keten tohumu)
10 adet tuzsuz zeytin
1 kk tuzsuz beyaz peynir
5 adet ceviz

Bir arkadaşım ceviz gibi çerezleri yedikçe karnım daha da acıkıyor, bana Karatay uymuyor dedi. Eğer çerezin onda böyle bir etkisi varsa Karatay yapması çok zor olur. Çünkü bu diyette ekmek yok yerine çerez var. Çerezi çıkarırsa Karatay olmaz zaten.

Bana Karatay'ın uymasındaki en büyük etkenlerden biri çerez.

1. Çerezi severim (badem v e ceviz tüketüyorum çoğunlukla)

2. Çerezi yanında taşıması kolay (küçük bir poşete koy çantana at. Akmaz, kokmaz. Eve geç mi kaldın, yemek saati mi geçti, sorun olmuyor. Çıkarıyorum çerezi ağzıma 4-5 tane atıyorum. Neredeyse bir öğün yemiş gibi tokluk veriyor çoğu zaman. Eve geldiğimde yemeklere saldırmıyorum. Eskiden akşamları eve geldiğimde, bir kaşık ondan bir kaşık bundan diye yemek vaktine kadar zaten bir öğünlük yerdim. Sonra sofrada bir öğün daha yerdim. Gözüm hep mutfaktaydı.

Ayrıca akşam 19.00'dan sonra yemek yememek politikası da ben de işe yarıyor. Çoğu günler uyuyorum bu düzene. Haftada 2 gün geç geliyorum eve. Saat 17.00'de çerez yediğim için hemen saldırıya geçmiyorum. O günler, yemek saati 8'i buluyor hatta bazen geçiyor ama yapacak bir şey yok.

Meyveyi sabah olmadı öğlen tüketmeye gayret ediyorum. Hergün olmasa da 2 günde bir bir meyve tüketiyorum.

Şeker ihiyacımı kuru kaysıdan alıyorum. Her gün yemesem de 2-3 günde bir yiyorum kaysıdan. Kaysıyı bazen sade haliyle bazende kakaoya batırarak yiyorum. Çikolata özlemi duymuyorum artık. Kakaolu kaysı çikolataya karşı en büyük yardımcım.

Bu düzen içinde en kötü günler ev gezmeleri, akraba yemekleri. Anlatmakla olmuyor. Ben de gittiğim yerde mutlaka bir şeyler yiyorum. Yemesem olmuyor çünkü. Çorbamı içiyorum et yemeğini yiyorum, pilavı imkan varsa yemiyorum, yoksa mecbur kalısam en fazla yarısını yiyor yarısını bırakıyorum. Tatlının da bir parçasını yiyorum sadece.

Karatay diyetinde yapılacak yemek listeside çok

Yumurtayla yapılanlar
Omlet çeşitleri
Çılbır
Kıymalı yumurta
Ispanaklı yumurta
Yumurta salatası
Tereyağında yumurta
Kaysı kıvamında yumurta

Et yemekler
Tavuk, balık, kırmızı et

Sebze yemekleri
Lahana
Karnabahar
Pırasa
Kereviz
Fasülye
Patlıcan
(Patates ve bezelye dışında aklına ne gelirse. Zeytinyağlı veya kıymalı pişir. Afiyetle ye.)

Bakliyat:
Özellikle yeşil mercimek. İster çorba yap, ister mercimekli bulgur pilavı. İstersen de salatanın içine kat.)

Sarımsaklı yoğurdun ayrıca yemeklere büyük katkısı var. Yoğurdu normal haliyle tüketmeyi pek sevmediğimden sarımsaklı yoğurt ilaç gibi geliyor. Karnabaharın, ıspanağın, kerevizin üstüne döküp yemek büyük kolaylık.

