- Konu Sahibi belemir6666
-
Bence cok haklisiniz, yani komsuya rica etsen bu kadar yapardi zaten, siz ondan cocuklarla daha cok ilgilensin diye is beklemiyorsunuz ama o kendi evinin isini yapiyor, ne guzel is valla, bence icinize sindiyse diger bakiciya gecin, komsunuza da dersleriyle ilgilenecek biri daha uygun deyin...hayir bir de uniye giden kizi varmis madem ev isi o kadar onemliydi cocuklarin dersleriyle kizi ilgilenip kendi evinin isini yapabilirdi yine ama direk kendini dusunmus bu komsunuz, hic bir sekilde is ahlaki yokBunu şunun için dedim benim evimde çocuklar dışında bir işi yokken çocuklarla ilgili konuları ikinci plana atması, evdeki üniversite yaştaki çocuklarına kahvaltı hazırlamaya gidip çocukları benim evde birakmasi(sonradan 9 yaşındaki kızımdan öğrendim,uyardım),sabahları bir kaç kez benim uyandırmak zorunda kalisim bunun gibi bir ka şey daha.yani o çizgisini net koydu süpürge açamam diye beklemesem de zaten ben de kabul ettim.ama akabinde çocukları evine götürmüş kızıyla duvar silmiş.neyse aslında anlatınca çok bile sabretmisim.
Çocuklarınız her şeyden kıymetli. Güzelce ifade edin, kırmadan açıklayın, kırılırsa kendi bilir. (Canim senin de evin barkin var duzenin bozuluyor git gel cocuklarin odevleri kaliyor esim kızıyor ben yemeklere yetişemiyorum senden yemek de isteyemem görüyorum cok işin var o yuzden böyle olsun dedik eşimle. Lutfen yanlış anlama vs vs)Kızlar iyi akşamlar uzun süredir takip ediyorum forumu.simdi lafı çok uzatmadan konuya gireyim.calisan biriyim 5 aydır da okullar pandemiden dolayı kapaninca yeniden bakıcı olayına girdim.soyle ki bakıcım aynı zamanda komşum bunu şunun için belirtiyorum iş olarak devam etmeme durumu olsa da komşu olarak illa birbirimizi göreceğiz.Aslinda baştan beri kendisi istedi ve teklif etti çocuklara bakmayı.Fakat en ufak çocuklarla ilgili olumsuzlukta; örneğin o gün oğlum agresiflik yapmış (6 yaşında oğlum) çocukla zitlastigina şahit oldum.Ama yapısı böyle diye geçer düşüncesi ile büyük bir sorun olarak görmedim.Diger konu malum 1.sinif çocuğu okulda olmadığı için ödevler geliyor yoğun,canlı dersler filan ama sağolsun evi ile sürekli git gel yaptığı için yanında olup ödev konusunda yardımcı değil.Bu arada kesinlikle yemek temizlik yapmıyor yani sadece yemeklerini yediriyor benim hazırladığım.Bunlar en önemli gördüğüm sorunlar. Bunların dışında da birkaç sıkıntımız vardı ama ben hep ılımlı mi oldum kendimce ya da çekindim ve kesin çizgi koyamadım sanirim.ornegin kendi işini yapıyor evine geçip çocuklar bir bakıcınin evinde bir kendi evlerinde. Bir kez kek yapar mısın çocuklara dedim onu bile yapmadı evinde işi varmış.Neyse dedim ona da takilmadim.Simdi ben bu sıkıntılardan dolayı arayış icindeydim başka bir aday buldum.Benim evimde olacak çocuklarim ödev konusunda da yardımcı olacak sadece ve daha net ifade ettim ön anlaşma oldu.Fakat böyle bir durumda komşuyu bırakınca da komsuyla karşılaşacağız apartmanda illaki ve eminim benim ona haberi vermemle şaşıracak belki de kusecek.Ama diğer türlü de ben hep çocuklarla ilgili boş zaman gecirdiklerini düşünüyorum ve akşam bir hengame oluyor yetişmiyor ödevler.Uzattim hakkınızı helal edin. Şimdi sizlerden akıl istiyorum komşumla konuşup sıkıntılarımi açıkça dile getirip değişim olur mu diye beklesem mi?Ya da onu kırmadan bir bahane ile yeni bakıcıma mi karar versem.Kimseyi kırmak istesem de ben yipraniyorum ve bana karşı istekler konusunda o çok rahat.
Evet çok sabretmişsiniz. Böyle bakıcılık olmaz. Bundan sonra işe alacağınız kişiye madde madde beklentilerinizi sıralayın. Ona göre anlaşın.Bunu şunun için dedim benim evimde çocuklar dışında bir işi yokken çocuklarla ilgili konuları ikinci plana atması, evdeki üniversite yaştaki çocuklarına kahvaltı hazırlamaya gidip çocukları benim evde birakmasi(sonradan 9 yaşındaki kızımdan öğrendim,uyardım),sabahları bir kaç kez benim uyandırmak zorunda kalisim bunun gibi bir ka şey daha.yani o çizgisini net koydu süpürge açamam diye beklemesem de zaten ben de kabul ettim.ama akabinde çocukları evine götürmüş kızıyla duvar silmiş.neyse aslında anlatınca çok bile sabretmisim.
