• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

sabah kalkar kalkmaz 1 koca bardak ılık suya 1 tatlı kaşıgı sirke 5 damla limon .1 saat sonra 1 kupa sade neskafe
kahvaltı 11.30daydı haşlanmış yumurta beyazı 1 tam yumurta domates salatalık ,4 zeytin 1 kk tuzsur peynir 1 b süt 1 omega3
akşam geç saate nişandan dönücez geldigimde süt meyveyle kapatmayı düşünüyorum
sporum leslie 4mil
su 2 lt bitti

Kizlar az once bi siteden okudum..TUS sitesi..canan hocanin diyetini yorumlamislar..genelde cogu mantikli oldugunu soylemis..hocamiza tek kizdiklari nokta cikip tv de bunlari anlatmasi ve akademik bi cevrede paylasmamasi..bide Turk Kalp Vakfi Derneginin(hocamiza karsi cikanlar) cagin gerisinde kaldigini,ingilizce bile bilmediklerini ve ceviri bilgilerle insanlari yonlendirmeye calistiklarini soyluyo doktorlar...bide butun hastaliklar icin: Once hastalik bulunmus sonra ilac....ama statine gelince( kolestrol ilaci)))) once ilac bulunmus sonra hastalik:))))...!!! Yuruyus konusuna gelince: zaten bastan beri hocamizin dedigi sey kaloriye takilmayin...yani kalori yakmak icin yurumuyoruz...yuruyus insulin direncini kiran en buyuk etkenmis,ondan yuruyoruz...zaten insulin direncini kirmak degil mi butun cabamiz..bide her kacamagimiz bu direncin tekrar baslamasina yol aciyomus.....o yuzden kacamak yaparken bi kere daha dusunek bundan sooora:)))

Evet bizde temizliği bitirdik.Gerçi ben mutfaktaydım. Kardeşim ve kuzenim silip süpürdü. bende tezgahtı yok bulaşıklıktı yok fırındı uğraştım durdum
Şimdide dünden kalan fırında mücver ve tavuklu karnabaharla salata var menüde. arada şekeriz türk kahvesi içtim bide:)).

İyi akşamlar karatay güzelleriii
:56::56:
3. öğünüm: kahvaltı sağlam öğlen de güzel akşam az yiyorum kızlar:34:
Yarım porsiyon gibi sarımsaklı yoğurtlu semizotu sal.
3 adet bulgurlu yaprak sarma
7-8 kabak çekirdeği

kahvemi bile içtim ben vee tükkanı kapadım güzeller:16::16:

Fzgun 2. öğünde çok az yemişsin bence canım kilo veremezsin bak:52:

sabah kalkar kalkmaz 1 koca bardak ılık suya 1 tatlı kaşıgı sirke 5 damla limon .1 saat sonra 1 kupa sade neskafe
kahvaltı 11.30daydı haşlanmış yumurta beyazı 1 tam yumurta domates salatalık ,4 zeytin 1 kk tuzsur peynir 1 b süt 1 omega3
akşam geç saate nişandan dönücez geldigimde süt meyveyle kapatmayı düşünüyorum
sporum leslie 4mil
su 2 lt bitti

Afiyet olsun canım.
Nescafe yasak:20:
Meyveyi de sabah ya da en geç öğleyin yiyoruz canım malum şekeri var ve akşama kadar ancak eritiyoruz diye

Yarın ki yemeğimi de yaptım ben:34:
Barbunya pilaki yaptım güvecimde ohh miss oldu:46:
yaprak sarma ve tarhana çorbası da var.
Bir de pırasa yemeği yapayım akşam. Yemek derdi geriyor beni:52::52:

Kanaelcim afiyet olsun,sen bugun zararli bise yemissin zaten: salam:))) yasssakkliyorum sana bitteriii:)) hürrem gibi konustum..sen bilin tatlim,ama nacizane tavsiyem kuru incir yada kayisinin icine badem yada findik koy yanina bi bardak da sut... Oohhh al sana tatli:))))

;) evet canım salam yedim pişman da olmadım değil .. Hic de sevmem salamı ama yemiş bulundum ;)
Bitter den de vazgeçtim ;) onun yerine kara kayısı bir kaç fındık süper olur ve süt ;) hem metabolizmayı da hızlandırıyor değil mı ? (; bir tasta 2 3 kuş birden vurmuş olurum..
Teşekkürler canım tavsiyen icin ... Öptüm Cnm saol , Varol ;)

slm kızlar keşkek yemegi yasakmı bu diyette bugdaglı sonuçta yagsız tavuklu yenilebilirmiki

