Kararsızlık derdi bakıcı

Bence cok haklisiniz, yani komsuya rica etsen bu kadar yapardi zaten, siz ondan cocuklarla daha cok ilgilensin diye is beklemiyorsunuz ama o kendi evinin isini yapiyor, ne guzel is valla, bence icinize sindiyse diger bakiciya gecin, komsunuza da dersleriyle ilgilenecek biri daha uygun deyin...hayir bir de uniye giden kizi varmis madem ev isi o kadar onemliydi cocuklarin dersleriyle kizi ilgilenip kendi evinin isini yapabilirdi yine ama direk kendini dusunmus bu komsunuz, hic bir sekilde is ahlaki yok

Çocuklarınız her şeyden kıymetli. Güzelce ifade edin, kırmadan açıklayın, kırılırsa kendi bilir. (Canim senin de evin barkin var duzenin bozuluyor git gel cocuklarin odevleri kaliyor esim kızıyor ben yemeklere yetişemiyorum senden yemek de isteyemem görüyorum cok işin var o yuzden böyle olsun dedik eşimle. Lutfen yanlış anlama vs vs)

Bu arada yeni bakıcıyı uyarın bu konuda mutlaka. Girerken çıkarken sizin hakkinizda farkli seyler söyleyip bakıcıyı kaçırabilir, sizi kendine muhtaç etmek isteyebilir.

Yemek ve temizlik bence cocuk bakmaktan bambaska bir sektor. Yapmasini isteyip ona gore ucret vermedikten sonra tek isi cocuk bakmak
Kendi evine gecmesi yanlis ama bastan tahmin edilip konusulmaliydi
Cocugun yasi kucuk gelen odev yaptirabilecekmi dogru calistirabilecekmi
Yeni bir bakicidansa yapmasini istediginiz seyleri netlestirmek ve biraz daha beklemek cocuk icin daha dogru olur

Evet çok sabretmişsiniz. Böyle bakıcılık olmaz. Bundan sonra işe alacağınız kişiye madde madde beklentilerinizi sıralayın. Ona göre anlaşın.

Ilk baştan yemek temizlik yapacaksın, benim evde bakacaksın diye konuştuğunuz halde sorun çıkıyorsa değiştirmelisiniz. Bu şartları net konuşmak gerekiyor.
Komşuna sende çok yoruluyorsun, başta konuştuğumuz şartlara uymuyorsun, çocuğun düzeni bozuluyor bir senin evde bir benim evde diyip bırakın bence. Tabi birini bulduysanız.
Eğer konuşmadıysanız ben yemek temizlik yapan birini bulacağım deyin.
Komşuya çocuk emanet edilmeyeceğini acı bir tecrübeyle öğrendim. Bir çok duruma göz yumdum. Komşum sonuçta yüz yüze bakıyoruz diye. O da saçma bir sebepten cumartesi akşamı bizi bıraktı. Zor durumda kalmam için özellikle yaptı bunu. 1 günde ondan daha iyi birini buldum.

Komşu değişmez başla birini bulun .kuserse kussun yapacak bişey yok .

Benim anladığım en sen isteklerini tam söyleyebilecek cesarete sahipsin ne de komşun yapabilecek ciddiyete. Güzel bir bahane bulup yeni bakıcı Alman. Komşumda küserse küssün . Bu hayatta çocuklarımdan daha değerli kimse yoo unutma ki inatlaşma mevzu çok sıkıntılı . O yüzden yeni bakıcını eve getir baştan kesin kuralları söyle . Zaten böyle şeylerde her zaman yabancı birisi daha iyidir. En azından iletişim kurma konusunda üzerinde baskı olmaz. Komşunda küserse küser küsmezse durur. Ama düşündüğüm gibi biriyse biraz surat aşar sonra normale döner merak etme

Konunun başında da yorum yaptım

Çocuklardan biri 1. sınıf diğeri küçük sanmıştım

Diğeri daha da büyükmüş

Sizinki zaten bakıcı olmayacak ki

Sofra kurup kaldıracak ders saatlerinde hadi diyecek online açacak

Bir de yetişkin olarak başlarında duracak

Ders saatleri günde kaç saat bilmiyorum ama komşu ders dışındaki anlarda sizin evde olmayı gerekli görmemiş

Bunu ilk başta net söylemeliydiniz ki kendi evi de kalabalık asla kapıdan çıkmasınlar olacaktı kural

Çocukları bırakıp bir gidip geleyim de yok zira amaç bir acil durumda başlarında yetişkin olsun

