• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsizlik.. hanimlar bi el atin lutfen :))

Hepgull34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2019
53
24
3
28
Merhaba değerli kk üyeleri :) fırsat buldukça girip okuyordum ama nasipte üye olup akıl almak da varmış önce kendimden bahsedeyim üniversitede hemsirelik bölümünden yeni mezun olmuş kpss sınavına hazırlanan fakat atanma ihtimali düşük olan biriyim. Görücü usulü ile karşıma birisi çıktı çocuk iyi birisi görünüşte, dış görünüş olarak iyi, ailesi aşırı iyi duruyor beni surekli arayip mesaj atiyorlar (bu kadar iyi olmasi beni bile sasirtti ki ben normalde oyle sansli bi insan degilim) hatta hemen nişan söz yapmak istiyorlar ee sorun ne derseniz sorun yurtdışı olması yani olursa eğer gurbete gitmek zorunda kalacağım. Ben ailesine çok düşkün biriyim yapabilir miyim bilmiyorum yeni dil,yeni insanlar vs ailesi Türk fakat doğma büyüme orda yaşıyorlar akrabaları felan hep orda, çocuğun orada kendine ait şirketi var o yüzden bırakıp da Türkiye'ye yerleşme gibi bi şansı yok maddiyatına güvendiği için istediğin zaman Türkiye'ye aileni görmeye gidebilirsin diyen birisi ama ben gidersem mesleğimi orda yapamam zaten çalışmamı da istemez gibi duruyor yani hem ülkemi, ailemi, mesleğimi bırakmak zorunda kalacağım benden büyük fedakarlık bekleniyor bi yanımda burda olsan da kötü biri çıksa daha mi iyi olcak sanki diyor pişman olmaktan da korkuyorum ayy bilemedim yurtdışına gidenler ya da benim yerimde olsaydınız napardınız değerli yorumlarınızı bekliyorum yorduysam affola okuduğunuz için teşekkürlerr :))

Meslek önemli ya ailenizi 2 haftada bir gelir gider görürsünüz. Ama gurbete gidiyorsaniz elinizde bir garantiniz olmalı

Haklisiniz aslında yani yaklaşık bi ay olacak cok kısa bir süre fakat bu süre zarfında o kadar ilgili geldi ki sanki uzun süredir taniyor gibi

Çok güzel mesleğin var. KPSS olmasa da özel hastanelerde çalışabilirsin. Hem ne demek çalışmanı istemez? Buna karışacak ve o mu karar verecek. Ben olsam gitmezdim. Orada mesleğini yapabilmek için ne lazımsa yap. çözümü Varsa belki düşünürdüm ama dediğin gibi anneden uzak olmak çok yorucu oluyor. O kadar okuyup çalışmamayı mı düşünüyorsun?

Görücü usulü evlenip yurtdışına gitmek bana çok sakat bir durum geliyor. Zaten adamı doğru düzgün tanımıyorsunuz, evlenip bir de tamamen bilmediğiniz bir ülkeye gidiyorsunuz ve muhtemelen uzun süre çalışamayacak, kaderinizi o tanımadığınız adama bırakacaksınız. Oldukça korkutucu... Burada kötü biriyle tanışsanız, hâkim olduğunuz bir ülke, iş hayatınız olacak, sosyal çevreniz daha geniş olacak, aileniz yanınızda olacak, kendinize yeni bir yol çizmeniz her açıdan daha kolay olur yani...

Ahahah bunu bende düşünmedim değil şaşırdım da yani :))
Aman güvenmeyin ne oldukları belli değil. İyi insanlar olabilirler belki de yani saçma geldi isteseler orda da bulabilirlerdi Türk aileler vardır illa ki. Dikkatli olun.

Görücü usulü için bu kadar risk fazla.. aşk olsa düşünülebilir..

Kaldı ki evlenmeden önceki insanların ekonomik özgürlüğü olmalı diye düşünüyorum.
ilk etapta bu kadar iyi olunması da beni her zaman kuşkulandirmıştır ve bu kuşkularımda hep haklı çıktım..

Yurt disi neresi olduguna bagli.. is imkanlari orda nasil insanlari nasil hayat sartlari nasil..

İmkanın varsa vize alıp yazın bi gidip yaşadığı yeri çevresini mi görsen önce acaba. Anladığım kadarıyla senin de biraz için ısınmış gibi😊 Mesleğin için de bildiğim kadarıyla yurtdışındaki üniversitelerin diplomanın oradada geçerli olup mesleğini yapabilmen için denklik sınavları var. Yani mesleğini de yapabilirsin. Ama biraz tanı derim ben, hayırlısı olsun inşallah.

Aman güvenmeyin ne oldukları belli değil. İyi insanlar olabilirler belki de yani saçma geldi isteseler orda da bulabilirlerdi Türk aileler vardır illa ki. Dikkatli olun.
Yorumunuz için tesekkur ederim :)
Görücü usulü için bu kadar risk fazla.. aşk olsa düşünülebilir..

Kaldı ki evlenmeden önceki insanların ekonomik özgürlüğü olmalı diye düşünüyorum.
ilk etapta bu kadar iyi olunması da beni her zaman kuşkulandirmıştır ve bu kuşkularımda hep haklı çıktım..
Ilk etaapta asiri üstüme düşüyorlar ailesi dahil tecrübesizim akıl akıldan üstündür dedim sizlere sormaya geldim :)

Back