Bende severim keşkek ;)
Bence yasak olmaması lazım , sonuc da bulgur yiyebiliyoruZ yani buğday da yiyebilirmiyim diye düşünüyorum .. Yarım porsiyonu asmiyacaksa bence olabilir ..
Ama diğer arkadaşların da yorumlarını bekleyelim ..
Bilirkişi raporu lazım ;)

Simdi den Afiyet olsun canimm

Bende severim keşkek ;)
Bence yasak olmaması lazım , sonuc da bulgur yiyebiliyoruZ yani buğday da yiyebilirmiyim diye düşünüyorum .. Yarım porsiyonu asmiyacaksa bence olabilir ..
Ama diğer arkadaşların da yorumlarını bekleyelim ..
Bilirkişi raporu lazım ;)

Simdi den Afiyet olsun canimm

Keşkek yasak değil arkadaşlar. Ancak buğdaylar biliyorsunuz keşkek yapılırken dövülür, dövmeden ya da blendırdan geçirmeden yaparsanız karataya daha uıygun olur

Şiddetli kabızlığa karşı: Portakal yaprağı kürü

İbrahim Saraçoğlu

Taze portakal yaprağı

Kür’ü uygulamadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar
1- Taze portakal yaprağı kronik kabızlık şikâyetlerine karşı mükemmel bir yardımcıdır. Portakal yaprağının kurutulmuşu amaca uygun değildir.
2- Seyahatlerde hijyenik tuvalet şartlarının bulunmaması veya dışkılama ihtiyacı geldiğinde tuvalet imkânı bulunamaması nedeniyle kişi dışkılama ihtiyacını tutmak zorunda kalabilir. Bu nedenle kabızlık baş gösterebilir. Böyle bir durumda 1-2 kez sinameke çayı içmek iyi bir çözüm getirebilir. Ancak, sinameke çayı kesinlikle alışkanlık haline getirilmemeli ve uzun müddet ( 1 haftadan fazla ) kullanılmamalıdır.
3- On iki yaş altı çocukların herhangi bir kürü hekimlerine danışmadan uygulamaları kesinlikle uygun değildir.
4- Aksi belirtilmedikçe aynı anda birden fazla kür uygulanmamalıdır. Herhangi bir kürün uygulama süresi tamamlanmadan da başka bir bitki çayı ( yeşil çay, papatya, ıhlamur, adaçayı .. ) içilmemelidir.
5- Tüm kürlerin çelik veya emaye kaplarda hazırlanması gerekmektedir.
6- Kullanacağınız bitkinin raf ömrünün bir yılı geçmemiş olmasına dikkat ediniz.

Kür

Yaklaşık 150 ml ( bir su bardağı ) kaynayan klorsuz suda 7-8 adet portakal yaprağını kısık ateşte ağzı kapalı olarak 10-12 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocaktan indiriniz ve ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra kahvaltıdan en erken 1 saat sonra içiniz. 4 gün boyunca günde 1 kez içiniz ve kürü sonlandırınız. Her defasında taze hazırlanmalıdır. İhtiyaca göre kürü tekrar edebilirsiniz. Şikâyete göre dönem dönem uygulayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hep yalannnn !
Yakınlarımız hep abartıyorsun gayet iyisin doğumdan sonrası için iyi bile ... Gibi pembe yalanlarla kandırıyorlar :((
Artık inanmam Karataya DEVAM Yürüyüşe devam
Kızlar dolmuşda gülenler oldu rezil oldum yaaa. Üzüldüm demek ki abartmıyorum :43::14:

Hep yalannnn !
Yakınlarımız hep abartıyorsun gayet iyisin doğumdan sonrası için iyi bile ... Gibi pembe yalanlarla kandırıyorlar :((
Artık inanmam Karataya DEVAM Yürüyüşe devam
Kızlar dolmuşda gülenler oldu rezil oldum yaaa. Üzüldüm demek ki abartmıyorum :43::14:

Merhaba canım. Yakınlar ve arkadaşlar yok senin fazla kilon dediler kilo almaya başlayınca yine aynı şeyleri söylediler durmadım yedim yedim yedim yedim...
veee tam 10 kilo aldım. İlk defa 60 ların üstüne çıktım hiç kimse bana kilon fazla demedi. Taa kii kıyafetlerimin içine sığmadığım için -67 kilo idim-alışverişteyken kollarımın üst kısımlarının aşırı kilo almaktan çatlamasıyla durumun kötü olduğunun farkına vardım. Kimseyi dinleme bu konuda sen bence..
İştee sen aynaya bak onu dinle, en doğruyu o söylüyor inan...