Komşu değişmez başla birini bulun .kuserse kussun yapacak bişey yok .Kızlar iyi akşamlar uzun süredir takip ediyorum forumu.simdi lafı çok uzatmadan konuya gireyim.calisan biriyim 5 aydır da okullar pandemiden dolayı kapaninca yeniden bakıcı olayına girdim.soyle ki bakıcım aynı zamanda komşum bunu şunun için belirtiyorum iş olarak devam etmeme durumu olsa da komşu olarak illa birbirimizi göreceğiz.Aslinda baştan beri kendisi istedi ve teklif etti çocuklara bakmayı.Fakat en ufak çocuklarla ilgili olumsuzlukta; örneğin o gün oğlum agresiflik yapmış (6 yaşında oğlum) çocukla zitlastigina şahit oldum.Ama yapısı böyle diye geçer düşüncesi ile büyük bir sorun olarak görmedim.Diger konu malum 1.sinif çocuğu okulda olmadığı için ödevler geliyor yoğun,canlı dersler filan ama sağolsun evi ile sürekli git gel yaptığı için yanında olup ödev konusunda yardımcı değil.Bu arada kesinlikle yemek temizlik yapmıyor yani sadece yemeklerini yediriyor benim hazırladığım.Bunlar en önemli gördüğüm sorunlar. Bunların dışında da birkaç sıkıntımız vardı ama ben hep ılımlı mi oldum kendimce ya da çekindim ve kesin çizgi koyamadım sanirim.ornegin kendi işini yapıyor evine geçip çocuklar bir bakıcınin evinde bir kendi evlerinde. Bir kez kek yapar mısın çocuklara dedim onu bile yapmadı evinde işi varmış.Neyse dedim ona da takilmadim.Simdi ben bu sıkıntılardan dolayı arayış icindeydim başka bir aday buldum.Benim evimde olacak çocuklarim ödev konusunda da yardımcı olacak sadece ve daha net ifade ettim ön anlaşma oldu.Fakat böyle bir durumda komşuyu bırakınca da komsuyla karşılaşacağız apartmanda illaki ve eminim benim ona haberi vermemle şaşıracak belki de kusecek.Ama diğer türlü de ben hep çocuklarla ilgili boş zaman gecirdiklerini düşünüyorum ve akşam bir hengame oluyor yetişmiyor ödevler.Uzattim hakkınızı helal edin. Şimdi sizlerden akıl istiyorum komşumla konuşup sıkıntılarımi açıkça dile getirip değişim olur mu diye beklesem mi?Ya da onu kırmadan bir bahane ile yeni bakıcıma mi karar versem.Kimseyi kırmak istesem de ben yipraniyorum ve bana karşı istekler konusunda o çok rahat.
Son yazan arkadaşların dediği doğru. Siz bakıcı değil eve yardımcı alacaksınız. Yemek temizlik için. Onlarada göz kulak ol evde yemek hazırla vs diyeceksiniz.Günaydın konuma yorum yapan herkese teşekkür ederim.Kafamda olaylar şimdi daha netleşti.Bazen aynı yollardan geçmiş birilerinin tavsiyeleri bize ışık oluyor.Amacim zaten çocuklarımın huzuru önceliğim bu olduğu için birkaç aydır düşünüyordum.Birden bakıcı bulmak da zor bu şehirde.Ama tereddüte mahal kalmadı.İyi ki de paylasmisim dün gece rahat bir uyku uyudum
Bize yıllarca komşu baktı parayla. Annem babam çalışıyor diye. Hatta bir tanesi 4 yaşındaki kardeşimi sokağa salıp kaybolmasına sebep olmuştu. Aklımız çıkmıştı bulana kadar.
Çok güzel olmuş kendi biraktigi cahile laf anlatmakla ugrasmamissiniz.Kızlar bakicimla son durum:Ben yeni bir bakıcı bulmuştum çocuklarıma ödev ablası gibi ama henüz simdikine soylememistim.Bugun en ufacik bir elestirime ben elimden geleni yapıyorum beğenmiyorsan başka birini bul dedi,çocuklarina anneni çağır o baksın dedi.Sabir dedim uzatmak istemiyorum konuşmayı dedim insanlar anlaşamazsa ayrılırlar iş gereği diyebildim sadece.(ah neler geldi aklıma ama ben de kalsın). Hayırlısı olsun dedik bitti yani.Anladim ki insanlar bazen sessiz kalırsanız,benim gibi aman kötülük olmasın diye susarsaniz da anlamıyor.Kendine yapılan eleştiri de pat diye bırakabiliyor.Ama Allah'tan kimsesiz değilim o düşünsün.İyi de oldu kendi bıraktıgini düşünüyor.Okuyanlara tavsiyem gerçekten genelleme olmasın ama komşuluk başka iş başka.
Aslında az çok konuştum daha önce sanırım net ifade edemedim kendimi ya da anlamak istemedi.Odevle ilgili zaten yapmadı gereken sadece yanında oturmak birinci sınıfta bir cok çocuk kendiliğinden yapamıyor ne yazık ki dikkatleri dağınık.Aslinda canımı sıkan benim uykularım kaçıyor nasıl derim diye üzülüyorum fakat o örneğin kendi işini ön plana alıyor.Yemek temizlik istemedim önceliğim çocuklar diye özellikle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?