Ne yemiyorum? Tabiki üç beyazı
Şeker
Un
Kötü yağlar (margarin gibi, ay çiçeği yağı gibi)

Eskiden de bunları yemediğim diyet düzenlerim vardı. Ama acıkıyordum, sıkılıyordum, bırakıyordum. İlk defa sıkılmadan, acıkmadan 80 gündür bu düzende devam ediyorum.

Karatay diyetine %90'a yakın uyuyorum. Uymak için değil ama o bana uyduğu için. Şimdilik 10 kilo verdim. Hiç vermeden 101'de kalsam da mutluluk verici, son bir yıldır 110 kilo civarlarında yaşadım. 101 kilo benim için süper bir şey anlayacağınız. Allah bir daha 110'ları göstermesin.
Hepinize iyi günler...

Saphira, çok güzel çıkmışsızn canım ya :46:

Kesinlikle de çok fark var. Yüzün incelmiş, karnın gitmiş.
Muhteşem.:42:

Günaydın Herkese Merhabalar..

Dün akşam gene 10 gibi eve gittim. Tarçınlı süt içtim Sonrada yattım. Akşamdan kısır, mercimek salatası bir sürü meyve yediler bizimkiler.Ama kahvaltıya ayırın dedim yemedim.
Bu sefer de kahvaltıda abarttım gibi. Bi yorumlar mısınız kızlar?

1. Öğün:
Yumurta yapmaya vaktim yoktu.Sabah sabah hiç böyle bir kahvaltı yapmamıştım.
1/4 elma
1/4 trabzon hurması
30-35 adet nar tanesi
1 dilim kaşar peyniri
1 dilim beyaz peynir
3 zeytin
1 bardak ceviz + fındık+kuru üzüm karışımı
2 mercimek köftesi
2 kaşık nar ekşili kısır
1 çatal z.yağlı pırasa
ve son bombam yarım dilim ekmek arasına tahin helvası

Ya kendime inanamıyorum. Nasıl yedim ben bunları?

üzülme sudennaz bazen öyle oluyor arada benim de geçtiğimiz hafta sonu aynen öyleydi ama biraz dikkat edince toparlarsın bence :1:

bu öğlen yediklerimi hemen yazıyorum:

7 kalem kuzu pirzola (burada et ucuz da bol bol yiyebiliyorum yoksa Türkiye'de biraz zorlanırdım)

haşlanmış sarımsaklı fasülye ve kabak

öğlene kadar 1 litre su

1,5 litre şişemi şimdi yeniden doldurdum akşama kadar biter :1:

bu arada kilo vermeye başlayınca bende çatlaklar oluşuyor o yüzden her banyoda bebe yağı ile yağlanıyorum çok işe yarıyor tavsiye ederim :1:

Günaydın,

Kahvaltı:
Omlet (2 adet yumurta, domates sosu, maydanoz, keten tohumu)
10 adet tuzsuz zeytin
1 kk tuzsuz beyaz peynir
5 adet ceviz

Bir arkadaşım ceviz gibi çerezleri yedikçe karnım daha da acıkıyor, bana Karatay uymuyor dedi. Eğer çerezin onda böyle bir etkisi varsa Karatay yapması çok zor olur. Çünkü bu diyette ekmek yok yerine çerez var. Çerezi çıkarırsa Karatay olmaz zaten.

Bana Karatay'ın uymasındaki en büyük etkenlerden biri çerez.

1. Çerezi severim (badem v e ceviz tüketüyorum çoğunlukla)

2. Çerezi yanında taşıması kolay (küçük bir poşete koy çantana at. Akmaz, kokmaz. Eve geç mi kaldın, yemek saati mi geçti, sorun olmuyor. Çıkarıyorum çerezi ağzıma 4-5 tane atıyorum. Neredeyse bir öğün yemiş gibi tokluk veriyor çoğu zaman. Eve geldiğimde yemeklere saldırmıyorum. Eskiden akşamları eve geldiğimde, bir kaşık ondan bir kaşık bundan diye yemek vaktine kadar zaten bir öğünlük yerdim. Sonra sofrada bir öğün daha yerdim. Gözüm hep mutfaktaydı.

