Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Soru : Kolay gelsin Canan hanım. Yazdığınız kitap için çok teşekkür ederim size. Sağlıklı kilo verdiğimi ve verdiğim kilonun yağlardan gittiğini görmek çok büyük bir keyif. Size sormak istediğim bir soru var. Acaba light süt,peynir, yoğurt tüketmemizin sakıncası var mıdır ?

Cevap : Teşekkür ederim, Bütün tükettikleriniz doğal olan, süt, yoğurt ve peynir olması gerekkiyor. Light gıdaların hepsi işlenmiş gıdalardır. Sağlıksızdır. diyet yazan her türlü yiyecek ve iiçecekten uzak durmalısnız. Prof. Dr. Canan E Karatay. Soru : HOCAM İYİ GÜNLER.1 BARDAK KOLANIN VÜCUDUNUZA 60 DAKİKADA VERDİĞİ ZARAR ! LA İLGİLİ HERYERDE BİR MAKALENİZ YAYINLANIYOR .SİZİN BÖYLE BİR MAKALENİZ VARMI ACABA. 1 KOLA ÇOK MU ZARARLIDIR. SİZDEN BİLGİ ALMAK İSTEDİM. SAYGILARIMLA.
09.09.2011 09?00 tarihinde sorulmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Kolalar ve tüm şekerli içecekler sakıncalıdır. Karaciğer ve pankresa organlarında yağlanma başlatır. Yağlanma ise bütün hastalıkların başlamasının nedenidir artık bilimsel olarak gösterilmiştir. Hastalıkalrı başltanlar et, yağlar değil, şeker ve şekerli içeceklerdir Soru : Canan Hocam merhaba, Kitabınızı bir akadaşımda gördüm. Bir miktar inceleme şansım oldu. Aslında sorularımın bir çoğu kitabınızda yer alıyor ama yine de şahsım için özel olarak cevap almak istedim. Benim yaklaşık sekiz senedir kolestrolüm yüksek. İlaç kullanıyorum. Yapılan testler sonucunda genetik olması nedeniyle kullanmam gerektiği belirtildi. Bir süre önce kardiyolog ile görüşmem gerektiğinde iyi huylu kolestrolümün yüksek olması nedeniyle ilacı bıraktım. Kasım ayında yeniden kontrol edilecek. Aynı zamanda ailemde şeker olması nedeniyle çarpıntı, uyku hali gibi sıkıntılar nedeniyle gizli şeker testi yapıldı. Reaktif hipoglisemi dendi. Çok ileri düzeyde değilim. Bayılma vb. gibi sıkıntılarım olmuyor. Ancak kendimi aç bırakmamam bu nedenle de ara öğünlere özen göstermemi belirttiler. Siz kitabınızda kolestrol ve ara öğünler için daha farklı bir yaklaşım sergiliyorsunuz. Ya da ben yanlış anlıyorum. Benim özelimde de sizin diyetinizi yapmamda bir sakınca var mıdır? Teşekkürler.

Cevap : Benim önerilerim, klasik bir diyet şekli değil. Sizin gibi şikayetleri olan kişilerin, bu ikayetlerinin altında yatan metabolik bozuklukları açıklıyorum ve öneri gitiriyorum. Özellikle reaktif hipoglisiminin neden olştuğunu ve nasıl önleneceğini açıklıyorum. Reaktif hipogliseminin nedeni insülin direncidir!!!Sık sık yemek ve ekmek yemek insülin direncini meydana getirmekte ve olanı da beyer etmektedir!! Karar sizin...şeker hastalığı da genetik değildir, ayrıca bildiririrm. İnsülin direncine bağlıdır ve düzelebilmektedir!!! Geçmiş olsun!! Prof. Dr.M Canan EfendigilKaratay.

evet ara öğün olarak yedimmm..
daha doğrusu pis boğazlığımdan yedimm..
yemek için yani..
menü içinde tüketicez yani ama olabildiğince az anladım canım teşekkür ederimm..

yaz meyveleri işte ağzım durmuyor bir türlü..
kavunu pek sevmem.
karpuzun bu günlerde tadı yok..
şeftali ve muz kabız yaptığından bende yemem..
ama üzüm,mısır,erik vazgeçilmezlerimden...
alışıcizzz bakalımm..

bende aylarca hiçç ama hiçç tatli,çikolata yemedimm.
ama günde 2 posiyon meyve hakkım vardı bu nedenle şeker ihtiyacı hissetmiyordum..

şimdilerde de incir ve kuru kayısı ile idare ediciz öyleyse....

ilk gün acemeilklerle geçiyor ama yinede fena değilim eferim bana:86:

Hemen pat diye mükemmel bir menüyle çıkamayız zaten değil mi?
Ben hala uyamayabiliyorum zaman zaman.
BUgün de o günlerden birisi. ( Sabah acıktım ama dışarıdaydım. Poğaça yedim 1 tane. )

kitabı okudun mu bilmiyorum ama bizim leptin hormonumuz var ve bu yağ yakan bir hormon.
Ve inisülin salgılanması azaldığında başlıyor salgılanmaya.Biz bir şeyler yediğimizde ise inisülin salgılanıyor.
Yani sen arada bir şey atıştırdığında leptin salgılanmıyor.
Bu yüzden en önemli kural ara öğün yok.
Meyveyi olabildikçe azalt ama illa yiyeceğim dersen de aman ara öğünde yeme.