Yeni bakıcı daha doğrusu yardımcı ile yemek de konuşulabilir zira çocuklarınız bakıcı çağında değil

Özbakım yapmayacak oyun oynamayacak okullu çocuklarla ilgilenecek

Onların okul saatinde yemek yapabilir aksi halde çocuklar ekran karşısında bakıcı da içeride oturur

Bence komşunuzu bu kadar önemsemeyin. Öncelik çocuğunuz. Komşudan değişim beklemeyin. Değişeceğini sanmıyorum. O eviyle de ilgilenenilmek size bunu teklif etmiş. Ve bunu gerçek bir iş olarak bile görmüyor sizi kullanıyor resmen.
çocuklara derslerinde yardım edebilecek biriyle devam edicez dersin o anlar zaten. Senin derdin çocuk evde yalnız kalmasın değil ki. Bu kadın öyle anlamış durumu.

Komsun isi bakicilik olarak degil de cocuklara goz kulak olmak olarak algilamis. Bunun icin uzerine bir de niye ucret talep ediyor orasini anlamadim.

Günaydın konuma yorum yapan herkese teşekkür ederim.Kafamda olaylar şimdi daha netleşti.Bazen aynı yollardan geçmiş birilerinin tavsiyeleri bize ışık oluyor.Amacim zaten çocuklarımın huzuru önceliğim bu olduğu için birkaç aydır düşünüyordum.Birden bakıcı bulmak da zor bu şehirde.Ama tereddüte mahal kalmadı.İyi ki de paylasmisim dün gece rahat bir uyku uyudum

Son yazan arkadaşların dediği doğru. Siz bakıcı değil eve yardımcı alacaksınız. Yemek temizlik için. Onlarada göz kulak ol evde yemek hazırla vs diyeceksiniz.

Mesaisi dışında kendi evine çıkıp iş yapması tabii ki kabul edilemez.
Bence bakici en azından çocuğun yediği yemegi yapmak, beskenmesiyle ilgilenmek zorunda. Kendi cocuklarina kahvalti hazirlayana kadar bunları yapabilirdi.
Bundan sonraki bakiciyla bu konulari netlestirmeden anlasmayin. Bir de tabii ki bu kadinla devam etmeyin böyle rahatlık mi olur?

Bize yıllarca komşu baktı parayla. Annem babam çalışıyor diye. Hatta bir tanesi 4 yaşındaki kardeşimi sokağa salıp kaybolmasına sebep olmuştu. Aklımız çıkmıştı bulana kadar.

Eh demek ki komsu bakmamali yani tabi ki isini hakkiyla yapan komsular da vardir ama hem evde oturup evimin isini yapiyim hem para kazaniyim mantigindaki insanlar bakmasin bi zahmet cocuk , size de gecmis olsun cok korkunc bir tecrube yasamissiniz ailecek

Kızlar bakicimla son durum:Ben yeni bir bakıcı bulmuştum çocuklarıma ödev ablası gibi ama henüz simdikine soylememistim.Bugun en ufacik bir elestirime ben elimden geleni yapıyorum beğenmiyorsan başka birini bul dedi,çocuklarina anneni çağır o baksın dedi.Sabir dedim uzatmak istemiyorum konuşmayı dedim insanlar anlaşamazsa ayrılırlar iş gereği diyebildim sadece.(ah neler geldi aklıma ama ben de kalsın). Hayırlısı olsun dedik bitti yani.Anladim ki insanlar bazen sessiz kalırsanız,benim gibi aman kötülük olmasın diye susarsaniz da anlamıyor.Kendine yapılan eleştiri de pat diye bırakabiliyor.Ama Allah'tan kimsesiz değilim o düşünsün.İyi de oldu kendi bıraktıgini düşünüyor.Okuyanlara tavsiyem gerçekten genelleme olmasın ama komşuluk başka iş başka.

Çok güzel olmuş kendi biraktigi cahile laf anlatmakla ugrasmamissiniz.
Şimdi yeni Bakıcı hemen başlayınca mors olacak. Nedense kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar

sonuçta babasının hayrına bakmıyor.. belli ki bir bedel karşılığı bakıyor çocuğunuza. temizlik/yemek yapmıyor ok zaten önemli olan çocuk ama çocuğun online dersleriyle de ilgilenmeyecekse ne yapacak.. öyle çocuk bakmaya can kurban herkes bakar.. o zaman kesinlikle başka bir seçenek bulmalısınız kendinize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…