Ayrıca akşam 19.00'dan sonra yemek yememek politikası da ben de işe yarıyor. Çoğu günler uyuyorum bu düzene. Haftada 2 gün geç geliyorum eve. Saat 17.00'de çerez yediğim için hemen saldırıya geçmiyorum. O günler, yemek saati 8'i buluyor hatta bazen geçiyor ama yapacak bir şey yok.

Meyveyi sabah olmadı öğlen tüketmeye gayret ediyorum. Hergün olmasa da 2 günde bir bir meyve tüketiyorum.

Şeker ihiyacımı kuru kaysıdan alıyorum. Her gün yemesem de 2-3 günde bir yiyorum kaysıdan. Kaysıyı bazen sade haliyle bazende kakaoya batırarak yiyorum. Çikolata özlemi duymuyorum artık. Kakaolu kaysı çikolataya karşı en büyük yardımcım.

Bu düzen içinde en kötü günler ev gezmeleri, akraba yemekleri. Anlatmakla olmuyor. Ben de gittiğim yerde mutlaka bir şeyler yiyorum. Yemesem olmuyor çünkü. Çorbamı içiyorum et yemeğini yiyorum, pilavı imkan varsa yemiyorum, yoksa mecbur kalısam en fazla yarısını yiyor yarısını bırakıyorum. Tatlının da bir parçasını yiyorum sadece.

Karatay diyetinde yapılacak yemek listeside çok

Yumurtayla yapılanlar
Omlet çeşitleri
Çılbır
Kıymalı yumurta
Ispanaklı yumurta
Yumurta salatası
Tereyağında yumurta
Kaysı kıvamında yumurta

Et yemekler
Tavuk, balık, kırmızı et

Sebze yemekleri
Lahana
Karnabahar
Pırasa
Kereviz
Fasülye
Patlıcan
(Patates ve bezelye dışında aklına ne gelirse. Zeytinyağlı veya kıymalı pişir. Afiyetle ye.)

Bakliyat:
Özellikle yeşil mercimek. İster çorba yap, ister mercimekli bulgur pilavı. İstersen de salatanın içine kat.)

Sarımsaklı yoğurdun ayrıca yemeklere büyük katkısı var. Yoğurdu normal haliyle tüketmeyi pek sevmediğimden sarımsaklı yoğurt ilaç gibi geliyor. Karnabaharın, ıspanağın, kerevizin üstüne döküp yemek büyük kolaylık.

Ne yemiyorum? Tabiki üç beyazı
Şeker
Un
Kötü yağlar (margarin gibi, ay çiçeği yağı gibi)

Eskiden de bunları yemediğim diyet düzenlerim vardı. Ama acıkıyordum, sıkılıyordum, bırakıyordum. İlk defa sıkılmadan, acıkmadan 80 gündür bu düzende devam ediyorum.

Karatay diyetine %90'a yakın uyuyorum. Uymak için değil ama o bana uyduğu için. Şimdilik 10 kilo verdim. Hiç vermeden 101'de kalsam da mutluluk verici, son bir yıldır 110 kilo civarlarında yaşadım. 101 kilo benim için süper bir şey anlayacağınız. Allah bir daha 110'ları göstermesin.
Hepinize iyi günler...

tebrikler umarım istediğin kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşırsın..yumurta kısmı hariç yazdıkların bana da uyar ya keşke yumurtayı ben de yiyebilsem:((karatay bana uyduğu için demişsin bana da uydu aslında esnek bir diyet bence ne bileyim ben istediğim kiloya ulaşınca da devam etmek istiyorum sağlık adına şeker ve undan nefret ettim neler yemişiz!!
benim henüz 1 hafta oldu sizin gibi uzun süreli örnekler motive ediyor paylaşımlarınızı bekliyorum

saphiracım resimlerin çok güzel yüzündeki dolgunluk gitmis zayıflamak insanı çok güzellestiriyor:16:

merhaba hanımlar
yediklerim
2 yumurtadan zeytinyağında çevrilmiş omlet üzerine karabiber ektiimm şahane oldu
bir avuç peynir ve ceviz
2 kuru kayısı
2 fincan ıhlamur

diyette altıncı gün ya günler geçmiyoooorrrrr

selam arkadaslar

kahvaltım

bol yesıllıklı 2yumurtadan salata
peynır zeytın cevız domates
yesılcay 2kayısı

bırazdanda turk kahvesı

merhaba hanımlar
yediklerim
2 yumurtadan zeytinyağında çevrilmiş omlet üzerine karabiber ektiimm şahane oldu
bir avuç peynir ve ceviz
2 kuru kayısı
2 fincan ıhlamur

diyette altıncı gün ya günler geçmiyoooorrrrr

neden gunlerın gecmesını beklıyosunkı bu beslenme seklının en onemlı noktası sabır ve ıstıkrar zamanı bosver anı yasa bır haftada almadıkkı bır haftada verelım kıloları oyle degılmı moralcım

hiç duymadım ya bu keten tohumu olayıını ben kvurdum ıraz cıtır cıtır yıyorum dovulmuşu ya gözünün ününde öğüttür al yoksa bıseyler katıyorlarmış

canan hocaya soru sormustum tam soru degıldı aslında

soru canan hanım ben 1 aydır karatay diyeti yapıyorum kitabınızı okudum. bir köyde öğretmenim benım için kolay oluyor. 3 kılo verdım kadınlar kulubundeyım. size sorum tahlıl yaptıracagım hangılerını yaptırmalıyım kontrol amaçlı . etrafımda olumsuz yorumlardan sıkıldım işte tüm hersey normal demek istiyorum :) hayat boyu asla bırakmıyacam saldırma duygum bıttı yıyeceklere normalde herseyı ac tok farketmez hep yerdım su an 64 kıloyum sizi seviyoruzz.omega 3 seven seas kullanıyorum dogrumu acaba

cevap Rahatsanız, iyi ve mutluysanız tahlil yaptırmanıza gerek yok bence. Köydesiniz, yani hepimiz özlediği lüks içinde, doğallıklar içindesiniz. KEYFİNİZE bakın.

Temiz hava bol doğal gıda!!! Omega-3 seven seas iyidir. İçinde omega-6 olmamalı, ben bilmiyorum. Bol bol köy tavuğu, köy tereyağı, yoğurdu ve yumurtasını bizim yerimize de yemelisiniz. Sevgilerimle,

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

ve kızlar bugun tahlıl yaptırdım
kolesterol en yuksek 200 olmalıymıs benım 234
hdl en yuksek 60 olmalıymıs benım 81
trıglıserıt enyuksek 200 olamlıymıs benımkı 100 düşük iyi yani
ldl faydalı kolesterolum hıc bu kadar yuksek olmazdı en yuksek 160 olmalıymıs benım 133 bu kolesterol ıyı olan dıgerını dusuruyor aslında olumlu bı sey
tsh ım yuksek en yuksek 4.2 olmalıymıs benım ki4.79 buda metabolızmamın yavas oldugunu tıroidlerimin az calıstıgını gösterıyormus(ben daha öncede bu sorunla karsılasmıstım:5:

bunlar benım yorumlarım tabıkı yarın doktora göstercem canan hanımada yolluycam
Demıstı pepetıcım ,hocanın ve ogrencısının yorumlrını buldum bu konuda :66: Prf Canan .Efendıgıl .Karatay.dıyor kı " Vücudun ürettiği en önemli antioksidan kolesteroldür. Kolesterol yağ değil bir steroid hormon. Vücut ihtiyacına göre koruyucu olarak kolesterol üretir. Kolesterol mikrop ve virüsleri öldürür; östrojen, testosteron, stres hormonu gibi hormonların temelinde kolesterol vardır. D vitaminin temel taşı kolesteroldür."