Bildirim:16.09.2011
Rumuz:loxandra
Başlangıç tarihi:10.07.2011
Başlangıç kg: 86.1
Geçen hafta: 79.1
Bu hafta: 78.7
Fark: + veya -:-400gr
Toplam fark:7.4 kg
Beden:44
Spor: yok
Boy: 167
Hedef:57

Bildirim:16.09.2011
Rumuz:loxandra
Başlangıç tarihi:10.07.2011
Başlangıç kg: 86.1
Geçen hafta: 79.1
Bu hafta: 78.7
Fark: + veya -:-400gr
Toplam fark:7.4 kg
Beden:44
Spor: yok
Boy: 167
Hedef:57
vayyyyyyyyyyyyyy tepriklerrrrr

"amannnnnnnnnnnnnnnnnn" kelimen mahvetti valla..
kalan birkaç üzmümüm boğazıma dizildi

Kızlar aksam sekızden sonra lahana dahı yemek yok.Ayran ıcebılırsınız ,tatlı krızınız tutarsa sut ıcebıllırsınız.Aksam yemegı 6-7 arası olacak,yıyemeyenler ayran veya sutle ıdare edıverınız,aksam saat sekısden sonra asla meyve yenılmeyecek,bu dıyeıtın en onemlı noktası bu.

Eklentiler

• $yaz-aylarinda-herkes-bu-estetikleri-istiyor-kadinlarkulubu-net-01.jpg
    13,1 KB · Görüntüleme: 43
hoşgeldin loxandra tebrikler (-) lerin için :)

tesekkürler kızlar. beklettiğim için özür dilerim,kızım hala hasta,dr a götürdük onu,sonrada bıraz alısveriş yaptık,ancak gelebildim.az da olsa eksim var bu hafta.ya bu omega-3 konusu kafama takıldı,kilo vermeyi durduruyorsa içmeyelim bir süre,diğer besinlerden aldıgımızla mı yetinelim ne dersınız?yada doktorlar sıtesınden hocaya mı soralım?

famircikkk hosgeldin mu aradanasıl gidiyor modifiye karatay?

Birbirimizi uyaralım ki boğazımıza dizilmesine gerek kalmasın hiç girmesib ağzımıza değil mi?

sizinle 3 hafta önce aynı kilodaydık ben tatildeyken biraz geçmişsiniz beni bende haftaya yetişirim inşallah size. teşekürler

Ufak tefek farklar olur haftalara göre, vücudumuz su tutmuştur.
Ufak kaçamak yapmışızdır.
Ya da sporumuz bol olmuştur.
Aynıyız hala.
Ve yakında 55 kiloda aynı olacağız ..

Evett
loxandranın bildirimiyle beraber birazdan listeler geliyor..
Hazır olun kızlarr ..
Bir de TUYA vardı ama girmemiş bu hafta sanırım bildirim de yapmaz.

Hazır mısınızz ?

Canım sen 170 cm boyla şimdide harika görünüyorsundur eminim

Canım sen 170 cm boyla şimdide harika görünüyorsundur eminim

Aslında öyle aman aman bir fazlalık gözükmüyor bakınca ama daha 20 yaşındayım.
Biraz bu yaşlardayken fiziğimde hiç fazlalık olmasın diyorum.
Biraz da gelecek yıllara sağlık yatırımı yapıyorum.

Sevgili arkadaşlar, bizler sağlıklı ve dengeli beslenme ve yaşama alışkanlığı kazanmaya çalışıyoruz. O yüzden diyet demiyor, SDBY alışkanlığı diyoruz. Kilo vermek yerine de incelmek diyoruz ki bilinçaltımıza yanlış şartlamalar yerleşmesin. Amacımız bu... Ne kadar başarılı oluruz, uygularız, bilemiyoruz ama elimizden gelen gayreti sarfediyoruz. TAbiki arada molalar, iniş çıkışlar olacaktır, insanız nihayetinde. Amaç yılmadan, azimle devam edebilmek. Bu forumda birbirimize destek verebilmek.
Bu uyguladığımız SDBY alışkanlığı calori diyeti değil, düşük glisemik endekse yönelik bir diyet ve bu diyetin sıkı uygulayıcılarından güzel bir örneğimiz de var bu forumda, Sevgili Gül arkadaşımız. Bu gün itibarıyla bu diyetle tam 25 kg vermiş (Tekrar tebrik ediyorum kendisini).
Bir de yeni üye olan arkadaşlar eğer gerçekten kararlılarsa geçmiş sayfaları okusunlar, bu soruların cevaplarının hepsi var.
Tekrar başarılarımız daim olsunnnnnnnn.......... Sevgilerimle.......

uşşşbulduk

yanlışlarla gidiyor valla...
araöğünde üzüm ve erzican tulum peyniri yidimm:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…