• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızlıktan Uyuyamadım Keşke Kurtulsam Bu Durumdan

Vejetaryen Zombi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
1.139
488
123
Günaydın herkese moralim gerçekten çok ama çok bozuk içimde sürekli daralma var uyuyamıyorum sebebi sınav sonuçları. Normalde geçen yıldan daha fazla çalıştım ama ilk gün stres yüzünden matematikte normalden çok az yaptım ikinci günde yine matematikten çok yanlışım cıktı 40-45k civarı bekleyen ben 155k yaptım:( ne yapacağımı inanın bilmiyorum istediğim yer zaten gelmiyor. Normalde 4 yıllık tutuyor ama sosyal hizmetler uluslarasi ilişkiler gibi bölümler bu bölümlerde de dışardan okuma ve ülkedeki üniversite çokluğundan ötürü okusam da zor iş bulurum gibi geliyor burda harcayacağım yılı 2 yıllık okuyarak harcayayım diyorum ama orda da sağlık dışında yapabileceğim ve hemen iş bulabileceğim meslek bulmak çok zor tıbbi görüntüleme paramedik odyoloji var ama baktım hem alım az hemde puan çok yüksek.

Şimdi bu durum beni üzüyor çünkü ben yaşıtlarım çalışmadığında gezdiginde dolastiginda hep çalıştım özellikle matematiğe temel matematiği zayif arkadaşımla aramda 24k fark var 9.sınıftan beri çalışmamın karşılığı bu muydu dedim kendime erken farkındaydım ve erken çalıştım ama buna rağmen kötü almak beni çok üzdü.

Şimdi mezuna kalma ihtimali de var yaş konusunda yıl kaybı vs çok düşünmüyorum çünkü hem nolursa olsun her türlü yaşım ilerleyeceği için hemde yılın son aylarında doğanlardan olmama rağmen okula erken yazıldım yani bu yıl 12.sınıf olmam lazım :D ama evdekiler yüzünden kalmaktan korkuyorum biraz araları limoni ve özellikle babam başarı sever birisi abartmıyorum ilkokuldan beri sürekli sınavlar da başarılı ol düşüncesini empoze etti bide zaten onla aram çok iyide değil artık kafayı yemekten korkuyorum o kadar mutsuzum ki uyuyamıyorum nefes darlığı çekiyorum sizce ne yapmalıyım sırf gitmek birden işebaşlayıp para kazanmak için 2 yıllık mantıklı mi yoksa onun yerine mezuna mi kalayım yada kuaförlük mü

Saglikta biraz kpss kassan atanirsin. Ama amacin devlet memuru olmak mi bu da onemli.
Açıkçası psikoloji isteyip kendimi geliştirmek istedim şimdi hemşirelik falan tutsa giderdim ama sayısal siralamam çok düşük 2 yıllık biyere gitmek için gidip hem istemedigim bölümü okuyup hemde işsizlikle uğraşmak daha tehlikeli olabilir gibi geliyor

Sosyal Hizmetler gayette güzel bir bölüm.Çalişma alanı da çok geniş..

Fakat yine de içinize sinmiyorsa seneye daha iyi çalışır istediğiniz bir bölümü okursunuz.
Hem açık hem 2 yıllık hem 4 yıllık mezunu çok olunca sıkıntı olabilir gibi düşündüm biraz daha araştırayım madem saolun 😊

Cogu kalbur ustu bolum mezunu da is bulamiyor. Iki yillik bolumden ziyade sansinizi bir sene daha calisip degerlendirseniz iyi olur. Sinavda sadece bilgi degil streste yanlisa sebep oluyor.
Gerçekten o kadar haklısınız ki milli savunma sınavına girdim bu yıl beklentim yoktu kendimi görmek için girdim ve yaptığım netlerin aynısını yaptım süre konusunda tam istediğim gibi oldu beni kaybettiren endişe oldu galiba ama işte ben sakin sanıyorum kendimi mezuna kalsam bile nasıl sakin olcam panik yapmamaya çalışcam bilmiyorum

Araştıracağım tekrardan
Evet cidden çok kötüydüm öyle olmuş olabilir
sosyal hizmetler okuyup sonra dikey gecimis yatay gecismi bilmiyorum sosyoloji okuyup sosyologda olabilirsiniz
yakin zamanda her aileye bir sosyolog projesi olacak aile hekimi gibi dusunun
bende sosyal hizmetler kayitliydim ama dondurdum suan kizim biraz buyusun baslayacagim tekrar hatta bir kez daha uni sinavina girmeyi dusunuyorum