Prf Ahmet .Aydın ıse." Bir erkeğe ‘Sizin erkeklik hormonunuz kolesterolden yapılıyor’ derseniz kolesterol ilacı kullanmaz!" dıyor.

Prf Canan .Efendıgıl .Karatay eklıyor " Geçen gün hastaneye Ankara’dan 25 yaşında bir bey geldi. Evli ve bir çocuğu var. Check-up yaptırdığında kolesterolü yüksek çıkmış, hekimi kolesterol ilacı vermiş. İktidarsızlık başlamış...Yüksek kolesterol faydalıdır, yapılan araştırmalar göstermiştir ki yüksek kolesterolü olan kadınlar daha uzun yaşamaktadır. Kolesterol diye bir hastalık yoktur, tamamen uydurmadır. Beynimizin yüzde 90’ı kolesteroldür. Beynin hayatta kalması, sinir sistemindeki ileti sisteminin iyi çalışması için kolesterole ihtiyacı vardır. Serotoninin yapısında da kolesterol vardır. Depresyon için bir ilaç veriliyor, serotonin reseptörleri kolesterolden meydana geliyor. Sen o serotonin reseptörlerini yok edince tabii ki insanlar depresyona girer!"

Prf Ahmet .Aydın eklıyor bu defa ". Sonra da diyorlar ki ‘Kadın emekli oldu veya menopoza girdiği için depresyona girdi.’ Tıpta muazzam ilerleme varken kronik hastalıklar korkunç bir şekilde artıyor. Unutmayın kolesterol iki gözü olan her şeyde vardır."...... :52: Cok mutlu ettı bu yorumlar benı.Kolay gelsın hepımıze :71: :71:

çalıştığım için günde 3 öğün yemek durumunda kalıyorum..öğle menüm şöyle :

ıspanak yemeği 1 tabak dolusu
2 kase cacık
bir avuçta fındık

inşallah doğru yoldayımdır..

canım ben de aynısını yapıyorum malesef bir kere takibe başladım mı dur bi de sabah tartılayım, tuvaletten sonra tartılayım, dur yanlış oldu bi de şurda deneyeyim,vs,vs...
ama bir gün hiç tartılmamayı başarabilirsen nasılsa takip bozuldu diyip bir hafta bile çıkmadığım oluyor. sadece bir gün dayan sonra bırakırsın birkaç günlüğüne...

kızlar bu arada arkadaş getirmişti bir bardak aşure yedim 3 gündür yediğim ilk şeker kızın bana... :50:

kendi kendime yemin etcem bu hafta, tartılırsam ... olsun diye.. yok yani duramıyorum, manyak gibi kendimi tartıya atıyorum sabah sabah.. başka çare kalmadı bu şekilde durdurcam artık kendimi napayım :(
arada sırada yenenden bişi olmaz, ama abartma daha fazla yeme sakın, mesela sen de 1 hafta kaçamak yapmıycana söz ver kendine :)

ayy kızlar kızlarrrr çok mutluyum sevincimi paylaşayım :D 14 gündür tık yoktu bu sabah bi tartıldım 55 olmuşumm ne sevindim ne sevindim acayip bi şeklde motive oldum hemen tickerimi değiştireceğim :))
sabah: klasik karatay kahvaltısı( ödül olarak küçük parça lavaş ekmeği :)) yedim
saat 3-4 gibi de ıspanak yiyeceğim :))

ayy kızlar kızlarrrr çok mutluyum sevincimi paylaşayım :D 14 gündür tık yoktu bu sabah bi tartıldım 55 olmuşumm ne sevindim ne sevindim acayip bi şeklde motive oldum hemen tickerimi değiştireceğim :))
sabah: klasik karatay kahvaltısı( ödül olarak küçük parça lavaş ekmeği :)) yedim
saat 3-4 gibi de ıspanak yiyeceğim :))

tekrar bravooooo :9:
günaydın kızlar...
kahvaltım beyaz peynir karper peyniri 1 tane
kırmızı biber 6 zeytin..
bugün biraz rahatsızım canım başka birşey istemedi beyaz peynirimide bitiremedim :19:

Merhaba kızlar geçmişi henüz okumadım
Bildirimleri yapayım dedim,boş bir vaktimde inceleyeceğim neler yapmışsınız:52:

Sabah:
2 bardağa yakın tarhana çorbası
3-4 çatal soğanlı mantarlı yumurta
1 büyük elma
Badem
Omega3 x 2 ad.

Öğle:
Bol pulbiberli yayla çorbası :56:
1 fırında tavuk but
Çoban salatası

Tartımdan yarın atak bekliyorum inşAllah:1:

Merhaba kızlar geçmişi henüz okumadım
Bildirimleri yapayım dedim,boş bir vaktimde inceleyeceğim neler yapmışsınız:52:

Sabah:
2 bardağa yakın tarhana çorbası
3-4 çatal soğanlı mantarlı yumurta
1 büyük elma
Badem
Omega3 x 2 ad.

Öğle:
Bol pulbiberli yayla çorbası :56:
1 fırında tavuk but
Çoban salatası

Tartımdan yarın atak bekliyorum inşAllah:1:

afiyet olsun canım yarın tartılar kimseyi utandırmasınnn :52:

Demıstı pepetıcım ,hocanın ve ogrencısının yorumlrını buldum bu konuda :66: Prf Canan .Efendıgıl .Karatay.dıyor kı " Vücudun ürettiği en önemli antioksidan kolesteroldür. Kolesterol yağ değil bir steroid hormon. Vücut ihtiyacına göre koruyucu olarak kolesterol üretir. Kolesterol mikrop ve virüsleri öldürür; östrojen, testosteron, stres hormonu gibi hormonların temelinde kolesterol vardır. D vitaminin temel taşı kolesteroldür."

Prf Ahmet .Aydın ıse." Bir erkeğe ‘Sizin erkeklik hormonunuz kolesterolden yapılıyor’ derseniz kolesterol ilacı kullanmaz!" dıyor.

Prf Canan .Efendıgıl .Karatay eklıyor " Geçen gün hastaneye Ankara’dan 25 yaşında bir bey geldi. Evli ve bir çocuğu var. Check-up yaptırdığında kolesterolü yüksek çıkmış, hekimi kolesterol ilacı vermiş. İktidarsızlık başlamış...Yüksek kolesterol faydalıdır, yapılan araştırmalar göstermiştir ki yüksek kolesterolü olan kadınlar daha uzun yaşamaktadır. Kolesterol diye bir hastalık yoktur, tamamen uydurmadır. Beynimizin yüzde 90’ı kolesteroldür. Beynin hayatta kalması, sinir sistemindeki ileti sisteminin iyi çalışması için kolesterole ihtiyacı vardır. Serotoninin yapısında da kolesterol vardır. Depresyon için bir ilaç veriliyor, serotonin reseptörleri kolesterolden meydana geliyor. Sen o serotonin reseptörlerini yok edince tabii ki insanlar depresyona girer!"

Prf Ahmet .Aydın eklıyor bu defa ". Sonra da diyorlar ki ‘Kadın emekli oldu veya menopoza girdiği için depresyona girdi.’ Tıpta muazzam ilerleme varken kronik hastalıklar korkunç bir şekilde artıyor. Unutmayın kolesterol iki gözü olan her şeyde vardır."...... :52: Cok mutlu ettı bu yorumlar benı.Kolay gelsın hepımıze :71: :71:

tesekkürler canım da sen sabah kahvaltılarından sıkılmadınmı kaç aydır:26: ben 1 ayda sıkıldım , muzluyu da yumurtalıyı da sevmiyorum tek sıkıntım bu ve sabah 1 dilm ekmek yedim baska yemiyorumm

Back
X