bakalım bende bu öğlen salata yiyeceğim peynirli inşallah veririm ya kiloları yeni evlendim insanlar evlenme sürecinde stresten zayıflar ben kilo aldım aksine
kizlar karatay diyeti kitabi guzel ama tas devri diyeti kitabini da mutlaka okuyun. karatay diyeti cok sade ve az kaliyor bu kitabin yaninda. ikisi de ayni seyi anlatiyor ama tas devri kitabinda cok daha fazla sey ogrenecek ve resmen yasamaya yeniden baslayacaksiniz.
ben tas devri kitabini okudum onun icinde tavsiye edilen birkac kitap var onlari da yeni aldim okuyacam
allah razi olsun bu yazarlardan bize gercekleri teker teker gosteriyorlar.
arkadaşım ben karatay kitabını okudum yaklaşık on gündür dikkat ediyorum iki kilo verdim 5 kilo daha vermek istiyorum 8 aylık bebeğim var çok sıkı diyet yapamıyorum senden ricam taş devri kitabından önemli noktaları burdan vurgularsan sevinirim ...
canim oncelikle bebegine allah saglik versin, saglikla buyusun insallah.
ben diger mesajlarimda da yazdim canim ben kilo vermek amaciyla degil daha ziyade saglikli olmak icin uyguluyorum burda yazanlari.
zaten bence bu kitaplari diger diyet kitaplarindan farkli yapan da bu.
karatay kitabi biraz daha kilo vermeye yonelik ama tas devri kitabinin kilo vermekle pek alakasi yok. tas devri kitabi bize suyu, soyayi, balik yagini, sut ve sut urunlerini nasil kullanmamiz gerektigini, refluyu, kolesterolu, PCOS hastaligini, astimi, sivilceleri, GDOlu urunleri, tarim ilaclarinin hayatimizda nasil var oldugunu, dogru nefes almanin onemi gibi genel gerceklerden bahsediyor. yani bir diyet kitabindan ziyade saglik bilgisi kitabi.
oyuzden canim zayiflamak icin sunlari sunlari oneriyor diyemicem. ama kitabin genel olarak en cok vurguladigi birkac seyi soyle ozetleyebilirim:
susamasak bile gunde enaz 2 litre falan su icmemiz gerekiyor
balik yagini mutlaka tuketmemiz gerekiyor (kapsul olarak belli mg oranlari verilmis kitapta)
nerde ve nasil kesildigini bildigimiz saglikli hayvanlarin kirmizi, beyaz etlerini ve bunlarin taze kaynatilmis sutlerini ve bunlardan yapilan ev yogurdunu ev peynirini ve ev tereyagini, ev kefirini tuketmemiz gerekiyor, geri kalan market etlerini ve marketteki kutu sutleri ve kutu yogurtlari ve diger paketlenmis pastorize edilmis market urunlerini kesinlikle tuketmememiz gerekiyor, bunlardan fayda degil zarar goruyoruz.
daha birsuru detay bilgiler var, kitap zaten cok kolay okunuyor, ben 2 gunde bitirdim.
ben ozellikle sutler konusunda cok sey ogrendim. sutten alacagimiz kalsiyumun kemikler uzerinde cok etkisi olmadigini, (zaten marketteki kutu sutlerin sut degil ithal suttozu oldugunu), osteoporozu asil onleyen seyin balik yagi oldugunu, illa da kalsiyum alinacaksa dereotundaki kalsiyumun ve magnezyumun, kutu sutlerden kat kat daha fazla oldugunu ogrendim.
daha nice guzel bilgiler var hele hele bebegi olan anneler icin bence bulunmaz bilgiler var cok tavsiye ederim.
saglam reklam yaptim galiba:) komisyon versin bana prof. dr. ahmet aydin:)
Dolmaya pirinç yerine ne koyuyorsun?
Karbonhıdrat ve seker (meyvelEr de dahıl) yemeyelı ıyı hıssedıyorum,seker konsantrasyonu ve damarrlardakı dolasım sıstemını bozuyor,kuru kaysı veya kuru ıncır yetıyor.
Evet haklısın dolma için pirinç şart değil ne koyarsan içine pişer.bende ekmek ve şekerden vazgeçtim geçeli erkenden uyanmaya başladım:) alakası varmı bilemiyorum.
vay be demekki ondanmis ben de sekeri hayatimdan cikardigimdan beri 8bucuk-9 arasi kendiligimden uyaniyorum. daha onceleri senelerdir ben 11den once uyanamayan insandim. birdenbire erken uyanmaya baslayinca anlayamamistim bi tuhaflik mi var demistim. demekki sekerdenmis:)
seker bukadar herseyde etkiliyse dusunsenize yillardir kimbilir ne zararlar verdi vucudumuza
(bu arada ben cok saglam uyguluyordum bu diyeti ama erkek arkadasim dondurmayi cok seviyor ona eslik etmek icin haftada 1 yada 2 kere 1-2 top dondurma yiyorum onla beraber:) burda gunah cikarayim dedim:) )
Dıyetı uygulaması kolay cunku dusuk glısemık ındeksı olan gıdalarla beslenılıyor..Yanı yedıkten sonra acıkmak yok 5-6 saat ,adet gunu bıttıkten bır muddet sonra tartılıyorum,asırı spor yapmadan gunluk ev ıslerı yetıyor bana,halsızlık kalmadı ,varısler yok gıbı,aynayla barıstım,ıyı hısseDıyorum,zıhnım berrak ,alerjık sıkıntılarım gıttı,20 lı yaslardakı bedenıme donuyorumM.:Hayatımdan trans yagları (her turlu katı margarın,rafıne yagları(zeytınyagı tereyagı harıc)) cıkardım..Rafıne yaglar ısıyla zararlı yaglara donusuyorlar ve rafıne edılırken tadı guzel olsun dıye seker bıle konuyor bunlara,meyvelerI kaynatınca da aynı yaglar olusuyor ,hayatımda Meyve yok zaten,kuru ıncır veya kuru kaysı(kaysının da kahverengı olanı) var sadece.Cevız fındık fıstık ekmektekı B vıtamınlerını karsılıyor ekmegı sevgıyle ugurladım hayatımdAn,seker de yok ruh saglıgım agız saglıgım bedenım guvende,..
ahhh dondurma benim en sevdiğim,yaz döneminde kilo veremeyişimi ona borçluyum maalesef,yaz bitse de eski rutinime dönsem:)