Günaydın herkese moralim gerçekten çok ama çok bozuk içimde sürekli daralma var uyuyamıyorum sebebi sınav sonuçları. Normalde geçen yıldan daha fazla çalıştım ama ilk gün stres yüzünden matematikte normalden çok az yaptım ikinci günde yine matematikten çok yanlışım cıktı 40-45k civarı bekleyen ben 155k yaptım:KK43: ne yapacağımı inanın bilmiyorum istediğim yer zaten gelmiyor. Normalde 4 yıllık tutuyor ama sosyal hizmetler uluslarasi ilişkiler gibi bölümler bu bölümlerde de dışardan okuma ve ülkedeki üniversite çokluğundan ötürü okusam da zor iş bulurum gibi geliyor burda harcayacağım yılı 2 yıllık okuyarak harcayayım diyorum ama orda da sağlık dışında yapabileceğim ve hemen iş bulabileceğim meslek bulmak çok zor tıbbi görüntüleme paramedik odyoloji var ama baktım hem alım az hemde puan çok yüksek.

Şimdi bu durum beni üzüyor çünkü ben yaşıtlarım çalışmadığında gezdiginde dolastiginda hep çalıştım özellikle matematiğe temel matematiği zayif arkadaşımla aramda 24k fark var 9.sınıftan beri çalışmamın karşılığı bu muydu dedim kendime erken farkındaydım ve erken çalıştım ama buna rağmen kötü almak beni çok üzdü.

Şimdi mezuna kalma ihtimali de var yaş konusunda yıl kaybı vs çok düşünmüyorum çünkü hem nolursa olsun her türlü yaşım ilerleyeceği için hemde yılın son aylarında doğanlardan olmama rağmen okula erken yazıldım yani bu yıl 12.sınıf olmam lazım :KK70: ama evdekiler yüzünden kalmaktan korkuyorum biraz araları limoni ve özellikle babam başarı sever birisi abartmıyorum ilkokuldan beri sürekli sınavlar da başarılı ol düşüncesini empoze etti bide zaten onla aram çok iyide değil artık kafayı yemekten korkuyorum o kadar mutsuzum ki uyuyamıyorum nefes darlığı çekiyorum sizce ne yapmalıyım sırf gitmek birden işebaşlayıp para kazanmak için 2 yıllık mantıklı mi yoksa onun yerine mezuna mi kalayım yada kuaförlük mü
Ben mezun derim yada kuaförlük senin tercihin ama sakın 2 yıllık okuyup takılı kalma çoğu iş falan bulamıyor inan kpss çalışmak hem de o yaşa gelince okulun bitince çok çok zor

Belli bir hedefin var mıydı başta?
Şu an seçeceğin her tercih hangisinde iş bulurum kaygısıyla olacak gibi. Yaşın daha genç mezuna kal derim. 4 seneye neler neler değişmez ki, bugün alım çok olur yarın önü kapanır. Bu yüzden severek yapabileceğini düşündüğün bir bölüm seçmeyi düşün, sadece iş kaygısı gütme.

Günaydın herkese moralim gerçekten çok ama çok bozuk içimde sürekli daralma var uyuyamıyorum sebebi sınav sonuçları. Normalde geçen yıldan daha fazla çalıştım ama ilk gün stres yüzünden matematikte normalden çok az yaptım ikinci günde yine matematikten çok yanlışım cıktı 40-45k civarı bekleyen ben 155k yaptım:KK43: ne yapacağımı inanın bilmiyorum istediğim yer zaten gelmiyor. Normalde 4 yıllık tutuyor ama sosyal hizmetler uluslarasi ilişkiler gibi bölümler bu bölümlerde de dışardan okuma ve ülkedeki üniversite çokluğundan ötürü okusam da zor iş bulurum gibi geliyor burda harcayacağım yılı 2 yıllık okuyarak harcayayım diyorum ama orda da sağlık dışında yapabileceğim ve hemen iş bulabileceğim meslek bulmak çok zor tıbbi görüntüleme paramedik odyoloji var ama baktım hem alım az hemde puan çok yüksek.

