kızlar ben kitabın tamamını okudum ve 10 gün önce kadar başladım diyete şunu söyleyeyim bu diyet beni acıktırmıyo yani ara öğün yapmıyorum. bi de spor yapsam süper olacak. ben buradan deneyimlerimi paylaşırım , birbirimize destek olursak daha iyi olur, dediğiniz gibi diyetin özü meyve dahil şeker yok, ekmek dahil unlu gıdalar yok, organik beslenmeye özen gösterilecek... ha bu arada meyve suyu da içilmemesi lazım ama ben her sabah 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu içiyorum...
Merhaba kızlar ben bu sitede yeniyim aslında 4 senedir takip ediyordum ama pek vaktim olmadığı için aktif değildim.İlk defa mesaj yazıyorum umarım hata yapmamışımdır.Beni derdim de kilolarım zaten genetik itibariyle kilo almaya ve öyle kalmaya çok yatkınım.14 yaşımdan beri sürekli kilo alıyorum ama veremiyorum.Ancak 2009dan beri hareketsizlik,sağlıksız ve düzensiz beslenme yüzünden hızla kilo aldım,üstüne bir de hamilelikte eklenen 18 kilo ve doğum sonrasında pek emziremediğim için o kiloların olduğu gibi kalması ile 1.50 boyunda,84 kilo yerle yeksan plates topu gibi yuvarlak biçimsiz,öününde sarkık bir torba gibi göbek demeye şahit lazım olan bir fazlalıkla yaşayan biri oldum
Öyle umutsuzum ki sanki ne yaparsam yapayım işe yaramayacakmış ben en fazla 80 kiloya inmiş,tombalak,biçimsiz,asık suratlı biri olarak kalacakmışım gibi geliyor.En sonunda 2 halam gibi 40lı yaşlarda 150 kilo civarında tabuta sığmayan biri olarak ölmekten çok korkuyorum.
Oğlum yüzünden ne kadar erken kalkarsam kalkayım kendime vakit ayırıp erken saatte kahvaltı edemyorum. O uyuduğunda öğlen olduğu için öncesinde ne içersem içeyim sanki haftalardır birşey yememiş gibi vahşice yediğimi hissediyorum bazen ne bulursam tıkıyorum ağzıma.Eşim şanslı tiplerden olduğu için sadece kendini düşündüğünden evden gereksiz abur cuburları eksik etmiyor.Görmesem sabrederim aklıma gelmez ama evde olunca gün içinde beni sürekli dürten o tatlı krizlerini bastırmak için kek,çikolata,meyve suyu,cola v.s. ne varsa yutuyorum ve her geçen gün daha beter oluyorum
tamamen zamansız,plansız bir hamilelik yaşadığım için kilo vermeye çalışırken 70 kilo ile hamile kaldım,sonrası fena resmen besiye çekildim.88 kilo ile doğuma girdim doğumdan sonra 6 kilo gitmiş 82 kilo kalmıştım oğlum istemediği halde zorla emzirerek 40 günde 76 kiloya indim ama oğlum benden inatçı çıktı ve beni emmeyi şiddetle reddetti
( sonrasında depresyon,stres,tek öğün beslenme ( o da kocam geldiğinde yani gece 23.00te) ile hızla 86 kiloya çıktım.Yaza girdiğimizden beri canım yemek,hamur işi v.s. istemediği için 83 kiloya indim ama şimdi durmadan kola içiyorum
selülitlerimden kurtulamıyorum.
Lütfen bana yardım edin cola içme isteğini,tatlı krizlerini nasıl bastırabilirim? plates yapmayı denedim olmadı Ebru Şallı habire yeni bir alet kullanıyor onları alacak gücüm yok zaten yanlış hareket yaptım herhalde belim incindi o da kaldı.Yürüüş desen oğlum bebek arabasında durmadığı için kaucağıma aldığımda da nefesim kesildiği için yürüyemiyorum
( çaresizim.
YAR BANA BİR ÇARE MEDEEEET
Bir de herkes sürekli ne kadar kilo oladığımdan bahsettiği için insan rasına çıkmaktan nefret eder oldum daha çok moralimi bozup beni yemeye itiyorlar belki burada benim gibi hissednler varsa birbirimizi motive ederiz,tavsiyelerde bulunuruz diye düşündüm.
Sevgili Ekincik ,
Sizden alıntı yapmamın sebebi; kilo tablonuzda gördüğüm - ivmenin beni etkilemesi yani 90lı kilolardan 70 lere inmemniz beni çok heyecanlandırdı belki ben de başarabilirim diye düşündüm her ne kadar metabolizmam yavaş olsa da...Sizi takdir ediyorum ayrıca nasıl başardığınızı merak ediyorum.
Acaba bana yardımcı olabilir misiniz?
Şimdien teşekkürler