Merhaba hanımlar,
Gündüz de yazmıştım aranıza yeni katıldım ben de.
Daha 22 yaşındayım. hedefim sadece 3 kilo vermek umarım başarırım:)
diyete ilk başladığımda 51 kiloydum.
Biraz da sağlıklı beslenmek adına bu diyeti yapıyorum. Çünkü özellikle geceleri bilgisayar başında ödev yapan ve bol bol abur cubur yiyen bir insanım:S Her defasında bu gece yemeyeceğim deyip yanıma çikolata, bisküvi vb. almasam da benimle birlikte çalışan arkadaşlarım ikram edince hayır diyemedim:(
Karatay ve kk ile bu alışkanlığı 5 gündür (karataya başlama kararı aldığımdan beri) bıraktım.
Ayrıca daha önceden sık sık yiyenlerdendim bende.
Bugünkü menüme gelince:
Sabah biraz geç kalktım, malum tatil:D
saat:11.30'da 2 yumurta
10 zeytin
1/2 çay bardağı ceviz
1/2 salatalık
2 çeri domates
1 avuç içi beyaz peynir
biraz tere,kuzukulağı,nane,maydonoz
akşam 19.00'da kıymalı yumurta
mevsim salata

Kolay bir salata. Sofralara çok sık gelmediği için farklı bulunuyor.

Mantar diyet yapanların sıkı sıkı sarılması gereken bir sebze, yalnız sindirimi zor biraz. Bir de yıkaması zor. Biz temiz olsun diye kazıyoruz ama TV şovu olan aşçılar bezle siliyorlar, hatta tadının topağından geldiğini söyleyip özellikle çok temizlemiyorlar.

Malzemeler:
■Kültür mantarı
■Kırmızı biber (közlenmiş de olabilir)
■Yeşil biber
■Dereotu
■Dilerseniz mısır, yeşil soğan, yeşil zeytin…
■Zeytinyağı, limon suyu, tuz

Yarın bunu da yaparım

Tarif:

1. Mantarları yıkayıp limonlu suda haşlayın. İncecik doğrayın.

2. Biberleri ve dereotunu temizleyip ince doğrayın.

3. Hepsini karıştırıp zeytinyağı, limon suyu ve tuzla hazırlayacağınız sosu dökerek servis edin.

4. Dilerseniz salatayı zeytin dilimleri, mısır ve yeşil soğanla zenginleştirmek mümkün.

İyi akşamlar karatay güzelleriii
:56::56:
3. öğünüm: kahvaltı sağlam öğlen de güzel akşam az yiyorum kızlar:34:
Yarım porsiyon gibi sarımsaklı yoğurtlu semizotu sal.
3 adet bulgurlu yaprak sarma
7-8 kabak çekirdeği

kahvemi bile içtim ben vee tükkanı kapadım güzeller:16::16:

Fzgun 2. öğünde çok az yemişsin bence canım kilo veremezsin bak:52:

Canım bugün gene dışarıdaydım, o yüzden öğleni biraz geçiştirmek zorunda kaldım. Ama ilk defa salata bile fazla geldi, eğer hasta olmuyorsam, sanırsam ki iştahım düzeliyor (inşallah). :62:

Akşam : Biraz kuru fasulye, 2 kaşık bulgur pilavı, yarım kase yoğurt.

akşam yemeğimide yedim

brokoli çorbası
pırasa yemeği
tavuklu marul salatası
keten tohumlu yoğurt

1 avuç kabak çekirdeği:26:
birkaç tanr diye başlamıştım neyse durabildim
suyumda 3,5 litre oldu şimdide bergamut aromalı çayımı yudumluyorum:7:

Selam hanımlar aksam yemeği biraz erken oldu..

17.30 da 4 tane mercimek köfte (yasak mı bilemedim)
Beyaz peynir
Turşu (bu sıra çok turşu yiyorum..)
Sekersin çay
Birkaç tane incir lokumu(bu kacak oldu biliyorum)
Herkese bol leptinli geceler..

Back
X