Şimdi mezuna kalma ihtimali de var yaş konusunda yıl kaybı vs çok düşünmüyorum çünkü hem nolursa olsun her türlü yaşım ilerleyeceği için hemde yılın son aylarında doğanlardan olmama rağmen okula erken yazıldım yani bu yıl 12.sınıf olmam lazım :KK70: ama evdekiler yüzünden kalmaktan korkuyorum biraz araları limoni ve özellikle babam başarı sever birisi abartmıyorum ilkokuldan beri sürekli sınavlar da başarılı ol düşüncesini empoze etti bide zaten onla aram çok iyide değil artık kafayı yemekten korkuyorum o kadar mutsuzum ki uyuyamıyorum nefes darlığı çekiyorum sizce ne yapmalıyım sırf gitmek birden işebaşlayıp para kazanmak için 2 yıllık mantıklı mi yoksa onun yerine mezuna mi kalayım yada kuaförlük mü
Dershane vb bir kursa gitsen sınava yeniden hazırlansan olmaz mı ? O bahsettiğin bölümleri açıköğretimden bile okuyabilirsin ki iş alımı vs çok olmayan bölümler. Ayrıca bende 2 yıllık okudum ve sırf okumak için okudum desem yeridir emlak bölümüydü bitirdim 2 yılda dışarıdan işletme okudum bana ne katkısı oldu dersen hiç. Emlak üzerine iş yapmıyorum. Muhasebede çalışıyorum meslek lisesi çıkışlı olmamın bir avantajı sadece. O Yüzden iyi düşün derim.
Kuaförlükte kötü meslek değil aksine şuan benim yeteneğim olsa kursuna vs gidip o işe girişmek isterim eskimeyen modası geçmeyen bir iş. Öğrenince kendi yerinide açabilir insan ama ben olsam ismek gibi kurslara katılır el becerimi geliştirirken dershaneye de gider sınava yenıden hazırlanırım duruma gore karara varırım. Baktım sınavı yıne ıstedıgım sekılde kazanamadım kuaforluge yogunlasır acıkogretımden ıstedıgım bolumu okurum.

Hem açık hem 2 yıllık hem 4 yıllık mezunu çok olunca sıkıntı olabilir gibi düşündüm biraz daha araştırayım madem saolun 😊
İş alanında 4 yilliklar daha fazla tercih ediliyor. Zihinsel Engelliler öğretmenliği bölümünün onu de çok açık puanınız ona yetiyor mu?

Fakülteyi 4 yılda bitirmek için kasmıs biri olarak söylüyorum, okulu erkenden bitirmeye çalışmak dünyanın en gereksiz olayıymış. Ha bir yıl önce mezun olmuşsun ha bir yıl sonra hiç önemli değil. Yapabileceğine inanıyorsan bu yıl mezuna kalıp tekrar çalış.

sosyal hizmetler okuyup sonra dikey gecimis yatay gecismi bilmiyorum sosyoloji okuyup sosyologda olabilirsiniz
yakin zamanda her aileye bir sosyolog projesi olacak aile hekimi gibi dusunun
bende sosyal hizmetler kayitliydim ama dondurdum suan kizim biraz buyusun baslayacagim tekrar hatta bir kez daha uni sinavina girmeyi dusunuyorum
Başka neler var sosyal hizmet mezununun çalışacağı yerler yada devlete girse bile ataması nasıl biliyor musunuz bide her aileye sosyolog net olacak mi
Benim arkadaşımın annesi de sizin gibiydi hem çocuklarını büyüttü hem sınava girip okudu çalışıyor şimdi sizde güzel yerler kazanırsınız inşallah 😊

Ben mezun derim yada kuaförlük senin tercihin ama sakın 2 yıllık okuyup takılı kalma çoğu iş falan bulamıyor inan kpss çalışmak hem de o yaşa gelince okulun bitince çok çok zor
Zaten 2 yilliktan vazgeçtim gibi ya bana uyarsa sosyal hizmet yazacağım yada hazırlanıp kuaförlük hemşirelik ebelik gibi alternatifleri seneye nolur nolmaz burlara giderim en azından diye düşünüp rahat kafayla çalışacağım

Gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın. Bu hayatı iyisiyle kötüsüyle siz yaşayacaksınız. Ileride pişman olacak veya olmayacak olan kişi sizsiniz. Önce kulağınızı etrafınızdaki kişilere kapatın. Düşünün ben ne istiyorum. Bu işleri yaparsam mutlu olur muyum diye.
Ayrıca iş olanak durumlarını düşünmeyin derim. Çünkü 2 veya 4 yıl sonra ne olacağı asla belli degil.

Back